To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

dalambert - 5 Wrześ¶nia 2012, 09:36

W internet na Z±bkowskiej wierzę jak najbardziej, ale tak precyzyjne przypisanie "narodowosciowe' uczestników imprezy wydaje mi się raczej "chciejstwem" pisz±cego niż faktem.
Może to byli talibowie jemeńscy ? A może protestanci irlandzcy ?
Zreszt± chłopaki id± w zaparte, więc pole do gadania otwiera sie wspaniałe.
Tak czy inaczej, nie da się ukryć PRAGA ŻYJE :wink:

Kruk Siwy - 5 Wrześ¶nia 2012, 09:41

Protestanci z Irlandii maj± jednak trochę inna karnację skóry... No ale to w sumie nieważne. Istotne gdyby to byli Wietnamczycy, bo poza Jarmarkiem Europa to byłby chyba pierwszy przypadek w historii.
dalambert - 5 Wrześ¶nia 2012, 09:53

Kruk Siwy, Pierwszy, a trzy pożary w Wolce Kosowskiej to piku¶ ? Wietnamczycy załatwiaj± swoje sprawy dyskretnie, więc co my tam wiemy ? Ot czasem się jaki¶ trup trafi, a i to nie czę¶to.
Kruk Siwy - 5 Wrześ¶nia 2012, 09:54

Ale wła¶nie o to chodzi, że między sob±. A tu "nasi" się o scyzoryki pokaleczyli.
dalambert - 5 Wrześ¶nia 2012, 09:58

Kruk Siwy, No pewnie dykutowali o lepszo¶ci piwa wareckiego nad żuberm i odwrotnie :wink:
Fidel-F2 - 5 Wrześ¶nia 2012, 09:59

ewentualnie o du.pie Maryni
Matrim - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:00

Pozwolę sobie wkleić tutaj, bo to aktualnie i w±tek praski i nieustannie literacki:

Postaje biblioteka s±siedzka na Pradze

Słyszałe¶ co¶ Kruku o tej inicjatywie?

dalambert - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:03

mawete - dawaj im egzemplarz "Opowiesci praskich" z puli promocyjnej i proponuj spotkanie z Autorem :!:
Toż to dla niego miejsce idealne :!:

Kruk Siwy - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:03

Nie. Nie słyszałem, ale namówię wydawcę żeby wspomógł tę inicjatywę. Wydawca słyszał? Proszę mi przesłać po egzemplarzu dokonań Almazu a ja to zaniosę. Przy okazji może się jaki¶ kontakt nawi±że.
Fidel-F2 - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:04

z Wietnamczykami
dalambert - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:05

Fidel-F2 napisał/a
z Wietnamczykami

tyz, bywaj± czytate, a "Praskie wiedĽmy" i o nich s± :D

Kruk Siwy - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:05

Fidelito idĽ się upij, a jak jeste¶ pijany to otrzeĽwiej.
Fidel-F2 - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:07

pożartować nie wolno?
Kruk Siwy - 5 Wrześ¶nia 2012, 10:08

Ale wolno, a nawet szybko. Ja też sobie żartuję. Nespa?
nimfa bagienna - 6 Wrześ¶nia 2012, 09:54

Kruk Siwy napisał/a
Nie. Nie słyszałem, ale namówię wydawcę żeby wspomógł tę inicjatywę. Wydawca słyszał? Proszę mi przesłać po egzemplarzu dokonań Almazu a ja to zaniosę. Przy okazji może się jaki¶ kontakt nawi±że.

Daj znać z wyprzedzeniem, kiedy będziesz szedł. Pójdę z tob±.

Kruk Siwy - 6 Wrześ¶nia 2012, 09:56

Oki.

Tak mi się przypomniało jak kiedy¶ z przyjacielem chcieli¶my założyć prywatn±, płatn± bibliotekę SF i żyć z tego miło i jedwabi¶cie.

nimfa bagienna - 6 Wrześ¶nia 2012, 10:02

Łoj, gdybym od każdej ksi±żki pożyczonej w ¶wiat z mojej biblioteczki brała złocisza, to piłabym znacznie lepsze wina niż te, które pijam. :mrgreen:
hrabek - 6 Wrześ¶nia 2012, 10:09

Kruk Siwy napisał/a
Tak mi się przypomniało jak kiedy¶ z przyjacielem chcieli¶my założyć prywatn±, płatn± bibliotekę SF i żyć z tego miło i jedwabi¶cie.

I co się stało z t± piękn± ide±?

Rafał - 6 Wrześ¶nia 2012, 10:14

Gdzie można się zapisać? :D
Kruk Siwy - 6 Wrześ¶nia 2012, 10:19

"Ja nie mam nic ty nie masz nic... więc nie będzie z tego nic" że tak sparafrazuję. To było dawno - jeszcze przed rewolucj±. A może w trakcie? Rzecz się rozbiła o jakie¶ lokale czy tym podobne przyziemne sprawy.
Jotha - 6 Wrześ¶nia 2012, 11:15

Cóż, obserwuj±c tłumy czytelników bij±cych się o ksi±żki w praskich bibliotekach publicznych owo fundacyjne "docieranie z ksi±żk±" do mniej wyrobionej literacko klienteli marnie widzę. Ale za to Fundacja na koszt dzielnicy zrobi sobie miejsce spotkań... lepiej by było lokal wynaj±ć, a za uzyskany czynsz ksi±żki do bibliotek kupować, bo fundusze na fali kryzysu dzielnica obcięła...
Kruk Siwy - 6 Wrześ¶nia 2012, 11:18

No wła¶nie się nie bij±... a wszystkiemu można przypisać złe intencje. Ale nic się nie zmienia od na d.upie siedzienia.
Jotha - 6 Wrześ¶nia 2012, 11:31

Tia... przysłowia m±dro¶ci± wszak... tylko pamiętaj, że zmiany mog± być nie tylko na lepsze, ale i na gorsze.
Ale co tam, przy ilo¶ci kasy wydawanej w samorz±dach na różniste Organizacje Pożytku Prawie Społecznego to będzie kropla w morzu.

Kruk Siwy - 6 Wrześ¶nia 2012, 11:34

A ja się temu przypatrzę. Albowiem też jestem umiarkowanie naiwny, ale miejsc zwi±zanych z ksi±żk± nie ma na Pradze zbyt dużo.
Jotha - 6 Wrześ¶nia 2012, 11:47

Bo ja wiem... ja mam w zasięgu 10 minut marszu trzy czy cztery publiczne biblioteki. Raczej porz±dnego antykwariatu mi brakuje...
To że nie wierzę w powodzenie "misji" nie znaczy że im Ľle życzę. Sam bym im jakie¶ ksi±żki zaniósł, ale porz±dków jako¶ skończyć nie mogę, a co miałem, to już do publicznej zaniosłem.

xan4 - 11 Wrześ¶nia 2012, 09:22

Konkurs na szortalu, a w nim Opowie¶ci praskie do wygrania :)
Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2012, 11:22

Konkurs konkursem a tu Katedra dała głos:
http://katedra.nast.pl/ar...wiesci-praskie/

U¶miałem się ostatnio. Oto w poszukiwaniu jednego słówka wszedłem na portal dla osadzonych (tych, którzy byli, s± albo będ±). Słówko znalazłem a potem omal nie zakrztusiłem się herbatk± (czajem). Oto na tym portalu reklamowane były przez jedn± z księgarni internetowych Opowie¶ci praskie...

nureczka - 16 Wrześ¶nia 2012, 11:20

Oficjalna zapowiedĽ !!!
Podawałam też w moim w±tku, ale tam nikt nie zagl±da :(

merula - 16 Wrześ¶nia 2012, 12:06

ja zagl±dam.
nureczka - 16 Wrześ¶nia 2012, 12:38

merula, miło mi :)

Partner forum