To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

Fidel-F2 - 28 Października 2010, 18:37

no i jest
Katatonia - 29 Października 2010, 04:21

Nareszcie dostępna jest wersja elektroniczna.
Fidel-F2 - 29 Października 2010, 05:37

Katatonia napisał/a
Nareszcie dostępna jest wersja elektroniczna.
:?: :shock:
Katatonia - 29 Października 2010, 05:49

eGazety - tam do kupienia e-wydanie listopad 2010 SFFiH. Wcześniejszych numerów nie znalazłem.
Fidel-F2 - 29 Października 2010, 06:01

6,90
Zgaga - 29 Października 2010, 11:06

A ja sobie jednak kupiłam wersję papierową. Dziś.
I mam.

lakeholmen - 29 Października 2010, 11:16

Ja też. I zacząłem lekturę od zapowiedzi na grudzień ;) A teraz czekam, aż będzie po pracy...
Nitj'sefni - 29 Października 2010, 21:10

Najnowszy numer nabyty. Na początku się przeraziłem, bo gdy wszedłem do EMPiK-u, na stałym miejscu go nie było. Czyżby przestali się zaopatrywać w tego rodzaju prasę? Na szczęście to tylko przemeblowanie i po chwili poszukiwań odnalazłem to czego szukałem.
Jak dotąd zdołałem nasze pismo jedynie przejrzeć, ale już poczyniłem pewne uwagi. O okładce napiszę w odpowiednim wątku, a na razie zajmę się treścią. To na co zwróciłem uwagę na samym początku, to wyjątkowo duża ilość opowiadań. Osobiście wolę dłuższe teksty, ale najważniejsza jest jednak ich jakość, więc ocenie je po lekturze. Tak samo będzie z kolejnym wywiadem. Cieszy mnie to, że ukazują się one ostatnio regularnie; gorzej jest z poziomem. Dotychczasowe rozmowy były niedopytane i przeprowadzone bez... ikry. Mam wrażenie, że ich autorzy stworzyli sobie listę pytań i za główny cel przyjęli ich zadanie. Zupełnie nie widać improwizacji, a po niektórych odpowiedziach aż prosiło się o pociągnięcie wątku. Może teraz będzie inaczej. No i na koniec mała uwaga dotycząca ilustracji. Są teraz umieszczane wyłącznie na początku opowiadań i to chyba dobrze; może są zbyt duże, ale to mało istotna kwestia. Jedyne o co bym prosił, to od czasu do czasu rysunki Dominika Brońka. Mam do nich słabość i w moim ulubionym piśmie też bym je chętnie zobaczył.
A teraz cóż... Pozostaje wziąć się za lekturę. :D

marcolphus - 30 Października 2010, 21:44

Ceridwen napisał/a
W Empiku nie ma, ale za to jest w kiosku przy przystanku Poczta Główna;p Tam się dziś rano zaopatrzyłam.

To mi akurat całkiem nie po drodze. Kupiłem w końcu wczoraj w swoich okolicach - w Dobczyckim saloniku prasowym.

andre - 31 Października 2010, 16:24

są gdzieś zapowiedzi numeru grudniowego?
baranek - 31 Października 2010, 16:25

w listopadowym
andre - 31 Października 2010, 16:27

aaa, dzięki :)
Witchma - 19 Listopada 2010, 14:19

http://www.science-fiction.com.pl/www/
dalambert - 19 Listopada 2010, 14:23

Nooooooo O :!:
Nimfa bagienna i Kruk siwy to jest TO :D :!:

Magnis - 19 Listopada 2010, 14:48

Z niecierpliwością czekam na kolejny numer czasopisma, które ma się ukazać niebawem :) .

A o jakim autorze pisałeś dalambert?

dalambert - 19 Listopada 2010, 14:51

Magnis, pobjasz po forum to się połapiesz, albo właśnie nr.62 Ci wyjaśni. Nie bedę psuł Ci przyjemności dociekań ;P:
Dabliu - 23 Listopada 2010, 16:57

Hie, hie... a ja już mam, hie, hie... :twisted:
Witchma - 23 Listopada 2010, 17:00

Dabliu, i jeszcze mi powiesz, że "Bogom wśród gwiazd, ludziom wśród ludzi" już przeczytałeś? ;P:
Arya - 23 Listopada 2010, 17:01

Dabliu napisał/a
a ja już mam

Ja też! :twisted:

Dabliu - 23 Listopada 2010, 18:39

Witchma napisał/a
Dabliu, i jeszcze mi powiesz, że Bogom wśród gwiazd, ludziom wśród ludzi już przeczytałeś? ;P:

I to tyle razy, że mam go szczerze dosyć :mrgreen: Na szczęście było to dawno temu. Tekst napisany grubo ponad półtora roku temu. Stary dosyć. Długo się mroził w fabrycznej zamrażarce. BTW, fajną dostałem ilustrację. Znaczy, podoba mi się. Komiksowa taka, w najlepszym tego słowa znaczeniu :)

Edit:
Arya napisał/a
Dabliu napisał/a
a ja już mam

Ja też! :twisted:

Autorka?

Arya - 23 Listopada 2010, 20:57

Nie. Prenumeratorka. :wink:
xan4 - 23 Listopada 2010, 21:14

Arya, już dostała, czyli mogę się spodziewać jutro, najdalej pojutrze :)
Magnis - 24 Listopada 2010, 08:25

Muszę się rozejrzeć u mnie za czasopismem bo czasami jest wcześniej u mnie :)
nureczka - 24 Listopada 2010, 10:30

Dabliu napisał/a
Autorka?

Czy sugerujesz, że autorzy dostają wcześniej? Bo ja zwykle dostaję 2-3 dni po tym, jak numer jest już w kioskach :(

Dabliu - 24 Listopada 2010, 10:33

nureczka napisał/a
Dabliu napisał/a
Autorka?

Czy sugerujesz, że autorzy dostają wcześniej? Bo ja zwykle dostaję 2-3 dni po tym, jak numer jest już w kioskach :(

Chyba listonosz Cię nie lubi :(

terebka - 24 Listopada 2010, 11:34

Arya to w ogóle wytrzaskuje te nowe numery jak spod ziemi. Ledwie xan4 zdąży zapodać nową ankietę, Arya już wklepuje komentarze. Któregoś słonecznego poranka nastąpi zamiana miejsc i komentarze pojawią się wcześniej od ankiety :shock: :D :wink:
Kruk Siwy - 24 Listopada 2010, 11:59

Mam ci ja swoje podejrzenia...
Agi - 24 Listopada 2010, 13:00

Arya jest z Lublina.
Arya - 24 Listopada 2010, 15:38

Kruk Siwy napisał/a
Mam ci ja swoje podejrzenia...

Podziel się nimi, Kruku Siwy :mrgreen:

E: terebka, nie kuś mnie :twisted:

MarcinW - 24 Listopada 2010, 16:08

Cytat
Czy sugerujesz, że autorzy dostają wcześniej? Bo ja zwykle dostaję 2-3 dni po tym, jak numer jest już w kioskach

Coś w tym może być. Ja swój numer dostałem wczoraj.

Partner forum