To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Rozmowy religijne

NURS - 12 Lipca 2009, 10:01

Rafał napisał/a
NURS napisał/a
Zobaczysz, moją babcię z Rydzyka wyleczyłem, to i ciebie wyleczę.
A mogę podesłać ci teściową?

egzorcyzmy... hmmm. :twisted:

dalambert - 12 Lipca 2009, 11:39

NURS napisał/a
Zobaczysz, moją babcię z Rydzyka wyleczyłem, to i ciebie wyleczę. :-)

I co jeszcze jeden klakier nowomowy i politpoprawnego bełkotu na Forum, a gucio.... :mrgreen:

NURS - 12 Lipca 2009, 13:17

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
Zobaczysz, moją babcię z Rydzyka wyleczyłem, to i ciebie wyleczę. :-)

I co jeszcze jeden klakier nowomowy i politpoprawnego bełkotu na Forum, a gucio.... :mrgreen:

Błądzisz, synu, ale jest jeszcze dla ciebie nadzieja. Zaprawdę powiadam ci. Uwolnię cie od brzmienia dziadowskiej Polski ojca Kurki, tfu Rydzyka. :twisted:

dalambert - 12 Lipca 2009, 13:23

NURS, jak raz w TvTrwam leci transmisja pielgrzymki Rodziny Radia Maryja na Jasna Góre.
Jakieś skromne 300 000 - 500 000 ludzi.
Nie martw się NURS, ojciec Rydzk ma sie dobrze i nic na to nie poradzisz, ani wrzaskami, ani kpinami.
Uważaj na ciśnienie :mrgreen:

NURS - 12 Lipca 2009, 13:32

Ty chyba nie widziałeś na raz 500 tyś ludzi, my dear.
A ci żydzi to pewnie kłamią, nie?
http://wiadomosci.gazeta...._Gosiewski.html

Ja popieram Rydzyja, jak najbardziej. Im więcej robi, tym szybciej to wasze szamańskie imperium upadnie, bo on obnaża wszystkie jego słabości.

A już szczytem jest pyszczenie na upadek stoczni, których majątek (miała być kasa na ratowanie) samemu sie kiedyś przywlaszczyło, dokładając raczkę do zagłady. Pamiętasz jeszcze na co zbierali świadectwa udziałowe? :-) Jak nie, to burlecytynke polecam.

dalambert - 12 Lipca 2009, 13:38

NURS, otwórz se telewizorek i tyle. A reszta szkoda gadac pitol dalej - masz coś 1600 na Forum, a i tak duża część nie bierze udziału ;P:
mawete - 12 Lipca 2009, 13:44

Chciałem zwrócić wam na pewną delikatną manipulację dokonaną przez dalamberta w cytacie mojego postu, pozwolicie że zacytuję go w całości pokazując zmianę.
quote="mawete"]dalambert: zwróć uwagę, że NURS nie pretenduje do tytułu zbawiciela świata jednocześnie kradnąc i kłamiąc :mrgreen:
Zabawa godna PISu.
dalambert wybacz ale straciłeś cały szacunek jaki do Ciebie miałem i więcej z Tobą piwa raczej nie wypiję. Szkoda.

dzejes - 12 Lipca 2009, 13:44

A ja se moge otworzyć okno, bo do świętej wieży mam w linii prostej z 2 km i zaprawdę powiadam Ci nie ma pół miliona ludzi. Nawet te 100k wydaje mi się przesadzone. Szczyt wielkości pielgrzymek radia Maryja był gdzieś w okolicach roku 2000, kiedy to rzeczywiście przyjeżdżało 200-300 tysięcy ludzi.
dalambert - 12 Lipca 2009, 13:47

NURS napisał/a

Jacy Żydzi :?:
mawete napisał/a
pretenduje do tytułu zbawiciela świata jednocześnie kradnąc i kłamiąc

Jakoś te miliony nie czują się okłamane i oszukane, coż jeżeli nawet to nie Ciebie więc co się wtrącasz w cudzą zupę :mrgreen:

mawete - 12 Lipca 2009, 13:54

ależ ja się nie wtrącam w cudzą zupę - ta kasa którą dostał jako dotacje od poprzednich rządów to byłą rownież moja kasa - czyli jest to także moja zupa :mrgreen:
dalambert - 12 Lipca 2009, 14:13

mawete, jakie dotacje, jeżeli to im przyznane zabrali i tyle - no kończę tę zabawę ale walczcie dalej w imie nieustajacego postępu :mrgreen:
mawete - 12 Lipca 2009, 14:17

dalambert: :mrgreen: zauważyłeś, że nie masz racji i uciekasz? To niegodne gentelmana Szanowny Panie :wink:
ale w jednym masz rację - ta dyskusja nie bardzo ma sens i tak raczej nikt nie przekona oponentów.
THE END

NURS - 12 Lipca 2009, 16:08

dalambert napisał/a
NURS napisał/a

Jacy Żydzi :?:

ci z Wybiórczej :-)

Cytat
mawete napisał/a
pretenduje do tytułu zbawiciela świata jednocześnie kradnąc i kłamiąc

Jakoś te miliony nie czują się okłamane i oszukane, coż jeżeli nawet to nie Ciebie więc co się wtrącasz w cudzą zupę :mrgreen:

miliony? Jakie znowu miliony. Jeśli mówisz o tych, co wierza rydzykowi, to zapewniam cię, ze nimi każdy by mógł sterować. wystarczy lać na ich zranione dusze miód i wskazać winnych tej mizerii. na tym polega populizm i te reżimy, których tak nienawidzisz.

mawete - 12 Lipca 2009, 21:15

Chciałem zwrócić wam na pewną delikatną manipulację dokonaną przez dalamberta w cytacie mojego postu, pozwolicie że zacytuję go w całości pokazując zmianę.
mawete napisał/a
dalambert: zwróć uwagę, że NURS nie pretenduje do tytułu zbawiciela świata jednocześnie kradnąc i kłamiąc :mrgreen:

Zabawa godna PISu.
dalambert wybacz ale straciłeś cały szacunek jaki do Ciebie miałem i więcej z Tobą piwa raczej nie wypiję. Szkoda.

dalambert - 12 Lipca 2009, 21:31

mawete, w Twojjej tyradzie nie było idtotne do czego pretenduje czy nie pretenduje NURS , a sugestia żr Rydzyk kłamie i kradnie i do tego się odniosłem i gdzie tu masz manipulacje?
A te miliony / co jakiś czas Wybiorcza podnosi alarm, ze słuchaczy Radia Maryja jest 5 milionów i wzywa do krucjaty / jakoś nie czuja się okłamane i oszukane , a i zbiórka na ratowanie stoczni i jej późniejsze wykorzystanie nie było oprotestowane przez Rodzinę Radia Maryja która się składała , a przez tych głownie ktorzy się NIE składali. zaś liczne donosy do prokuratury skończyły się umorzeniem śledztw z braku jakiegokolwiek przestępstwa..
Wiem,ze boli jak tak dużo ludzi ma unne zdanie niż Twoje, ale nie popadaj w histerie , na tym Forum znajdziesz kilku dzięsięciu którzy żyć nie mogą bo Radio Maryja nadaje i brzuch ich od tego boli.
A co do szacunku .. mniej zadęcia Tyle bym Ci radził.
Nigdy nie mów nigdy :mrgreen:
I jakby Was nie bechtac tobyście w swym zadowoleniu zalukrowali się na śmierć :twisted:

mawete - 12 Lipca 2009, 21:33

Bez komentarza.
Martva - 12 Lipca 2009, 21:38

mawete, przeczytałam ten komentarz i dalambert się nie odniósł do NURSa, tylko do KK, nie widzę w tym jakiejś specjalnej manipulacji.
mawete - 12 Lipca 2009, 21:46

Martva: zwróć uwagę na kontekst i na brek słowa "nie" w cytacie jeśli mogę prosić

//edit: reszta rozmowy na pw proszę:
1. muszę kończyć - szwagierka idzie spać w tym pokoju
2. to chyba nie ten temat.

Martva - 12 Lipca 2009, 21:49

Ty piszesz że NURS czegoś nie robi (w domyśle: KK to robi), a dalambert się czepia tego niby robienia przez KK. Słowo 'nie' w cytacie byłoby IMHO mylące, bo nie o NURSie mowa.
Ale mam ciężką noc za sobą, dziwnie mi się myśli, może rozumiem inaczej. czy coś. :roll:

Gustaw G.Garuga - 12 Lipca 2009, 22:08

Zrozumiałem podobnie jak Martva. Zwarcie na linii dalambert-mawete chyba całkiem niepotrzebne.
dalambert - 12 Lipca 2009, 22:08

mawete, przestań sie nadymac NIE odnosiłem sie do NURSa jeno do wyznawców OR czy Wam się to podoba czy nie są Tacy jacy sa i Ty metodą czepiania się słówek bez zrozumienia kontekstu na pewno tego nie załatwisz.
Jakbyś uważnie poczytał to byś zauważył, ze nie prezentuję tu własnych poglądów tylko opisuję fakty.
Ty działasz metodą : Jak fakty są nie takie jakie mi się podobają tym gorzej dla faktów.

Fidel-F2 - 13 Lipca 2009, 05:44

dalambert napisał/a
a sugestia żr Rydzyk kłamie i kradnie i do tego się odniosłem
nie, no dalambert, chcesz zawalić podstawy naszej cywilizacji? nieładnie, destruktorze
NURS - 13 Lipca 2009, 11:42

dalambert napisał/a
jakoś nie czuja się okłamane i oszukane , a i zbiórka na ratowanie stoczni i jej późniejsze wykorzystanie nie było oprotestowane przez Rodzinę Radia Maryja która się składała , a przez tych głownie ktorzy się NIE składali. zaś liczne donosy do prokuratury skończyły się umorzeniem śledztw z braku jakiegokolwiek przestępstwa..

Widzisz, na tym polega tragedia tej sytuacji, że KK ubezwłasnowolnił taką rzeszę ludzi. Kapłan wyciągnąl od nich pieniądze na ratowanie stoczni (zaprzecz, ze zbiórka odbywała się pod tym hasłem) a potem przywłaszczył sobie zebrane pieniądze (zaprzecz, że ich nie oddał).
Kiedy szum się podniósł ruszyło pranie mózgów - wiem coś o tym, bo moja babcia tez oddała im świadectwo udziałowe. Wyglądało to prosto, aktywistki parafialne nachodziły takie osoby i przekonywały, że to spisek komuchów, cuda wianiki. Że to atak na kościół, ze trzeba go bronić własną piersią, itp, itd. No i ludzie pękali. KK działa jak sekta pod tym względem. Nie ma sprawy, bo ludzie nie chcieli zeznawać, gdyż wmówiono im, że tym sposobem działaliby na niekorzyść KK, a nie sprytnego kapłana, który zgromadził dla siebie kasę. Prawdę powiedziawszy moralny wymiar tego czynu jest tak odrażający, że szkoda gadać.

BTW o co ten krzyk, kiedy łapią na podobnych przekrętach komucha, albo innego przeciwnika PiSu? Drzesz się dalambercie, jakby cię ze skóry obdzierali. A pokaż mi wyroki w tych sprawach? One też są umarzane w zdecydowanej wiekszości z tych samych powodów. Czy to znaczy, ze ci ludzie są niewinni? Nie, to spisek, układ!
PiS zrobił wam taką wodę z mózgu, że chyba najlepsi spece od sekt nie wyprostują waszych myśli.

dalambert - 13 Lipca 2009, 11:50

NURS napisał/a
na tym polega tragedia tej sytuacji, że KK ubezwłasnowolnił taką rzeszę ludzi.

Skąd wiesz, że ubezwłasnowolnił, czy dlatego, że te rzesze ludzi NIE podzielają Twoich poglądów i robią co chcą ze swoimi pieniędzmi zgodnie z najbardziej liberalną zasadą : wara obcym od tego co ze swoją forsą robię?

NURS - 13 Lipca 2009, 11:56

stąd, że widziałem na własne oczy, jak trwało obrabianie mojej babci, podówczas osiemdziesięcioletniej staruszki. Przecież ci wyraźnie napisałem.
Daleś na stocznię, czy na budowę ośrodka Rydzyka? Przypomnij sobie... :twisted:
to w czym uczestniczysz, zamyka ci, w kategoriach bezwzględniej wiary, drogę do zbawienia. Mam nadzieję, że wiesz o tym. To nie ludzie decydują o tym, żaden dekret ci tego nie zapewni. Idziesz za fałszywym bożkiem - bo prawdziwy kapłan nie kradnie. Kryjesz osobę, która to uczyniła (choć chcecie to zakrzyczeć) i czynisz to z całą świadomością.
Nie spotkamy się w niebie, i to bynajmniej, nie z powodu mojej absencji na chmurce. :-)

Rafał - 13 Lipca 2009, 11:57

Pamiętajcie tylko w dyskusji, że RM nie jest żadną miarą KK. Powtórzę po raz en-ty, że cała komuna przez 45 lat tyle złego nie zrobiła dla KK, co RM przez lat 15.
NURS - 13 Lipca 2009, 12:08

A niby dlaczego nie jest? Na jasnej górze się je fetuje, z udziałem najwyższych dostojników KK. papieże pozdrawiają to radio. KK sankcjonuje istnienie RM i popiera. Bierze też na siebie odpowiedzialnośc za nie.
Fidel-F2 - 13 Lipca 2009, 12:22

Rafał, póki KK Rydzyka nie ekskomunikuje czy tam nie wywali na pysk w inny sposób to wszystko co robi Rydzyk jest działalnościa KK.
Rafał - 13 Lipca 2009, 12:38

NURS napisał/a
KK sankcjonuje istnienie RM i popiera. Bierze też na siebie odpowiedzialnośc za nie.
Ani sankcjonuje ani popiera. RM to prywatny biznes, biznes wstrzelony w 10, bo żerujący na religii. KK jest mocno podzielony w kwestii RM, a RM skwapliwie wykorzystuje każdy sprzyjający cytat do własnej promocji.
Fidel-F2 napisał/a
Rafał, póki KK Rydzyka nie ekskomunikuje czy tam nie wywali na pysk w inny sposób to wszystko co robi Rydzyk jest działalnościa KK.
A w życiu. Tak samo bez sensu możesz napisać o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy: dopóki KK nie ekskomunikuje Jurka Owsiaka to wszystko co robi WOŚP jest działalnością KK.
NURS - 13 Lipca 2009, 12:54

Zajefajna opinia.
Owsiak nie ma w logo krzyża, nie chodzi w sutannie, nie wita się szczęść Boże i nie ma biur na parafiach. w odróznieniu od ojca R. Ono się powołuje na KK, a Owsiak nie.

RM jest czynnym elementem KK, podległym mu instytucjonalnie, choć jawnie lejącym na tę zwierzchność. Prawdopodobnie ze względu na układ na dole, czyli sporą ilośc księży, dla których RM jest ostatnim ratunkiem dla ich parafii - czytaj ogłupia mohery do tego stopnia, że dają się łatwiej cyckać (wara od tego, jak wydaję moja kasę :-)

Partner forum