To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

Fidel-F2 - 17 Czerwca 2016, 11:39

No ale przystojny jest? Schludny? Sprząta po sobie?
mBiko - 17 Czerwca 2016, 11:54

Schludny magister? Przesadziłeś.
ilcattivo13 - 18 Czerwca 2016, 22:53

Właśnie. I w dodatku czepiasz się słówek ;)

Z 25l "brudnej wody" udało mi się uzyskać dziś rekordowe ~7.5 litra paliwa atomowego o mocy 64 volt :D Nastawiłem niedźwiedziówki na śliwkach, niedźwiedziej łiski (to na za pół roku) i jeszcze starczyło na eksperyment, którego wynik zostanie poddany ocenie w Kalborni :D Może Lo znów będzie w komisji... ;P:

Lowenna - 19 Czerwca 2016, 00:47

ilcattivo13 ;P:
ketyow - 19 Czerwca 2016, 13:56

Suwałki powstały na skutek uderzenia meteorytu. Wszystko jasne.
http://afiinfopl.blogspot...wanadu-pod.html

Anonymous - 19 Czerwca 2016, 19:23

Meteoryty meteorytami, ake. Mi coś innego chodzi po głowie. Moja laik chciałby porozmawiać z niedźwiedź i feralny por o strzelaniu z ak47, pozasentymentalnie i pozapolitycznie jęz. Uniform. To dobra miejsce inaczej moja się wynosić chociaż kilka kwestji nurtuj. Zdra.. ee pozdrawiam.( k... mam kilka rzeczowych pytań do fachowców...
bio - 19 Czerwca 2016, 20:38

Tobie zawsze coś chodzi po głowie. Ogól się do łysa i naszpruchaj lakierem. Jak wejdzie, to się poślizgnie i spadnie.
Anonymous - 19 Czerwca 2016, 22:35

Ebebe nipanimaje, nje relatiwisticzne efektu jak na desancie z wrogiego, upss wasnych sil na przeciejiego poziomku i truskawki pogniecjonne moja pytać sjię dlaczeho w wojsku na cel 100m nastawa na 3 i cel w dolną linię popiersia? Na bolku i lolku trzymajet broń lewą rękach, nie tak jak trepy przykazajet i z nastawa na zero celowat w śr czubka glowy, a celochwyt bacha tae se ueseni zeozewdwóch pacach lewej brtsymate tse kula nadrewnie rotacjye i schdi 15 na prawo? Widjet samemu jako podlupa. Brr..onicsem już nie pytam :oops:
bio - 19 Czerwca 2016, 23:36

Pomyśl o procy. To coś z wyższej gałęzi. I nie uprawiaj bełkota. Nawet mnie to nie bawi.
ketyow - 20 Czerwca 2016, 10:07

burk, chcesz sobie jeszcze dłużej odpocząć od forum?
ilcattivo13 - 21 Czerwca 2016, 00:11

burk - od jakiegoś czasu mam w domu osobę ze schizofrenią paranoidalną, daj mi choć na Forum od tego odpocząć, dobrze? :)

ketyow napisał/a
Suwałki powstały na skutek uderzenia meteorytu. Wszystko jasne.
http://afiinfopl.blogspot...wanadu-pod.html

Tia... Pisałem już o tym tutaj przynajmniej z pięć razy...

Ten gościu jest bardziej nawiedzony, niż ekipa pewnego radia, i to gdyby tę ekipę naszprycować dopalaczami... Startuje w każdych możliwych wyborach, na posła, na senatora, na radnego, na wójta... Gdyby były i na babcię klozetową w kinie, to i tam by wystartował. Na szczęście, choć większość Suwalczan to tępaki, co widać po każdych kolejnych wyborach władz lokalnych, to nie aż takie, żeby wybrać tego... hmmm... pana.
I co wybory, to skład i ilość złóż się zmienia. W tym tempie za dziesięć lat się okaże, że mamuśka sadzi ziemniaki w czystym plutonie, a na zagonie z rzodkiewką ma problem z podtrzymaniem życia roślin, bo w glebie składającej się w 98% ze złota i diamentów nic nie chce rosnąć...

A najlepsze jest to, że przecież na naszym terenie, odkąd bodajże w pierwszej połowie lat 90-tych zamknięto testowe odwierty na złożach rud żelaza (i to jedyne, faktyczne bogactwo Suwalszczyzny, poza dziewczynami, krajobrazem, Wielkim Suwalskim Ptakiem i mną, ofkors), bo okazały się zbyt skażone uranem (skażone, bo jest go zbyt mało, żeby móc mówić o złożach, a za dużo, żeby wydobywanie rud żelaza było bezpieczne), żeby się je opłacało wydobywać i oczyszczać, mimo tego, że to najlepsze gatunkowo złoża rudy, wszystko powyżej 60% - jedyne mogące konkurować jakością mają w Europie Szwedzi - robiono tylko drobne, wyrywkowe badania na okoliczność gazu w łupkach. Żadnych innych poważnych badań nie było. I skąd on bierze te wszystkie wielkości "dane", to tego nie wie nikt. Poza skrzatami, które buszują mu pod deklem.

Wczoraj mieliśmy pokaz broni na pikniku kawaleryjskim (była husaria :D ), organizowaliśmy go w dużo większej grupie (my z Pogranicza, Kaliber 45 i policyjna Kryza) i z dużo większą ilością sprzętu - już nie siedem czy osiem pukawek w tym dwa muszkiety skałkowe, tylko trzy duże stoły napchane bronią. Ja miałem pod pieczą stanowisko broni krótkiej: od brata był Rak, rewolwer Alfa Proj i chińska kopia Siga P226 (w razie co brat poprawi), kopia CZ 75B z Tanfoglio (chyba, w razie czego feralny mnie poprawi :D znaczy, jak wrzucę zdjęcia), mój Szadołek, włoska replika Colta Single Action Army, P-64, MAG 98 i parę współczesnych zabawek z kompozytu (jakiś HK i coś jeszcze, wszystko badziewo ;P: Co stal, to stal ;P: ). Reszta stołów to była broń długa, w sumie zgromadziliśmy ze trzydzieści jednostek, albo i więcej, bo było naprawdę gęsto :D Zwłaszcza jak po mszy wpadły dzieci i zaczęły plątać linki ;P:
Pijanych było mniej, niż rok temu. Tylko dwóch. Przy czym tylko jeden był z gatunku mieszanego, pół "co to nie ja" i pół "ale bym zapier*olił takiego gnata i poleciał do banku, hłe,hłe". Ale gdy pokazałem mu kolegów z mundurówki, którzy z bronią w kaburach i po cywilnemu nadzorowali wystawę i zapytałem, czy biega szybciej niż lecą kule, to zwinął się w dwie sekundy ;P:
Tradycyjnie, najgorsi okazali się być byli mundurowi. Nawet gorsi niż bezstresowo wychowywana *beep*, która też nas nawiedziła. Trafił się jeden "rusznikarz" wojskowy (prawdopodobnie odbębniał służbę w wojsku jako pomocnik rusznikarza, coś jak solarisowy Wojtek) i każdą broń musiał rozebrać. Trzy razy go prosiłem, żeby tego nie robił, ale jak przy stoisku stoi kilkanaście osób, to ciężko takiego jednego szmonca upilnować. W końcu wkurzył się jeden z policjantów-kolekcjonerów (znaczy, gdy tamten rozebrał jego super-duper-kompozytowego HK i części posypały się w trawę ;P: ) i kazał gościowi spierdziulać ;P: Enyłej, jedynie mój Szadoł nie został "rozdziewiczony" ;P: Facet nie wiedział, że trzeba wybić kołek, żeby uwolnić zamek ;P:
W każdym bądź razie, przez trzy i pół godziny pokazu przewinęło się przez nasze stoisko z pierdyliard ludzi, dostałem udaru i spaliłem się na krwisto-czerwono (tradycyjnie nie miałem czapki, choć i tak by nie pomogła, bo najgorzej poparzony mam kark - BTW. ktoś wie, gdzie można kupić dobre, płócienne kepi z firanką?). Ale na obiad zjadłem dwa ibupromy i dzień skończyliśmy prawie pięciogodzinnym treningiem taktyczno-dynamicznym na strzelnicy :D I było super :D Choć w zawodach przegrałem o jeden punkt z policjantem :roll: BTW. A wiecie, że policjanci strzelają z zamkniętymi oczami, bo się boją huku? ;P:

W każdym bądź razie, teraz siedzę z mokrą szmatą na łbie posmarowanym kremem i jakimś "pederastenolem 10" i jest git :) Oby do Nidzicy, oby do Nidzicy... :D

feralny por. - 21 Czerwca 2016, 08:45

ilcattivo13 napisał/a
Enyłej, jedynie mój Szadoł nie został rozdziewiczony
Akurat się nie dziwię, bo CZ 75 w ogóle, a już zwłaszcza SP-01, rozkłada się tak wujowo, że słów brakuje. ;P:
konopia - 21 Czerwca 2016, 12:49

Cytat
BTW. ktoś wie, gdzie można kupić dobre, płócienne kepi z firanką?).

pełno tego na ebayu, wystarczy tylko przejrzeć ofertę i zobaczyć czy wysyłają do Polski, np. firma Craghoppers robi takie, fraza do wyszukiwarki - 'desert hat"

córka kiedyś miała takie i bardzo sobie chwaliła - http://www.debenhams.com/...CFZadGwod7w8JeQ

Agi - 21 Czerwca 2016, 13:20

konopia napisał/a
- http://www.debenhams.com/...CFZadGwod7w8JeQ

Zwizualizowałam sobie ilcattivo13, w takim nakryciu głowy i nie mogę przestać się śmiać. :mrgreen:

ilcattivo13 - 21 Czerwca 2016, 16:56

feralny por. napisał/a
ilcattivo13 napisał/a
Enyłej, jedynie mój Szadoł nie został rozdziewiczony
Akurat się nie dziwię, bo CZ 75 w ogóle, a już zwłaszcza SP-01, rozkłada się tak wujowo, że słów brakuje. ;P:

Ać tam, wujowo :) Za to nikt mi go w rękach nie rozłoży, a z P99 można to zrobić ;P: No i przynajmniej ja swojej sprężynki nie musiałem szukać w trawie ;P:

Względem kapelutka - objechałem całe miasto, wszystkie sklepy wędkarskie, sportowe i myśliwskie, a było tego ze dwadzieścia punktów i nikt nie ma czegoś takiego http://allegro.pl/kapelus...6063768013.html :/ Jak jest, to jedynie łódland, najczęściej z siateczką powyżej ronda :/ Edit - i w rozmiarze w sam raz dla słabo wyrośniętego kota :/

konopia, dzięki, ale mnie to nie ratuje - nie mają w rozmiarze 62cm ;P:

Agi - ja w każdym nakryciu głowy jestem śmieszny ;)

Enyłej, pokombinuję ze zwykłą bejzbolówką i białą koszulką - może coś z tego wyjdzie :D

Fidel-F2 - 21 Czerwca 2016, 17:07

ja mam coś z grubsza takiego https://www.worldwarsuppl...920-500x500.jpg

;P:

konopia - 21 Czerwca 2016, 20:34

ilcattivo13, kłopot jest z rozmiarem i z firanką,
bo sklepów z militariami oferującymi wojskowe kapelusze w najróżniejszych wzorach kamo itp. w UK dostatek, tylko że to do 60cm,

BTW: masz standardową głowę, ja nigdy nie mogłem sobie znaleźć kasku rowerowego, też potrzebuję 62cm a czasem i więcej, zależy od kształtu, potem są te wszystkie mocowania wewnątrz.

Fidel-F2 - 21 Czerwca 2016, 20:46

Nieświeć nie jest w stanie zmieścić głowy w wiadrze
Luc du Lac - 21 Czerwca 2016, 21:43

Wychodź mi że musisz upolować jakiegoś dużego legioniste
feralny por. - 21 Czerwca 2016, 21:49

https://helikon-tex.com/#!/Headgear/BH/KA-BON-PR
Używam i chwalę sobie, ale numeracja kończy się na 61.

bio - 21 Czerwca 2016, 22:20

ilcattivo13 czasem coś działa na zasadzie odwrotności. Próbowałeś bereta z antenką?
ilcattivo13 - 22 Czerwca 2016, 20:41

Fidel - no właśnie czegoś takiego szukałem ;P: Ale musi być w kolorze beżowym/piaskowym ;)
I jestem w stanie zmieścić głowę w wiadrze - mam takie budowlane, 25l, z mocnego i plastycznego tworzywa - wchodzi idealnie :) Ale jest czarne ;P:

konopia - po przejrzeniu ~1400 aukcji na aledrogo sam to zauważyłem. Wszystko to rozmiary dziecinne :/

Luc du Lac - a skąd ja znajdę legionistę z dużym cebrem? Ci, których kiedyś poznałem na prelekcji Jarka Błotnego, na Avie, wszyscy jak jeden mąż mieli małe główki. Jakby im je amazońscy Indianie spreparowali ;P:

feralny - ten brytolski Kojot wygląda bardzo podobnie. I tez ma numerację tylko do 61cm :/

bio - beret z antenką nadaje się wyłącznie do gry w *beep* ringo ;P:

Edit: A tak w ogóle, to nie tylko kapeluszy nie mają w sensownym rozmiarze. Od dłuższego czasu szukam sobie bandany i jedyne dostępne są chińskie, w rozmiarze na niemowlaka :/ Nigdzie nie ma większych niż 55cm, a jak są, to w gejowych kolorach :/

gorat - 22 Czerwca 2016, 22:24

ilcattivo13 napisał/a
a jak są, to w gejowych kolorach :/
Widocznie takie twoje przeznaczenie. Nie bój się, podąż za głosem! Zawsze możesz zostać lesbijkiem, jak Kruk.
ilcattivo13 - 28 Czerwca 2016, 20:02

Lepiej nie, świat nie przetrwałby istnienia dwóch lesbijków ;)

14-go lipca parlament europejski będzie dyskutował nad zaostrzeniem przepisów odnośnie posiadania broni, na czym bardzo mocno zależy komisarz Bieńkowskiej i reszcie jej ekipy. Firearms United zrobiło małą prezentację w Brukseli, żeby choć trochę uświadomić naszych jewropejskich nadzorców, jak wygląda rzeczywistość.

Filmik z prezentacji, zatytułowany "Królewna Śnieżka i siedem brzydkich kłamstw", znajdziecie tutaj. W prezentacji przytoczone są aktualne dane z Eurostatu (2014 i 2015 rok), czyli raczej można liczyć na ich rzetelność. Prezentacja jest po angolsku, ale można włączyć napisy.

Prywatnie dodam, że bardzo spodobała mi się konkluzja prezentacji. I mam nadzieję, pewnie mocno złudną, w końcu mądrych ludzi do Brukseli nikt nie wysyła, że ktoś tam się wreszcie opamięta i przestanie ułatwiać życie bandziorom i terrorystom.

Anonymous - 28 Czerwca 2016, 20:30

Jasna holercia. Wpadłem tu jak ćpun z bronią do knajpy z gliniarzami w Robocopie, przepraszam za niesubordynację i już mnie niema. Swoją drogą, jak ktoś ma zmysł techniczny i dobrze wykształconą wyobraźnię przestrzenną, to w necie na stronach policji, czy tam może innych są instrukcje do wszystkich broni z danymi. Nikomu nie przyjdzie już do głowy że ktoś chciałby zaprojektować coś własnego..?! Nie nic niewyprodukowałem poza zaworem wpustowym do modelu v2. Zresztą jak policjado mnie wpadła i wyspowiadałem jej się ze swoich grzeszków to nikt mi nie uwierzył.. zwariowałem, kocham was wszystkich! Pokój, nagość, bdsm! Ps. Znalazłem lepsze forum. Pozdrawiam nasze dzielne służby:-)
feralny por. - 28 Czerwca 2016, 21:02

ilcattivo13, nieźle im poszło. Z tego co wiem, to nawet królewnę zaprosili, ale jakoś nie znalazła czasu... :omg:
ilcattivo13 - 28 Czerwca 2016, 21:21

Nie dziwię się. Nie dość, że musiałaby się przyznać do błędu, to jeszcze do manipulacji faktami i próby oszustwa. A przecież cywilizowany, profesjonalny polityk z jedynie słusznej partii nigdy by czegoś takiego nie zrobił :)
Luc du Lac - 28 Czerwca 2016, 22:51

heh,
zabawne, lepsze od księdza na ambonie.

aczkolwiek widzę pewne podobieństwa.
to prawie jak religia.

czekam na film w którym to praworządni obywatele powstrzymują za pomocą legalnie posiadanej broni zamach terrorystyczny, tudzież atak frustrata na szkołę, uczelnie, względnie lewackie zgromadzenie lub party homoseksualistów(dla niektórych toto samo)

feralny por. - 28 Czerwca 2016, 22:52

Aha...
Luc du Lac - 28 Czerwca 2016, 23:19

feralny por. napisał/a
Aha...

Aha,
Bieńkowska oczywiście żenująca pod każdym względem

Partner forum