To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Autostopem przez galaktykę - kosmiczne jaja albo po prostu dowcipy

Pako - 16 Maj 2006, 13:32

Miałem włączone głośniczki, całkiem głośno nawet ;) Nie.. melodia tak się oklepała, że szkoda gadać. Nie śmieszyło i tyle :)
Indy - 16 Maj 2006, 14:27

Może nie kojarzysz dzwięku z obrazkiem, jak skojarzysz o co chodzi to sie nie powtrzymasz
Wierz mi :mrgreen:

Pako - 16 Maj 2006, 14:58

Ale tez to robiłem. Nie i tyle. Normalnie mnie to nie śmieszy :) Może jestem normalny?
dzejes - 16 Maj 2006, 15:58

- Patrycja, po litrze to z ciebie nawet niezła laska...
- Roman, och*jałeś? To ja, Bronek!

Pewne młode, a bezdzietne małżeństwo, zafundowało sobie w ramach
hobby parkę papug.
Obserwowali je wnikliwie, zgadując, który to samczyk, a która
samiczka. Dość długo to trwało - już papugi swobodnie po
mieszkaniu latały, znajomi już je poznali - a oni dalej nie wiedzieli
tego.
W końcu ona kiedyś przyuważyła akcję! A tu pech - męża nie ma w
domu!
Niewiele myśląc, parę piórek mu z głowy wyskubała, by oznaczyć
samczyka - tak podobne były te papugi.
W niedługim czasie wydali przyjęcie - ot parę znajomych się
zebrało, a między nimi papugi swobodnie sobie poczynały.
Nagle papug siada na ramieniu łysego gościa i konfidencjonalnie go
pyta:
- Przyłapali? Przyłapali?

Na wsi, pod sklepem rozmawiają panie i utyskują
-Pani, a ta susza w tym roku, to łokropna! Te marchewki w ogródku, to takie!
(i tu pokazuje pół małego palca), a te buraki, to takie! (i tu łączy kciuka
z palcem wskazującym).
... na to włącza się trzecia, trochę niedosłysząca:
Pani! Ale może chociaż serce ma dobre?

Indy - 17 Maj 2006, 08:00

Całkiem, całkiem :D

Pako

Cytat
Może jestem normalny?

Na to wygląda :mrgreen:

Pako - 17 Maj 2006, 08:49

dzejes - ten ostatni wymiata :mrgreen:
A jak ja jestem normalny... no kurcze, świat mi się popsuł teraz :P

Słowik - 18 Maj 2006, 12:02

Wycinek z joemonstera :D
Co robi Mila na zdjęciu ? Oplułem sobie ze śmiechu monitor.

Rafał - 18 Maj 2006, 13:33

Może i to jest brzydko śmać się z innych ludzi i to na dodatek miłośników fantasy, ale chyba jestem szuja, bo jak przeczytałem dialog na forum fantasy to też parsknąłem:

Athea: <wątek Tolkenowski> Co sądzicie o Jego książkach? Dla mnie są to najpiękniejsze fantastyczne książki jakie czytałam
Eloshaw: zgadzam sie tak samo pikny jest warcraft imrok ktory nas poprzedza czytal ktos?
A: Ja nie czytałam. A kto to napisał?
E: R.cott Bakker
A: Nie kojarzę...
E: Dobry pisarz ale nie tak dobry ja Tolkien i Dan Brown
inna A: do Tolkiena wieeeelki respect ze mu sie chciało o jednym 13 lat pisać

Tu macie oryginał

No tak, Tolkien i Dan Brown grają w jednej lidze.

elam - 18 Maj 2006, 13:38

no, jak sie w temacie "dowcipy "pojawia imie rafala, to zawsze warto zajrzec :)
Fidel-F2 - 18 Maj 2006, 14:06

No genialni są... :mrgreen:
Piech - 18 Maj 2006, 14:08

Nie wiem, czy to wszystkich rozśmieszy, ale dla mnie to podpada pod tematykę "jaja", a do tego jest z życia wzięte. Jakiś czas temu zacząłem otrzymywać mailem jakąś internetową gazetkę niby kulturalną, ale w rzeczywistości kręcącą się w temacie "jak rozpoznać Żyda". Zwykle nie reaguję na spam, bo to tylko spamerów zachęca, ale tym razem adres był rzeczywisty. No to odpisałem:

==================
Re: Subjest: JEDEN SWIAT z Bialegostoku; Kaczynski popiera Kwasniewskiego; Yad Vashem falszuje; Izrael Szamir, jak dochodzic swoich racji z Zydami; V?clav Srb, KORUNA CESK?;

Jezeli nie przestaniesz przysylac mi spamu, napisze do twojego administratora.

==================

W odpowiedzi dostałem to:

==================
Subject: jak dochodzic swoich racji z Zydami;

Szanowny Panie,

nie wiem, kto do Pana wysyla spam, ale z adresu, na ktopry powzwolil Pan sobie wyslac swoje PODŁE i NIKCZEMNE groźby nie zostało do Pana wysłane nic,

Pana adresu nie bylo i nie ma w naszej bazie 9 tys. adresow

teraz wysyłam wiadomość o Pana groźbach karalnych do Prokuratury i do Pana Pracodawcy

a spoufalic sie na ty moze z Prokuratorem Okregowym w Poznaniu, jezeli uzyska zgode.

ktory mu powie , ze prosciej jest zablokowac klopotliwy adres w outlook niz sciagac na goraca glowe mlodego naukowca wstyd

a jesli przyjdzie Panu do glowy zrealizowac swoje grozby karalne, to - bedziemy mieli dowody w reku

spam - to oferta handlowa, niechciana slowem spam nie mozna nazywac wiatru, zlej pogody, ani ofert kulturalnych, darmowych

informacje kulturalna, ktora do Pana dotarla jest dowodem realizacji przez Grupe Polska w Niemczech Traktatu miedzy RFN a RP z 17.6.1001

pozdrowienia
magda

=====================

NB, "magda" rzeczywiście wysłała kopie tego maila do mojego szefa i do prokuratora okręgowego.

Rodion - 18 Maj 2006, 14:18

Fakt, to nie jest śmieszne. :evil:
elam - 18 Maj 2006, 14:22

Piechu, zapomnij o pechu :)
glupich nie sieja, sami sie rodza. a ze w Polsce tez.. no coz..

Pako - 18 Maj 2006, 14:33

geez.... no nic.. idę na drzewo banany prostować, bo mnie zaraz też do prokuratora poślą...
Geez...

Lu - 18 Maj 2006, 14:53

:shock:

Nie wiem co powiedzieć... Powinni pozamykać takich ludzi w jakichś zakładach.
Ale fakt, śmieszne to nie jest :?

Piech - 18 Maj 2006, 15:01

Humor mi się poprawiał z biegiem czytania. To jest dobry przykład kogoś, kto jest zły, ale na szczęście głupi. Chciałby zaszkodzić, ale strzela sobie w stopę. Na końcu listu "magdy" jeszcze był cytat mojej "groźby karalnej", żeby wszystko było jasne.
Pako - 18 Maj 2006, 17:01

Ale wyjaśnij... ona naprawdę posłała to do tego prokuratora? Tak naprawdę w zupełności, czy tylko ty sobie z nas teraz żarty stroisz?
Hauer - 18 Maj 2006, 17:25

W księgarni klient pyta sprzedawczynię:
- Czy jest ksiażka "Mężczyzna, władca kobiet"?
- Fantastyka na drugim stoisku.

Co mówi kobieta po wyjsciu z łazienki?
- Ładnie wygladam?
Co mówi mężczyzna po wyjsciu z łazienki?
- Na razie tam nie wchodz.

Maż: A może dla odmiany szybki numerek?
Żona: Odmiany od czego ...?

- Słyszałam, że rozwiodłas się z mężem.
- Tak, mielismy ciagłe nieporozumienia na tle religijnym.
- O co chodziło?
- Uważał, że jest Bogiem.

Wychodzi od lekarza trzech pacjentów.
Każdy dostał receptę z dziwnym medykamentem DMCNWCMJ.
W aptece kżdy zapłacił inną kwotę, więc pytają farmaceuty dlaczego?
- Bo my mamy taki skrót: Daj Mu Cokolwiek, Nie Wiem Co Mu Jest.

na miasto napadł smok.Pałił wsie,pożerał dziewice.Zrozpaczeni mieszkańcy idą do tzrech lokalnych rycerzy.Mówia jaki problem pierwszemu a on na to: -Napaśc smoka to poważna sprawa.Dajcie mi tydzień to się zastanowie. Idą do drugiego,ale drugi mówi,to samo,tyle że zastanowi się przez dwa tygodnie.Bez nadziei ida do trzeciego.Ten kiedy usłyszał o co chodzi ubrał pośpiesznie zbroję,osiodłał konia,wziął miecz i juz ma odjeżdżać,kiedy meiszkańcy pytają: -Jak to.NIe potrzebujesz casu na zastanowienie? -Tu się nie ma nad czym zastanawiać,tu trzeba spiepszać

Pewna kobieta postanowiła zmienić coś w mieszkaniu. Kupiła nową wykładzinę dywanową i poprosiła sąsiada o pomoc w jej ułożeniu. Kiedy robota była już na ukończeniu, mężczyźnie zachciało się palić. Sięga do kieszeni, a tam pusto. Patrzy na wykładzinę, a na samym środku wielka bulwa. Myśli sobie: - Cholera jasna, fajki mi wypadły, a tu robota skończona! Co robić? - myśli sobie. - Wezmę młotek i rozpłaszczę tę paczkę, to nic nie będzie widać. Jak wymyślił, tak zrobił. Kiedy skończył, poprosił kobietę, by oceniła jego pracę. Kobieta weszła do pokoju i mówi: - Znalazłam pana papierosy w kuchni, ale czy widział pan może mojego chomika?

To na razie tyle 8)

Piech - 18 Maj 2006, 17:26

W nagłówku maila widać, kto dostał kopię (Cc:). Naprawdę wysłała do samego Prokuratora Okręgowego w Poznaniu, Krzysztofa Grześkowiaka.

Nadają jako "sowa-frankfurt" i łatwo ich wygooglać. Na przykład, http://de.groups.yahoo.com/group/kulturzentrum/

Pako - 18 Maj 2006, 17:34

Geez... czasem człowiek myśli, że aborcja powinna jednak być dozwolona....
Ciekawe, co zrobi prokurator :)

Edit:
A! Żydzi! Wszędzie żydzi! Tel-awizja! Aaaa! Zabijajmy żydów! kradną nam miejsca pracy! spiskują! Masoneria! Aaa!
Wariaci 8)

Duke - 19 Maj 2006, 08:17

Jaka jest różnica między IV RP a PRL?
- Za PRLu rząd był w Londynie, a naród w Polsce...

Duke - 19 Maj 2006, 08:52

Pmietacie filimk z dziewczynką kręcącą porem? Tu jest nowa wersja
http://ja.rafi.pl/_files/swf/tuma.swf

Rafał - 19 Maj 2006, 09:41

Super, hiper, ale najlepsze jak naciśniesz "wypusk zbuk" (czyt.nie zbuk tylko zwuk - głos). Rewelka :lol:
Rodion - 19 Maj 2006, 10:31

Cool!! Yeach, yeach!!
Szkoda ze nie mam takiej opcji gdy musze sluchac ulubionych zespolów córy! :twisted:

Pako - 19 Maj 2006, 10:49

A jakie są jej ulubione?
A poza tym - flaśsh świetny :) Ale melodyjka jakby mniej ciągająca się przez to zrobiła ;)

Rodion - 19 Maj 2006, 10:53

Dzieki bogom wlasnie przechodzi jej fascynacja tokio hotel! Ale przyznasz ze cos takiego pobudzi instynkty mordercze nawet w slimaku? :twisted:
Pako - 19 Maj 2006, 11:04

Oj... tak... ach.. nasi ojcowie muszą miec mocne nerwy. Matka weszła do pokoju jak Sepultura leciała. Pytanie: czego ty słuchasz + litościwy wzrok starczy za wszystko :mrgreen:
Duke - 19 Maj 2006, 14:30

Zostaniesz poddany/a małemu testowi. Składa się on z jednego tylko pytania, ale pytanie to jest bardzo, bardzo ważne.
Nie odpowiadaj pochopnie i bez rozwagi!
Zastanów się.
Odpowiedz szczerze i dowiedz się czegoś o swojej moralności.
Wyobraź sobie poniżej opisaną sytuację i podejmij decyzję.
Pamiętaj!
Odpowiedź powinna byc spontaniczna, ale szczera!
...Znajdujesz sie w samym centrum katastrofalnej powodzi wywołanej orkanem...
Niesamowite masy wody....
Jesteś fotoreporterem Gazety Wyborczej w samym środku tej przerażającej katastrofy. Próbujesz zrobic jak najbardziej oddające grozę zdjęcia... Sytuacja jest niemal beznadziejna. Wokół ciebie znikają domy, ludzie walczą z żywiołem... Potęga natury w całym jej okrucieństwie ... porywa wszystko na jej drodze. Nagle widzisz mężczyznę prowadzącego terenówkę... który walczy rozpaczliwie, wyglada jakoś znajomo... I rozpoznajesz go: to Prezydent Kaczyński!
Ale widzisz, ze szalejąca powódź zaraz go porwie - ostatecznie...
Masz dwie możliwości - uratować go albo zrobić zdjęcie twojego życia! Ocalićmu życie albo zrobić zdjęcie, za które na pewno zgarniesz Pulitzera! Zdjęcie, które przedstawia śmierc jednego z najważniejszych ludzi w Polsce...
A teraz pytanie:

NA MACIE CZY NA BŁYSZCZĄCYM?

Rodion - 19 Maj 2006, 14:39

Na macie!!! To nie komunia! :mrgreen:
Słowik - 19 Maj 2006, 14:40

I jak najwięcej ziarna :D

Partner forum