Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański
Henryk Tur - 10 Sierpnia 2006, 10:36
Sebastian napisał/a | Henryk Tur
Cytat:
He, a ja dostaję książki za darmo
Niesprawiedliwe! |
Naucz się zmieniać rzeczywistość do swoich potrzeb.
Potem wszystko będzie łatwe.
Sebastian - 15 Sierpnia 2006, 17:19
Witam wszystkich pod koniec długiego weekendu
Żeby nie było że autor zapowiedział, obiecał, słowa nie dotrzymał,
Oto ilustracja stworzona specjalnie jako projekt okładki dla Żałując za jutro
http://www.maniakart.com/...p?album=4&pos=0
Autorem jest pan Sławomir Maniak
Liczę na Wasze uwagi i komentarze
gorat - 15 Sierpnia 2006, 17:33
Robi wrażenie (choć... jak by to rzec... ten stwór na pierwszym planie niezbyt mi się podoba - ale on sam, nie grafika! )
To jeszcze pytanie sakramentalne: "czy okładka ma związek z treścią?" i mogę gratulować udanej okładki? :>
Sebastian - 15 Sierpnia 2006, 17:40
Masz dobrą intuicje gorat stwór na pierwszym planie jest naprawde wrednie paskudny (tak sam z siebie, nie z plastycznej formy)
Dzięki za gratulacje, okładka jest z treścią nierozerwalnie, wrecz symbiotycznie połączona - nie mogło być inaczej, skoro autor przygotowywał ją specjalnie na zamówienie Wydawnictwa Dolnośląskiego. Zresztą, jak już wspominałem, uważam, że Czytelnik powinien otrzymać wewnątrz okładki coś powiązanego z obrazkiem na zewnatrz - tylko taka polityka wydawnicza jest uczciwa.
mawete - 16 Sierpnia 2006, 14:12
Powiedz coś wiecej o książce - kusi mnie
Sebastian - 16 Sierpnia 2006, 15:37
Może najpierw kilka słów o formie - otrzymacie prawdopodobnie 416 stron czyli chyba całkiem przyzwoita objetość jak na powieść debiutanta Będzie to podzielone na pięć częśći, dzięki czemu można się wygodnie oderwać od lektury, bez troski, że zgubi się wątek i zrobić sobie spokojnie kanapkę, względnie skrobnąć coś na forum.
Cena, ktorą proponuje Wydaca ksiegarzom to najprawdpodobniej 29,99 złotych polskich. Wszystko to może ulecz drobnym wachniciom, w końcu to projekty.
Rzecz powinna być dostępna w księgarniach na terenie całej Polski, w każdym razie wszedzie tam, gdzie widzicie powieśći Wydawnicywa Dolnośląskiego.
Godzilla - 16 Sierpnia 2006, 15:44
Wydawnictwo Dolnośląskie ostatnio rośnie w siłę, wszędzie je widać, wypuścili kilka tytułów w krótkim czasie
Sebastian - 16 Sierpnia 2006, 15:49
I autorów zdobyli dobrych
mawete - 16 Sierpnia 2006, 16:27
... i skromnych...
Pako - 16 Sierpnia 2006, 17:28
No i obejrzałem okładkę, którą podlinkowaleś. No no.... robi wrażenie. Pozytywne, w moim odczuciu!
Sebastian - 16 Sierpnia 2006, 17:48
Mawete, spośród licznych moich zalet zdecydowałem się jedną szczególnie rozwijać i kultywować. To chyba ładnie z mojej strony, że wybrałem akurat skromność?
Dzięki Pako, mi też się podoba Pewnie dlatego, że jest moja
mawete - 16 Sierpnia 2006, 17:51
I Ty Brutusie...? mawete, nie Mawete...
Sebastian - 16 Sierpnia 2006, 17:53
To jak ja mam zdanie zaczynać ?
I co znaczy mawete?
mawete - 16 Sierpnia 2006, 17:56
kilka razy pisałem że to jest nazwa własna... a co znaczy to się może kiedyś dowiesz...
Pako - 16 Sierpnia 2006, 17:58
Zdania nie zaczynaj od mawete po prostu.
A to znaczy ni mniej ni więcej jak: wielki facet, który przekonuje menelit żeby się oddalił Z arabskiego pewnie
mawete - 16 Sierpnia 2006, 18:01
Pako: raczej synowie tego drugiego, a co dokładnie to sobie poszukajcie...
Sebastian - 16 Sierpnia 2006, 18:10
Łatwo ci mówić Pako
Cytat | Zdania nie zaczynaj od mawete po prostu. |
jak czasami po prostu literacko pasuje zacząć zdanie od mawete, a każda innna opcja jest zgniłym kompromisem, bolesnym ograniczeniem twórczej swobody, jednym słowem tragiczna... Pisarz musi czasami zacząć zdanie od mawete, inaczej nie jest pisarzem, tak sądze...
Co to psiakość jest menelit? Ale ja głupi estem...Z wami się dzisiaj nie da chłopaki bez słownika.
gorat - 16 Sierpnia 2006, 23:27
I widzicie, kogo zagięliście?
Sebastian - 18 Sierpnia 2006, 12:36
Prawdopodobnie ostateczny projekt okładki, tym razem z liternictwem
Wcześniej widzieliście ilustracje, teraz zobaczycie, czego wypatrywać w księgarniach
zapraszam do rozpowszechniania po necie
http://k9.zax.pl/~killer/sebastian.jpg
ps cena jak podałem wcześniej 29,99
Godzilla - 18 Sierpnia 2006, 12:48
Ładna, ładna
Ten stwór w porwanej szmacie trochę makabryczny, to tak specjalnie?
Sebastian - 18 Sierpnia 2006, 12:53
Ależ wierz mi, w porównaniu z tym co będzie robił na kartach ksiązki tutaj został przedstawiony łagodnie jak pluszowy misiu z bajki dla dzieci...
(co nie zmienia faktu że narysowany jest fajnie)
Godzilla - 18 Sierpnia 2006, 12:56
Uuu, łuski się jeżą na grzbiecie
gorat - 18 Sierpnia 2006, 14:41
Przeca na okładce jest podane 39.99, więc komu tu wierzyć?
I jedno mnie zastanawia: zapowiadałeś, że książka będzie miała 600-800 stron (gdzieś w tym przedziale), a będzie 420. Czyżby duże cięcia?
Sebastian - 18 Sierpnia 2006, 14:51
Dlategoż specjalnie potwierdziłem cene w tym poście by ludziska wiedzieli od razu gdzie leży prawda. By watpliwości rozwiać jeden raz a ostatecznie, prawda leży zawsze przy autorze.
A przyczyna jest prosta i jasna, boż to jedynie projekt i tył okładki będzie jeszcze szlifowany by notkę jakowąż wykreślić zarówno kto zacz jest ten autor jak i jakaż treść między okładkami się zalęgła. A dałem wam projekt, wersje przedostateczną, bo się chce dzielić od razu i natychmiast moim szczęściem. Rzekłem.
żadnych cięć. co do objętośći nie przypominam sobie bym pisał o 800 stronach... (może chodzi ci o tys znaków)Mógłbyś zacytować miejsce, bo może skreloza mnie siekła po nieszczęsnej mózgownicy... Mowiłem zawsze że będzie całkiem przysadzista to prada. Wyszło 416 stron bo WD ma średniej wielkości czcionke i układ strony, gdyby rzecz składała fabryka wyszło by istotnie więcej i by była cegła na pólce. 416 stron - nieźle chyba co myślisz?
Sebastian - 21 Sierpnia 2006, 12:29
spoiler z rodzaju łagodnych, gatunek spoiler okładkowy czyli...
oficjalna zapowiedź książki Wydawnictwa Dolnośląskiego, która znajdzie się też na tylniej okładce książki
kto lubi niespodzianki, kto woli by książka zaskoczyła go w pełni, proszony jest o nieczytanie dalej tego postu!!!
Żałując za jutro - oficjalna zapowiedź wydawcy
Cytat | Władca Światów zostaje zamordowany, jego syn cudem unika śmierci, traci jednak wszystko. Zdany na łaskę losu i niepewną pomoc ocalałych sojuszników ojca, ścigany przez prześladowców Zanael wyrusza w fascynującą podróż przez światy i wymiary. Napotyka przedziwne istoty - akolitów, grających w kości o ludzkie życie, wojownika zrośniętego z własną zbroją, wreszcie księżniczkę demonów, w której się zakochuje. Uczestniczy w swych pierwszych potyczkach i bitwach. Powoli nabiera siły i zaczyna rozumieć, że czas, w którym stanie do walki z mordercami i uzurpatorami, jest bliski.
|
Sebastian - 25 Sierpnia 2006, 19:48
Tempus fugit to tytuł antologii, która ukaże się na poczatku listopada, tam znajdziecie Matkę gromów. Autorzy :
t.1 Eugeniusz Dębski, Jarosław Grzędowicz, Marcin Wroński, Milena Wójtowicz, Cezary Frąc, Paweł Majka, Sebastian Uznański
t.2 Andrzej Pilipiuk, Maja Lidia Kossakowska, Romuald Pawlak, Eva Mroczek, Tomasz Kołodziejczak, Tomasz Kaczmarek, Sebastian Imielski, Katarzyna Kruszewska
Agi - 25 Sierpnia 2006, 20:01
Jakie wydawnictwo przygotowuje tę antologię?
Sebastian - 25 Sierpnia 2006, 20:51
Fabryka Słów
więcej na stronie, dla ciekawych przypominam sznurek
http://www.fabryka.pl/zap...ffs=10#searchkk
Czarny - 28 Sierpnia 2006, 14:29
Na NURS-conie wszedłem w posiadanie "Młodych wilków polskiej fantastyki", co oczywiście skutkować będzie w niedalekiej przyszłości jakąś opinią o Twoim tekście.
Bój się, albo nie - jak chcesz
Sebastian - 28 Sierpnia 2006, 15:00
Gratuluje zdobycia fajnego zbiorku. Chcesz czytać Zagubioną duszę prosze bardzo, byle przed mikropowieścią - "Łzami Nemezis" Dębskiego, po lekturze tekstu Rafała wszystkie inne muszą się wydać blade i kiepskie, pamiętam "Łzy..." porządziły wtedy ostro.
Poza tym, fajnie że ktoś przypomni moją próbę odnalezienia się w niemal czystej fantasy, zwłaszcza, że tamten tekst rozszedł się w zwyczajnym książkowym nakładzie i gdzie mu tam do szerokiego rozpowszechnienia jakimi dysponują magazyny. Stąd cieszy mnie każdy Czytelnik "Zagubionej duszy"
Czekam z niecierpliwością
|
|
|