Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?
Martva - 22 Czerwca 2010, 10:26
Ja nie. Strasznie mnie denerwuje jak w piśmie jest coś czego nie czytam.
Chal-Chenet - 22 Czerwca 2010, 10:39
Nie czytam tych recenzji.
baranek - 22 Czerwca 2010, 10:39
Kruku, oczywiście, że wolałbym bym dwie strony miniatur niż dwie strony recenzji, ale mimo całej swej naiwności [z której powolutku, również dzięki wizytom, czy może raczej 'wizycie' na konwencie zaczynam się leczyć], bywam również realistą. dlatego powtórzę jeszcze raz, ciekawość i tylko ciekawość, skłoniła mnie do zadania tego pytania.
no i kiedy już mam jakąś myśl, to jej nie ukrywam. w końcu nieczęsto mi się zdarza...
dalambert - 22 Czerwca 2010, 10:42
baranek napisał/a | no i kiedy już mam jakąś myśl, to jej nie ukrywam. w końcu nieczęsto mi się zdarza... |
Kokiet
nureczka - 22 Czerwca 2010, 10:52
Jako że nie grywam w nic bardziej skomplikowanego od pasjansa, recenzji gier nie czytam. Nie jestem targetem.
Rafał - 22 Czerwca 2010, 11:06
baranek, owszem, w pewnym ustronnym miejscu, jak nie mam nic nowego do czytania (jak już nawet skład szamponów mam przeczytany)
Czarny - 22 Czerwca 2010, 11:30
A ja czytam od deski do deski (metaforycznie o okładkach), choć zdarza mi się to czytać na desce niemetaforycznej
andre - 22 Czerwca 2010, 13:07
Czarny, to niebezpieczne! Czytanie podczas jazdy na snowboardzie?? Stwarzasz zagrozenie na stoku
Czarny - 22 Czerwca 2010, 13:20
Ale jakie wygodne, pęd mi kartki przewraca sam, tylko trzeba szybko czytać
marcolphus - 22 Czerwca 2010, 13:21
Nie czytam recenzji gier (tak jak i większości publicystyki - ale to już moje prywatne zboczenie).
Nitj'sefni - 22 Czerwca 2010, 13:40
Ja wszystkie recenzje czytam dość pobieżnie, ale czytam.
Ozzborn - 22 Czerwca 2010, 13:49
Ja nie czytam... chyba coś bardzo mnie zainteresuje... ale ponieważ nie gram w gry komputerowe bo są nuuudne, to jeszcze się chyba nie zdarzyło
terebka - 22 Czerwca 2010, 14:35
Ja też ten dział omijam.
dalambert - 22 Czerwca 2010, 14:37
Popatrzeć można, co to za kit chcą nam wcisnąć, ale żeby się odrazu wczytywać i traktować poważnie
Arya - 22 Czerwca 2010, 21:18
Nie czytam takich recenzji.
Fidel-F2 - 22 Czerwca 2010, 22:06
też nie czytam, raz, że to zwykłe reklamy a dwa że marne
Zagubiony - 23 Czerwca 2010, 00:01
Również nie czytuję.
Cedrik - 23 Czerwca 2010, 02:16
Recenzje...rozumiem, że gier?
Także nie czytam. Jak chcę recenzje gry, sięgam po CDA, a dwa, jak już ktoś wspomniał - to zwykła reklama jest.
Czytam tylko publicystykę (dzięki niech będą Jarosławowi G. za comiesięczny felieton!) i opowiadania.
RD - 23 Czerwca 2010, 09:39
Cedrik napisał/a | Także nie czytam (...) a dwa, jak już ktoś wspomniał - to zwykła reklama jest. |
To może najpierw przeczytaj, a potem oceniaj, czy to zwykła reklama, czy nie. A poza tym, jeśli recenzent daje grze 3/6 albo 4/6 to faktycznie chamska promocja z naszej strony jest...
Cedrik - 23 Czerwca 2010, 16:27
RD napisał/a | Cedrik napisał/a | Także nie czytam (...) a dwa, jak już ktoś wspomniał - to zwykła reklama jest. |
To może najpierw przeczytaj, a potem oceniaj, czy to zwykła reklama, czy nie. A poza tym, jeśli recenzent daje grze 3/6 albo 4/6 to faktycznie chamska promocja z naszej strony jest... |
Powiedziałem, że nie czytam. Nie oznacza to, że nie czytałem. Może to faktycznie nie jest reklama, ale nie ukrywam, że nie jestem dobrego zdania o umieszczaniu recenzji gier (ok. Wiem, kto je pisze, nie są złe. Trochę się zagalopowałem) w SFFiH. A potem na okładkach pisma. Jakoś mi nie gra z tematyką... i nie mówię o fantastyce, bo gry istotnie do tego także się zaliczają, ale z, hmm, opowiadaniami, felietonami...
Nie wiem, może staromodny jestem.
RD - 23 Czerwca 2010, 20:17
Cytat | nie jestem dobrego zdania o umieszczaniu recenzji gier (ok. Wiem, kto je pisze, nie są złe. Trochę się zagalopowałem) w SFFiH. A potem na okładkach |
Że się posłużę cytatem: "nie mieszajmy myślowo dwóch systemów walutowych" . Gra na okładce to faktycznie działalność komercyjna (m.in. dlatego nie musimy podnosić cen pisma), ale już recenzja jest sprawą oceniającego i tylko o to mi chodziło .
jaskiniowiec - 27 Czerwca 2010, 18:25
A ja się cieszę że w gazecie znajdują się recenzje gier. Mógłby się zgodzić z brakiem recenzji gier gdyby nie było tez recenzji książek i filmów. W grach spotykamy potężne światy fantasy i SF. Książki się ostaną, ale filmy niedługo przestaną istnieć, a gry będą zajmować coraz istotniejszą część naszego życia.
rybieudka - 27 Czerwca 2010, 18:49
jaskiniowiec napisał/a | Mógłby się zgodzić z brakiem recenzji gier gdyby nie było tez recenzji książek i filmów. W grach spotykamy potężne światy fantasy i SF. Książki się ostaną, ale filmy niedługo przestaną istnieć, a gry będą zajmować coraz istotniejszą część naszego życia. |
Pojechałeś...
Fidel-F2 - 27 Czerwca 2010, 18:59
jaskiniowiec, a świstak siedzi
ma kto już z kiosku?
Matrim - 27 Czerwca 2010, 21:22
W Empikach jeszcze nie ma. To znaczy jest, ale poprzedni
nureczka - 28 Czerwca 2010, 10:46
Nabyty. W wiejskim kiosku.
czamataja - 28 Czerwca 2010, 11:09
SFFiH dotrze wszędzie
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2010, 11:54
Przeczytałem z przyjemnością wywiad z Tomkiem Kołodziejczakiem moim kumplem od ćwierćwiecza. Z przyjemnością bo na piśmie potwierdził mi to co objawił przy piwie podczas wręczania nominacji do nagrody Zajdla: wraca do pisania. I na na serio.
I to jest dobra nowina.
Nitj'sefni - 28 Czerwca 2010, 19:25
No i nowy numer zakupiony
dalambert - 28 Czerwca 2010, 19:43
Mam, Domagalski już przeczytany, jadziem dalej
|
|
|