To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

m_m - 2 Listopada 2015, 22:10

I co? I co? Daje rade?
Fidel-F2 - 2 Listopada 2015, 23:32

epidemia, zaraz, zostają śladowe ilości ludzkości, odizolowana korweta usa planuje uratować te resztki ludzkości przy pomocy szczepionki którą ma wykoncypować pani biolog której wiedza z zakresu biologii nie sięga nawet zakresu z wczesnych klas gimnazjum, tzn jej wiedza nie sięga nigdzie szczerze mówiąc, praktykuje jakąś alternatywną gałąź tej dziedziny

swoją drogą to fascynujące, że ktoś wydaje kasę na serial gdzie nie obowiązują żadne logiczne reguły

Luc du Lac - 3 Listopada 2015, 09:40

aaa to widziałem gdzieś zajawkę - coś a'la Battleship (film)

Cytat
I co? I co? Daje rade?

ciężko powiedzieć - szczerze to początkowo Fox&Scully grali wyjątkowo drewnianie... zresztą całe "mystery" jest dość łopatologicznie wyłożone - Rakowaty biega tu i tam, Mulderowi w każdym odcinku robią trepanację odbytu... także gdyby taki serial się pojawił dopiero teraz ... to chyba nie miałby brania :)

Fidel-F2 - 3 Listopada 2015, 09:49

Imho m_m pytał retorycznie. :P

Co nie zmienia faktu, że AX to męczliwy gnieciuch. ;P:

konopia - 3 Listopada 2015, 11:48

Walking Dead :shock: :| :evil: i już więcej nie spoleruję
, nie tego oczekiwałem, ciekawe czy są już jakieś protesty fanów po tym odcinku?
W sumie mocno średnio - nijaki był.

Luc du Lac - 3 Listopada 2015, 12:18

Fidel-F2 napisał/a
Imho m_m pytał retorycznie. :P

Co nie zmienia faktu, że AX to męczliwy gnieciuch. ;P:

retorycznie to można było pytać 10 lat temu ;)

m_m - 3 Listopada 2015, 19:15

Nie pytał retorycznie, chciał się dowiedzieć jak kolega po latach odebrał pierwsze odcinki X-files.
Przypomniałem sobie cały ten serial jakieś 5 lata temu, tak, wszystkie odcinki, a było tego z dwieście. Nadal mi się podobało.

Fidel-F2 - 3 Listopada 2015, 20:26

fakt, nie powinienem się wtrącać, nie moja liga
m_m - 3 Listopada 2015, 23:13

Deadwood gra w okregowce, fakt.
Luc du Lac - 4 Listopada 2015, 12:18

wczoraj obejrzałem odc.3-4 AX, dzisi pewnie obejrzymy 5-6 :)
fajne przypomnienie - całości bym nie zniósł, nawet w "tamtych" czasach nie oglądałem.
Ale pamiętam pierwsze odcinki na Pro7 :) nic nie kumałem z tego języka... ale klimat był

m_m - 5 Listopada 2015, 01:06

Luc du Lac :mrgreen:

Orientuje się ktoś czy piaty sezon Homeland będzie ostatnim?
Chcę go sobie w końcu w całości obejrzeć :omg:

marekz - 6 Listopada 2015, 17:42

Fortitude
Na razie jestem przy ósmym odcinku (z dwunastu). Mocno przeciętne to jest. Zbyt mocno w stronę obyczaju idzie jak dla mnie.

Za to drugi sezon Leftovers daje radę lepiej.

konopia - 10 Listopada 2015, 12:20

eh, co ja tam wiem o jaraniu się trupami, nagrało mi się trochę dłużej, i okazało się, że emisji odcinka jest profi program do podkręcania hype - http://www.foxtv.co.uk/sh...ad/talking-dead
obejrzę sobie z jeden i zobaczę czego nie zrozumiałem z bieżącego odcinka, co mi umknęło :lol:

"Falling Skies" z tym z ostrego dyżuru dobre to :?:
kablówka atakuje mnie reklamami, że można kilka pierwszych serii obejrzeć.

Fidel-F2 - 10 Listopada 2015, 13:08

Cytat
Deadwood gra w okregowce, fakt.
zachowując proporcje trzeba by rzec, że XF gra w rowie, kopiąc nadmuchaną lateksową rękawicę.
Cytat
Falling Skies z tym z ostrego dyżuru dobre to
Wyjątkowo nędza. Spodoba Ci się.
Dunadan - 10 Listopada 2015, 14:12

konopia napisał/a
Wyjątkowo nędza. Spodoba Ci się.

Z pierwszą częscią wypowiedzi nie da się niezgodzić...

Fidel-F2 - 11 Listopada 2015, 20:10

The Affair Pierwszy sezon. WOW!!! Dawno nie oglądałem tak rewelacyjnie skonstruowanego dramatu. Miodzio.
Chal-Chenet - 15 Listopada 2015, 15:50

Daredevil (Sezon 1)

O takie kino superbohaterskie walczyłem! Bez zbędnych infantylizmów (które, swoją drogą, też czasem miewają swój urok, vide niektóre odcinki Gotham), z masą akcji, wiarygodnym scenariuszem i dobrym aktorstwem (zwłaszcza D'Onofrio!).
Bardzo dobry tytuł, cieszy, że otrzymał drugi sezon.
8/10

Dunadan - 15 Listopada 2015, 21:19

Chal-Chenet napisał/a
O takie kino superbohaterskie walczyłem! Bez zbędnych infantylizmów

Obejrzyj sobie Constantine, jest podobnie fajny moim zdaniem no i występuje w uniwersum razem z Arrow i Flashem (bardziej infantylnymi seriami z DC).

Chal-Chenet - 15 Listopada 2015, 22:38

Dunadan, mam w planach. Jednak najpierw Fargo.
Goria - 17 Listopada 2015, 14:59

Blindspot - ciekawy pomysł, trochę klasyki gatunki i modelowych postaci, ale jednak więcej na plus.
Chal-Chenet - 18 Listopada 2015, 11:51

Fargo (sezon 1)

Dobre! Tak aktorsko, jak i fabularnie. Świetnie oddany klimat amerykańskiej prowincji. Historia wciąga, a jej wiarygodnemu przedstawieniu pomagają aktorzy, zwłaszcza Thornton i Freeman, którzy zagrali tu wręcz popisowo, choć reszta stawki w żaden sposób nie odstaje. Postać Nygaarda trochę (na mniejszą skalę) przypomina mi Waltera White'a z Breaking Bad.
Mnie bardzo ten tytuł leży.

8/10

Lowenna - 18 Listopada 2015, 12:40

Oglądam sobie Gotham pod robótki i dobrze mi z tym :D
m_m - 23 Listopada 2015, 23:43

Walking Dead
Wiedziałem że
Spoiler:
Niezły odcinek.

Martva - 25 Listopada 2015, 19:59

Haven, piąty sezon. Nie mogę się doczekać aż się skończy.
marekz - 26 Listopada 2015, 01:49

Intruders
Kolejna wariacja na temat możliwości przeżycia życia więcej niż jeden raz. Niski budżet, dość zwarta historia. Nieźle zrobione.
Klimaty typu:
- In the beginning, there was death
- What goes aronud, comes around.
Osiem odcinków. Finał w takim XX-wiecznym stylu. Ma nie być drugiego sezonu.

Żadne cudo ale wg mnie warte obejrzenia. Słaby punkt to jak zazwyczaj jakiś dzieciak, z którego próbują zrobić gwiazdę. Ja już nie wiem czy to ja do tego stopnia nie cierpię dzieciaków-aktorów czy rzeczywiście android z polskiego Wiedźmina był tylko pierwszą jaskółką trwalszej tendencji.

Chal-Chenet - 1 Grudnia 2015, 10:40

Na tę chwilę jestem na bieżąco z:

Gotham - wciąż bardzo pozytywnie! Dużo lepiej niż w pierwszym sezonie. Na korzyść główny wątek, niektórzy złoczyńcy, ciekawszy scenariusz, na niekorzyść wciąż pewne przerysowanie (to inne kino komiksowe niż Daredevil) i główny bohater (niekonsekwentny, narwany, niewiarygodny). Dzisiaj ostatni odcinek przed przerwą. Oby serial powrócił w równie dobrej formie.

Ash vs. Evil Dead - świetna zabawa konwencją. Krew, flaki i głupawy humor, czyli wszystko to, czego można się było spodziewać. Brakuje seksu. Ogólnie jednak - klasa. Niezwykle udana przeniesienia kultowego horroru na mały ekran. Szkoda tylko, że odcinki są takie krótkie... Po tygodniu czekania te pół godziny to jednak trochę mało.

mesiash - 1 Grudnia 2015, 12:50

Chal-Chenet, jaki serial ma u Ciebie 10 lub chociażby 9/10? :)
Chal-Chenet - 1 Grudnia 2015, 13:26

mesiash, The X-Files 10/10, Breaking Bad 10/10, Black Mirror 10/10, Utopia 9/10 - choć tu jestem dopiero po pierwszym sezonie, Czarna Żmija 9/10 - za wyjątkiem pierwszego sezonu, który mi nie leży.

A czemu? ;)

mesiash - 2 Grudnia 2015, 10:53

No bo Fargo opisałeś w prawie samych superlatywach by na koniec wystawić 8/10, więc się zastanawiałem czego mu brakuje :) Wiem, że to całe ocenianie nie jest oparte o sztywne normy, ale zaciekawiłeś mnie po prostu :)
Chal-Chenet - 2 Grudnia 2015, 11:37

Spoko. ;) Inna sprawa, że czasami ocena u mnie ewoluuje. Np. miesiąc, dwa, pół roku po seansie. W zależności ile z filmu/serialu pamiętam, czy wciąż robi wrażenie, czy za bardzo nie zbladły odczucia. Takie Fargo np. wciąż utrzymuje wysoką ocenę, a kto wie czy w tej chwili bym nie podniósł oceny o jedno "oczko" ;)

Partner forum