To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Autostopem przez galaktykę - kosmiczne jaja albo po prostu dowcipy

Agi - 6 Lutego 2010, 18:44

Zgaga napisał/a
Agi, ale jak te samochody pięknie brykały :mrgreen:

Cud, miód i orzeszki. Kwiczałam ze śmiechu. :mrgreen:

feralny por. - 6 Lutego 2010, 18:49

Wszystko fajnie, ale na końcu tego filmu raczej nie było napisu: "Koniom nie stała się żadna krzywda"
ihan - 6 Lutego 2010, 20:54

OK, przeżyłam galopowanie po asfalcie na niekutych koniach, może budżet filmu był wielki i potem mieli kasę na leczenie im ścięgien, a w ostateczności wysłanie na zielone łąki, ale przy pierwszej wywrotce na linie wymiękłam. I jeszcze potem to wpadnięcie do wody. Brrrr.
ilcattivo13 - 6 Lutego 2010, 21:36

w tych scenach, gdzie konie się wywracają, widać wyraźnie, że padają, bo mają przywiązane co czegoś przednie nogi :shock: Ten reżyser, to jakiś po*dolony człowiek musi być, żeby tak zwierzęta kaleczyć :evil:
aniol - 6 Lutego 2010, 22:47

ilcattivo jak popatrzysz dokladnie na amerykanskie westerny z lat 60tych to tam tez wywracajace sie konie maja powiazane nogi, wiec nie tylko ten rezyser jest ....
u nas zreszta tez jakis "artysta" swego czasu zywe owce podpalal dla lepszeego zobrazowania tego co mu w duszy gralo
a w tym filmiku mnie najbardziej wzruszyly te kajdanki o zmiennej dlugosci lancucha

feralny por. - 6 Lutego 2010, 22:52

Bo wywrotka na drucie to była kiedyś powszechnie stosowana metoda. Całe szczęście, że to już przeszłość.
ketyow - 6 Lutego 2010, 23:30

No to w temacie
http://www.widelec.pl/wid...perherosow.html
Włoski (parodia) i turecki Spiderman wymiatają :mrgreen:

Gwynhwar - 6 Lutego 2010, 23:34

Genialne :D
ketyow - 8 Lutego 2010, 10:40

Jak wykuwa się kultura korporacyjna firmy?

Umieść 5 szympansów w jednym pokoju. Zawieś banana przy suficie i ustaw drabinę tak by umożliwiała dotarcie do banana.
Zainstaluj system, który będzie wylewał lodowatą wodę w całym pomieszczeniu, gdy tylko któryś z szympansów zacznie wspinać się po drabinie. Szympansy szybko nauczą się, że nie należy wdrapywać się na drabinę.
Po jakimś czasie wyłącz system "zlewania lodowata wodą". Teraz zastąp jednego z szympansów nowym. Ten ostatni wejdzie po drabinie i nie wiedząc czemu dostanie wpier-dol od pozostałych.
Następnie zastąp jeszcze jednego ze starych szympansów nowym. Ten też dostanie wpier-dol i to szympans nr. 6 (ten, który był przed nim prowadzony) będzie bił najmocniej.
Kontynuuj wymianę starych szympansów na nowych, aż będą sami nowi. Zauważysz, że żaden z nich nie będzie się starał wchodzić na drabinę, jeżeli trafi się jeden, który o tym choćby pomyśli, to na pewno dostanie wpier-dol od pozostałych. Najgorsze jest to, że żaden z nich nie wie dlaczego.
Tak właśnie wykuwa się kultura korporacyjna firmy.
Teraz, gdy znany jest mechanizm procesu, zrozumiałym jest dlaczego przyśpiesza się wymianę "dinozaurów" na młodych, dynamicznych, dlaczego nie dostajesz bananów i dlaczego wielu twoich współpracowników chętnie ci przypier-doli.

Do restauracji wchodzi Mulat i dwóch Murzynów. Do stolika podchodzi kelner i pyta Mulata:
- Co podać, najjaśniejszy panie?

Fidel-F2 - 8 Lutego 2010, 10:58

ketyow napisał/a
Do restauracji wchodzi Mulat i dwóch Murzynów. Do stolika podchodzi kelner i pyta Mulata:
- Co podać, najjaśniejszy panie?
miej litość
dalambert - 8 Lutego 2010, 11:02

aniol napisał/a
u nas zreszta tez jakis artysta swego czasu zywe owce podpalal dla lepszeego zobrazowania tego co mu w duszy gralo

ARTYSTKA i nie polska a węgierska i bardzo postępowa - było o tym w moich strzelankach ;P:
a przez całe lata kręcenia filmów były jeno dwie metody na gwałtowne wywalenie konia.
1/ sznurek do przedniej nogi i podcięcie przez jeźdżca.
2/ dół z sianem darnią kryty i rolownie w nim koni pędzących / sommosierra u Wajdy w Popiołach/.

aniol - 9 Lutego 2010, 08:45

takie dostalem:
– jest rok 2154 po narodzinach Chrystusa. Cała Pandora jest podbita przez Ziemian. Cała? Nie! Jedna, jedyna osada zamieszkana przez nieugiętych Na'vi wciąż stawia opór najeźdźcom i uprzykrza życie oddziałom ziemskim stacjonującym w okolicznych obozach.

joe_cool - 9 Lutego 2010, 15:18

eeee, czy trzeba obejrzeć film, żeby zrozumieć ten żart? bo ja osobiście nie rozumiem... :oops:
Iwan - 9 Lutego 2010, 15:20

joe_cool, nie jestem pewien ale to chyba wstęp z Asterixa
Ozzborn - 9 Lutego 2010, 15:24

no tak ale zapewne dżołk polega na tym że odwołuje się do jakiegoś filmu czy serialu sf... jakiego? to już nie mam pojęcia ;)
hrabek - 9 Lutego 2010, 15:30

No do Avatara przecież. Dżizas! Tekst z Asterixa przeniesiony do realiów Avatara.
Jak to było z tym Googlem i Lukiem? :roll:

Inna sprawa, że joke w ogóle nie jest zabawny.

Kruk Siwy - 9 Lutego 2010, 15:32

O matko...
Oczywiście dowcip jest nawiązaniem do komiksowego ale i filmowego Astrixa które właśnie zaczynają się zawsze takim absurdalnym wstępem, gdzie cała Europa kwiczy pod butem Rzymian a tylko jedna wioska galijska...
No a ci biedni pandorczycy są równie absurdalni w swoim oporze i jego skuteczności. Ufff!
Chyba jednak wolę opowiadać dowcipy niż je tłumaczyć.

gorat - 9 Lutego 2010, 15:34

Mnie ubawił. Może dlatego, że filmu nie widziałem i raczej nie będę oglądał.
Sandman - 9 Lutego 2010, 15:41

Cytat
– jest rok 2154 po narodzinach Chrystusa. Cała Pandora jest podbita przez Ziemian. Cała? Nie! Jedna, jedyna osada zamieszkana przez nieugiętych Na'vi wciąż stawia opór najeźdźcom i uprzykrza życie oddziałom ziemskim stacjonującym w okolicznych obozach.

To fragment, tutaj całość http://www.joemonster.org...worzyl_Avatara_

Ozzborn - 9 Lutego 2010, 16:04

hrabek napisał/a
No do Avatara przecież. Dżizas!

Nie widziałem jeszcze - nie ma ustawowego obowiązku ;] I po co mam sprawdzać skoro i tak juz mnie nie rozśmieszy? ;]

hrabek - 9 Lutego 2010, 16:14

Ozzborn: No nie ma, podobnie jak pisania dla samego pisania, a mimo to... :evil:
joe_cool - 9 Lutego 2010, 16:22

Że Avatar to wiedziałam, że Asterix to nie skojarzyłam. Ale nawet wytłumaczony jest raczej mało śmieszy - może jako część większej całości będzie lepszy ;P:

A w temacie - z korporacyjnych mejli:

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Adam i Ewa spacerują po raju
- Adam, kochasz mnie?
- A kogo mam kochać...

Modlitwa kobiety przed posiłkiem:
"I spraw, Panie Boże, by te wszystkie kalorie poszły w cycki!"

Dlaczego panny są szczuplejsze od mężatek?
Bo panna wraca do domu, patrzy, co ma w lodówce i idzie do łóżka.
Mężatka wraca do domu, patrzy co ma w łóżku i idzie do lodówki.

Pewnie wszystkie były :mrgreen:

Martva - 9 Lutego 2010, 16:31

Trzecie wciąż zachwyca mnie prawdziwością :D
Ozzborn - 9 Lutego 2010, 16:41

hrabek, status się sam nie zmieni :twisted:
Fidel-F2 - 9 Lutego 2010, 21:19

joe_cool napisał/a
że Asterix to nie skojarzyłam
:shock:
joe_cool napisał/a
raczej mało śmieszy
:shock: