Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.
Ozzborn - 24 Czerwca 2009, 16:48
Rozmawiamy o porządnej pizzy czy o cienkiej macy pomaźganej przecierem pomidorowym i przypruszonej serem?
dzejes - 24 Czerwca 2009, 17:14
Porządnej! Grubej na łokieć, z boczkiem, musztardą i KONIECZNIE oscypkiem!
Martva - 24 Czerwca 2009, 17:32
Widziałam kiedyś pizzę polską, miała kiełbasę i kapustę. Serio serio.
A w strasznej książce 'Warzywa w kuchni' którą czasem przeglądam jak mi brakuje absurdu w życiu, jest przepis na pizzę z kapustą oraz pizzę z kapustą wykwintną. Wykwintna ma rodzynki.
dzejes - 24 Czerwca 2009, 17:34
A myślisz, że boczek i oscypka sobie wymyśliłem? Pizza góralska raz!
hardgirl123 - 24 Czerwca 2009, 17:36
no to musi byc pyszna
Martva - 24 Czerwca 2009, 17:39
Myślę że sobie nie wymyśliłeś, ale oscypek mi jakoś bardziej pasuje niż kapusta, mimo wszystko
hardgirl123 - 24 Czerwca 2009, 17:40
ta kapusta wywołuje u mnie jakies ciążowo-zachciankowe skojarzenia:)
a gdzie jadłeś tę góralską pizzę??
Ozzborn - 24 Czerwca 2009, 17:40
Żeby daleko nie szukać... w pizzy hut jak były te pizze świata to była też krakowska, z kiełbasą kapustą i suszonymi śliwkami
Ja aż tak hardkorowy nie jestem ale ciato musi być gruuube, z dużą ilością sera i mięcha (np. kiełbaska może być) do tego opcjonalnie pieczarki, cebula, pomidor, papryka.
hardgirl123 - 24 Czerwca 2009, 17:43
szkoda, że nie ma już pizzy hut na Grodzkiej :<
właśnie jem chipsy pringels
Martva - 24 Czerwca 2009, 17:47
Ozzborn, bo do Ciebie pizza przyszła z Ameryki, a do niektórych z Włoch
dzejes - 24 Czerwca 2009, 18:00
| Ozzborn napisał/a |
Ja aż tak hardkorowy nie jestem ale ciato musi być gruuube, z dużą ilością sera i mięcha (np. kiełbaska może być) do tego opcjonalnie pieczarki, cebula, pomidor, papryka. |
Widziałem w Biedronce takie mrożone. Za 6,90 miałeś pizzę wielkości blachy do piekarnika. Spełniała Twoje warunki.
Może podrożała, widziałem ją, jak na studiach w piwo się tam zaopatrywałem.
ihan - 24 Czerwca 2009, 18:29
Ozzborn: przyprószonej
Pizza, wyłącznie bez mięsa (psuje smak, ewentualnie zniosę anchois) z różnymi serami, w tym pleśniowymi, oliwkami, kaparami i papryką(w tym chili, albo są takie ostre, zielone płatki). Sos pomidorowy obowiązkowo. I koniecznie gruuuube ciasto. Mrożone wykluczone.
Martva - 24 Czerwca 2009, 18:40
Właśnie nie mogę się zdecydować czy jutrzejsza będzie gruba czy cienka, hmmmm.
xan4 - 24 Czerwca 2009, 18:46
Pizza jest najlepsza jak ma ciasto, którego nie widać, a farszu tyle, że się rozsypuje.
Ozzborn - 24 Czerwca 2009, 19:09
dzejes, całkiem niezłe to może być na awaryjne sytuacje, normalnie wolę domową produkcję
ihan, To Pruszyński! To on mje popsuł ortografię przem Pani!
Jak widać ile osób tyle koncepcji pizzy.
Martva - 24 Czerwca 2009, 19:18
Oglądałam kiedyś Garfielda, animowany serial, i tam było wykazane że żeby skłócić ludzi którzy normalnie nic do siebie nie mają należy kazać im zamówić pizzę, i zawsze ktoś na coś będzie kręcił nosem
ilcattivo13 - 24 Czerwca 2009, 19:18
babka ziemniaczana z mięchem, na ostro. I nie. Nigdy nie psuję smaku takiej babki mlekiem. poza tym, może dzięki temu trochę dłużej pożyje moja wątroba.
Virgo C. - 24 Czerwca 2009, 21:49
Apropo dziwnnych kompozycji na pizzy - studiując w Nysie zamówiliśmy ze znajomymi pizze z serem pleśniowym i gruszkami. Szczęśliwie była gratisem, bo nikt nie był w stanie swojego kawałka zjeść do końca
Martva - 24 Czerwca 2009, 21:54
Ser pleśniowy i gruszka są idealnym połączeniem. W sałatce (plus sałata i czosnkowo-musztardowo balsamiczny winegret) i w tartach. Na pizzy to nie wiem, musiałabym spróbować.
Virgo C. - 24 Czerwca 2009, 22:04
Na pizzy połączenie to sprawdza się nieszczególnie. Zrób sobie jutro
Martva - 24 Czerwca 2009, 22:10
Skąd ja Ci wezmę gruszkę o tej porze roku na mojej wsi?
Ozzborn - 24 Czerwca 2009, 22:11
Problem polega na tym, że ludzie wymyślający te pizze chyba uważają, że pizza to tylko taki rodzaj smacznego jadalnego talerza. We wspomnianej akcji pizzy hut była też np. pizza hiszpańska... z paellą
Martva, nie od dziś wiemy, że Garfield jest źródłem mądrości objawionych nie inaczej w tym wypadku.
Martva - 24 Czerwca 2009, 22:16
| Ozzborn napisał/a | np. pizza hiszpańska... z paellą |
Że cooooo?
To dlaczego polska nie była z pierogami?
Ale głupi ci Amerykanie...
Virgo C. - 24 Czerwca 2009, 22:20
Ze słoika
Ozzborn - 24 Czerwca 2009, 22:22
Ciekawe czy ktoś w ogóle to jadł? Hmm pizza z pierogami... no w sumie, to może też ze schabowym i ziemniaczkami? Dobra skończmy, bo sobie obrzydzę pizzę na resztę życia.
Martva - 24 Czerwca 2009, 22:23
Nie mam w słoiku.
O jaaaa, przypomniałeś mi że mam w piwnicy masę która miała być śliwkami w occie, a moi rodzice mówili dziś o smażonym serze. I teraz nie wiem czy wolę pizzę czy to. I robię się głodna. Nienawidzę Cię
Virgo C. - 24 Czerwca 2009, 22:29
Przejdzie Ci
Lu - 24 Czerwca 2009, 23:32
Pojawił się już zielony groszek ! Nie rozumiem tylko dlaczego groszek w puszce jest tak śmiesznie tani, a świeży groszek w strączkach tak nieprzyzwoicie drogi ?
dareko - 25 Czerwca 2009, 09:39
| Ozzborn napisał/a | | w pizzy hut jak były te pizze |
W Pizzy Hut pizza jest tylko w nazwie.
Co to jest pizza na gubym ciescie?
Cos jak biala kaszanka bez krwi, poledwica drobiowa czy bigos ze slodkiej kapusty?
hrabek - 25 Czerwca 2009, 09:40
| Ozzborn napisał/a | Ciekawe czy ktoś w ogóle to jadł? Hmm pizza z pierogami... no w sumie, to może też ze schabowym i ziemniaczkami? Dobra skończmy, bo sobie obrzydzę pizzę na resztę życia. |
Hmm.. pizza z paskami schabowego w głębokiej panierce brzmi zachęcająco. Chętnie bym się skusił. Do tego jakieś warzywko i mamy hita
|
|
|