To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

mesiash - 9 Grudnia 2015, 09:45

ilcattivo13 napisał/a
Absolutnie. Ja jestem biały nieświeć i z cia... łaciatymi się nie zadaję ;)

Nie zadajesz się z CIA? :)

Fidel-F2 - 9 Grudnia 2015, 09:47

I na dodatek heteroseksualny pewnie.
ilcattivo13 - 9 Grudnia 2015, 10:10

mesiash - niech Ci będzie ;)

Fidel - skąd wiedziałeś? :)

merula - 13 Grudnia 2015, 11:53

Lowenna napisał/a
Mnie na PO przynajmniej zakładać maski przeciwgazowe i sygnałów alarmowych uczyli...

a pamiętasz jeszcze te sygnały alarmowe? bo ja wyparłam wiedzę całkowicie.

Lowenna - 13 Grudnia 2015, 13:36

Uhm. A ostatnio pytałam Męża, gdzie jest najbliższy schron... :oops:
Luc du Lac - 13 Grudnia 2015, 15:31

Lowenna napisał/a
Uhm. A ostatnio pytałam Męża, gdzie jest najbliższy schron... :oops:

Dzie? :)

Ja wiem gdzie mam stary poniemiecki

Moja ciotka ma w domu, kamienice z lat '50 budowano ze schronami :)

Lowenna - 13 Grudnia 2015, 21:40

Ponoć nigdzie. Trza będzie w swojej piwnicy siedzieć
Luc du Lac - 13 Grudnia 2015, 21:52

Lowenna napisał/a
Ponoć nigdzie. Trza będzie w swojej piwnicy siedzieć

No widzisz jaki ten Sandomierz nieprzygotowany :)

W Oppeln na pewno daleko byś nie miała :)

ilcattivo13 - 22 Grudnia 2015, 10:38

Później mogę nie mieć czasu, więc już dziś życzę Wam radosnych i rodzinnych świat Bożego Narodzenia, św. Mikołaja z taaaaaakim worem, znaczy, prezentów dla Was, i w ogóle wszystkiego naj, znaczy, wszystkiego pozytywnego naj :)
Agi - 22 Grudnia 2015, 10:59

ilcattivo13, wszystkiego fantastycznego na Święta. :)
fealoce - 22 Grudnia 2015, 11:04

ilcattivo13, spokojnych świąt, baw się dobrze! :)
dalambert - 22 Grudnia 2015, 13:15

ilcattivo13, U Tobie wszystkiego wystrzałowego / z nowej broni/ :D
Magnis - 22 Grudnia 2015, 18:41

ilcattivo13, spokojnych i zdrowych świąt :) .
ilcattivo13 - 22 Grudnia 2015, 20:19

Dziękuję :)
ilcattivo13 - 13 Stycznia 2016, 22:03

Brat, Kwsuwalki, podesłał mi takie cuś - Dziewięć niebezpiecznych błędów, które popełniają początkujący właściciele broni.

Dla nieznających angielskiego:
1. Niesprawdzenie, czy broń jest rozładowana.
2. Celowanie wszędzie, tylko nie w bezpieczną stronę.
3. Palec na spuście, gdy się nie strzela.
4. Niewłaściwe przechowywanie.
5. Brak przeszkolenia właściciela broni.
6. Brak przeszkolenia członków rodziny.
7. Niewłaściwa amunicja.
8. Tania i tandetna, albo źle dobrana kabura.
9. Nieznajomość prawa.

A we wstępie napisali, że w Czarny Piątek FBI dostawało od sprzedawców średnio jedno zapytanie co dwie sekundy. Czyli sprzedano wtedy jakieś 40 tysięcy sztuk broni. W jeden dzień. Pewnie Amerykanie muszą się strasznie pewnie czuć, skoro tak szturmowali sklepy z bronią.

mesiash - 14 Stycznia 2016, 11:31

ilcattivo13, może prezenty na święta kupowali? :) Potem i tak okaże się, że połowa zapytań z Teksasu, 40% z Arizony a reszta po równo podzielona.
Luc du Lac - 14 Stycznia 2016, 11:47

ilcattivo13 napisał/a
. Pewnie Amerykanie muszą się strasznie pewnie czuć, skoro tak szturmowali sklepy z bronią.

jak mogą czuć się bezpiecznie kiedy każdy ma broń ?

ilcattivo13 - 16 Stycznia 2016, 20:04

Może jakby nie było takiej ilości nielegalnej broni w obiegu, to normalni ludzie nie musieliby się bać i kupować sobie broni do obrony osobistej? :)
krisu - 17 Stycznia 2016, 04:14

A jak tą nielegalną ilość ograniczyć? W tym jest problem, jak sądzę.
Luc du Lac - 17 Stycznia 2016, 10:02

bzdura
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2016, 11:12

ilcattivo13, ech pierniczysz aż miło
Rafał - 18 Stycznia 2016, 09:23

Ale serio, ja też obserwuję jakiś koszmarny zalew lewą bronią. Ot, ostatnio u mnie na wiosce, dwa głupole zamiast prać się sztachetami pod dyskoteką strzelają do siebie nawzajem w kawiarni. Jeden ranny, drugi ginie. *beep*.
Fidel-F2 - 18 Stycznia 2016, 09:41

Niom, a gdybyś Ty miał legalną broń to pewnie zapobiegł byś nieszczęściu. A pewnie gdyby ich broń była legalna to dali by sobie spokój wszak legalna broń służy wyłącznie do obrony ergo żaden nie wyciągnął by jej pierwszy.
Rafał - 18 Stycznia 2016, 14:51

ilcattivo13 napisał/a
Może jakby nie było takiej ilości nielegalnej broni w obiegu, to normalni ludzie nie musieliby się bać

Co do tego, że w obiegu jest jakaś potężna ilość nielegalnej broni to się z dźwiedziem zgadzam i dałem temu wyraz i nie jest to żadne pierniczenie.

Czy bać się tego? Bać, to nie jest normalne, ani bezpieczne.

Skoro się ludzie boją, to chcą się zabezpieczać. Nie, żeby kogoś od razu zabić, ale lepiej i bezpieczniej się poczuć z klamką w szafie, skoro dla bandziora łatwiej teraz jest kupić sobie nielegalną broń niż pół litra za komuny.

Skoro jesteśmy przy temacie, okolica moja zrobiła się ostatnio trochę nerwowa, sąsiadowi auto z podwórka gwizdnęli, jakieś dziwne typa się kręcą, żona wymyśliła, że musi mieć coś pod ręką. Kupiłem taką zabawkę na gumowe kule, nikomu tym krzywdy raczej nie zrobi, choć butelki po piwie tłucze. Jakbym mógł kupiłbym na ostre. Od razu spokój w domu. No i ja już nie mogę tak podskakiwać :wink:

merula - 22 Stycznia 2016, 08:20

Nieświeć, ma dla Ciebie motto :twisted:

Niedźwiedź, choćby nie wiadomo jak się starał, wyhoduje sobie brzuszek bez zbędnych ćwiczeń.

ilcattivo13 - 22 Stycznia 2016, 19:22

Dzięki Ci, merulko, już wpisałem :) Musze przyznać, że pasuje - wiadoma koszulka się zdezaktualizowała o 8 kg ;P:
Ale dieta w toku, a od lutego (teraz nie ma szans, jeszcze mi zatoki i oskrzela nie przeszły) ruszam na siłkę i jeszcze jakiegoś aeroba sobie zapodam - do wakacji ma być minimum 15 kg mniej :)

mesiash - całkiem możliwe :) Dlatego tam mają mniejszą ilość przestępstw z użyciem broni, niż w NY, czy Chicago, albo inszym bostonie, gdzie o broń trudno prawie jak u nas i jeszcze ją w domu trzeba trzymać ;P:

Luc du Lac, Fidel - w marcu zeszłego roku dwóch faciów chciało się pobawić w terrorystów na wystawie karykatur Mahometa w Garland w Teksasie. Miała być masakra, a udało im się zranić tylko jedną osobę, ochroniarza - potem zostali rozstrzelani przez niedoszłe ofiary. Okazało się, że bodajże na 150 obecnych tam osób setka miała broń ze sobą :) Odkąd pozwolono wnosić broń na teksańskie kampusy, nie było na nich ani jednego przypadku morderstwa z użyciem broni palnej, ani jednej szkolnej masakry :)
Nie rozumiem, dlaczego konsekwentnie ignorujecie ewidentne fakty :)

krisu - "tę", a nie "tą" ;) Podejrzewam, że jedyny skuteczny sposób, to zrobić jak w Sicario :/

Rafał - u mnie to samo, czuję się, jakby wracał początek lat 90-tych. Ale może to wynika z obecności monopolu w sąsiedztwie :/ Enyłej, znowu w sąsiedztwie zaczęli kraść samochody, jest coraz więcej rozbojów i po ponad dziesięciu latach przerwy znowu się zaczęły włamania (zaczęli od domu domu zastępcy komendanta policji ;P: ).

Fidel-F2 - 22 Stycznia 2016, 20:33

ilcattivo13, pan Józef z Suchowoli miał wypadek swoim Pasatem. Wcześniej, jak należało, zapiął pas bezpieczeństwa. Niestety pech sprawił, że zablokowany pas przeciął mu tętnicę szyjną. Pan Józef wykrwawił się nim przyjechało pogotowie. Rozumiem, ilcattivo13, że jesteś konsekwentny i nie ignorujesz ewidentnych faktów i już nie będziesz zapisał pasów.
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2016, 15:06

ilcattivo13 - 6 Lutego 2016, 00:45

Niech Ci będzie :) W poniedziałek jadę po szafę, w środę bronić strzelnicy w Augustowie, a w czwartek po pierwsze promesy :D I jak się powiedzie, to pierwszą artylerię będę miał w piątek ;)

I nie wiem, czy nie będę zmieniał pracy - główny udziałowiec grupy KTR chyba potrzebuje kasy, bo styczniowe pobory całej załogi zostały okrojone, mimo że przez pół stycznia były nadgodziny :) Ale wali mnie to - z głodu nie zdechnę, a życie jest za krótkie, żeby sobie je psuć fanaberiami naczialstwa ;)

A teraz lulu - o 7:30 jadę testować pepeszę :D

krisu - 6 Lutego 2016, 01:16

Wiecie, tak pomyślałem, że z tą legalnością i dostępnością broni to bym nie przesadzał. Ale obowiązkowe szkolenia z użycia,zapoznania, to już bym wprowadził. Dla płci pięknej również. Zabić nie zabije, a może wzmocni. A jak komu się spodoba, stać go, wykaże że potrzebne mu do ochrony, to niech się stara o dostęp Może ograniczyłoby to panikę. Bo najbardziej się boimy tego czego nie znamy.
Edyta:Czy Ty może otwierasz strzelnicę? Zniżki dla kolegów z forum może będą?

Partner forum