To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

marekz - 10 Października 2015, 14:45

Szósty sezon nie wystartował jeszcze, jutro start na AMC. Był tylko taki przypomnieniowy odcinek międzysezonowy, no i 6-odcinkowe Fear The Walking Dead, całkiem fajne, o wydarzeniach przed pierwszym sezonem.
Martva - 11 Października 2015, 18:02

I z innym zestawem bohaterów, zaznaczmy. Widziałam i całkiem, całkiem.
Pako - 11 Października 2015, 18:34

American Horror Story to miało pierszy i drugi sezon. Reszta praktycznie nie istnieje. Hotelowy początek też mnie nijak nie zainteresował, że jak drugi nic nie zmieni to pewnie odpuszczę.

A jak wrażenia z Heroes: Reborn? Czy boicie się spróbować? Ja się zastanawiam czy większość starych aktorów uciekła, czy aż tak chcieli przekopać świat, że się ich pozbyli i słowem o nich nei wspominają. No bo na razie to szału nie robi, moim zdaniem.

hrabek - 12 Października 2015, 10:12

konopia napisał/a

ororo.tv - to jest legalne czy nie? Przedstawiają sie jako konkurencja dla netflix, działająca wszędzie, 4 ełro za miesiąc. nie wiem co o tym myśleć.

Z FAQ ororo:
Cytat
Do you have the rights for the films and series provided?
We allow to post videos on a fair-use base (article 1274 of the Civil Code in Russia), which means it is possible to use them ‘for educational purposes’ unless the rightholder stated otherwise. If rightholders decide to claim their videos back, they send a request and we fulfill it.
In Russian Federation, almost nobody has the rights for videos in the original voice.

To chyba wszystko wyjaśnia.

konopia - 12 Października 2015, 10:17

:bravo :omg: nieźli są! Mogą sobie robić co chcą bo organizacje zajmujące się ochroną praw autorskich mogą im co najwyżej kartkę z życzeniami na święta wysłać. Zanim posiadacz praw się zorientuje i zażąda usunięcia to wymyślą coś innego.

Oczywiście nie wykupię u nich abonamentu.
Chciałem zrezygnować z kablówki, wynika, ze jeśli to zrobię to będę musiał związać się z netflix i now.tv.

hrabek - 12 Października 2015, 10:29

No i z tego co widzę, nie dają HD, co w dzisiejszych czasach jednak jest słabe.
A Netflix kosztuje raptem parę dolców więcej, minusem jest brak wszystkich seriali, bo np. HBO swoje trzyma na własnej platformie. I teoretycznie jest legalne, bo zdaje się w Anglii działa. Ja sobie mogę wykupić, Netflix z pocałowaniem moje pieniądze przyjmie, ale żeby oglądać muszę zestawiać VPNa, bo oficjalnie Netflix mi swojej zawartości udostępnić nie chce. W związku z czym też łamałbym prawo.

konopia - 12 Października 2015, 10:56

Tak, w UK netflix działa świetnie, byle tylko internetu starczyło :roll: (7.50 za miesiąc, jakość HD, można zarejestrować dwa TV - córka miałaby w pokoju, jest opcja z wersją netflixa dla nieletnich).
https://www.netflix.com/gb/

Produkcje HBO dostępne są na platformie cyfrowej sky - now.tv, podobne pieniądze co netflix za to chcą. http://www.nowtv.com

I tak się zastanawiam... czy pozwolą mi w domu wypowiedzieć kablówkę :oops: , ostatnio się nie zgodzili :evil: (żona ma inne zdanie).

hrabek - 12 Października 2015, 12:48

Bardzo pomaga jak się ma smart tv z możliwością wgrania aplikacji. Oprócz Netflixa masz wtedy kupę darmowych playerów, także polskich (choć u ciebie pewnie niedostępnych), jak Player, Ipla, VOD TVP, itp. Regularny abonament staje się zbędny. Gdybym mieszkał sam, to pewnie już dawno temu bym zrezygnował, ale tak to właśnie przedłużyłem ze względu na rodzinę właśnie.
mesiash - 12 Października 2015, 12:57

Pako napisał/a
American Horror Story to miało pierszy i drugi sezon. Reszta praktycznie nie istnieje. Hotelowy początek też mnie nijak nie zainteresował, że jak drugi nic nie zmieni to pewnie odpuszczę.

No wiesz co? Trzeci był faktycznie słabszy, ale czwarty to mistrzostwo świata. Z piątym poczekam, aż się nazbiera trochę więcej do obejrzenia, żeby nie było czekania co tydzień :)

A w międzyczasie, prawie się udało dooglądać Fargo. Zaczęliśmy jak na jakimś kanale był maraton, pół sezonu, i z odcinka na odcinek było lepiej. W siódmym bodajże odcinku najlepsza scena strzelaniny, jaką kiedykolwiek widziałem. Świetnie jest kręcony ten serial, i z przyjemnością po wszystkim oddam się lekturze na temat tego co faktycznie się wydarzyło, a co zmyślili.

Pako - 12 Października 2015, 16:26

Fargo daje radę mocno. Film zresztą też był smaczny.
Melfka - 12 Października 2015, 17:02

hrabek napisał/a
A Netflix kosztuje raptem parę dolców więcej, minusem jest brak wszystkich seriali, bo np. HBO swoje trzyma na własnej platformie. I teoretycznie jest legalne, bo zdaje się w Anglii działa.

Tak, ale ma inny wybór filmów (de facto dużo uboższy). To samo z Irlandią czy Niemcami. Część jest dostępna wszędzie, część tylko w danym kraju.

Chal-Chenet - 13 Października 2015, 08:44

Trzeci sezon "Black Mirror" będzie w Netflixie. Czekam bardzo. :omg:

http://www.filmweb.pl/new...strze%22-113672

konopia - 13 Października 2015, 09:33

mesiash, nie zgodzę się, czwarty sezon AHS był mocno słaby, w ogóle zastanawiam się czemu oni w nazwie mają horror :?:

Melfka, masz netflixa? Można gdzieś podejrzeć ich katalog z serialami/filmami, mają coś takiego by sprawdzić co jest w ofercie na UK?

Homer - 13 Października 2015, 11:05

A drugi sezon Fargo właśnie się rozpoczął ciekawym otwarciem.

Chyba poczekam aż się więcej odcinków nazbiera...

hrabek - 13 Października 2015, 11:11

Paczaj pan, a ja myślałem, że pierwszy sezon był jedynym.

Całkiem niedawno byłem również zaskoczony, jak się okazało, że dwa sezony Mostu nad Sundem nie są jedyne i właśnie poleciały dwa pierwsze odcinki trzeciego sezonu. A w międzyczasie Amerykanie to zremakowali, też zrobili dwa sezony i przestali to grać, więc miałem wrażenie, że oryginalny Most ma już parę lat. A tu taka niespodzianka.

Melfka - 13 Października 2015, 13:59

konopia napisał/a
Melfka, masz netflixa? Można gdzieś podejrzeć ich katalog z serialami/filmami, mają coś takiego by sprawdzić co jest w ofercie na UK?

Mam Netflixa, choć o katalog jako taki ciężko.
Ja korzystam czasem z: http://ireland.netflixable.com/ jest średnio czytelne, ale da się znaleźć.
Na stronie są też linki do innych wersji (te małe flagi), m.in. UK, US i chyba najpożyteczniejszej: UK vs US - http://netflixukvsusa.blogspot.ie/

Pako - 13 Października 2015, 16:20

Homer napisał/a
A drugi sezon Fargo właśnie się rozpoczął ciekawym otwarciem.

O, a to interesujące! Nie miałem pojęcia, że w ogóle w planach był.

Homer - 13 Października 2015, 17:51

Bo to zupełnie inna historia.
marekz - 14 Października 2015, 18:49

Ku mojemu zaskoczeniu, znienacka skończyło się Continuum z Kierą na szóstym odcinku czwartego sezonu, raczej nieodwołalnie.

No cóż, nie zdążyłem się jeszcze tym znudzić. Może i dobrze, że to ucięli, a nie męczyli tak jak było z Fringe, przy którym pod koniec można się było wyrzygać.

Homer - 14 Października 2015, 23:09

The muppets , czyli nowe mapety.

Po czterech odcinkach -> Rewelka :D :bravo , zwłaszcza ten dzisiejszy...

m_m - 15 Października 2015, 00:37

Pierwszy odcinek szóstego sezonu Walking Dead obejrzany.
Jest dobrze, ale początek poprzedniego sezonu też był dobry, nawet lepszy, a potem coś poszło nie tak.
Mam jednak nadzieję że w końcu ich wszystkich zjedzą i siódmego sezonu nie będzie.

Luc du Lac - 15 Października 2015, 10:10

a znaleźli jakieś antidotum ? :) (ja kończyłem oglądać na tym jak dotarli do farmy, i tam trochę przygód zaliczyli)
Melfka - 15 Października 2015, 11:44

Skończyłam nowe "Hawaii Five-0".
Bardzo przyjemna, rozpisana na 5 sezonów (będzie pewnie więcej) reklama Hawajów. A, jeszcze są jakieś zagadki pseudo-kryminalne w tle ;) .
Podobało mi się, bo w gruncie rzeczy niewymagające, lekkie do strawienia (w sam raz do "robótek ręcznych"), bez przesadnych dram typu "Kocham twoją żonę, ale muszę ją zastrzelić, bo jest siostrą Billa, z którym sypia twoja córka, a Bill oszukał mnie przy sprzedawaniu organów jego martwej matki".
No i większość bohaterów da się lubić.

m_m - 15 Października 2015, 11:58

Luc du Lac napisał/a
a znaleźli jakieś antidotum ?

Spoiler:

konopia - 15 Października 2015, 12:03

Luc du Lac napisał/a
a znaleźli jakieś antidotum ?

najlepiej rozwalić im głowę wtedy już nie wstaną! (po zastanowieniu) ale chyba nie o to pytałeś :fp:

:wink:

Podobał mi się ten pierwszy odcinek nowego sezony, dawno nie było już takiej ilości zombi, w sumie to nie pamiętam czy kiedykolwiek pokazywali aż tylu?
I ta końcówka, choć pewnie wiem kto i czemu... :lol:

mesiash - 15 Października 2015, 16:45

konopia, pewnie poczuli na plecach inny serial o zombie - Game of thrones i pozazdrościli im ilości trupów :)

Sukcesywnie dodaję seriale na episode calendar i mi podpowiedziano, że przegapiłem start kolejnego sezonu Big Bang Theory. Bardzo udanego zrezstą, jak poprzedni sezon.

Pako - 15 Października 2015, 17:27

Big bang udany? Hmm, no co kto lubi. Ja oglądam z rozpędu, bo 20 minut to w sam raz obiad albo kolację zjeść można, ale szału wielkiego nie robi. W sumie nie wiem, co mogliby zrobić inaczej, ale te same stare dowcipy trochę już męczą. Sheldon się tylko trochę rozwinąl, miło że chociaż tyle.

Ale z naszych klimatów to Agenci tarczy - o, to jest dobry serial. Bardzo przyjemnie mi się go zawsze ogląda. Sezony co prawda długo się rozpędzają, ale potem leci fajnie.

Chal-Chenet - 15 Października 2015, 23:24

Zaczął się drugi sezon Gotham. I po dwóch odcinkach jest to spore zaskoczenie in plus. Na razie jest o wiele lepiej niż w całym poprzednim sezonie. Oby tak dalej.
Goria - 18 Października 2015, 21:32

Chal-Chenet napisał/a
Zaczął się drugi sezon Gotham. I po dwóch odcinkach jest to spore zaskoczenie in plus. Na razie jest o wiele lepiej niż w całym poprzednim sezonie. Oby tak dalej.

Zgadzam się. Bardzo lubiłam poprzedni sezon, a ten lubię jeszcze bardziej.

Po obejrzeniu migawki dotyczącej serialu Scream Queens, miałam wrażenie, ze to takie nieanimowane Monster High. Jednak, u mojemu zaskoczeniu, wciągnęło mnie od pierwszego odcinka. Fajna parodia społeczeństwa i podziału klasowego.

Fidel-F2 - 24 Października 2015, 18:11

Mr Robot Zaczęło się fajnie, pomyślałem będzie interesująca rzecz. No ale nie przedarłem się. Trzeci odcinek zmęczyłem, czwartego już nie dałem rady zobaczyć do końca. Przerysowane, wydumane, nudne jak diabli. W pewnym momencie kompletnie przestały mnie interesować te pierdoły i nie byłem w stanie uwierzyć w jakiekolwiek motywacje bohaterów. Porażka.

Partner forum