To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

fealoce - 24 Czerwca 2011, 22:10

Typowe ;)
Kostucha Drang - 25 Czerwca 2011, 02:24

Fidel-F2 napisał/a
Policjanci którzy go zatrzymali powinni ponieść jakąś karę - pouczenie, naganę. Odkąd to nie wolno sobie podskakiwać w miejscu publicznym?

Dobrze, że nie postawili mu żadnych zarzutów - po co z palanta robić męczennika

merula - 25 Czerwca 2011, 22:51

Dlaczego Sean Connery jest prawdziwym twardzielem?

Możemy się o tym przekonać, czytając jego odpowiedź na propozycję współpracy od Steve'a Jobsa, która wczoraj ujrzała światło dzienne.

Drogi Panie Jobs,

Powtórzę to jeszcze raz. Znasz angielski, prawda? Nie sprzedam swojej duszy Apple ani żadnej innej firmie. Nie mam żadnego interesu w całym tym sugerowanym przez ciebie "zmienianiu świata". Nie masz nic, czego mógłbym chcieć lub potrzebować. Ty jesteś sprzedawcą komputerów - ja jestem pieprzonym JAMESEM BONDEM!

Nie wyobrażam sobie szybszej drogi do zrujnowania swojej kariery niż pojawienie się w jednej z twoich beznadziejnych reklam. Proszę, nie kontaktuj się ze mną ponownie.

Sean Connery

za http://www.joemonster.org...ym_twardzielem_

Matrim - 25 Czerwca 2011, 22:55

merula napisał/a
Dlaczego Sean Connery jest prawdziwym twardzielem?

Chyba jakaś fałszywka (bo nie posądzam Connery'ego o papeterię z 007 w rogu ;) ), ale w sumie chyba by pasowało :)

Fidel-F2 - 27 Czerwca 2011, 22:39

Kostucha Drang napisał/a
Dobrze, że nie postawili mu żadnych zarzutów - po co z palanta robić męczennika
z tylu już zrobiono, jeden mniej czy więcej nie robi różnicy, poza tym skąd taka atencja dle tego konkretnego? przecież na tej procesji szły tabuny palantów
Rafał - 28 Czerwca 2011, 09:37

Fidel-F2, dzień bez obrażenia kogoś to dzień stracony?
Fidel-F2 - 28 Czerwca 2011, 09:53

Rafał, a może przemyśl swą wypowiedź jeszcze raz i wtdy możemy pogadać
Rafał - 28 Czerwca 2011, 09:55

Posądzenie dzieci sypiących kwiatki i innych uczestników procesji, że są palantami - to co ma być, komplement?
Fidel-F2 - 28 Czerwca 2011, 10:55

nie przemyślałeś, skup się, powinieneś już znać mnie na tyle
Rafał - 28 Czerwca 2011, 11:01

Ech, zawiodłeś mnie, miałem nadzieję, że napiszesz chociaż coś o kwantyfikatorze ogólnym, że nie wszyscy tylko niektórzy, ale którzy to wiem ale nie powiem - no, coś w tym stylu. A tak to .upa. Moje na wierzchu.
Fidel-F2 - 28 Czerwca 2011, 11:22

Rafał, .upa nie Twoje na wierzchu, nie ogarnąłeś całości

Kostucha Drang, określił brykającego motylka mianem palanta w sposób zupełnie nieuzasadniony ja jedynie właczyłem sie w logikę jego happeningu

Rafał - 28 Czerwca 2011, 11:48

... a w ten sposób zasugerowałeś, że dziewczynki sypiące kwiatki na procesji możesz (choć nie musisz) mieć za tabun palantów, bo
Fidel-F2 napisał/a
przecież na tej procesji szły tabuny palantów

Że tak zacytuje klasyka:
Fidel-F2 w innym wątku napisał/a
Miej człeku odrobinę choć tolerancji.

Fidel-F2 - 28 Czerwca 2011, 12:05

Rafał, czemu nie łapiesz? :shock: :roll:
Rafał - 28 Czerwca 2011, 13:33

No to pisz tak, żeby nie było że ktoś się poczuje nie teges bo się zastanawia czy już jest palantem czy jeszcze nie. Albo jego dziecko.
Fidel-F2 - 28 Czerwca 2011, 14:15

Rafał, z mojej wypowiedzi wynika, że uczestnicy procesji nie są palantami (a przynajmniej że fakt udziału w procesji nie czyni z nich palantów). Teraz odkryj dlaczego.
Rafał - 28 Czerwca 2011, 15:25

No dobra, to ponad moje siły, nie wiem dlaczego.
Kai - 30 Czerwca 2011, 08:58

Nie bardzo wiedziałam, gdzie to umieścić, pasowałoby w kilku wątkach.

W zasadzie, jeśli ktoś z Moderatorów ma pomysł, może to przenieść, po prostu nie chciałam, aby ten tekst się zatracił.

Kariera pewnego słowa

Agi - 30 Czerwca 2011, 09:12

"Coraz więcej osób nie ma poczucia niestosowności używanego języka albo używa takich słów dla popularności, marketingu."
Podpisuję się pod słowami prof. Bralczyka.

Kai - 30 Czerwca 2011, 09:34

A mnie oświecił. Zbyt mało przebywam wśród ludzi posługujących się tym językiem. Nie miałam pojęcia o skali zjawiska, sama tego słowa nie używam, między innymi dlatego też omijam pewne programy w TV - ze względu na niewybredny język i tematykę.
Matrim - 30 Czerwca 2011, 23:00

Gdzieś na Forum ostatnio była dyskusja o tym, jaki mieliśmy dobry wywiad wojskowy przed II Wojną.

A teraz mamy taki :)

Iscariote - 30 Czerwca 2011, 23:24

Kai napisał/a
Kariera pewnego słowa
W tekście nie doszukałem się genezy tegoż słowa. Więc jakby się uprzeć, to nie udowodnili, że jest to słowo niestosowne. Aczkolwiek zgadzam się, że nie powinno się go potocznie używać w tzw. towarzystwie.
Ozzborn - 1 Lipca 2011, 16:05

Wiedziałem! Wiedziałem, że Fidel jest w Kontrwywiadzie :mrgreen:
Fidel-F2 - 1 Lipca 2011, 21:58

Ozzborn, możesz przybliżyć tok rozumowania?
Kostucha Drang - 1 Lipca 2011, 23:38

Jestem zayebiście pewien, że chodzi o to: "Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż energii elektrycznej i świadczenie usług jej dystrybucji do instalacji znajdującej się w obiekcie w Skierniewicach 96-100, ul. Strobowska (działka o numerze ewidencyjnym 421/1)".

pozdro 8)

Fidel-F2 - 1 Lipca 2011, 23:43

dzienks, nie otwierałem linku
Ozzborn - 2 Lipca 2011, 03:32

:mrgreen:
ketyow - 2 Lipca 2011, 09:41

Chal-Chenet napisał/a
http://www.mmlodz.pl/376469/2011/6/23/motyl-zaklocil-procesje-bozego-ciala-zdjecia?category=naSygnale

Hyhy.

Śmiech śmiechem, ale jakby tak wskoczył między islamistów w czasie ich jakiegoś święta, to by go zaszlachtowali.

Chal-Chenet - 2 Lipca 2011, 12:22

ketyow, true...

Parę obrazków:

Kostucha Drang - 3 Lipca 2011, 16:13

To się dopiero nazywa zmiana poglądów:

Niegdys: http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Obecnie: http://www.nigdywiecej.or...ask=view&id=183

pozdro

joe_cool - 4 Lipca 2011, 11:35

oranyboskie, jaki cudny wątek: http://forum.gazeta.pl/fo...ech_randek.html
Dawno się tak nie obśmiałam i nafacepalmowałam :mrgreen:
A gazeta poleca to na głównej :mrgreen: