To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Dunadan - 9 Lipca 2015, 08:45

Obejrzałem pierwszy odcinek True Detective - czemu mi nikt wcześniej nie mówił że gra tam Woody Harrelson i Mathew McConaughey?!?! zapowiada się absolutnie fenomenalny duet! w ogóle nie czuję ze oglądam serial. Czadzior.
Lowenna - 9 Lipca 2015, 11:39

Dunadan napisał/a
Obejrzałem pierwszy odcinek True Detective - czemu mi nikt wcześniej nie mówił że gra tam Woody Harrelson i Mathew McConaughey?!?! zapowiada się absolutnie fenomenalny duet! w ogóle nie czuję ze oglądam serial. Czadzior.
:fp:
Dunadan - 9 Lipca 2015, 11:41

Lowenna napisał/a
:fp:

No ale czemu ten fejspalm ;P: wiesz ile razy słyszę "ej, oglądąłem super serial, mówię ci, jest genialny, obejrzyj sobie"? tak samo było i tu więc machnąłem ręką, widać niesłusznie no ale zobacyzmy jak będzie dalej.

Lowenna - 9 Lipca 2015, 11:47

Nie mam czasu teraz grzebać ale w tym temacie kilkukrotnie były wymieniane nazwiska w kontekście tego serialu :twisted:
Dunadan - 9 Lipca 2015, 11:51

Lowenna, no wiem wiem... :roll: jestem mało uważny, zwykle jak tu zaglądam to wypatruję tytułów które znam...
hrabek - 9 Lipca 2015, 14:57

marekz napisał/a
Czy ktoś może to widział:

The Last Ship
http://www.filmweb.pl/ser...hip-2014-668608

Jest to warte ściągania?

Można obejrzeć. Szału nie ma, ale ja obejrzałem pierwszy sezon i drugi też obejrzę, dopóki mnie nie wkurzy. Oczywiście na początku trochę lepszy, później odcinki zaczynają się rozłazić, jak okazuje się, że trzeba fabułę rozwlec, żeby było o czym robić serial w następnym sezonie.

gorat - 9 Lipca 2015, 22:19

konopia, widzę że Twój operator jeszcze nie współpracuje z TiVo ;) Maile są takie staroświeckie.
hrabek - 10 Lipca 2015, 07:57

Homeland, sezon 4. Wiem, wiem, to już dawno było. Ale dopiero teraz obejrzałem. Pierwszy sezon bez rudzielca, ale w niczym to nie przeszkadza. Oczywiście niektóre twisty lekko głupawe, ale ogólnie bardzo dobry sezon. Każdy kolejny odcinek oglądałem z zainteresowaniem i za każdym razem rozważałem czy dam radę jeszcze jeden łyknąć, czy jednak trzeba już iść spać i zostawić coś na jutro.

Peaky Blinders, sezon 2 rozpocząłem. Pierwszy odcinek jest mocny, o wiele mocniejszy od pierwszych odcinków pierwszego sezonu. A że nie jest specjalnie długi, to dzisiaj powinienem skończyć.

konopia - 10 Lipca 2015, 14:33

gorat, blokuję to tivo jak tylko mogę, nie lubię jak mi sprzęt chrobocze i robi jakieś tajemne rzeczy :|
na ekranie domowym tivo cały czas mam polecanki, jak coś oglądam to od razu pokazuje dalsze możliwości jakbym chciał coś podobnego czy z tymi samymi aktorami.

Nie loguję się na stronę virgina, nie korzystam z ich poczty (przekierowanie mam na gmail) tak więc klikanie w ich linki i odnośniki nie przesyła bezpośrednio poleceń do mojego tivo.
Na usługę oglądani virgina "mobilne" jakoś jeszcze nie zdążyłem się zarejestrować :lol: (tylko 10 miesięcy mam to tivo) w ogóle to było tak, że żona koniecznie chciała by kablówka też była w pakiecie ja chciałem tylko internet. Pakiet budowałem sam nie korzystałem z pozornych ofert promocyjnych. np. Lini telefonicznej nie brałem.

Nie miałem okazji korzystać z lepszego dekodera niż tivo, dekoder sky jest daleko w tyle. W polskich dekoderach denerwuje np. to że przeglądając program, czy przełączając kanał po kanale, pokazuje to czego nie ma w abonamencie :evil:
Tivo jeśli nagrywałeś sezon 2 (czegoś tam) to sezon 3 automatycznie tez się nagra (zazwyczaj to działa) jak zmienią godzinę czy puszcza dłuższy odcinek to też się nagra. szkoda że tylko 3 naraz może nagrywać w tym samym czasie.
Wcześniej miałem V+ i nie było tak fajnie.

elam - 12 Lipca 2015, 12:49

A ja bym sobie obejrzała..... Buffy.
Tak, tak, postrach wampirów.
Ma ktoś pożyczyć ? W zamian mogę pożyczyć jakiegoś innego starocia..

marekz - 12 Lipca 2015, 13:59

The Last Ship
Obejrzałem sobie czternaście odcinków, tyle do tej pory wyemitowano, trwa emisja drugiego sezonu. Nie ogląda się tego źle, ale to taki wakacyjny serial, takie soft post-apo.

Bardzo wiele uroku odbiera temu serialowi wręcz niesłychana gloryfikacja, a może nawet apoteoza amerykańskich marines. Wymarło 80% ludzkości, a oni dalej bohatersko zawieszają amerykańskie flagi, bohatersko ratują tych dobrych od tych złych na każdym kroku, bohatersko zachodzą w ciążę i robią temu podobne bohaterskie rzeczy co około trzeci dzień. Nie ma za bardzo już dowództwa, rzecz dzieje się na pojedynczym okręcie, kończy im się zakontraktowany okres służby to jeb, zaciągają się ponownie.

Jakiś 10-letni dzieciak mówi ojcu, z którym się odnaleźli po około pół roku, ze nie powinien z nim teraz zamieszkać, tylko kontynuować Amerykańską Misję.

Generalnie serial składa się z samych standardów: bohaterski kapitan, ładna pani doktor, która ratuje świat i walczy ze Złymi Naukowcami Bez Serca, paru bohaterskich czarnych, romanse jakieś, szczęśliwe zbiegi okoliczności i tak dalej. promowane wartości rodzinne i spokojnego amerykańskiego życia. Ładna pani doktor, zamierza chyba osobiście zaszczepić przeciwko wirusowi cały świat, w przerwach jak odgania się od osób, które do niej podbijają albo ma jakieś bliżej niesprecyzowane wyrzuty sumienia, że robi mniej niż powinna.

No słabizna generalnie, ale potrafili tak to zrobić, że nie ogląda się źle. Aha - nie rozbierają się.

hrabek - 13 Lipca 2015, 08:34

marekz, dokładnie tak ci to przedstawiłem. Widzę, że przynajmniej nie jesteś specjalnie rozczarowany. I prawda, ogląda się nieźle, chociaż zachwycać się nie ma czym.

Peaky Blinders, sezon drugi. Dokończyłem. Było bardzo spoko. Tylko 6 odcinków, więc nie ma dłużyzn, akcja pędzi na łeb na szyję. Najbardziej mi się podobał gościnny występ Toma Hardy. Świetnie zagrał. Mam nadzieję, że sezon trzeci powstanie.

dalambert - 13 Lipca 2015, 09:28

No ten Ostatni okręt wygląda interesująco.
Chal-Chenet - 13 Lipca 2015, 22:16

A ogląda ktoś może Humans? Warto?
Fidel-F2 - 14 Lipca 2015, 05:52

ja nie oglądam ale na ZB krzyczą, że bardzo warto
hrabek - 14 Lipca 2015, 07:35

Obrodziło serialowymi zwiastunami na Comic-conie. Zapowiada się fantastyczna serialowa jesień!

Into the Badlands

Colony. Starzy serialowi znajomi powracają.

Outcast

Herosi powracają. Ktoś to jeszcze będzie oglądał?

Ale jak obejrzałem ten zwiastun, to dostałem ślinotoku: Ash vs Evil Dead.

Są jeszcze inne, ale i już tych wystarczy, żeby co wieczór mieć co oglądać.

Fidel-F2 - 14 Lipca 2015, 09:07

hrabek napisał/a
Herosi powracają. Ktoś to jeszcze będzie oglądał?
ktoś to w ogóle oglądał?
Chal-Chenet - 14 Lipca 2015, 17:34

Fidel-F2 napisał/a
ja nie oglądam ale na ZB krzyczą, że bardzo warto

Thx.

elam - 14 Lipca 2015, 19:21

Ponawiam pytanie o Buffy.
Ja naprawdę poważnie.

konopia - 15 Lipca 2015, 09:35

elam, tylko sprawdź czy wysyłają do Polski
http://www.ebay.co.uk/sch...+vampire+slayer

przeglądałem ostatnio półkę w komisie stacjonarnym (gry tam kupuje na ps3) ale jakoś Buffy nie widziałem

elam - 15 Lipca 2015, 17:57

Ale ja nie chcę kupować, tylko pożyczyć / wymienić :D
Tego jest chyba z 7 sezonów

marekz - 17 Lipca 2015, 12:53

Wiecie, że X-Files będą robili nowy sezon? Podobno z tym samym zestawem dwóch głównych aktorów.

mini trailer

Fidel-F2 - 17 Lipca 2015, 15:32

czyli będzie to samo g. co poprzednio?
Chal-Chenet - 21 Lipca 2015, 18:41

marekz napisał/a
Wiecie, że X-Files będą robili nowy sezon? Podobno z tym samym zestawem dwóch głównych aktorów.

W styczniu premiera. :omg:
Szkoda tylko, że to będzie jedynie sześć (o ile się nie mylę) odcinków.

Martva - 21 Lipca 2015, 18:42

Xena ma wrócić! :omg: :omg: :omg:
Fidel-F2 - 21 Lipca 2015, 18:54

będzie chodzić o lasce?
Martva - 21 Lipca 2015, 20:05

Nie wie czy Lucy będzie Xeną.
mesiash - 29 Lipca 2015, 12:43

Zobaczyłem zapowiedź nowego sezonu The Strain (Wirus), i postanowiłem zobaczyć co to. Względnie ciekawa fabuła, ale bardzo mi się podoba książkowy sposób jej prowadzenia, tj. poznawanie po kolei wątków i bohaterów, zanim się jakoś ze sobą splotą. Jak na razie 4 odcinki za mną, i na pewno obejrzę więcej.
konopia - 29 Lipca 2015, 14:48

niestety potem te The Strain się psuje, zbyt komiksowe się robi jak dla mnie.
Obejrzałem to kilka miesięcy temu.
Humans, aj, przegapiłem, może na on demand będą.

Homer - 31 Lipca 2015, 19:02

Czemu o lasce?

W SHIELD 2x1 dziarsko skakała i się biła...

Partner forum