To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

feralny por. - 26 Stycznia 2015, 10:41

Aha, no i właśnie o to mi chodzi - .45 win mag. Kto w ogóle jeszcze o czymś takim pamięta? W Europie chyba nawet nikt nie produkuje tego naboju (Fiocchi i Partizan na pewno nie)...
thinspoon - 26 Stycznia 2015, 10:49

Założyłem, że jacyś pasjonaci sprowadzili. Pewnie bardziej prawdopodobny jest wariant, że chodzi o .45 ACP i strzelanie z jakieś 1911tki.
feralny por. - 26 Stycznia 2015, 11:37

Tak sobie jeszcze poszperałem z ciekawości Hornady też nie robi. Ten nabój w ofercie ma Winchester (he, he) i Underwood. Postrzelać też nie bardzo jest z czego, tak na szybko, to Grizzli i Automag. Totalna egzotyka, bardzo jestem ciekaw, co też Nieświeć miał na myśli...
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2015, 19:05

Sorki, że tyle czekaliście, w środku żniwnego tygodnia sił mentalnych starcza mi tylko na Szortal. Od biedy... :/

feralny, właśnie o Automagu, albo inszym Wildey'u myślałem :) Wiem, że to głupie marzenie, bo w Europie ma to pewnie z pięć osób na krzyż, z czego w Polsce ze czterech, ale chciałbym z tego postrzelać :) Bardziej niż z .50 Desert Eagla :)

Za to obiecuję, że jeśli już sobie postrzelam z czegokolwiek krótkiego, co jest napędzane .45 Magnum, to następnym krokiem będą Nitro :) Aż do 700-tki :D Najwyżej wcześniej zagipsuję się w postawi strzeleckiej od pasa w górę, a od pasa w dół każę się zabetonować w jakimś wądole ;P

Ale najbardziej mnie bawi to, że takich chorych na spluwy z maksymalnie dużym kopem jest w Polsce więcej - na wystawie w Warce Nitro było, widziałem na zdjęciach :)

feralny por. - 30 Stycznia 2015, 19:26

DE, to totalna porażka, jedyna zaleta jest taka, że nie trzeba chodzić do tarczy, bo dziury widać z daleka...
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2015, 19:54

Zobacz, niby Nitro jeszcze większe dziurki robi, ale ich nie widać. Przynajmniej dopóki się nie wróci na stanowisko z miejsca oddalonego o kilometr, dwa, w które odsunął strzelca odrzut ;P:

Dżizzzz, jak ja chciałbym strzelić raz w życiu z Nitro... Nawet mogłaby być to zwykła 600tka ;P: Tylko raz, potem już by mi się przypomniało, że mam wysoko rozwinięty instynkt samozachowawczy ;P:

feralny por. - 30 Stycznia 2015, 22:07

Mnie już trochę przeszło. największe z czego strzelałem to był duży Alex (.338 LM). W sumie nic nadzwyczajnego. Nawet jakoś strasznie mocno nie kopie. Więcej radości miałem ze strzelania z M1 Carbine i z karabinka lever action. Odrzut to nie wszystko.
ilcattivo13 - 8 Lutego 2015, 00:22

Mnie jeszcze nie przeszło :)

I jeśli Nitro mnie nie wyleczy, to nic mnie nie wyleczy :)

feralny por. - 8 Lutego 2015, 09:28

Postrzelaj sobie z Mausera, albo Garanda. Nic tak nie leczy jak Garand w .30-06. Niemiecki Kar.98k z tym szerokim, żelaznym trzewikiem, też jest dobry. Znajomy miał kiedyś P.17 w myśliwskiej osadzie - .30-06 i niecałe 3 kg karabinu. No nie było chętnych do strzelania...
ilcattivo13 - 8 Lutego 2015, 20:26

Oki, jak się przytrafi okazja, to spróbuję :)
SithLady - 6 Marca 2015, 23:01

facepalm nieswiec
ilcattivo13 - 6 Marca 2015, 23:07

Tak wyglądałem w czasie zeszłołykendowego remanentu ;P:
dalambert - 6 Marca 2015, 23:33

SithLady, Miła czy w tym linku miał byc jakiś miś ? jak kliknąłem to sie pokazało jakies"app story" z reklama smarfonów i innych śmieci :(
Lowenna - 7 Marca 2015, 09:53

dalambercik , powinno być takie foto

dalambert - 7 Marca 2015, 11:44

Lowenna, śliczne, prawdziwy Suwalski w kąpieli :D
Magnis - 7 Marca 2015, 14:07

Tylko czemu ma zakryte oczy ;) .
gorat - 7 Marca 2015, 15:39

By nie widzieć miernoty świata - przecież to facepalm jest.
ilcattivo13 - 7 Marca 2015, 19:42

Pfff... tak jakby Wam nigdy mydło się do oczu nie dostało... :roll:
Magnis - 7 Marca 2015, 20:28

Myślałem, że się zawstydził, a tutaj mydło jest przyczyną :wink: .
feralny por. - 2 Maj 2015, 11:10

Lowenna - 2 Maj 2015, 11:18

O *beep* :shock:
gorat - 2 Maj 2015, 23:24

No to ktoś ma trofeum po misiu pluszowym :mrgreen: :bravo
Luc du Lac - 3 Maj 2015, 00:44

Ciekawe czy rohatyna go ubil
ilcattivo13 - 15 Maj 2015, 21:06

Dobrze, że widziałem to wcześniej, bo bym pewnie teraz umarł ;)

Tak w sumie to tylko wpadłem, żeby się pochwalić moim artykułem na Szortalu - Spaghetti western okiem Nieświecia (część pierwsza, część druga i część trzecia). To mocno zmodyfikowana wersja tego, co produkowałem lata świetlne temu na Falkonie ;)

A z innych wiadomości - w tym tygodniu składam papiery na pozwolenie :) Miałem to zrobić w czerwcu, ale zmiana przepisów wymusiła pośpiech ;)

Enyłej, jak dobrze pójdzie, to w okolicach Nidzicy zostanę legalnym rewolwerowcem :D

A teraz spać ;)

Nerka :)

Magnis - 15 Maj 2015, 23:31

ilcattivo13 napisał/a
Enyłej, jak dobrze pójdzie, to w okolicach Nidzicy zostanę legalnym rewolwerowcem :D

Jak Roland z Mrocznej wieży ;) ?

Martva - 16 Maj 2015, 15:51

ilcattivo13 napisał/a

Ale w Krakowie już nie?

merula - 23 Maj 2015, 20:40

a kiedy on w okolice Krakowa zawita? :wink:

musiałabyś go chyba wołami zaciągnąć.

Ziuta - 24 Maj 2015, 15:19

Nieświeciu, z radością przeczytałem na Szortalu twój trzyczęściowy esej o spagwestach – akurat się złożyło, że rok temu zrobiłem sobie listę najważniejszych i idę chronologicznie. Jak dobrnę do końca, to się wezmę za giallo, peplumy i poliziottesco.
Ale dlaczego zabiłeś Buda Spencera? Fakt, młody nie jest, grał ostatnio w 2010, ale nie speszmy się ze stypą... ;P:

ilcattivo13 - 24 Czerwca 2015, 20:34

Martva - Nidzica to czas, nie miejsce :)
Ale że jeszcze nie przysłali wezwania na egzamin, więc pewnie dopiero w lipcu się okaże, czy ~15 godzin nauki papierologii i parę godzin kursów na strzelnicy to wystarczająco dużo, by zmierzyć się z nowymi przepisami :)

Ziuta - dzięki :) I masz rację, nie wiem, co mi się aż tak z tym BS popierdziuliło :/

Martva - 24 Czerwca 2015, 21:28

ilcattivo13 napisał/a
Martva - Nidzica to czas, nie miejsce :)

Poważnie...? :roll:

Partner forum