To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Przechrzta

Gustaw G.Garuga - 2 Wrzeœśnia 2008, 09:59

Navajero napisał/a
A na okładkę nie mam nijakiego wpływu, pozostaje liczyć na szczeście wojenne...

Może jednak? Bo w umowie stoi, że chętnie słuchają co ma do powiedzenia autor w kwestiach wydawniczych, promocyjnych itp.

Navajero - 2 Wrzeœśnia 2008, 13:14

Szara opończa - fajnie, że się spodobało :)

GGG - zobaczymy. Na poprzednią okładkę nie narzekam, może i tym razem mi szczęście dopisze? A to są z wielu względów dość skomplikowane sprawy.

Rafał - 2 Wrzeœśnia 2008, 13:36

Navajero, a może jakiś malutki spojlerek? :wink:
Navajero - 2 Wrzeœśnia 2008, 13:50

Pilot" tej książki ( okrojone dwa rozdziały) poszedł w zeszłorocznym, wrześniowym SF&H pod tytułem "Alchemik". Jej bohaterem jest pracownik naukowy jednego z uniwersytetów, ekspert z zakresu historii i cybernetyki społecznej, nożownik z zamiłowania i wojak na pół etatu - doktor Janusz Korpacki. Na prośbę swojego promotora rozpoczyna śledztwo w sprawie zamordowanego w tajemniczych okolicznościach studenta. W grę wchodzą kwestie dotyczące działań polskich, przedwojennych służb specjalnych, gdyż niektóre sprawy rzucają długi cień... W tle pojawia się też wątek alchemiczny. W międzyczasie ktoś wspomina o Korpackim człowiekowi nazywanemu przez wrogów "Dżumą". Dżuma przedstawia Korpackiemu propozycję, której ten nie może z wielu względów odrzucić. I w tym momencie zaczyna się gra w której ludzkie życie jest tylko sztonem.
Rafał - 2 Wrzeœśnia 2008, 14:17

No to ciach :D Odhaczone :wink:
Navajero - 2 Wrzeœśnia 2008, 19:04

Mam nadzieję, że w pozytywnym sensie ;P:
Navajero - 3 Wrzeœśnia 2008, 20:29

Gustaw G.Garuga napisał/a
Bo w umowie stoi, że chętnie słuchają co ma do powiedzenia autor w kwestiach wydawniczych, promocyjnych itp.

No z rozmów wynika, że słuchają, ale tym razem zastartowałem za późno. Będę miał nauczkę na przyszłość. Widziałem projekt okładki - nie jest zły, ale wolałbym w nieco innym typie. Trudno, jak ktoś będzie miał zażalenia na okładkę, to oznajmiam, że jestem współwinny ;P:

mawete - 3 Wrzeœśnia 2008, 20:34

Zatrzymać Cię do wyjaśnienia? :twisted:
Navajero - 3 Wrzeœśnia 2008, 20:36

Eee... przecież się przyznałem :mrgreen:
mBiko - 4 Wrzeœśnia 2008, 00:21

Ale kto wie do czego jeszcze się przyznasz jak Cię mawete potrzyma?
Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 09:05

Cóż za wierni, tfu - wredni czytelnicy ;P:
mBiko - 6 Wrzeœśnia 2008, 10:18

A spodziewałeś się kwiatów, szampana i mdlejących z wrażenia wielbicielek :shock: ?
Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 10:23

No... byłoby fajnie :mrgreen:
mBiko - 6 Wrzeœśnia 2008, 10:36

Pan tu Panie Navajero dziewczyny chcesz bałamucić, a ja gorę!
Tzn. pisaniem byś się zajął, a nie balangi Ci w głowie. Kiedy będzie "Drugi krok"?

Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 11:01

Jak wszystko dobrze pójdzie to na przełomie 2009/2010 roku. Gdzieś tak. Bo około marca 2009 powinienem mieć skończony "Wilczy Legion", no a później Pierwszy ( a raczej Drugi) krok. Konspekt owego mam sążnisty :)
mBiko - 6 Wrzeœśnia 2008, 11:06

No to podsumujmy: na jesień mam "Chorągiew", na wiosnę "Legion", a na kolejną jesień/zimę? "Krok".
Nieźle, chociaż z perspektywy wiernego czytelnika mogłoby być lepiej :wink: .

Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 11:19

Pff... Aby wydawać wiecej, musiałbym się tylko pisaniem zajmować, a na razie nie mogę.
Taselchof - 6 Wrzeœśnia 2008, 11:39

kto wie może to nastąpi :D
Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 12:12

Daj mi Panie Boże :)
mawete - 6 Wrzeœśnia 2008, 12:18

Dam.
Pan Bóg.

Taselchof - 6 Wrzeœśnia 2008, 13:22

któż to wie nie zbadane są wyroki Bogów :) miejmy nadzieje że tylko to nie doprowadzi do bankructwa :P
Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 13:52

Aby przewyższyć moją pensję nauczycielską, naprawdę niewiele potrzeba. Choć wolałbym trochę więcej :wink:
Dabliu - 6 Wrzeœśnia 2008, 18:35

Navajero napisał/a
Widziałem projekt okładki

A mógłbyś rzucić nazwiskiem autora grafiki?

gorat - 6 Wrzeœśnia 2008, 18:46

...resztę wygooglamy :P:
Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 21:46

Dabliu napisał/a

A mógłbyś rzucić nazwiskiem autora grafiki?

Nie, ujawnienie takich szczegółów to przywilej Fabryki. Bez urazy, ale to już tajemnice alkowy :)

Dabliu - 6 Wrzeœśnia 2008, 23:14

Miałem nadzieję, że odpowiesz, nie odpowiadając. Np. że musiałeś zachować tajemnicę, albo że milczysz w obronie książkowej tajemnicy... :wink:

Edit: a to akurat pasowałoby w przypadku ilustracji wewnątrz-książkowych...

Navajero - 6 Wrzeœśnia 2008, 23:33

Dabliu napisał/a
Edit: a to akurat pasowałoby w przypadku ilustracji wewnątrz-książkowych...

E, nie. Trochę inne uwarunkowania :) Tak czy owak FS niedługo poda pewnie nazwisko autora okładki jak i pokaże jego dzieło. Bo premiera ponoć w listopadzie, więc niewiele czasu zostało.

mawete - 7 Wrzeœśnia 2008, 03:32

No to ja czekam - Kosika po znajomości wcześniej dopadłem (1 dzień :D ) to i Ciebie dopadnę :D
Navajero - 7 Wrzeœśnia 2008, 08:48

No na razie można się znęcać nad moim tekstem w "Nowe idzie", ten jest już dostępny :)
dalambert - 7 Wrzeœśnia 2008, 09:19

Navajero napisał/a
no a później Pierwszy ( a raczej Drugi) krok

To ja już się cieszę :D

Partner forum