Zadomowienie - powitania na forum - Avatary.
Rodion - 22 Lutego 2006, 22:22
Nie wiem co to za gatunek, ale oczy ma śliczne!
Selithira - 22 Lutego 2006, 22:25
<Złowrogie łypnięcie zielonego oka. Jednego, bo drugie jest niewidoczne.> A to jest jego naturalna kolorystyka? Chyba nie... Ups, co za off-top...
Lu - 22 Lutego 2006, 22:33
Piech: avatar przedni !!!
Na temat avatara Selithiry nie będe się wypowiadała, bo węży nie znoszę...a nawet nie to, ja sie ich po prostu boję
(...buuuuuu..:( )
dzejes - 22 Lutego 2006, 23:18
E tam. Mnóstwo ludzi "boi się" węży z definicji. Zazwyczaj przechodzi po pierwszym kontakcie.
Romek P. - 23 Lutego 2006, 09:53
dzejes napisał/a | E tam. Mnóstwo ludzi boi się węży z definicji. Zazwyczaj przechodzi po pierwszym kontakcie. |
Racja. Ludzie myślą, że węże są oślizgłe w dotyku jak błoto albo coś takiego i tylko czekają, coby ukąsić ;-D a taki dwumetrowy niejadowity, nażarty obywatel to fajna sprawa
Mnie najbardziej zdziwiło, że naprawdę wężowa łuska jest bardzo delikatna.
Aha, Selithiro, fajny ten awatar
Lu - 23 Lutego 2006, 10:50
Romek P. napisał/a | Racja. Ludzie myślą, że węże są oślizgłe w dotyku jak błoto albo coś takiego i tylko czekają, coby ukąsić ;-D a taki dwumetrowy niejadowity, nażarty obywatel to fajna sprawa
Mnie najbardziej zdziwiło, że naprawdę wężowa łuska jest bardzo delikatna. |
Za chwilę dowiem się że węże to najmilsze przytulanki pod słońcem....
Na konwenty jeździ ktoś z dwumetrowym pytonem - podobno na jednym z ostatnich Nordconów pyton kręcił się samopas po piekiełku
BTW : ludzie przeważnie boja się tego czego nie znają, ale czy spotkaliście człowieka który deklaruje wstręt do np. hipopotama, albo lemura... a zauważcie, proszę, jak wiele osób odczuwa strach i wstręt do pająków i węży Coś w tym jest
dzejes - 23 Lutego 2006, 11:30
Lu napisał/a |
Na konwenty jeździ ktoś z dwumetrowym pytonem - podobno na jednym z ostatnich Nordconów pyton kręcił się samopas po piekiełku
|
Takich działań nie popieram. Niemal wszystkie pytony potrzebują wyższej wilgotności i temperatury niż panuje w przeciętnym pomieszczeniu, w którym są ludzie. To nie są zwierzęta do zabierania w podróże.
Taki wąż narażony jest na przeziębienie (dośc poważna sprawa u węży, zważywszy na znikomy odsetek weterynarzy potrafiących takiemu zwierzakowi pomóc), silny stres, wyziębienie. Węże co do zasady powinny siedzieć w terrariach.
A już opowieści jak to wąż "chodził" sobie samopas
Lu napisał/a |
BTW : ludzie przeważnie boja się tego czego nie znają, ale czy spotkaliście człowieka który deklaruje wstręt do np. hipopotama, albo lemura... a zauważcie, proszę, jak wiele osób odczuwa strach i wstręt do pająków i węży Coś w tym jest |
Hipopotamy są bardzo wysoko na liście afrykańskich zabójców (nawet nie jestem pewien, czy nie są numero uno), także pokazuje to tylko, że ludze wybierając obiekty swych lęków nie działają racjonalnie.
Alkioneus - 23 Lutego 2006, 12:26
No to i ja zmienię avatara.
Miłośników starych hexowych strategii, w Open Source zapraszam do Wesnotha. Mój avatar to moja pierwsza zaprojektowana jednostka i choć ma wady, to jestem z niej dumny jak wnuczek z dziadka biskupa.
Romek P. - 23 Lutego 2006, 16:27
dzejes napisał/a | Hipopotamy są bardzo wysoko na liście afrykańskich zabójców (nawet nie jestem pewien, czy nie są numero uno), także pokazuje to tylko, że ludze wybierając obiekty swych lęków nie działają racjonalnie. |
Hipopotamy są na pierwszym miejscu listy afrykańskich zabójców, jeżeli wierzyć filmowi z National Geographic oglądanemu kilka dni temu takie lwy to wyprzedzają o kilka długości. A drugie są małpy
A żebyśmy mogli usprawiedliwić ten fajny offtop, dodam (bo czujne oko Admina niechybnie spogląda na nas z wysoka) - jeżeli bedę chciał zmienić awatara na bardziej morderczy, to własnie na hipopotama
Aga - 23 Lutego 2006, 17:22
dzejes napisał/a | Takich działań nie popieram. Niemal wszystkie pytony potrzebują wyższej wilgotności i temperatury niż panuje w przeciętnym pomieszczeniu, w którym są ludzie. To nie są zwierzęta do zabierania w podróże.
Taki wąż narażony jest na przeziębienie (dośc poważna sprawa u węży, zważywszy na znikomy odsetek weterynarzy potrafiących takiemu zwierzakowi pomóc), silny stres, wyziębienie. Węże co do zasady powinny siedzieć w terrariach.
A już opowieści jak to wąż chodził sobie samopas |
Ja też nie popieram. Ze względu na tych śmiertelnie wystraszonych ludzi. Węży boję się panicznie, tak samo jak wszelkiego robactwa. Ale, oczywiście, masz rację, dla takiego zwierzęcia to też katorga.
Piechu, boski avatar!
Romek P. napisał/a | A żebyśmy mogli usprawiedliwić ten fajny offtop, dodam (bo czujne oko Admina niechybnie spogląda na nas z wysoka) - jeżeli bedę chciał zmienić awatara na bardziej morderczy, to własnie na hipopotama |
Aleś ty krwiożerczy... Strach się bać.
Lu - 23 Lutego 2006, 18:04
Alkioneus napisał/a | No to i ja zmienię avatara.
|
Bez papierosa jakoś dziwnie wyglądasz...
Alkioneus - 23 Lutego 2006, 19:17
Bo się dorwałem do GIMPa i pewnej gieroi, w której mogę projektować jednostki. Podrajcowany jestem tak, że avatary będę zmieniał znacznie częściej.
Gacek - 23 Lutego 2006, 22:24
A jak wam się podoba mój nowy avatar??? Tez ma sliczne oczy co nie??? Ciekawe jaki to gatun...
Selithira - 23 Lutego 2006, 22:29
Śliczny... Jak na Obcego...
Myrtille - 23 Lutego 2006, 22:36
Fajny,ale mnie się podobał poprzedni Gacek
Iscariote - 24 Lutego 2006, 10:10
ja bym mu jeszcze skrzydełka dorobił i byłby Gacek jak się patrzy
Haletha - 25 Lutego 2006, 14:20
dzejes napisał/a | E tam. Mnóstwo ludzi boi się węży z definicji. Zazwyczaj przechodzi po pierwszym kontakcie. |
Czyli w chwili zgonu?;P
Lu - 25 Lutego 2006, 14:37
Alkioneus napisał/a | Bo się dorwałem do GIMPa i pewnej gieroi, w której mogę projektować jednostki. |
Widzę znowu jakieś zmiany... ale jedno mają wspólne - tamta "jednostka" miala duży miecz, ta ma duży topór. Jeśli następna będzie miała dużą maczugę to zakwalifikuję Ciebie jako ciekawy przypadek do obserwacji.....
Lu - 25 Lutego 2006, 14:39
Gacek: podoba mi się ten Alien
Anonymous - 25 Lutego 2006, 19:06
Gacek napisał/a | A jak wam się podoba mój nowy avatar??? Tez ma sliczne oczy co nie??? Ciekawe jaki to gatun... |
Czy ten obcy pokazuje nam język ?
Aga - 25 Lutego 2006, 20:18
Eeee... Chyba nie. To tylko taki cień, jak na mój gust.
Anonymous - 25 Lutego 2006, 22:03
Aga napisał/a | Eeee... Chyba nie. To tylko taki cień, jak na mój gust. |
Żartowałam tylko...
Aga - 25 Lutego 2006, 22:32
Wiem Zapomniałam tylko wstawić odpowiednią mordę do postu.
Anonymous - 25 Lutego 2006, 22:45
Aga napisał/a | Wiem Zapomniałam tylko wstawić odpowiednią mordę do postu. |
No to wszystko jasne.A alien fajny jest
Gacek - 26 Lutego 2006, 00:21
No ciesze się ,że się podobam . I języka broń Boże nie pokazuje nikomu.
Anonymous - 26 Lutego 2006, 00:37
Lu, a co to za drastyczna zmiana awatara?
Lu - 26 Lutego 2006, 00:48
Chciałam takiego zielonego ludka z dużym toporem ale mam go na gwizdku w torebce - a kto wie gdzie jest moja toebka i komu chce się jej szukać
Wzięłam pierwsze pod ręką byle nie blondynka (bo Rodion obraża )
Anonymous - 26 Lutego 2006, 01:02
Lu napisał/a | Wzięłam pierwsze pod ręką byle nie blondynka (bo Rodion obraża ) |
To dobrze, że jestem brunetką. Przynajmniej na awatarze
Lu napisał/a | a kto wie gdzie jest moja toebka i komu chce się jej szukać |
Nie wspominając o poszukiwaniach w samej torebce.
Alkioneus - 26 Lutego 2006, 10:22
Lu napisał/a |
Widzę znowu jakieś zmiany... ale jedno mają wspólne - tamta jednostka miala duży miecz, ta ma duży topór. Jeśli następna będzie miała dużą maczugę to zakwalifikuję Ciebie jako ciekawy przypadek do obserwacji..... |
Bo broń musi być wieeeeeeeelka i zadawać wielkie obrażenia
A teraz i tak męczę się przy łucznikach, ale żaden mi się nie podoba tak jak mój Elfcutioner.
Rodion - 26 Lutego 2006, 11:34
Lu napisał/a | Wzięłam pierwsze pod ręką byle nie blondynka (bo Rodion obraża |
Och! No co Ty!
Alkioneus, TY jakiegoś "bitewniaka" robisz?
|
|
|