To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański

Sebastian - 26 Lipca 2006, 16:09

Przypuszczam, że tak, na tym polega profesjonalizm Wydawnictwa, odpowiem Ci więcej jak dotrze do mnie stosowny plik. Natomiast co do Fabryki, okładka nie ma związku z "Matką gromów", ale to przecież kilkanaście opowiadań. Zapewne współgra świetnie z którymś z innych.
hrabek - 26 Lipca 2006, 16:32

Domyslilem sie, ze okladka zbioru nie jest ilustracja Matki Gromow. Ale widzac okladki obu czesci podejrzewam, ze nie jest ilustracja czegokolwiek, a jedynie radosna tworczoscia autora. Akurat mial w szufladzie dwa podobne rysunki i sprzedal Fabryce.

Skoro mowisz o profesjonalizmie wydawnictwa, to czekam niecierpliwie na ta okladke. Podgrzales atmosfere :)

Sebastian - 26 Lipca 2006, 19:09

Cytat
Domyslilem sie, ze okladka zbioru nie jest ilustracja Matki Gromow. Ale widzac okladki obu czesci podejrzewam, ze nie jest ilustracja czegokolwiek, a jedynie radosna tworczoscia autora. Akurat mial w szufladzie dwa podobne rysunki i sprzedal Fabryce.

Tego nie wiem jak było w Fabryce, mam nadzieje że się mylisz... Ale dla zabawy użyjmy błyskotliwości i wyobraźni...
Hmm, wyobraź sobie, gdyby ilustrator miał zrobić okładke Matki gromów, nie przeczytał tekstu, jedynie sugerował się, jak piszesz tylko tytułem, a na dodatek był powiedzmy albo dyslektyczny albo roztargniony. Jakże mógłby się tragicznie minąć z treścią opka i narysować dajmy na to steraną życiem mamuśke otoczoną gromadką Romskich dzieci?

hrabek - 26 Lipca 2006, 19:37

No i wlasnie tego sie obawiam. Tudziez zenska wersje Zeusa. Ale skoro mowisz, ze tak nie bedzie, to wierze. Zreszta to tresc jest najwazniejsza, nie okladka :)
Sebastian - 26 Lipca 2006, 21:07

też uważam, że treść jest ważna :lol: , a co do okładki staram się nie mieć zbyt dużych oczekiwań, byleby była przynajmniej artystycznie na takim poziomie jak to jest obecnie w zwyczaju i odnosiła się do treści książki, co jest sensownym ukłonem w strone Czytelnika, który wybiera czasem książke po okładce i ma prawo oczekiwać że coś podobnego co na obrazku zastanie w środku. Myśle że reputacja WD pozwoli im spełnić oba te kryteria bez problemu. Nie obiecuje Ci niczego count, w sensie słowa honoru, bo póki co mojej okładeczki nadal nie widziałem, też się niecierliwie, ale już wkrótce...
Sebastian - 27 Lipca 2006, 11:28

A tymczasem wiem że to sam dół ostatniej strony i to malutkie literki, ale na tylniej okładce NF jest pierwsza udokumentowana mini zapowiedź Żałując za jutro :D Na razie tylko że będzie ale zawsze to początek...
Sebastian - 27 Lipca 2006, 16:39

Już widziałem okładke, w sierpniu myśle, że będzie można i Wam pokaże. Na razie powiem, że moim zdaniem jest dobra. Sądze, że Artysta czytał książke, count. Mroczne klimaty są na okładce... Ciekawa kolorystyka.
hrabek - 27 Lipca 2006, 16:45

Bardzo dobrze. A wiesz, ze sierpien juz za 4 dni? ;)

Btw. Na Pakon kilka osob z Krakowa jedzie, moze tez wpadniesz? Nie wiem, czy czytujesz inne watki, w kazdym razie bedzie troche osob z forum, miedzy innymi z twojego miasta, wiec moze sie dogadacie i na weekend wpadniesz? Daleko nie masz.

Tu link do strony z opisem Pako jak trafic: Link

Sebastian - 28 Lipca 2006, 19:56

Nie tym razem... Ale dzięki za zaproszenie. Może jak kiedyś będzie coś większego w Krakowie to dajcie znać, łatwiej będzie wykroić kilka godzin...
Haletha - 30 Lipca 2006, 13:32

A dasz oczywiście znać, jak będziesz podpisywał książkę w jakiejś krakowskiej księgarni?:)
hrabek - 31 Lipca 2006, 08:24

Czemu tylko krakowskiej? Moze jakiejs innej, zachodniopomorskiej na przyklad ;)

Moze jak wyda ksiazke, to mu wydawca kaze jezdzic po Polsce w kampanii promocyjnej to i na nasze zadupie zawita?

Godzilla - 31 Lipca 2006, 09:21

Zahaczając o Warszawę.
Sebastian - 31 Lipca 2006, 09:32

Haletha jesteś z Krakowa? Nie skojarzyłem... Pewnie, że jak Wydawca mnie rzuci na księgarnie razem z książką to dam znać, bym między półkami samotnie nie utknął... Wtedy przybywajcie tłumnie...

Wiadomości ze świata i Polski:
Niestety termin wydania Matki gromów przez Fabryke Słów przesunie się. Nie ma co marzyć by był to sierpień ani lato. Przesunięcie będzie spore. Jedyne co jest pewne, że ukaże się w tym roku. Czyli musimy się uzbroić w dużą cierpliwość.

Godzilla - 31 Lipca 2006, 09:58

Powinni dać jakąś zapowiedź. Niektóre książki wiszą miesiącami w zapowiedziach, nawet bez projektu okładki, nie mówiąc o "Toy" Ziemiańskiego, bijącej rekordy wisizmu :wink:

Mogliby tę swoją stronę wreszcie doprowadzić do porządku, bo po zmianach nie działają odnośniki.

Sebastian - 31 Lipca 2006, 10:06

Zapowiedź że będzie wisi. Projekt okładki jest
http://www.fabryka.pl/zap...?id=117&offs=10

Godzilla - 31 Lipca 2006, 10:28

Aha, to tutaj! No to czekamy, czekamy :D
Sebastian - 31 Lipca 2006, 10:32

Rzeczywiście. Czekać jeszcze trzeba. Wygląda na to, że wczesniej będzie Żałując za jutro
Sebastian - 1 Sierpnia 2006, 16:25

Aktualizacje terminów:
(mam nadzieje, że się w tym wszystkim nie pogubiliście)
Żałując za jutro obszerna powieść przygotowywana do druku przez Wydawnictwo Dolnośląskie - WRZESIEŃ
Matka gromów pokaźne opowiadanie w wyborze Fabryki Słów - LISTOPAD
pasuje Wam?

hrabek - 2 Sierpnia 2006, 08:35

Bardziej by pasowalo, gdyby wychodzilo za tydzien. Bede akurat mial urlop to bym poczytal. A tak trzeba bedzie wziac na wstrzymanie :)
Sebastian - 2 Sierpnia 2006, 09:36

Hmm, może przełożyć urlop, a teraz rzucić się w wir wyjątkowo ciężkiej i absorbującej pracy? W ten sposób czas do premiery szybciej zleci? :)
hrabek - 2 Sierpnia 2006, 09:46

Urlop jest niezalezny ode mnie, bo zwiazany z weselem kuzyna. Ale dzieki temu raczej na brak zajec narzekac nie bede, wiec pewnie czas szybko zleci. A akurat jak sie urlop skonczy, to bedzie mozna rozpoczac odliczanie :)
Haletha - 6 Sierpnia 2006, 15:04

Cytat
Aktualizacje terminów:
(mam nadzieje, że się w tym wszystkim nie pogubiliście)
Żałując za jutro obszerna powieść przygotowywana do druku przez Wydawnictwo Dolnośląskie - WRZESIEŃ
Matka gromów pokaźne opowiadanie w wyborze Fabryki Słów - LISTOPAD
pasuje Wam?

Pasuje. Zamierzam żebrać, może więc zdążę uzbierać odpowiednią kwotę;-)

Sebastian - 6 Sierpnia 2006, 16:01

Dzięki... Mocno powiedziane!
Aczkolwiek obie pozycjie będą objętościowo wypasione (zwłaszcza dwutomowy wybór fabryki słów) a cena często jest proporcjonalna do ilości stron (niestety!). Czyli żebranie może nie wystarczyć. Myślałaś może o zapisaniu się do zorganizowanej grupy przestępczej?

Henryk Tur - 6 Sierpnia 2006, 16:27

He, a ja dostaję książki za darmo :)
Haletha - 6 Sierpnia 2006, 16:40

Hyhy, ależ ja już jestem w zorganizowanej grupie, którą niektórzy chętnie nazwaliby przestępczą;-) Planowałam w najbliszym czasie oficjalnie zbierać na posag, ale tabliczka "zbieram na książki Sebastiana Uznańskiego" brzmi równie interesująco. Zbrodniczą działalność (nie powiem jaką) prowadzimy również w Krakowie, możliwym więc jest, iż zdjęty litością autor nieświadomie dołoży się do zakupu własnych dzieł;-PP
Henryk Tur - 6 Sierpnia 2006, 17:14

Oj, Sebastianie, jakbym był świnia, to podałbym Halecie Twój adres i pewnego dnia doszłoby do napadu tuż przed progiem.
:P

Ziuta - 6 Sierpnia 2006, 17:24

Henryk Tur napisał/a
Oj, Sebastianie, jakbym był świnia, to podałbym Halecie Twój adres i pewnego dnia doszłoby do napadu tuż przed progiem.

Nie sądzę. Szansa na powstanie kolejnych utworób Sebastiana spadaby znacząco.
Poza tym, jeżeli Haletha chce znaleźć Sebastiana, to to zrobi. W Krakowie wszyscy się znają (sam to zaobserwałem wiele razy), więc się okaże, że ciocia Halethy zna jakiś Uznańskich z czasów stania w kolejkach za mięsem lub coś w tym guście . Dla chcącego nic trudnego.

Sebastian - 6 Sierpnia 2006, 21:56

Henryk Tur
Cytat
He, a ja dostaję książki za darmo :)

Niesprawiedliwe!
Ziuta
Cytat
jeżeli Haletha chce znaleźć Sebastiana, to to zrobi. W Krakowie wszyscy się znają

Boje się wychodzić z domu...

:)

Sebastian - 7 Sierpnia 2006, 11:02

a dla sympatyków konkretnych dat:
15 Września premiera Żałujac za jutro

hrabek - 9 Sierpnia 2006, 22:26

O, to do mnie. Super, juz dni odliczam :)

Partner forum