Park marzeń [gry] - Plemiona
Adanedhel - 8 Stycznia 2008, 09:11
U mnie niestety nie ma tak dobrze. Co prawda starcza mi na ciągłą rozbudowę, ale już ledwo ledwo, bo inni też farmią. Dlatego coraz mocniej w armię inwestuję także na 13, choć już w tej chwili mógłbym każdego w okolicy zajechać. I chyba będę musiał tak robić
gorat - 8 Stycznia 2008, 10:19
13: Ja już jeżdżę głównie po innych, bo farmy rozkradzione równo
Edit: to właśnie od nich ta mnogość
Adanedhel - 8 Stycznia 2008, 10:29
goracie drogi, na 13 mam jeszcze dwie puste wioski, których jakoś nikt nie łupi. Ale jeden mój najazd i na cały dzień są puste... Dlatego zorganizowałem sobie dwie aktywne wioski, pod 1000 punktów, które zacząłem rabować. Zaraz zorganizuję trzecią
Mam ambitny plan, żeby do wieczora mieć jakichś 450 konnych, a wówczas będę mógł spokojnie rabować na kilka frontów, a być może i w kolejnych wioskach uporządkować sprawy...
EDIT: Właściwie to śmieszne. W jednej z wyżej wspomnianych aktywnych wiosek znalazłem tylko 200 pik i 70 mieczy. W drugiej jeszcze mniej... Jeśli wszyscy wokół mają takie mniej więcej armie, to całą okolicę mógłbym niemal bezkarnie złupić.
gorat - 8 Stycznia 2008, 12:00
AŻ 200 pik i jeszcze miecze?!? Mam zwiad od kolejnego gościa ponad 1000 punktowego, 100 pik, mur 5 i 21k drewna... A, stajni nie ma. Ot.
Edit: Wysyłam do nich min 60 zwiadowców żeby mieć na pewno informacje o budynkach, a jeden jedyny miał jakiegokolwiek - raptem 10!
Adanedhel - 8 Stycznia 2008, 13:20
gorat, nie denerwuj mnie... Właśnie jeden z gości, którzy byli moimi dostarczycielami surowców, stał się członkiem plemienia... Mam ochotę gryźć.
Mam prośbę do Ciebie - ja nie chcę tego robić to Ty weź i wywal z plemienia na 13 niejakiego Avalangee. Naprawdę jest mi przydatny, ale nie jako plemiennik
Fearfol - 8 Stycznia 2008, 18:35
Może ja i mógłbym zacząć ? Adi ( mogę użyć takiego skrótu Adanedhel?) napisz gdzie jest najwięcej ludków z naszego forum i jak to wszystko zorganizować ? Doczytałem do 10 strony ten wątek i już nie mogę wytrzymać . Pisz szybko to może jeszcze przed faktami na tvn zacznę coś robić a jak nie to jutro.
Adanedhel - 8 Stycznia 2008, 19:48
Wal na 13. Na 12 już za bardzo wszyscy są rozbudowani, nowi ugrać nie dadzą rady. Chętnie Cię przyjmiemy
A "Adi" jest jednym z tych dopuszczalnych skrótów
EDIT: Cytat | czemu mnie podbijasz |
Taką dokładnie wiadomość otrzymałem od gościa, któremu wysłałem szlachcica. Inteligentne...
Ixolite - 8 Stycznia 2008, 20:37
Ja jeszcze musze spichlerz rozbudowac, palac juz w drodze, a potem zbieram fundusze na szlachte
Fearfol - 8 Stycznia 2008, 20:57
Dobra Adi , to jutro punkt godzina 16.00 bądź na forum jak się da to ja zacznę i się będę na bieżąco pytał , przez forum albo gugulca. tylko jutro. później to sobie dam radę, ... raczej
Ixolite - 8 Stycznia 2008, 21:12
http://ixolite.info/SFFIH/plemiona-baner.jpg
zaczalem nad banerkiem kombinowac, choc to taka popierdolka troche, bo sie nowym photoshopem bawie
Adanedhel - 8 Stycznia 2008, 21:22
Fearfol, nie dam rady. Zajęcia cały dzień mam. Wieczorem dopiero będę.
joe_cool - 8 Stycznia 2008, 23:06
Fearfol, ogólnie to jestem fanem strategii - najpierw budujemy rycerza i 10 pików, napadamy co się da (czyli wszystko, co wydaje się być nieaktywne w okolicy i ma mało punktów, a opuszczone to już w ogóle). potem surowce wydajemy 3/4 na kolejne piki, resztę na budynki.
jak już się dorobisz stajni i lekkiej kawalerii, to będzie z górki.
gorat - 8 Stycznia 2008, 23:11
Jeszcze o trójcy (Tartak/Cegielnia/Huta): na początku buduj głównie Tartak (budynki i piki), potem Cegielnię (budynki), a na tym etapie, na którym jestem obecnie (~1500 punktów) - Hutę. Głównie chodzi o różnicę jakichś dwóch poziomów względem pozostałych, coś koło tego, choć zestaw 12/11/5 powinien być funkcjonalny dopóki nie masz stajni.
Adanedhel - 9 Stycznia 2008, 12:28
Dobra. Jeszcze jeden atak, czyli ze cztery godziny czekania, i na 12 będę miał 2 wioski. Koszmarnie wolny ten szlachcic. A przy tym, mając jednego, trzeba wykonać 4-5 ataków, zanim poparcie spadnie przeciwnikowi poniżej zera. No, ale potem wioska pana "czemu mnie podbijasz" będzie moja!
Ixolite - 9 Stycznia 2008, 12:39
No ja dzis wybije monete, za dwa trzy dni powinienem uzbierac na grubasa
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 16:15
No dobra czy ktoś z plemienia jest aktualnie na wizji ? Adi ? Czekam na sygnał w tym wątku do wpół do później zaczynam sam, nie będę wam w końcu truł *beep* cały boży dzień.
mBiko - 9 Stycznia 2008, 16:22
Jestem.
mBiko - 9 Stycznia 2008, 16:37
Halo Fearfol, halo Fearfol, tu ziemia. Jesteś tam jeszcze?
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 16:39
o.k jestem w grze mój nick to SFFiH-Koliber, może mało oryginalne ale w końcu będą wiedzieć skąd jestem, mój świat to 13, jak was poszukać , i co teraz zacząć robić ?
mBiko - 9 Stycznia 2008, 16:40
Zaraz wyśle Ci zaproszenie do plemienia, ale podaj współrzędne twojej wiochy.
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 16:52
x=892
y=566
Konstantynopol, zrobiłem tutorial co teraz budować ?
mBiko - 9 Stycznia 2008, 16:55
Najpierw przyjmij zaproszenie do plemienia, a potem tak jak pisali, rycerz i kilka - kilkanaście pik.
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 17:01
ok już przyjąłem ale gdzie się robi to wojsko ?
mBiko - 9 Stycznia 2008, 17:12
W koszarach.
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 17:17
ale ja ich nie posiadam , (chyba) muszę rozbudować ratusz do poziomu 3 ? tak ? bo ja zleciłem robotę na tartak a późnej spichlerz. Dobrze zrobiłem ?
mBiko - 9 Stycznia 2008, 17:21
Czy dobrze to ci nie powiem, bo każdy ma własna strategię. Póki budujesz tartak to wejdź w Ratusz lub pomoc i poczytaj sobie o poszczególnych budynkach, jakie mają znaczenie i jakie minimalne warunki powstania.
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 17:27
dobra nie aktualne, ( to co napisałem a szukaniu was) czy zamierzamy mieć jakąs wspólną politykę ? np: co do wojska to część naszych idzie w koniuchy ( kawaleria) cześć w łuczników itd bo ja wybrałem łuczników i tych łuczników konnych będę robił masówkę
mBiko - 9 Stycznia 2008, 17:29
Najprościej w zakładce Plemię u góry strony. Ja jestem Niall. Ach wymyśl sobie jakąś rangę to ją Ci nadam.
Fearfol - 9 Stycznia 2008, 17:35
niech będzie "Guślarz" będę straszył sąsiadów dziadami tfu duchami,
ja wysłałem już do sąsiada który nie jest w żadnym teamie groźbę ( lekką ) żeby trzymał ze mną to się mu nic nie stanie, nikogo nie będę przyjmował do teamu , ale wolę się już ubezpieczyć ?
czy pertraktacje z innymi uczestnikami odbywasz ty jako wódz naczelny ? czy każdy sam ?
mBiko - 9 Stycznia 2008, 17:58
A kto Ci powiedział, że jestem wodzem? Z sąsiadami nie przesadź, bo w okolicy nie masz na razie nikogo, kot mógłby Ci szybko pomóc. Dyplomacją zajmują się członkowie oznaczeni jako dyplomaci. W miarę potrzeb i możliwości czasowych. Przejrzyj plemienne forum.
|
|
|