To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

Lowenna - 10 Grudnia 2014, 18:29

Witchma, :omg: :omg: :omg:
Magnis - 11 Grudnia 2014, 09:06

Żeby tak go pucować :mrgreen: :mrgreen: .
mBiko - 11 Grudnia 2014, 09:52

Sezon idzie, to trzeba zrobić misia na glanc.
Magnis - 11 Grudnia 2014, 17:45

:mrgreen:

ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 09:50

Dajcie żyć... Raz w życiu uciekłem spod prysznica, bo w rogu brodzika był STRASZNIE OBRZYDLIWY pająk, to już zaraz gifami mnie atakować? ;P:

A poza tym, z węża? Zimną wodą? Normalnie zdrowo jak na dołku... :)

Magnis - było :D

A tak w ogóle, to byście podziękowali gigantycznej awarii serwerów pocztowych KTRu. Bez tego to pewnie by mnie tu nie było ;) A na pewno nie o tej porze ;P:

Witchma - 12 Grudnia 2014, 09:59

ilcattivo13, jak patrzę na tę nieudaną kąpiel, to myślę, że przydałby Ci się:

ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 10:04

Teraz osobiście wolałbym jakiegoś dobrego speca od kręgosłupa, bo coś mi wlazło w kręgi szyjne i chodzę jak jakiś mech :)
Magnis - 12 Grudnia 2014, 10:20

ilcattivo13 napisał/a
ajcie żyć... Raz w życiu uciekłem spod prysznica, bo w rogu brodzika był STRASZNIE OBRZYDLIWY pająk

Czego się boisz pająka ;P: . Przecież jest mniejszy od Ciebie :wink: .

Ale skok :

:mrgreen:

ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 10:22

co za różnica, mniejszy czy większy... każdy się boi pająków :)
mBiko - 12 Grudnia 2014, 10:27

Nie każdy, chociaż nie ufam im nadmiernie.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 10:34

tia, oczywiście... :)
Magnis - 12 Grudnia 2014, 10:35

ilcattivo13 są osoby co się ich bardzo boją czyli mają arachnofobie :wink: .
Zazwyczaj kończy się tak, że są neutralizowane :) .

Agi - 12 Grudnia 2014, 10:39

Magnis napisał/a
Zazwyczaj kończy się tak, że są neutralizowane :) .

Te osoby? :twisted:

Martva - 12 Grudnia 2014, 10:42

No, ja bym raczej nie neutralizowała ludzi tylko dlatego, że boją się pająków :P
mBiko - 12 Grudnia 2014, 10:43

Oczywiście.
Nieświeć kryj się.

Kruk Siwy - 12 Grudnia 2014, 10:43

Oczywiście, przecież nie pajonki. To by było bez sęsu.

Edit. Nie ma jak to smok trzygłowy.
Edit. Czterogłowy.

Luc du Lac - 12 Grudnia 2014, 10:43

pająki są innego zdania
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2014, 10:45

Luc du Lac, a jaki gatunek jesteś?
konopia - 12 Grudnia 2014, 11:27

ale przecież pająki są po to by nas chronić, nie pamiętacie tego opowiadania, było coś takiego, pająk tłumaczył facetowi zagrożonemu atakiem robactwa.

Ja tam pająków do 1cm nie zabijam, mam nawet w kuchni pająka - zwierzątko, dałem mu na imię stefan, siedzi tak wysoko w rogu, że niechce mi się sięgać, ale niech tylko zejdzie niżej albo urośnie za duży.

Kątniki olbrzymie, na jesień właza do domów:

zazwyczaj parami, jak pierwszy raz takiego zobaczyłem w UK to myślałem że halucynacje mam.

Cytat
Osobniki żeńskie tego gatunku mogą osiągnąć do 18 mm długości[3], natomiast męskie posiadają nieznacznie mniejszy korpus wynoszący od 12 mm do 15 mm długości[3]. Rozpiętość odnóży wśród samic wynosi zwykle około 45 mm, a wśród męskich osobników jest bardzo zróżnicowana i waha się od 35 mm do nawet 95 mm

Melfka - 12 Grudnia 2014, 11:33

konopia napisał/a
zazwyczaj parami, jak pierwszy raz takiego zobaczyłem w UK to myślałem że halucynacje mam

W Irlandii to samo. A jak się mieszka w domu z ogrodem, to już w ogóle plaga. Święty Patryk węży się pozbył, ale pająków to już mu się nie chciało. :(

Luc du Lac - 12 Grudnia 2014, 11:39

ja pi%&*
ja myślałem że jak kiedyś do biura wpełz mi, taki połowa z tego, to zejdę na zawał ( po uśmierceniu delikwenta)
ale coś takiego ...? i to parami ?

ps. ostatnio oglądałem (w nocy) program o pająkach z Amazonii - a tu widzę w Europie niezgorsze mamy

ketyow - 12 Grudnia 2014, 11:45

Fakt, że w Londku miałem sporo pająków, ale wszystko to maleństwa, to jakoś nie zwracałem uwagi. Za każdym razem jak schodzimy z Eweliną na temat wyjazdu do Australii, to muszę jej tłumaczyć, że z tymi pająkami to tylko rozdmuchana ściema :twisted:
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 12:04

mBiko napisał/a
Oczywiście.
Nieświeć kryj się.

Nie muszę - jestem Nieświeć, a nie ludź ;P

Edit:
Nie wiem, jak te wyspiarskie pająki, ale mnie wystarczają te nasze piwniczne giganty. Raz mnie taki w policzek dziabnął i swędziało jak po komarze. Ale przyspieszenie ruchów było, że hej :)

Kruk Siwy - 12 Grudnia 2014, 12:22

Hm, a który to był policzek?
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 12:23

Ten pierwszy. Drugiego nie nadstawiłem - za bardzo swędziało :)
Kruk Siwy - 12 Grudnia 2014, 12:51

Wiesz, chodziło mi o to, czy dolny, czy też górny. Bo jak dolny to rozumiem uzyskane przyspieszenie.

W temacie pająków zabijam tylko duże, które bezczelnie zwisają mi nad czaszką. Reszta niech sobie żyje i zżera muchy i osy.

Fidel-F2 - 12 Grudnia 2014, 13:11

Nieświeć ma jeszcze policzek potyliczny.
ketyow - 12 Grudnia 2014, 13:24

Mnie taki domowy, polski, raz ukąsił jak po sylwku u kumpla na kanapie spałem. Zalany byłem jak Fukushima po tsunami, ale ukąszenie było tak silne, że aż przytomność odzyskałem. Zaraz zasnąłem dalej, ale rano miałem opuchniętą gulaję jak pół jajka.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2014, 13:40

Kruku - wcale nie musi być dolny, żeby uzyskać przyspieszenie. Wystarczy, jak coś Cię dziabie w policzek, sprawdzasz machinalnie ręką i wyczuwasz jakieś włochate bydle (żeby nie było - ja byłem gładko ogolony) :)

Fidel - jak już, to dwa :)

ketyow - pół jajka, to może nie, ale tak ze dwa - trzy cm średnicy to było :)

Magnis - 12 Grudnia 2014, 17:54

Agi napisał/a
Te osoby? :twisted:

:shock:

Chodziło o pająki :wink: .

Partner forum