Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?
Fidel-F2 - 13 Stycznia 2010, 17:40
RD napisał/a | dołączamy w lutym Cebulę. | to dobre jest
nureczka - 13 Stycznia 2010, 17:56
Adashi napisał/a | Tak zwana afera crossgate, która dziwnym trafem jest na tym forum ledwie co komentowana już nadwerężyła w moich oczach wizerunek wydawcy |
A co to za afera ? Dlaczego ja znowu nic nie wiem ?
Agi - 13 Stycznia 2010, 17:58
Przypuszczam, że o to chodzi.
Kruk Siwy - 13 Stycznia 2010, 17:59
Ćwiek versus Fabryka.
khamenei - 13 Stycznia 2010, 18:36
Ludzie, opamiętajcie się. Dają 3 okładki do wyboru, a wy narzekacie. Ojej, kolekcja nie będzie pełna. To ty kolekcjonujesz po okładkach? Mimo że między nimi to samo?
I tytuł zasłonięty? Tragedia jakaś. Przecież w ogóle rozczytać nie można. Jak dla mnie czepialstwo. Bardzo często widuję tygodniki i miesięczniki z grafiką wchodzącą na tytuł. Nie ma w tym absolutnie nic złego. Gdyby nie daj Boże połowy nie było widać, to bym zrozumiał. Ale gdy z wyrazu "SCIENCE" zniknie połowa "c" i "e" albo z "FICTION" połowa "f", to nic się nie stanie.
Polska domena: narzekać. Cieszcie się, że Orbitowski, że Cebula, że... yyy inni ludzie, nie chce mi się sprawdzać kto dokładnie.
Ixolite - 13 Stycznia 2010, 18:57
Ja oceniam okładkę, a nie zawartość pomiędzy. To co w środku mogę ocenić dopiero, kiedy będę miał w łapkach.
A na zasłonięty tytuł narzekam bo to jakaś dziwna moda i niczym to zasłanianie nie jest uzasadnione, a w poprzednich okładach wręcz skopane graficznie było. I to mi się w okładce nie podoba.
Witchma - 13 Stycznia 2010, 20:05
No... trzy okładki, tym bardziej nie mogę się doczekać. W moim kiosku dostają tylko jeden egzemplarz, ciekawe, co mi los ześle
edit:
Przyjrzałam się - ogólnie wszystkie do du... co to - pismo komputerowe, czy miesięcznik literacki?
xan4 - 14 Stycznia 2010, 10:28
Nie będę komentował gry na okładce, no, nie lubię tego, a okładka z numeru styczniowego mocno podniosła poprzeczkę. Natomiast pomysł z trzema okładkami mi się podoba, ciekawe zagranie, zawsze coś nowego. Najlepsza jest wersja dla niezdecydowanych.
Znowu patrząc na to z drugiej strony, gdybym z góry nie wiedział, że to gra, to z racji, że nie jestem graczem, nie wiedziałbym o tym (pewno nawet napis Mass Effect na okładce nic by mi nie powiedział) i wtedy okładka byłaby u mnie około połowy skali. Więc może to po prostu uprzedzenie?
Ciekawe jaką wersję dostaną prenumeratorzy
edit: dopisek.
Zgaga - 14 Stycznia 2010, 15:05
khamenei napisał/a | Ludzie, opamiętajcie się. Dają 3 okładki do wyboru, a wy narzekacie. Ojej, kolekcja nie będzie pełna. ... |
A podobno od przybytku głowa nie boli.
Swoją drogą niezły chwyt marketingowy, aby o piśmie się mówiło. A o to przecież chodzi
Witchma - 14 Stycznia 2010, 16:11
Też nie panikujcie, bo FS Ameryki nie wyprochowała z tymi różnymi okładkami...
Chal-Chenet - 14 Stycznia 2010, 16:39
Zgaga napisał/a | A podobno od przybytku głowa nie boli. |
Nie, to szło "Co za dużo, to niezdrowo."
Adashi - 15 Stycznia 2010, 18:01
khamenei napisał/a | To ty kolekcjonujesz po okładkach? | Cóż, uważam że okładka jest integralną częścią całości.
Witchma napisał/a | Też nie panikujcie, bo FS Ameryki nie wyprochowała z tymi różnymi okładkami... | Zdaje się, Marvel robił takie numery w czasie kryzysu, wtedy też o mało nie zbankrutował.
nureczka - 18 Stycznia 2010, 11:48
Cytat |
oraz:
konkursy z nagrodami (do wygrania m.in. konsola Xbox 360 do wygrania!)
|
A może by tak to poprawić. Głupio wygląda na fabrycznej stronie.
Witchma - 23 Stycznia 2010, 08:42
Na stronie SFFiH gratisy do prenumeraty ważne od 16 lutego:
1 – Pies i klecha. Przeciwko wszystkim, Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk
2 – Pies i klecha. Tancerz, Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk
3 – Noc szarańczy, Jewgienij T. Olejniczak
4 – Kroniki jednorożca. Polowanie, Robert J. Szmidt
5 – Władcy nocy, złodzieje snów, Eugeniusz Dębski
khamenei - 23 Stycznia 2010, 09:19
No w końcu coś ciekawego. Wezmę tę prenumeratę tym razem.
Witchma - 23 Stycznia 2010, 09:20
A ja nie mam tylko jednej z tych książek i akurat wcale nie chcę jej mieć
gorat - 23 Stycznia 2010, 14:19
Witchma: "Kroniki jednorożca"?
NURS - 23 Stycznia 2010, 14:28
A to fajna książka akurat
Witchma - 23 Stycznia 2010, 16:00
NURS, a czytałeś?
NURS - 23 Stycznia 2010, 16:20
owszem, i to nie raz.
hardgirl123 - 23 Stycznia 2010, 17:15
a ja się zastanawiam nad prenumeratą bo pozycje 4 i 5 wydają mi się interesujace a 1-3 mam
gorat - 23 Stycznia 2010, 20:12
Widzę, że Witchmę trzeba będzie szczypcami przykroić, by zaczęła śpiewać
Witchma - 23 Stycznia 2010, 20:38
Beautiful singing voice? To nie ja
xan4 - 25 Stycznia 2010, 12:44
Dostałem numer 52 w prenumeracie i dostałem z okładką dla niezdecydowanych, fajnie, bo najlepsza
Ozzborn - 25 Stycznia 2010, 13:06
Oooo ładne, ładne wreszcie jest w czym wybierać. Zatem od marcowego numeru odpalam sobie prenumeratę
Wreszcie zanabyłem styczniowy numer. Póki co połknąłem publicystykę - jest nieźle. No i niezła okładka.
Adashi - 3 Lutego 2010, 19:46
Nabyłem nr 52 (cover z panieną).
Pierwsze wrażenie:
+ lakier, jakość "technologiczna" okładki
- cover z gry
- stąd na Marsa gratka dla kolekcjonerów 3 wersje okładki = całkowity brak finezji marketingowej, tak nadal jestem wkur...
Luźne spostrzeżenia:
Po kiego czorta ten Autor miesiąca właściwie? Nic za tym nie idzie, jeżeli chwyt jest tylko po to, żeby nazwisko na okładce było większą czcionką to żal... pomysłu. Gdyby okładka była zrobiona specjalnie pod tekst takiego autora miesiąca to wtedy rozumiem. A że FS miewa bardzo fajne okładki książek (co nie znaczy, że fajne jest ich wtórne wykorzystywanie jako okładek pisma) i współpracuję z wieloma utalentowanymi grafikami to może warto pójść właśnie tą drogą. No chyba, że ilustratorom też się nie płaci [szpila mode on - voodoo people, voodoo people]
xan4 - 12 Lutego 2010, 08:33
12 lutego. Czy to już czas aby spytać się o jakieś małe szczegóły z numeru marcowego
Będzie andre i ...
RD - 12 Lutego 2010, 09:59
... i Szyda, Hałas, Sokół-Rudowska, Zalewska, Chorzewski, Matuszewski. W publicystyce oprócz żelaznego składu Tomek Bochiński.
Fidel-F2 - 12 Lutego 2010, 10:00
RD napisał/a | W publicystyce oprócz żelaznego składu Tomek Bochiński. | nareszcie
a reszta... się zobaczy
Kruk Siwy - 12 Lutego 2010, 10:01
Jam jest skład złoty. Ale cóż w tym kraju kochają się w żelazie, choć uwiera.
|
|
|