To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

Chal-Chenet - 12 Stycznia 2010, 19:52

To niezawodny znak, że czas się wziąć za czytanie... :D
RD - 12 Stycznia 2010, 20:30

xan4 napisał/a
Już się powoli stęskniłem za nowym numerem. RD jakieś szczegóły :?: ;P:

No.... Eeee <robi ętelygęntom minę> będą opowiadania i publicystyka.
A tak poważnie - mamy między innymi Orbitowskiego, Wójtowicz, Żelkowskiego w literaturze, a do felietonistycznego składu Pilipiuk-Pawlak-Grzędowicz dołączamy w lutym Cebulę.

Agi - 12 Stycznia 2010, 20:35

Podobamisie taki skład Ałtorów. :D
xan4 - 12 Stycznia 2010, 20:56

Fajnie się zapowiada :D
Orbitowski, kurcze, dobrze chyba będzie :)

ilcattivo13 - 12 Stycznia 2010, 21:27

mmmm... Cebula :D
Zgaga - 13 Stycznia 2010, 08:27

xan4 napisał/a
Już się powoli stęskniłem za nowym numerem. RD jakieś szczegóły :?: ;P:

A styczniowy już przeczytany? Szybcy jesteście. Albo dużo czasu macie. Albo lubicie pogłaskać świeżą okładkę :lol:

xan4 - 13 Stycznia 2010, 08:34

Zgaga, styczniowy przeczytany jakieś parę miesięcy temu ;P:

Zgaga napisał/a
Szybcy jesteście. Albo dużo czasu macie. Albo lubicie pogłaskać świeżą okładkę

wszystko na raz, szczególnie z tym czasem trafiłaś, my należymy do KMNNSFFiH :)

Witchma - 13 Stycznia 2010, 09:19

Styczniowy numer... a o czym to było? ;P:

Zestaw autorów zacny, to będzie już w tym tygodniu w kioskach? :D

Ozzborn - 13 Stycznia 2010, 11:46

zazdroszczę wam ja chyba ostatni w całości przeczytany to mam sierpniowy - albo i to nie ;P:
nirel - 13 Stycznia 2010, 11:54

Na fabrycznym Fejsbuku już są okładki. Będą aż 3 wersje z motywami z Mass Effect 2. http://www.facebook.com/fabryka?ref=nf
dalambert - 13 Stycznia 2010, 11:58

nirel, to ja poproszę te z panienką, a swoją drogą ciekawe co Martva sądzi o jej staniku :wink: :?:
Agi - 13 Stycznia 2010, 12:01

<marudzenie mode on>Jak to? Na Fejsbuku jest, a na stronie magazynu nie ma?<marudzenie mode off>
gorat - 13 Stycznia 2010, 12:01

O k***a, trzy egzemplarze do kupienia :|
Stormbringer - 13 Stycznia 2010, 12:25

Ciekawe, jak w tej sytuacji będzie wyglądać ankieta na okładkę numeru. :D
gorat - 13 Stycznia 2010, 12:27

Trzy będą, no co...
Ozzborn - 13 Stycznia 2010, 12:31

No niezła sztuczka - ciekawe ile osób kupi wszystkie trzy ;P: Ja na pewno nie ;)

Poza tym "nie zła" w tym przypadku pisze się "niezła" :twisted:

nureczka - 13 Stycznia 2010, 12:33

Wersja panienką dla mężczyzn, wersja z mięśniakiem dla pań i wersja z obiema postaciami dla niezdecydowanych.
Agi - 13 Stycznia 2010, 12:34

:bravo nureczka, :mrgreen:
NURS - 13 Stycznia 2010, 12:43

to ja jestem niezdecydowany. Kiedyś robiłem takie numery w pismie konsolowym, ale nie podniosło to specjalnie sprzedaży. dopiero zastosowanie manewru z niewielkimi ilościami odmiennych okładek przyniosło skutek - maniacy dokupowali drugi egzemplarz, ale nie wiem, czy w piśmie kupowanym dla treści coś takiego zadziała. IMO tu raczej chodzi o jakiś szum wokół tytułu a nie zmuszenie ludzi do kupienia kilku egz.
dalambert - 13 Stycznia 2010, 13:11

Ozzborn napisał/a
Poza tym nie zła w tym przypadku pisze się niezła

A gucio popatrz w te mądre współczujące oczka tej lali ona naprawde nie jest zła :twisted:

Ozzborn - 13 Stycznia 2010, 13:18

czyli jest niezła :twisted:
Kobex - 13 Stycznia 2010, 15:44

Mnie osobiście okładka jest obojętna , jasne że miło popatrzec jak moje ulubione czasopismo wyróżnia się piękną szatą graficzną od innych czasopism jednak Science Fiction kupowałem będę kupował i kupuje ze względu na treśc.
nirel - 13 Stycznia 2010, 16:50

Agi napisał/a
<marudzenie mode on>Jak to? Na Fejsbuku jest, a na stronie magazynu nie ma?<marudzenie mode off>

To się nazywa świadome wykorzystywanie social media ;P

hardgirl123 - 13 Stycznia 2010, 17:03

nureczka, to ja raczej wezmę okładkę z obydwojga :>
bo facet nie jest zbytnio w moim typie, laseczka śliczna, ma mądre i dobre spojrzenie, ale nie chcę wyjść na miłośniczkę kobiet:>
pozaostanne więc przy niezdecydowanych, o :>

Adashi - 13 Stycznia 2010, 17:28

nirel napisał/a
Będą aż 3 wersje z motywami z Mass Effect 2.
gorat napisał/a
O k***a, trzy egzemplarze do kupienia :|

FAKK! :evil: to już jest przegięcie, totalna komercha. Mam kupić trzy razy to samo, tyle że w innym opakowaniu, bo inaczej kolekcja będzie niepełna, tak? Co następne, dodatkowa wersja z rozkładanym coverem albo hologram z Wędrowyczem? Kur wagon, normalnie. Nie żal mi chrzanionych dwóch dych, ale ktoś tu pojechał po bandzie, okazując całkowity brak szacunku dla wiernych czytelników.
Tak zwana afera "crossgate", która dziwnym trafem jest na tym forum ledwie co komentowana już nadwerężyła w moich oczach wizerunek wydawcy, chwyt z okładkami dolał tylko oliwy do ognia, co ja mówię: teraz z kaganka wylewa się pieprzona lawa, argh!
Jakieś relanium albo setę muszę sobie teraz zapodać.

Chal-Chenet - 13 Stycznia 2010, 17:31

Adashi napisał/a
Nie żal mi chrzanionych dwóch dych

Trzech. ;)

Adashi - 13 Stycznia 2010, 17:31

Dwóch, dychę i tak bym wydał.
hardgirl123 - 13 Stycznia 2010, 17:33

kurde gorzej jak w kiosku nie będzie do wyboru tylko trzeba będzie brać to co jest :<
Chal-Chenet - 13 Stycznia 2010, 17:34

A no tak.

Btw, już chyba nie chcę numerów szytych, właśnie do głowy wleciała mi wizja plakatów z Jakubem... :roll:

Ixolite - 13 Stycznia 2010, 17:39

nirel napisał/a
Agi napisał/a

To się nazywa świadome wykorzystywanie social media ;P

Że co? :shock:

A co do okładki - bleh. Manewr marketingowym, z trzema wersjami, jak każdy inny. Ani mnie ziębi, ani grzeje. Ale dlaczego są brzydkie i nie pasujące do czasopisma? Jak już robione spersonalizowane były (znowu tytuł zasłonięty - po co on jest w takim razie?) to mogłyby być dopasowane do bycia okładkami czasopisma. Chaos widzę na tych okładkach :(

A już miałem nadzieję na dobre, po poprzedniej okładce.

Partner forum