Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Chal-Chenet - 27 Marca 2015, 21:04
hrabek napisał/a | Supernatural jakoś nigdy mi nie podeszło. |
Na początku było to takie lżejsze X-Files. Pierwsze kilka sezonów, w mojej opinii, bardzo dobre. Później wciąż było dobrze, ale od pojawienia się wątków anielskich to już niestety nie to. Za dużo bzdur.
Martva - 27 Marca 2015, 21:15
To jest jednak chyba bardziej młodzieżówka i wydaje mi się że ma więcej fanek niż fanów I, jak dla mnie, ma taką wspólną cechę z X-Files, że zdecydowanie wolę 'samodzielne' odcinki niż 'głównowątkowe'. A bardziej od wątków anielskich wkurza mnie braterskie emo.
Chal-Chenet - 28 Marca 2015, 00:10
Z tymi fankami chyba prawda. Obserwowałem swego czasu polskie forum tego serialu i tam to zjawisko jest zdecydowanie widoczne.
A co do odcinków samodzielnych i głównych... Przez pierwsze sezony ja miałem tak, że wolałem te drugie (wątek z demonami był pro), ale później sytuacja się odwróciła, głównie dlatego, że główna intryga zrobiła się wyjątkowo bzdurna.
Tylko nijak nie zgodzimy się co do "X-Files". Odcinki spiskowe są wyśmienite i pojedyncze są wyśmienite. Całość jest wyśmienita! No, ale to w końcu serial wszech czasów.
m_m - 28 Marca 2015, 00:25
To prawda, X Files to serial nad serialami.
Fidel-F2 - 28 Marca 2015, 00:58
X Files to kupa wszechczasów. Widziałem kilka odcinków, co jeden bardziej żenujący od poprzedniego. Naiwnością, czwartoligowym aktorstwem i sześciokrotnie zatęchłą świeżością pomysłów. Takie disco polo fantastyki. W akademiku zbierały się tłumy w sali telewizyjnej. Patrzyłem na to z mieszanką niedowierzania, politowania i w końcu żalu, dumałem nad mierzwą wypełniającą wszechświat.
m_m - 28 Marca 2015, 10:05
Typowe. Nie widziałem/nie czytałem/nie słuchałem ale to kupa. Każdy tak ma, nie ma się czego wstydzić.
Goria - 28 Marca 2015, 10:56
iZombie - zaczyna się bardzo dobrze. Oby utrzymali poziom! W jakiś sposób przypomina mi Buffy postrach wampirów - ale to na plus.
Agent Carter- po pierwszym sezonie- super!
Fidel-F2 - 28 Marca 2015, 12:17
Widziałem sześć czy siedem odcinków. Ile, uważasz, kawałków g. trzeba zjeść by mieć pewność, że g. to g.?
m_m - 28 Marca 2015, 12:43
Umarłbyś nie odgryzając się?
Chal-Chenet - 28 Marca 2015, 13:09
Fidel-F2 napisał/a | X Files to kupa wszechczasów. Widziałem kilka odcinków, co jeden bardziej żenujący od poprzedniego. |
Jakby Cię kiedyś naszło na seans, daj znać, to podam Ci z sześć, siedem tytułów odcinków znakomitych.
Fidel-F2 - 28 Marca 2015, 14:19
Chal, ja mam sześć, siedem znakomitych seriali, których nie mam kiedy oglądać. Ale gdyby nawet coś mi się stało w głowę i przyszła mi chęć na XF, to wystarczyprzypomnieć sobie fakt że główne role grają Duchowny i Anderson by mi przeszło.
marekz - 28 Marca 2015, 21:42
Chal-Chenet napisał/a | Jakby Cię kiedyś naszło na seans, daj znać, to podam Ci z sześć, siedem tytułów odcinków znakomitych. |
Mnie podaj. To byłyby końcowe odcinki sezonów oraz ten rewelacyjny muzycznie odcinek z poszukiwaniem bodajże siostry Muldera? Ciekawym.
OMFG, w dalszych sezonach Supernatural są anioły? :-|
Nadrobiłem zaległości w Helix. Początek drugiego sezonu był niesłychanie wręcz niemrawy, ale trzy ostatnie odcinki momentami wgniatały w sofę jak na serial o tak niskim budżecie. Jeszcze dwa odcinki zostały do końca sezonu drugiego.
Chal-Chenet - 29 Marca 2015, 12:14
Fidel-F2 napisał/a | Chal, ja mam sześć, siedem znakomitych seriali, których nie mam kiedy oglądać. Ale gdyby nawet coś mi się stało w głowę i przyszła mi chęć na XF, to wystarczyprzypomnieć sobie fakt że główne role grają Duchowny i Anderson by mi przeszło. |
Spoko.
marekz, 01x19 Darkness Falls; 02x20 Humbug; 03x12 War of the Coprophages; 05x05 The Post-modern Prometheus; 05x12 Bad Blood; 07x18 Hollywood A.D.; 07x22 Requiem; 08x07 Via Negativa
marekz - 29 Marca 2015, 12:27
Dzięki Chal, chętnie sobie przypomnę te selekty, mam u siebie wszystkie odcinki, przetrwały przez lata wszystkie remanenty na dyskach, ale nie oszukujmy się, chłamu też tam trochę było, szczególnie w późniejszych sezonach.
Martva - 29 Marca 2015, 13:53
Pierwszy odcinek The Last Man on Earth. Bardzo, bardzo się waham czy chcę jeszcze.
Chal-Chenet - 30 Marca 2015, 09:01
marekz napisał/a | nie oszukujmy się, chłamu też tam trochę było, szczególnie w późniejszych sezonach. |
Trochę było, nie ma co gadać. Ciężko przez tyle sezonów, przez tyle odcinków utrzymać wysoki poziom.
Obejrzałem bonusowy odcinek Black Mirror, "White Christmas". Jakimś cudem przegapiłem jego premierę wtedy, gdy miała ona miejsce, jednak co się odwlecze...
Po raz kolejny jest to znakomita fantastyka bliskiego zasięgu ze sporą dozą przemyśleń na temat człowieka i kierunku rozwoju cywilizacji. Warstwa obyczajowa wyborna. Z niecierpliwością czekam na trzecią serię!
marekz - 30 Marca 2015, 15:00
Resurrection sezon 1
Dla mnie jest to wyraźnie lepsze od tych nieszczęsnych Powracających. Przynajmniej są jakieś emocje, coś się dzieje oprócz memłania. Zaiste nie pojmuję sensu robienia remake'u Powracających, tym bardziej że już trzy odcinki, a tam nic a nic nowych pomysłów, tylko kalkowanie. no i może lepsi/ładniejsi aktorzy.
Został mi finał sezonu pierwszego Resurrection i potem ewentualnie sezon drugi, choć jest obawa o zjazd poziomu, bo ileż można o tym samym. Pierwszy sezon to było tylko osiem odcinków, drugi to aż trzynaście, tak że niebezpieczeństwo rozmemłania tego jest niemałe.
gorat - 30 Marca 2015, 22:10
^ "Nie dali rady", tj. mieli pomysły na kolejny sezon i się nie rozwodniło. W sumie lepiej wyszedł w mojej opinii, bo lepiej go pamiętam.
Mówisz, że "Returned" słabsze? Sporo? Warto choć dla porównania?
marekz - 30 Marca 2015, 22:26
Wg mnie sporo słabsze i nie warto.
W wersji francuskiej dobra jest muzyka, poza tym nędza. W amerykańskiej muzyka jest nijaka, a reszta trochę lepsza niż w europejskiej jak na razie. Ale nadal słaba.
Fidel-F2 - 30 Marca 2015, 23:21
E tam, w wersji francuskiej bardzo fajne.
m_m - 1 Kwietnia 2015, 01:07
The Walking Dead sezon 5 uważam za zakończony, niestety w sumie w tym sezonie mało tego było.
Cóż mogę, jako fan tego serialu o tym sezonie powiedzieć dobrego? Niewiele.
Nawet w ostatnim odcinku nie było zarąbistego cliffhangera jak w poprzednim sezonie, emocji tez było niedużo.
Ale dlaczego, do jasnej Holery, muszę czekać do wyjaśnienia sprawy aż do jesieni?
konopia - 2 Kwietnia 2015, 19:33
Po to, żebyś czekał na kolejne odcinki, ja będę czekał.
Zapowiada się jatka, potem pewnie jak to u nich bywa będą podróżować...
Jakoś przeoczyłem w poprzednich odcinkach postać Carol, nieźle się ta postać rozwinęła, w bezwzględną intrygantkę.
Myślałem, że ..... (sam wiesz kto) nie przeżyje, ale przeżył. Maggie coś mogło by zjeść w nastęþnej serii
marekz - 2 Kwietnia 2015, 19:44
Resurrection sezon 2
Bardzo dobra rzecz, a tu na trzeci sezon się niestety nie zanosi.
The Walking Dead wg mnie już wyczerpał swój potencjał. Tu już jest widoczny casus Fringe czy Lost - nie da się za długo sensownie tego ciągnąć na tych samych postaciach, bo się z tego robi telenowela. Nawet mi się tego finału nie chciało oglądać, dziś to zrobię żeby zobaczyć jak to zakończyli. Ale nie spodziewam się rewelacji, ostatnio w kółko to samo, ciągle ten sam scenariusz niesłychanie wręcz zaskakującego pojawiania się tych ciągle tak samo cholera wie po co charczących i warczących truposzy.
Dunadan - 2 Kwietnia 2015, 21:45
marekz napisał/a | The Walking Dead wg mnie już wyczerpał swój potencjał. |
IMHO przyszły sezon powinien być ostatnim jeśli ten serial ma odejść z godnością. Ale kasa często nie ma wiele wspólnego z godnością niestety...
Chal-Chenet - 4 Kwietnia 2015, 20:37
Swoim tempem, powolutku. Czwarty sezon Dextera za mną. I był to bardzo dobry sezon. Świetna postać Trójkowego, zaskakujące zaskoczenie - to główne zalety, ale i cała reszta wyborna.
Nie umiałbym ocenić który z dotychczasowych sezonów był najlepszy. Wszystkie na równym poziomie.
Ponadto lecę z Gotham (na razie 10 odcinków). Nie jest najgorzej, ale do czołówki seriali ciężko go dopisać. Będę oglądał dalej głównie dla świetnej postaci Pingwina i przez wgląd na moją sympatię do Batmana.
Martva - 6 Kwietnia 2015, 21:02
Wiedźma na Orbicie pisze o różnych nowych serialach. Straszna masa tego będzie, czaję się na pewno na Kaznodzieję (wieki temu czytałam kilka tomów komiksu, byłam zachwycona, nic nie pamiętam), ale moim absolutnym faworytem jest Jonathan Strange i pan Norell Chociaż troszeczkę się boję tego serialu, książkę kocham i mam nadzieję że jej nie zepsują.
konopia - 7 Kwietnia 2015, 09:09
Martva, coś nie tak z tym linkiem, prowadzi do "Oops! That page can’t be found."
thinspoon - 7 Kwietnia 2015, 09:21
konopia napisał/a | Martva, coś nie tak z tym linkiem, prowadzi do Oops! That page can’t be found. |
Szlag by Cię, właśnie wyobraźnia podsunęła mi młodą Spers śpiewającą te dwa zdania. Teraz będzie mi to siedzieć w głowie
Martva - 7 Kwietnia 2015, 10:32
Nie wiem co się ostatnio dzieje że wstawiam same lewe linki. Ale może teraz pójdzie?
Dunadan - 7 Kwietnia 2015, 11:24
Martva, działa. Masakra ile tych seriali się szykuje mnie zaciekawił serial Evil Dead może być zabawnie ;] Campbell ma fajne poczucie humoru.
|
|
|