Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!
ilcattivo13 - 31 Października 2013, 20:23
Takie dwukarteczkowe (spięte zszywaczem) cuś przysłała do serwisu razem z komputerem pewna pani z Warszawy:
Ech, te dzisiejsze ludzi - komputrować ómio, ali pisaciowania zapomli Dobrze przynajmniej, że wiedzo co kco
Ech, dawno już nie było u nas tak wesoło
A poza tym, z frontu walki z MCR:
MCR przystopowały z produkcją najpopularniejszych matryc - LED WXGA 15,6" i 17,3". W rezultacie zaczął się boom spekulacyjny, jakiego dawno już rynek IT nie widział (no, trzy lata od ostatniej takiej akcji z twardzielami, to jednak w świecie komputerów dużo ). Mało tego, że ceny idą w górę z dnia na dzień, to MCR zaczęły na potęgę strzelać w rogi, najczęściej sprzedając gorsze gatunkowo matryce jako lepsze - np. klasę A zamiast A+ - albo wsadzając używki/"refarbisze". Niby nic, ale jak komuś przeszkadzają dwa bad pixele na ekranie, albo pięć kolorowych sub pixeli porozrzucanych po pulpicie, a dziwnym trafem akurat musi wymienić matrycę na nową, to lepiej niech zaczeka do stycznia - lutego. Wcześniej pewnie sytuacja się nie znormalizuje... Co mnie nie buduje, bo takich matryc ściągam miesięcznie kilka setek. Przynajmniej kilka setek. I ze względu na słabą kompatybilność w niektórych markach komputerów, muszę ściągać modele wszystkich producentów.
Wspomniałem o dyskach. Informatycy dzielą się na "sigejtowców" i "wudekowców". O lat spierają się o to, które dyski są mniej awaryjne, a które bardziej. Ja do tej pory byłem zagorzałym "sigejtowcem". I tak zostanie. Na chwilę obecną, na jakieś 7500 dysków, które w tym roku wsadziliśmy do napraw, większą awaryjność mają WD i HGST (czyli wykupione przez WD Hitachi). W porównaniu do Seagate'ów i Samsungów (czyli też Seagate'ów), różnica jest kilkukrotna. Z drugiej strony - i tak "wudeki" i "(c)h*j go stworzył toporem" to pikuś w porównaniu do Toshib. Te to dopiero szajs. Wraca do nas mniej więcej co dziesiąty dysk...
A wspominałem już, że Toshiba niespecjalnie pali się do wstawiania do swoich kompów dysków marki Toshiba? Do dziś nie wiem dlaczego...
I na koniec jeszcze dwa razy cytat z MCR:
"because this time is long time, send goods directly from our warehouse.
now you can supply our the falx cable coding then my will confirm the
touch" - tyle pisania, a on chciał tylko tego, żebym mu kod z tasiemki digitizera podał...
"oh
if you need next time.you may order in advance. so as to delay your using delay too long time" - tutaj spasowałem. I do dziś nie wiem, o co piszącej to pani chodziło
P.S. Grucha żyje, łazi po podwórku i po trzech miesiącach przerwy zaczął drzemać przed telewizorem, ale w dalszym ciągu "trójnoguje". Ponoć są jakiś zastrzyki z jakiegoś kwasu/kwasku (nie dosłyszałem, patrzyłem się w oczy), czy coś takiego, które pomagają rozruszać stawy. Może za jakiś czas trzeba będzie spróbować. Ale na razie niech się Grucha trochę od dna odbije.
Lynx - 31 Października 2013, 21:19
Podrapulkaj Gruchę za uszkiem.
Fidel-F2 - 31 Października 2013, 21:47
Zdjęcia weterynarki!
Kruk Siwy - 31 Października 2013, 23:08
Lynx napisał/a | Podrapulkaj Gruchę za uszkiem. |
To może być ostatnie podrapulkowanie temi palcyma.
W kwestii weterynarki:
http://www.toyslublin.pl/...eterynarz-t2695
Edit. Hasło na dziś: Kociaki można umieścić w brzuszku kotki.
ilcattivo13 - 3 Listopada 2013, 01:09
Lynx - Kruk prawie gada, dać mu śliwowicy
Fidel - że zacytuję klasyka ( ): bana prowokatorowi
Kruk Siwy napisał/a | Kociaki można umieścić w brzuszku kotki. |
pewnie, że można. O - temi rencyma
Fidel-F2 - 3 Listopada 2013, 01:26
Ty się tu nie wykręcaj tylko spełniej obywatelski obowiązek.
Romek P. - 3 Listopada 2013, 17:19
Ależ on może właśnie spełnia i dlatego nie chce się przyznać, a tym bardziej dostarczyć materiał dowodowy
Lynx - 3 Listopada 2013, 22:06
ilcattivo13 napisał/a | Kruk prawie gada, dać mu śliwowicy |
Tej, która u mnie dojrzewa?
shenra - 4 Listopada 2013, 13:53
Lynx napisał/a | Tej, która u mnie dojrzewa? | Ty nie chwal się, tylko podziel
Lynx - 4 Listopada 2013, 14:59
shenra, za pół roku jak będzie gotowa.
shenra - 4 Listopada 2013, 15:01
Lynx, i to jest prawidłowa postawa
Magnis - 8 Listopada 2013, 20:01
Niedźwiedź i pani :
Blue Adept - 9 Listopada 2013, 08:57
Stara ta foka... Tffu, fota oczywiście.
ilcattivo13 - 21 Listopada 2013, 20:21
Jakby co, żyję To w kwestiach prywatnych.
Jestem na chorobowym (choć nie ze względu na pikawę, która dawała mi się we znaki już od przedfalkonia), więc w przerwach za nadrabianiem tryliona zaległych recenzji na Szortalu pewnie tu jeszcze w ciągu kilku następnych dni zajrzę
Grucha też żyje. Od wczoraj znowu drapie wycieraczkę, więc chyba mu się pomalutku poprawia (choć ciągle chroma) To w kwestiach Gruszych.
W kwestiach zawodowych - w poniedziałek dostaliśmy dwa kompy (znaczy, ogólnie przyszła ich jakaś setka, ale te dwa były szczególne). Totalnie rozwalone i mokre. Jeden był ewidentnie przejechany samochodem i wsadzony w kałużę, drugi, sądząc po mikrootarciach na klapie (które okładają się we wzór podeszw jakichś adidasów), był "zaskakany" (pasuje dużo bardziej niż "zadeptany") na śmierć i potem utopiony w wiadrze z herbatą
Czego to ludzie nie wymyślą, kiedy im się ubezpieczenie kończy
I jeszcze żeby tylko pilnowali terminów - ten od samochodu stracił ubezpieczenie trzy dni przed "wypadkiem", ten zaskakany tydzień przed
W kwestiach kulturalno-oświatowych - pijcie Vytautasa (uwaga na brzydkie słowa)
Dla anglojęzycznych polecam też te dwie wersje - Vytautas - sok z Ziemi i Vytautas - post-apo
W kwestiach kulturalniejszo-oświatowych:
Od poniedziałku, 25-go, rusza na Szortalu 100 Edycja W Samo Południe. Będzie co wygrywać - już ustaliliśmy z Alkiem menu - pula nagród to ładnych kilka stówek w książkach (a uszczegóławiając, około 500 pln)
W pierwszym tygodniu grudnia ruszy też ostatnia w tym roku edycja Ligi Ekstraordynarnie Oczytanych Szortalowiczów. Jakby ktoś reflektował na zbiorcze wydanie pewnego znanego cyklu fantasy, napisanego przez jedną z najlepiej piszących fantastykę po angielsku pań, to zapraszam
Poza tym, jeszcze trwa Listopadowa edycja Ligi, w której można wygrać audiobook World War Z
A co najważniejsze, jak komuś dobrze pójdzie w listopadzie i grudniu, to ma spore szanse na podium w finale Rankingu Ligi, który będzie miał miejsce tuż przed Sylwkiem. W którym nagrody też będą wypasione, jak, nie przymierzając, kanapka ze świni i dwóch iPodów Może nawet uda nam się na czas zrobić Szortalowe koszulki
W kwestiach jeszcze bardziej kulturalniejszo-oświatowych:
Wspominałem już, że na pewno odbędzie się w przyszłym roku w Suwałkach drugi Festiwal Fantastyczny? Nie? No to wspominam teraz. Niestety, termin znowu jest wrześniowy, i to na dodatek, późniejszy :/ I mam miejsce tylko dla trzech twórców, z których dwóch jest już "zaklepanych" :/ Nie mam zielonego pojęcia, do kogo uderzać. Za dużo pisarzy lubię i szanuję, i pewnie skończy się na tym, że będę musiał wziąć kogoś, kto akurat coś będzie wydawał w okolicy września 2014. Jakby nie było, takiej zagwozdki jeszcze nie miałem, ale zawsze to lepiej, niż mieć umówionych trzech twórców, a tydzień przed się dowiedzieć, że przyjedzie jeden.
I na finał - tegoroczny, "warunkowy" Falkon przywrócił mi wiarę w tę imprezę. Z tym, że wymagało to użycia nidzicowej zasady konwentowania - uczestniczyć w co najwyżej jednym punkcie programu, chyba że można na prelekcję wejść z piwem i bezpośrednio po jego konsumpcji się zdrzemnąć (niestety, na Falkonie nie było można tak robić) ;P
I to na tyle, do następnego razu. Idę się kurować.
P.S. Magnis - było ;P
gorat - 21 Listopada 2013, 20:41
Jak tam MCR?
ilcattivo13 - 21 Listopada 2013, 20:53
Przeszli samych siebie. Mało mi pikawy nie wysadzili, gdy przez dwa tygodnie próbowałem zamknąć kwestie czterech dostaw części i odzyskać kasę lub towar z piątą dostawę A teraz jeszcze "sprzedali" mi w paczce jakieś g*wno, po którym szyja mi spuchła jak bania Więc jakby za parę dni w tv zaczęli gadać o nowej epidemii z Chin, to ja byłem pierwszy!
Fidel-F2 - 21 Listopada 2013, 21:35
ilcattivo13, nie zmieniaj tematu. Zdjęcia weterynarki.
Magnis - 21 Listopada 2013, 22:41
ilcattivo13 napisał/a | P.S. Magnis - było ;P |
Coś czułem, ze było .
Grucha niech się trzyma ciepło żeby nie zmarzł i podrap go za uszkami ode mnie .
Niedźwiedź co Ciebie obchodzi, że dostałeś dwa bardzo uszkodzone kompy. Wystaw czek na okrągłą sumę i niech płacą jak za nowy. To się w przyszłości nauczą, że nie warto kombinować .
Blue Adept - 22 Listopada 2013, 08:12
Niedźwiedzie głosują na szorty!
Fidel-F2 - 23 Listopada 2013, 01:58
Magnis, jednego czego można być pewnym to faktu, że warto kombinować. Ale trza mieć warsztat.
ilcattivo13 - 25 Listopada 2013, 19:10
A jak się nie ma warsztatu, to przynajmniej starać nie zrobić z siebie kompletnego idioty. Ale kombinować trzeba zawsze i wszędzie - tu się z Fidelem zgodzę
Ale o zdjęciach, to możesz tylko pomarzyć ;P
Blue Adept - nie agituj Nawet na Szortalu głosuję tylko wyjątkowo Już lepiej wejdź na Szortal i spróbuj zgarnąć nagrody
Fidel-F2 - 25 Listopada 2013, 20:20
Dawaj zdjęcia
Blue Adept - 25 Listopada 2013, 22:44
ilcattivo13 - Nie kuś Szortalem, bo nastąpi Apokalipsa. Może pójdziemy na układ? Ja coś i Ty coś?
Rafał - 26 Listopada 2013, 09:09
Jakby się komuś chciało pokopać po necie, to pewnie znalazłby prosto i panią wet i jej fotki i komórkę. To co, robimy zawody kto więcej i szybciej znajdzie?
Kruk Siwy - 26 Listopada 2013, 09:30
Czy aby napewno chcemy wiedzieć jak ta pani wygląda? Wiecie, te nieświecie gusta...
gorat - 26 Listopada 2013, 14:09
...tłusta, krótkie nóżki i włochata?
Kruk Siwy - 26 Listopada 2013, 14:16
gorat, nie powtórzyłbyś przy niej tego opisu. Albowiem jest gorat napisał/a | tłusta, krótkie nóżki i włochata | i ma skromne 220 cm od pięt (owłosionych) do czubka głowy (łysej). Piękny okaz yeti samiczki.
Fidel-F2 - 26 Listopada 2013, 14:19
ja tam żadnych wyzwań sie nie boję, chcę zdjęć
fealoce - 26 Listopada 2013, 17:20
Faceci, no....
Skoro nie chce pokazywać fotki, to niech nie pokazuje; nie zmuszajcie go
Fidel-F2 - 27 Listopada 2013, 07:34
co za 'nie zmuszajcie'? ma pokazać!
|
|
|