To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

Witchma - 16 Grudnia 2009, 20:29

Ziemniak napisał/a
A gdyby nie fatalnie umieszczony tytuł, to z czystym sumieniem dałbym pięć.

Ale jeżeli faktycznie jest to niezależna grafika, to idzie ku dobremu i może kiedyś nauczą się bawić warstwami i przenosić tytuł na wierzch :mrgreen:

Przypomina mi się okładka numeru, w którym było "Światło na klindze miecza" Wegnera (jakoś tak mi w pamięć zapadło, a to dobre skojarzenie).

Ixolite - 16 Grudnia 2009, 21:36

Nawet gdyby nie napisali na fejsbuku, to czy ta grafika wygląda na fabryczną? :wink:
Witchma - 16 Grudnia 2009, 21:42

Tylko jeszcze brak informacji, kiedy można spodziewać się nowego numeru w kioskach :)
xan4 - 16 Grudnia 2009, 22:10

Bardzo mi się podoba okładka, takie moje klimaty :)
RD - 16 Grudnia 2009, 22:23

Witchma napisał/a
Tylko jeszcze brak informacji, kiedy można spodziewać się nowego numeru w kioskach :)

Mniej więcej w terminie :D

Agi - 16 Grudnia 2009, 23:09

RD, z naciskiem na mniej, czy na więcej?
Witchma - 17 Grudnia 2009, 07:15

Cytat
Mniej więcej w terminie :D

I ani dnia później... tylko kiedy ten termin...? Pierwszego stycznia się nie spodziewam :)

xan4 - 17 Grudnia 2009, 08:50

Cytat
Witamy Was w świątecznym nastroju i prezentujemy najnowszy, styczniowy numer magazynu z najlepszą fantastyką w Polsce.

Życzymy Wam spokojnych Świąt i pomyślnego Nowego Roku oraz... odrobiny cierpliwości, która z pewnością przyda się tym, którzy już oczekują na nowy numer miesięcznika Science Fiction Fantasy i Horror.

Nowy numer będzie w sprzedaży od 30 grudnia.

W 51. numerze znajdziecie opowiadania:

Marcin Mortka Antyplacebo

Piotr Patykiewicz Ćmy słońca

Kamil Letki Trywialna Transcendencja #1

Beata Kalinowska U Pana Boga za piecem

Marek Siudaj Duch biurowca

Tomasz Golis Ilustrator

Marcin Gryglik Kot

oraz felietony:

Jarosław Grzędowicz Jak spiskować

Romuald Pawlak Więcej krwi na Marsie

Andrzej Pilipiuk Pamięć utracona

Na temat Pisać, nie pisać? Przeczytać warto! rozmawiają Wiktor Żwikiewicz i Marek Żelkowski.

Rafał - 17 Grudnia 2009, 08:57

xan4 napisał/a
rozmawiają Wiktor Żwikiewicz i Marek Żelkowski.
O żesz :shock:
No nic, zobaczymy, z nowym rokiem nowy kredyt zaufania.

Ozzborn - 17 Grudnia 2009, 08:57

Tabadam! Powrót Żetów?... Ciekawe co z tego wyniknie.

Okładka super, ale chyba ktoś tam nie jarzy, że częściowe zakrycie tytułu jest fajne kiedy jest fajne, a nie odczapowe :roll:

Witchma - 17 Grudnia 2009, 08:58

Datę musieli dodać już po tym, jak ja to czytałam :D
xan4 - 17 Grudnia 2009, 09:20

To o tej cierpliwości, to chyba o nas napisali ;P:
Witchma - 17 Grudnia 2009, 09:27

xan4, ale kto, jak nie my jesteśmy najważniejsi? ;)
khamenei - 17 Grudnia 2009, 10:23

Ozzborn napisał/a
Tabadam! Powrót Żetów?... Ciekawe co z tego wyniknie.

Okładka super, ale chyba ktoś tam nie jarzy, że częściowe zakrycie tytułu jest fajne kiedy jest fajne, a nie odczapowe :roll:

Nie widzę nic złego w częściowym zasłanianiu tytułu w przypadku pisma, które już ma wyrobioną pozycję na rynku.

Fidel-F2 - 17 Grudnia 2009, 19:54

xan4 napisał/a
Marcin Mortka Antyplacebo

Piotr Patykiewicz Ćmy słońca
no to fajnie, resztę się zobaczy
xan4 napisał/a
Na temat Pisać, nie pisać? Przeczytać warto! rozmawiają Wiktor Żwikiewicz i Marek Żelkowski.
no to jedną katastrofę mamy na bank
Zgaga - 18 Grudnia 2009, 13:29

Zaczynam się denerwować. Nowy numer niedługo, a ja oprócz eseju Pilipiuka i polecanek Kruka nie przeczytałam nic więcej. :?
Stormbringer - 18 Grudnia 2009, 15:12

Więc polecam szorty. ;)
Zgaga - 18 Grudnia 2009, 17:04

No tak, to teoretycznie najszybciej pójdzie. :lol:
Witchma - 18 Grudnia 2009, 21:40

Zgaga, zrób listę, odhaczaj przeczytane - jak zaczniesz od szortów, to pięć minut i trzy pozycje na liście z głowy. Trzeba trochę oszukać psychikę ;)
Zgaga - 20 Grudnia 2009, 11:14

Do Sylwestra może zdążę.
Ozzborn - 20 Grudnia 2009, 17:16

khamenei napisał/a
Nie widzę nic złego w częściowym zasłanianiu tytułu w przypadku pisma, które już ma wyrobioną pozycję na rynku.

Ja tez nie, ale niech będzie to ładnie skomponowane, a tu wygląda jakby ktoś mu ten napis wbił w kask i środek głowy przy okazji... :roll:

gorat - 20 Grudnia 2009, 17:20

Morderczo dobra literatura, ot co!
xan4 - 28 Grudnia 2009, 11:17

Styczniowa prenumerata dotarła wraz z kartką świąteczną z FS i kalendarzykiem na 2010 (na kalendarzyku straszy straszna morda Wędrowycza, ale przypomina mi numer z Klapaucjuszem, więc może zostawię ;P: )
Witchma - 28 Grudnia 2009, 11:19

Miejmy nadzieję, że jutro w kiosku się nowy numer pojawi :)
Witchma - 30 Grudnia 2009, 09:40

W poniedziałek wyprzedziłam swoje czasy o jeden dzień chyba, bo byłam pewna, że jest 29. No ale nieważne.

Miałam się dzisiaj rano wybrać do kiosku, ale że mama szła na zakupy w te okolice, to zleciłam jej zakup nowego numeru. Za jakiś czas mama wraca z wiadomością, że mieli jeden egzemplarz, ale już sprzedali, a w innych kioskach nie dostają tego w ogóle. Przekazała tę straszną wieść i poszła jeszcze coś kupić.
Normalnie krew mnie zalała, bo takich rzeczy się nie robi człowiekowi, a tym bardziej mnie. Aż się normalnie zwlokłam z łóżka (a tak fajnie mi się czytało...), ubrałam się i idę do kiosku co najmniej spalić im stodołę, bo to był mój jeden egzemplarz! Idę, idę, idę, a tu spotykam mamę, machająca do mnie tryumfalnie najnowszym numerem. Okazało się, że numer na mnie czekał i dopóki mama nie powiedziała, że to dla mnie, nie miała szansy go zdobyć :)
Łezka się w oku kręci w obliczu takiej lojalności, będę musiała iść pani w kiosku podziękować :)

Godzilla - 30 Grudnia 2009, 09:42

Dostałam. To pierwszy numer od bardzo dawna, gdzie autentycznie podoba mi się okładka. Chyba lubię to zestawienie kolorów - złoto, zieleń i błękity. Początek opowiadania Mortki też mi się podoba. Więcej nie powiem, bo nie wiem.
mad - 1 Stycznia 2010, 01:35

Kupię dopiero w poniedziałek. Wcześniej nie da rady :(
dalambert - 2 Stycznia 2010, 13:34

Mam :!: nabyty przy rondzie Wiatraczna - czyta się :)
xan4 - 12 Stycznia 2010, 18:34

Już się powoli stęskniłem za nowym numerem. RD jakieś szczegóły :?: ;P:
Witchma - 12 Stycznia 2010, 18:56

xan4, to samo miałam dzisiaj napisać :D

Partner forum