To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Agi - 25 Października 2011, 16:28

krisu napisał/a
No to czas na kompromitację z mojej strony. Bo ciągle słyszę o opowieściach praskich, ale w sumie nie wiem co to takiego. :oops: Co to takiego, zdaje się że to nie pierwsza książka w tej serii?

krisu, pamiętasz "Cudowny wynalazek pana Bella"? Było opublikowane w II tomie "Niech żyje Polska Hura!". To jest jedno z opowiadań cyklu praskiego.
Kruku Siwy, bardzo dobre wieści. Oby jak najszybciej nabrały ciała.

Kruk Siwy - 25 Października 2011, 17:45

Noworodek Pufcio już bardzo wierzga odnóżami, generalnie główką do przodu jest, czyli możliwe, że na Mikołaja będzie.
Ileż to energii w tym małym ciałku!

Anonymous - 25 Października 2011, 18:02

Kruk Siwy, będziesz mamą? :shock:
Kruk Siwy - 25 Października 2011, 18:06

Mamą jest nureczka. Zajrzyj do jej podpisu.
Anonymous - 25 Października 2011, 18:10

Teraz sobie przypomniałem. Dzięki.
Agi - 25 Października 2011, 18:20

Kruk Siwy napisał/a
Noworodek Pufcio już bardzo wierzga odnóżami, generalnie główką do przodu jest, czyli możliwe, że na Mikołaja będzie.
Ileż to energii w tym małym ciałku!

Bardzo dobry prezent mikołajkowy.

mBiko - 25 Października 2011, 22:03

No to ja siadam cichutko w kąciku i zaczynam zacierać łapki.
Kruk Siwy - 3 Listopada 2011, 10:47

Pracujemy z wydawcą nad okładką do "Pufcia" znaczy wyrażamy się co sądzimy o propozycjach grafika.
No trudne to jest, bo "Pufcio" adresowany jest tylko pozornie do najmłodszych. W najgorszym wypadku da się blurba wyjaśniającego na czwartą stronę....

tup! Tup! TUP!

dalambert - 3 Listopada 2011, 10:49

Znaczy :!: Idzie Pufcio na malutki :!: O już widać go za górki :?: Wystają ze dwa parurki :D
Romek P. - 3 Listopada 2011, 10:55

Kruku, blurb to błąd. Okładka musi dosyć jednoznacznie opowiadać się za jakimś targetem, bo książka albo wyląduje na półkach dziecięcych - i nie trafi do dorosłych; albo na półkach dorosłych, ale wtedy nie trafi do dzieci. Wybór Twój i wydawcy, ale uwierz, że niemal nie ma tytułów, które sprzedają się na obu półkach równocześnie, więc kombinacje "a w blurbie to się wyjaśni" raczej Ci zaszkodzą.
Przecież wiesz, do kogo adresowałeś. Na to się zdecyduj :)

Kruk Siwy - 3 Listopada 2011, 10:58

Aaaa! Adresowałem do jednej pani co to już osiemnaście lat skończyła. Fakt. Ale coś napisać niezbyt łopatologicznie a bardziej dowcipnie można. Jeśli nie będzie tam "następca Tolkiena, "lepszy od Shreka" i innych durnot to nie zaszkodzi.
dalambert - 3 Listopada 2011, 11:00

Romek P. napisał/a
Przecież wiesz, do kogo adresowałeś. Na to się zdecyduj

Przeca wiadomo :!: do nastoletnich cycatych blond nimfetek i ich mamuś :mrgreen:

Romek P. - 3 Listopada 2011, 11:03

Kruk Siwy napisał/a
Aaaa! Adresowałem do jednej pani co to już osiemnaście lat skończyła. Fakt. Ale coś napisać niezbyt łopatologicznie a bardziej dowcipnie można. Jeśli nie będzie tam następca Tolkiena, lepszy od Shreka i innych durnot to nie zaszkodzi.

Miałem na myśli, że książka dla dorosłych jednak, a ktoś, jakiś księgarz z borzej łaski sugerując się blurbem może postawić książkę w dzieciach :) Stąd wydawcy raczej unikają tego typu niejednoznaczności. Ale co kto lubi :) Ważne, że dzieło wyjdzie.

Pucek - 3 Listopada 2011, 11:17

Może opisać, że "dla młodych i niedoświadczonych rodziców"? ;P:

Będzie sygnał, że i dla dorosłych i małolatów :idea:

Kruk Siwy - 3 Listopada 2011, 11:36

No coś tam wymyślę, od tego kurdesz jestem. Musi być nie nachalne i w miarę prawdziwe.
Siedzę właśnie nad tym.

Pucek - 3 Listopada 2011, 11:45

Dobra, dobra - może i nad tym trza na boczku podumać, ale na boczku!

Ja tam nieustająco tęsknię za "praskimi kawałkami" i grzecznie proszę - nad tym, miszczu, siądź!

Kruk Siwy - 3 Listopada 2011, 11:57

No lekrama napisana. A teraz siadam siądźką nad tym co mi tu Pucek, wymawia. Over i out.
Witchma - 3 Listopada 2011, 17:22

<tup tup tup tup tup tup tup tup tup tup tup tup tup tup>
Kruk Siwy - 3 Listopada 2011, 19:24

Witchma, to czy Pufcio? A może ten fstrentny Kiziak?
Witchma - 3 Listopada 2011, 19:35

Kruku, nie, to tylko ja sobie przestępuję z nóżki na nóżkę ze zniecierpliwienia... Może powinno być <przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp przestęp>?
Kruk Siwy - 3 Listopada 2011, 20:17

No chyba, że może. Poprzednie przypomniało mi pomykanie na paluszkach a la Fred Flinston.
Witchma - 3 Listopada 2011, 20:21

Zawsze chciałam mieć dinożarła...
dalambert - 9 Listopada 2011, 13:54

Hej, hej ! Pufcio ! Gdzie cię nosi ?
nureczka - 10 Listopada 2011, 09:11

PUFCIO JEST NA FACEBOOKU!
http://www.facebook.com/p...178066942281056

Zasadniczo, chyba już nie ma sensu wydawać książki - Pufcio osiągnął najwyższą formę w łańcuchu ewolucji.

dalambert - 10 Listopada 2011, 09:36

nureczka, a twitter, czy jak się ta cholera nazywa :?:
Agi - 28 Listopada 2011, 22:40

Na stronie Wydawnictwa Almaz czytam, że wkrótce ukażą się "Opowieści praskie".
Jak bardzo wkrótce? Przed końcem roku?

Kruk Siwy - 28 Listopada 2011, 23:56

Jeśli zaś chodzi o Opowieści praskie to możliwy jest pierwszy kwartał przyszłego roku. - tak napisałem 24 października. I to jest wariant optymistyczny.
Agi - 29 Listopada 2011, 06:17

Przepraszam za nagabywanie, miałam nadzieję że książka będzie szybciej.
Kruk Siwy - 29 Listopada 2011, 09:21

A dajże spokój, jakie nagabywanie? A wydawnictwo jest małe, moce przerobowe nieduże. Chwilowo to się Pufciem zajmuję i na niego czekam. Ta publikacja to dla mnie coś nowego.
Kruk Siwy - 30 Listopada 2011, 21:44

Pufcio kica coraz bardziej zdecydowanie:
http://www.wydawnictwo-almaz.pl/?q=node/28

Partner forum