To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

gorat - 26 Grudnia 2014, 11:16

Resurrection dobrze się ogląda - dotarłem do przerwy w drugim sezonie i czekam.
Spoiler:

Widziałem dwa fragmenty Gotham - dwa dialogi - i chcę więcej. Wyśmienita robota! :omg: Dzięki za sugestie.

Martva - 26 Grudnia 2014, 11:33

Świąteczny odcinek Black Mirror, równie optymistyczny jak wszystkie poprzednie ;P:

Poza tym obejrzeliśmy Atak tytanów, który zaczyna się od trzęsienia ziemi i jest ogólnie interesujący, ale potem miewa momenty emo dłużyzn i japońskiego pjerdololo.

m_m - 28 Grudnia 2014, 00:35

KIlka dni temu zmęczyłem w końcu Breaking Bad, wiem wiem, większość widziała już dawno i skomentowała co miała skomentować. Nie było źle, akcja miejscami wlokła się, niekiedy przyspieszała, rzadko galopowała, ale wtedy naprawdę było dobrze. Sezon czwarty najlepszy, piąty najgorszy, w ostatnich dwóch odcinkach wszystko jakoś za łatwo Walterowi przyszło. Odrobiłem w końcu zaległość męczącą mnie od dawna, i lepiej się czuję.
Fidel-F2 - 28 Grudnia 2014, 09:32

Piąty to coda, z założenia inny od poprzednich, niosący podsumowanie i uwydatniający filozoficzne przesłanie
feralny por. - 1 Stycznia 2015, 22:57

Breaking Bad - imponujące. Naprawdę, kawał serialu, ciągle jestem pod wrażeniem. Scenariuszowo, aktorsko i warsztatowo znakomite. W zasadzie nie widzę słabych stron.
Dunadan - 2 Stycznia 2015, 00:00

feralny por. napisał/a
W zasadzie nie widzę słabych stron.

Mogłoby być jeden-dwa sezony mniej...

Fidel-F2 - 2 Stycznia 2015, 07:04

Dunadan, drugi stycznia, a Ty już wygrałeś turniej na najbardziej kuriozalny tekst roku.
Witchma - 2 Stycznia 2015, 09:50

Jestem ciekawa Better Call Saul.
fealoce - 2 Stycznia 2015, 12:09

Witchma, no właśnie my też :)
a feralny idealnie podsumował moje wrażenia co do "Breaking Bad" - aż żałuję, że tak późno obejrzeliśmy...

Dunadan - 2 Stycznia 2015, 13:14

Fidel-F2 napisał/a
Dunadan, drugi stycznia, a Ty już wygrałeś turniej na najbardziej kuriozalny tekst roku.

Polecam się na przyszłość.

feralny por. - 4 Stycznia 2015, 23:53

Fargo - ciekawe. W serialu udało się odtworzyć duszną atmosferę filmu pod tym samym tytułem. Jest też sporo nawiązań do filmu. Choć miejsce to samo, a i niektóre postaci znajome, fabuła jednak inna. Całość balansuje między czarną komedią, a dramatem. Efekt więcej niż dobry. Warte zobaczenia.
Martva - 5 Stycznia 2015, 13:03

Zaczęłam 10 sezon Supernatural - jeszcze raz usłyszę 'jesteś moim bratem i wyciągnę cię z tego' to się porzygam.
Stormbringer - 5 Stycznia 2015, 14:48

feralny por. napisał/a
Fargo - ciekawe. W serialu udało się odtworzyć duszną atmosferę filmu pod tym samym tytułem. Jest też sporo nawiązań do filmu. Choć miejsce to samo, a i niektóre postaci znajome, fabuła jednak inna. Całość balansuje między czarną komedią, a dramatem. Efekt więcej niż dobry. Warte zobaczenia.

Gdyby ktoś przegapił niedawną emisję w tv, w najbliższy piątek i sobotę na alekino+ będzie maraton Fargo: film fabularny + serial.

Matrim - 14 Stycznia 2015, 09:29

Jak dla mnie serialowy news roku (połowy roku... pierwszej połowy roku właściwie...).

HBO kręci Westworld! I to z Edem Harrisem w roli Yula Brynnera ;P: Wiecie, ten film o współczesnym parku rozrywki w stylu Dzikiego Zachodu, z robotami-rewolwerowcami i awarią siejącą panikę i śmierć.

Szkoda, że jeszcze tak odlegle.

Spoiler:

dziko - 17 Stycznia 2015, 22:48

Że też jeszcze nikt o tym tu nie wspomniał :P

http://decider.com/2015/0...he-high-castle/

Fidel-F2 - 17 Stycznia 2015, 23:15

Trza będzie powtórzyć
Luc du Lac - 17 Stycznia 2015, 23:52

Czyli, posiadacze konta na Amazonie - głosować!!!
Luc du Lac - 17 Stycznia 2015, 23:58

http://uk.eonline.com/new...book-na-eonline

Fox chce wskrzesić X-fajle

Twin Peaks, co dalej. ...

Przylbice i kaptury?

Fidel-F2 - 18 Stycznia 2015, 00:07

Może dalambert znów machnie jaką rólkę.
Chal-Chenet - 18 Stycznia 2015, 10:06

Luc du Lac napisał/a
Fox chce wskrzesić X-fajle
:omg:
m_m - 22 Stycznia 2015, 01:14

Fargo
Niezłe, aczkolwiek nie genialne. Mam trochę zastrzeżeń do konstrukcji serialu, głownie do trzech ostatnich odcinków, a także do grubymi nićmi szytego nawiązania do filmu, ale to jest szczegół.
Aktorsko rewelacyjnie.
Ciekawe o czym będzie drugi sezon?

marekz - 22 Stycznia 2015, 14:00

Helix sezon 2
zadebiutował niedawno, na razie nie jest zbyt obiecująco. Jakoś tak niemrawo (brakowało mi tylko żółtych kapturków).

12 małp
w wersji serialowej. Ja nie wiem jak oni zamierzają to ciągnąć przez tyle odcinków, film wspominam jako świetny, ale rozciągnięcie tego do ponad 8 godzin (minimum 13 odcinków) czym może zaowocować? Zapewne romansem. Z samym napięciem po dwóch odcinkach jak na razie źle nie jest, lecz fajerwerków intelektu (po numerze z dotykającymi się zegarkami), spodziewać bym się nie spodziewał.

Stormbringer - 22 Stycznia 2015, 14:39

m_m napisał/a
Fargo
Ciekawe o czym będzie drugi sezon?

O przywoływanych w pierwszej serii wydarzeniach ze Sioux Falls - akcja przeniesie się do 1979 roku, a głównymi inspiracjami będą tym razem "Ścieżka strachu", "Człowiek, którego nie było" oraz, rzecz jasna, oryginalne "Fargo". :)

joe_cool - 27 Stycznia 2015, 10:33

Pilot do Człowieka z Wysokiego Zamku oglądałam, po ok. pół godzinie stwierdziłam, że po kiego ja się tak męczę, czyli generalnie jak dla mnie to kiepścizna ;) Książki za bardzo nie pamiętam, ale ta kiepścizna wynika raczej z tego, że a) jest strasznie patetycznie, b) jest strasznie łopatologicznie.

12 małp - po dwóch odcinkach nawet spoko :)

Fidel-F2 - 27 Stycznia 2015, 14:52

Ja po tych dwóch odcinkach dałem spokój, w ogóle nie jestem zainteresowany co dalej, płaskie to i tanie.
joe_cool - 27 Stycznia 2015, 14:57

No nie jest to jakieś arcydzieło serialowe, ale dobrze się ogląda jednym okiem, zajmując się przy okazji innymi rzeczami ;)
Fidel-F2 - 27 Stycznia 2015, 15:07

A tak, do takiego użytku jak najbardziej.
Martva - 27 Stycznia 2015, 20:37

Zaczęłam czwarty sezon 'American Horror Story', coś mi się wydaje że jak skończę, to jeśli spotkam klauna nie będę tylko uciekać jak dotąd, tylko uciekać z krzykiem.
m_m - 27 Stycznia 2015, 21:37

Hehe, ja juz jestem po szostym odcinku AHS. Jest dobrze, ale drugiego sezonu raczej nie przebije. A klaun fajny :twisted:
Martva - 8 Lutego 2015, 16:11

Skończyłam ten czwarty sezon, uczucia mam mieszane ale na plus. Pierwszy klaun brr, jego następca jeszcze bardziej brrr. Jak dla mnie trochę za dużo krwi i obrzydlistwa, za mało niesamowitości (wolałam trójkę pod tym względem). Historia ogólnie fajna. Dzielnie udało mi się nareszcie zauważyć, że nie tylko Jessica Lange przechodzi z sezonu na sezon :mrgreen:
A, i na plus muzyka, człowiek się w tych latach 50-tych nie spodziewał usłyszeć paru kawałków :) Zakończenie całkiem całkiem.

Partner forum