Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
gorat - 26 Grudnia 2014, 11:16
Resurrection dobrze się ogląda - dotarłem do przerwy w drugim sezonie i czekam.
Widziałem dwa fragmenty Gotham - dwa dialogi - i chcę więcej. Wyśmienita robota! Dzięki za sugestie.
Martva - 26 Grudnia 2014, 11:33
Świąteczny odcinek Black Mirror, równie optymistyczny jak wszystkie poprzednie
Poza tym obejrzeliśmy Atak tytanów, który zaczyna się od trzęsienia ziemi i jest ogólnie interesujący, ale potem miewa momenty emo dłużyzn i japońskiego pjerdololo.
m_m - 28 Grudnia 2014, 00:35
KIlka dni temu zmęczyłem w końcu Breaking Bad, wiem wiem, większość widziała już dawno i skomentowała co miała skomentować. Nie było źle, akcja miejscami wlokła się, niekiedy przyspieszała, rzadko galopowała, ale wtedy naprawdę było dobrze. Sezon czwarty najlepszy, piąty najgorszy, w ostatnich dwóch odcinkach wszystko jakoś za łatwo Walterowi przyszło. Odrobiłem w końcu zaległość męczącą mnie od dawna, i lepiej się czuję.
Fidel-F2 - 28 Grudnia 2014, 09:32
Piąty to coda, z założenia inny od poprzednich, niosący podsumowanie i uwydatniający filozoficzne przesłanie
feralny por. - 1 Stycznia 2015, 22:57
Breaking Bad - imponujące. Naprawdę, kawał serialu, ciągle jestem pod wrażeniem. Scenariuszowo, aktorsko i warsztatowo znakomite. W zasadzie nie widzę słabych stron.
Dunadan - 2 Stycznia 2015, 00:00
feralny por. napisał/a | W zasadzie nie widzę słabych stron. |
Mogłoby być jeden-dwa sezony mniej...
Fidel-F2 - 2 Stycznia 2015, 07:04
Dunadan, drugi stycznia, a Ty już wygrałeś turniej na najbardziej kuriozalny tekst roku.
Witchma - 2 Stycznia 2015, 09:50
Jestem ciekawa Better Call Saul.
fealoce - 2 Stycznia 2015, 12:09
Witchma, no właśnie my też
a feralny idealnie podsumował moje wrażenia co do "Breaking Bad" - aż żałuję, że tak późno obejrzeliśmy...
Dunadan - 2 Stycznia 2015, 13:14
Fidel-F2 napisał/a | Dunadan, drugi stycznia, a Ty już wygrałeś turniej na najbardziej kuriozalny tekst roku. |
Polecam się na przyszłość.
feralny por. - 4 Stycznia 2015, 23:53
Fargo - ciekawe. W serialu udało się odtworzyć duszną atmosferę filmu pod tym samym tytułem. Jest też sporo nawiązań do filmu. Choć miejsce to samo, a i niektóre postaci znajome, fabuła jednak inna. Całość balansuje między czarną komedią, a dramatem. Efekt więcej niż dobry. Warte zobaczenia.
Martva - 5 Stycznia 2015, 13:03
Zaczęłam 10 sezon Supernatural - jeszcze raz usłyszę 'jesteś moim bratem i wyciągnę cię z tego' to się porzygam.
Stormbringer - 5 Stycznia 2015, 14:48
feralny por. napisał/a | Fargo - ciekawe. W serialu udało się odtworzyć duszną atmosferę filmu pod tym samym tytułem. Jest też sporo nawiązań do filmu. Choć miejsce to samo, a i niektóre postaci znajome, fabuła jednak inna. Całość balansuje między czarną komedią, a dramatem. Efekt więcej niż dobry. Warte zobaczenia. |
Gdyby ktoś przegapił niedawną emisję w tv, w najbliższy piątek i sobotę na alekino+ będzie maraton Fargo: film fabularny + serial.
Matrim - 14 Stycznia 2015, 09:29
Jak dla mnie serialowy news roku (połowy roku... pierwszej połowy roku właściwie...).
HBO kręci Westworld! I to z Edem Harrisem w roli Yula Brynnera Wiecie, ten film o współczesnym parku rozrywki w stylu Dzikiego Zachodu, z robotami-rewolwerowcami i awarią siejącą panikę i śmierć.
Szkoda, że jeszcze tak odlegle.
dziko - 17 Stycznia 2015, 22:48
Że też jeszcze nikt o tym tu nie wspomniał
http://decider.com/2015/0...he-high-castle/
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2015, 23:15
Trza będzie powtórzyć
Luc du Lac - 17 Stycznia 2015, 23:52
Czyli, posiadacze konta na Amazonie - głosować!!!
Luc du Lac - 17 Stycznia 2015, 23:58
http://uk.eonline.com/new...book-na-eonline
Fox chce wskrzesić X-fajle
Twin Peaks, co dalej. ...
Przylbice i kaptury?
Fidel-F2 - 18 Stycznia 2015, 00:07
Może dalambert znów machnie jaką rólkę.
Chal-Chenet - 18 Stycznia 2015, 10:06
Luc du Lac napisał/a | Fox chce wskrzesić X-fajle |
m_m - 22 Stycznia 2015, 01:14
Fargo
Niezłe, aczkolwiek nie genialne. Mam trochę zastrzeżeń do konstrukcji serialu, głownie do trzech ostatnich odcinków, a także do grubymi nićmi szytego nawiązania do filmu, ale to jest szczegół.
Aktorsko rewelacyjnie.
Ciekawe o czym będzie drugi sezon?
marekz - 22 Stycznia 2015, 14:00
Helix sezon 2
zadebiutował niedawno, na razie nie jest zbyt obiecująco. Jakoś tak niemrawo (brakowało mi tylko żółtych kapturków).
12 małp
w wersji serialowej. Ja nie wiem jak oni zamierzają to ciągnąć przez tyle odcinków, film wspominam jako świetny, ale rozciągnięcie tego do ponad 8 godzin (minimum 13 odcinków) czym może zaowocować? Zapewne romansem. Z samym napięciem po dwóch odcinkach jak na razie źle nie jest, lecz fajerwerków intelektu (po numerze z dotykającymi się zegarkami), spodziewać bym się nie spodziewał.
Stormbringer - 22 Stycznia 2015, 14:39
m_m napisał/a | Fargo
Ciekawe o czym będzie drugi sezon? |
O przywoływanych w pierwszej serii wydarzeniach ze Sioux Falls - akcja przeniesie się do 1979 roku, a głównymi inspiracjami będą tym razem "Ścieżka strachu", "Człowiek, którego nie było" oraz, rzecz jasna, oryginalne "Fargo".
joe_cool - 27 Stycznia 2015, 10:33
Pilot do Człowieka z Wysokiego Zamku oglądałam, po ok. pół godzinie stwierdziłam, że po kiego ja się tak męczę, czyli generalnie jak dla mnie to kiepścizna Książki za bardzo nie pamiętam, ale ta kiepścizna wynika raczej z tego, że a) jest strasznie patetycznie, b) jest strasznie łopatologicznie.
12 małp - po dwóch odcinkach nawet spoko
Fidel-F2 - 27 Stycznia 2015, 14:52
Ja po tych dwóch odcinkach dałem spokój, w ogóle nie jestem zainteresowany co dalej, płaskie to i tanie.
joe_cool - 27 Stycznia 2015, 14:57
No nie jest to jakieś arcydzieło serialowe, ale dobrze się ogląda jednym okiem, zajmując się przy okazji innymi rzeczami
Fidel-F2 - 27 Stycznia 2015, 15:07
A tak, do takiego użytku jak najbardziej.
Martva - 27 Stycznia 2015, 20:37
Zaczęłam czwarty sezon 'American Horror Story', coś mi się wydaje że jak skończę, to jeśli spotkam klauna nie będę tylko uciekać jak dotąd, tylko uciekać z krzykiem.
m_m - 27 Stycznia 2015, 21:37
Hehe, ja juz jestem po szostym odcinku AHS. Jest dobrze, ale drugiego sezonu raczej nie przebije. A klaun fajny
Martva - 8 Lutego 2015, 16:11
Skończyłam ten czwarty sezon, uczucia mam mieszane ale na plus. Pierwszy klaun brr, jego następca jeszcze bardziej brrr. Jak dla mnie trochę za dużo krwi i obrzydlistwa, za mało niesamowitości (wolałam trójkę pod tym względem). Historia ogólnie fajna. Dzielnie udało mi się nareszcie zauważyć, że nie tylko Jessica Lange przechodzi z sezonu na sezon
A, i na plus muzyka, człowiek się w tych latach 50-tych nie spodziewał usłyszeć paru kawałków Zakończenie całkiem całkiem.
|
|
|