To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

MOFFISS - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:42

shenra napisał/a
MOFFISS, nie masz dośc tych innowacji? Jak wygrasz edycję, będziesz miał szansę sobie swoje zasady wprowadzic.

nie mam szans, moje spodenki są dla was za ciężkie, choc nikt złego słowa nie powiedział o warsztacie ;P: (jak do tej pory)

Ozzborn - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:44

Chyba jednak sama konwencja to za mało.
Poza tym chciałem zwrócić państwa uwagę na fakt iż w poprzedniej edycji konwencja była zaproponowana (nie restrykcyjnie, ale jednak)...

shenra - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:45

Widocznie nie potrafimy się poznać na Twoim geniuszu. :D
baranek - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:52

ja to w ogóle miałem pomysł na inną zabawę. chciałem podać pierwsze zdanie i ostatnie szorta, a uczestnicy edycji mieliby wpisać coś w środek. ale sobie pomyślałem, że mnie zakrzyczycie, że co to za szort, jak się zna pointę i tak dalej. to rzuciłem coś innego. i też nie wiem, czy dobrze. MOFFISSOWI się niepodoba.
ale generalnie to jestem za utrzymaniem dotychczasowej formuły. to znaczy podawaniem tematów. chociaż większość autorów i tak pisze co chce :D

dalambert, a cóż ja mam wspólnego z wegetarianizmem? ja właśnie wprost przeciwnie, unikam posiłków bezmięsnych. natura dała mi zęby do gryzienia mięsa, a nie ryjek do spijania nektaru z kwiatków. chociaż, z tym ryjkiem... nie no jak się się włóczyłem nocami po toruńskiej starówce, to raczej chcieli mi dać w zęby właśnie, niż w ryjek. no. ale wegetarian szanuję. chociaż większość z tych, których znam, chodzi w glanach, a nie trepkach z dębowej kory.

MOFFISS - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:54

shenra napisał/a
Widocznie nie potrafimy się poznać na Twoim geniuszu. :D

złośliwa jak zawsze, znasz pewnie ludowe przysłowie: kto się czubi, ten się lubi? To kiedy idziemy na jakąś perwersyjną kawę, by zweryfikować tę potoczną prawdę?

baranek napisał/a
ja to w ogóle miałem pomysł na inną zabawę. chciałem podać pierwsze zdanie i ostatnie szorta, a uczestnicy edycji mieliby wpisać coś w środek..

coś takiego właśnie umarło śmiercią naturalną na forum NF.

Martva - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:56

MOFFISS napisał/a
chciałbym zmienić reguły spodenkowe.

A ja bym nie chciała. Sporo konwencji nie lubię i mi nie podchodzi. Upierasz się na jakąś, to w niej pisz, ale mnie edycji np cyberpunkowej nie chciałoby mi się nawet czytać.

EDIT: śmiercią naturalną na NF zmarło zupełnie co innego, ostatni temat był właśnie bez ograniczeń poza tematem, a temat był zbyt ogólny.

Witchma - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:57

baranek, już kiedyś miałam taki pomysł, póki co nikt nie wypróbował :) Ale początek i koniec to chyba za duże ograniczenie, pierwsze albo ostatnie zdanie by chyba wystarczyło.
shenra - 30 Wrzeœśnia 2009, 09:57

MOFFISS jak zawitasz do Grodu Smoka, ja na razie mam dość wycieczek. :D Tylko sobie za dużo nie obiecuj, ja generalnie wredna jestem :mrgreen:
A co do pomysłów na zmiany, to coś ostatnio za dużo o tym gadamy, a konkurs trzyma się dobrze, mimo tych wszystkich "a może by..." :wink:

MOFFISS - 1 Października 2009, 08:07

konkurs jest skostaniały, stabilizacja nie służy rozwojowi, ani talentu, ani wiedzy...jest li tylko formą marnego eskapizmu tfurców. Jedynie jewgienij starał się przyblizyc kanon.
Nie wystarczy napisać szorta w taki sam sposób jak własnego bloga. Potrzebna jest rzetelna wiedza, rozróżnianie form literackich, nurtów, czy gatunków. Nawet nie wspomnę o warsztacie, który w tej edycji jest, co tu owijać w bawełnę, słabej jakości.

edit; lit

baranek - 1 Października 2009, 08:09

MOFFISS powinieneś zacząć szydełkować.
MOFFISS - 1 Października 2009, 08:11

baranek napisał/a
MOFFISS powinieneś zacząć szydełkować.

niektórzy tak mają, licząc, że wygrana w edycji zapewni im sławę, szacunek icotylko. Jakże się mylą... ;P:

dalambert - 1 Października 2009, 08:15

MOFFISS, nie słyszałeś, że od mesznia herbata nie robi się słodsza - mieszasz gdzie Cię tylko poniesie i gucio z tego jest, założyłeś sobie , że będziesz wkurzał wszystkich i jest to jedno co Ci się koncertowo udaje, ale do wdzięku Fidela wiele Ci brakuje.
MOFFISS napisał/a
Potrzebna jest rzetelna wiedza, rozróżnianie form literackich, nurtów, czy gatunków. Nawet nie wspomnę o warsztacie.

Dyrdymały - TO jest nasza rozrywka i zabawa, jak chesz brać udział w ćwiczeniach literackich na Nobla to idź z tym do IBL. :evil:

baranek - 1 Października 2009, 08:16

Cytat
niektórzy tak mają, licząc, że wygrana w edycji zapewni im sławę, szacunek icotylko.

a niektórzy tylko chcą się dobrze bawić. a ty im psujesz zabawę. mnie, dla naprzykładu.

MOFFISS - 1 Października 2009, 08:27

Odkąd SFFH drukuje niektóre szorty, skończyła się zabawa, ale rozpoczęła się rywalizacja.
Zatem dalambercie, Twoja uwaga nie jest taka zabawna jak moja:
im dłuższa fajka, tym słabszy tytoń, :mrgreen:

illianna - 1 Października 2009, 08:43

MOFFISS, myślę, że jeśli szort, który wygra będzie tak kiepski, że nie da się go wydrukować, pismo będące w posiadaniu komercyjnego wydawnictwa samo sobie poradzi i po prostu go nie wydrukuje ;P: , nie musisz się o nich tak strasznie troszczyć :mrgreen: no chyba że jesteś ich tajnym agentem i Ci za to płacą ;P:
baranek - 1 Października 2009, 08:43

Cytat
Odkąd SFFH drukuje niektóre szorty, skończyła się zabawa, ale rozpoczęła się rywalizacja.

orajutku, rozgryzł mnie! przejrzał mnie na wylot!

tylko, że moim zdaniem, rywalizacja nie polega na opluwaniu innych.

no i teraz, z mojego punktu widzenia, to wygląda tak:
MOFFISS się zna, MOFFISS potrafi, jest przygotowany teoretycznie i praktycznie też świetny, drukujcie opowiadania MOFFISSa, reszta to badziew.

illianna - 1 Października 2009, 08:46

baranek napisał/a
MOFFISS się zna, MOFFISS potrafi, jest przygotowany teoretycznie i praktycznie też świetny, drukujcie opowiadania MOFFISSa, reszta to badziew.
no myślę, że po cichutku każdy z nas by tak chciał, żeby to jego opowiadania były świetne, a skoro na nie nikt nie głosuje, należy się obrazić i uznać głosujących za te zwierzątka, co się perły przed nie rzuca ;P:
ja sama prawie się obraziłam jak nikt na mnie nie głosował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;P: ;P: ;P:

E.: lit.

MOFFISS - 1 Października 2009, 08:48

baranek napisał/a

tylko, że moim zdaniem, rywalizacja nie polega na opluwaniu innych.
.

Nikogo nie opluwam, tylko kwestionuję marną jakość utworków. Powtórzę: odziel podmiot od przedmiotu...dyskusji. Jeśli dla przykładu Twój tekst jest słaby, to nie oznacza, że autor jest idiotą. To nie jest tożsame, zapewniam Cię.

edit
illianna napisał/a
żeby to jego opowiadania były świetne, a skoro na nie nikt nie głosuje, należy się obrazić i uznać głosujących za te zwierzątka, co się perły przed nie rzuca ;P:
ja sama prawie się obraziłam jak nikt na mnie nie głosował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;P: ;P: ;P:

Nie szukaj na siłę przyczyn i nie stawiaj od ręki diagnozy. Obiektywność jest wrażliwa na reakcję tłumu.

baranek - 1 Października 2009, 08:53

illianna, to ja już wiem, czemu mnie teksty MOFFISSa tak wkurzają. to dlatego, że mojego szorta nie ma pierwszej trójce. a powinien być ;P: zawsze był ;P:
MOFFISS - 1 Października 2009, 08:55

baranek napisał/a
illianna, to ja już wiem, czemu mnie teksty MOFFISSa tak wkurzają. to dlatego, że mojego szorta nie ma pierwszej trójce. a powinien być ;P: zawsze był ;P:

tia...Illiana powinna cię bliżej poznać :D

illianna - 1 Października 2009, 09:00

Cytat
wiesz, zrobiłem mały eksperyment i powrzucałem swoje utworki w różne miejsca. Jakież było moje zdziwienie, że na portalach stricte literackich otrzymałem pozytywne+ oceny.
Tutaj zauważyłem, że szort musi być prosty, puetna wręcz łopatologiczna. Zadnej finezji, gry słów, lekki i łatwy w czytaniu.

tak mi się ten fragment dziś w oczy rzucił, czyli tak naprawdę nie pasują Ci głosujący, a nie zasady, to że nie otrzymujesz pochwał za swoje szorty,
może masz jakąś swoja rację, bo zawsze można znaleść osoby BARDZIEJ cośtam, np. takie których gusta są bardziej komatybilne z Twoją wrażliwością jako pisarza, tylko że na tym forum są akurat takie osoby i tyle, myślę że zmiana regulaminu nie zmieni im wrażliwości i gustów, może warto oddzielić regulamin od oczekiwań do czytelników, skoro taki typ czytelnika nie spełnia Twoich oczekiwań, szukaj innych czytelników, bolesne to, ale chyba nie ma innej rady

E.: lit

baranek - 1 Października 2009, 09:01

MOFFISS napisał/a
Powtórzę: odziel podmiot od przedmiotu...dyskusji.

staram się, ale mi nie wychodzi. jakże jestem niedoskonały. nie poradzę.

illianna - 1 Października 2009, 09:03

MOFFISS napisał/a
illianna, to ja już wiem, czemu mnie teksty MOFFISSa tak wkurzają. to dlatego, że mojego szorta nie ma pierwszej trójce. a powinien być zawsze był

tia...Illiana powinna cię bliżej poznać

tia.. nie mam nic przeciwko bliższemu poznaniu baranka, wręcz przeciwnie, tyle że to Ty kilkakrotnie podkreśliłeś w tej dyskusji, że NIKT na TWOJE szorty nie głosuje, biedactwo, tak mi przykro <głaska po główce>

Edit: zmieniony co by odzielić szorty MOFFISSA od MOFFISSA, bo nawet jeśli ma niegustowne szorty, nie znaczy, że nie ma gustu :twisted:

dalambert - 1 Października 2009, 09:04

baranek, a szorta na dzisiejszy Dzien Sałaciarzy już macie ?
baranek - 1 Października 2009, 09:06

dalambert, nie mamy, możesz pisać.

p.s. ale sałaciarzy w sensie ogrodniczym, czy sałaciarzy w sensie konno-przewozowym?

dalambert - 1 Października 2009, 09:09

baranek, dzis dzień Sałaciarzy, Warzywiarzy i innych Antysznycli czli tych którym sie zupa z deserem myli :mrgreen:
MOFFISS - 1 Października 2009, 09:09

illianna napisał/a

że NIKT na CIEBIE nie głosuje, biedactwo, tak mi przykro <głaska po główce>

takie stwierdzenie dyskredytuje zawodowego psychologa. Jeśli juz, to głosuja na szorta. Wątpię, by ktos wiedział, który szort został przeze mnie napisany, i ile do teraz otrzymał punktów.

baranek - 1 Października 2009, 09:12

MOFFISS, ja wiem.
MOFFISS - 1 Października 2009, 09:13

baranek napisał/a
MOFFISS, ja wiem.

no widzisz, czyli głosy jednak zostały oddane, hyhy, pewnie niektórzy będą zaskoczeni po zakończeniu edycji. :mrgreen:

Agi - 1 Października 2009, 09:14

MOFFISS, zamęt siejesz

Partner forum