Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Homer - 26 Sierpnia 2014, 13:23
No tego, dalambercie, tego.
NAJLEPSZY AKTOR W MINISERIALU LUB FILMIE TELEWIZYJNYM:
Benedict Cumberbatch, "Sherlock"
NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY W MINISERIALU LUB FILMIE TELEWIZYJNYM:
Martin Freeman, "Sherlock"
NAJLEPSZY SCENARIUSZ MINISERIALU LUB FILMU TELEWIZYJNEGO:
Steven Moffat, "Sherlock" - "His Last Vow"
thomas2411 - 26 Sierpnia 2014, 13:31
Serial jest bardzo fajny, wciąga strasznie.
Lowenna - 28 Sierpnia 2014, 08:24
Się nie mogłam zdecydować, co włączyć ostatnio i padło na Pretty Little Liars. Całkiem, całkiem. Takie nastoletnie Desperatki.
Martva - 9 Września 2014, 20:48
Trzeci sezon American Horror Story - podobał mi się zdecydowanie najbardziej ze wszystkich. Historia, okrucieństwo, magia, krew, śmierć, rasizm, ożywanie, macierzyństwo, voodoo, nietolerancja, intrygi, Nowy Orlean, czego tam nie ma! Jak dla mnie bomba.
gorbash - 9 Września 2014, 20:57
Heh, spoko bo mnie trzeci podobał się najmniej Za to drugi to mistrzostwo świata.
Martva - 9 Września 2014, 20:59
Drugi był bardzo OK, ale jestem zdziwiona że w ogóle dałam mu szansę po pierwszym U mnie jest tendencja wzrostowa zdecydowanie.
Radomir - 9 Września 2014, 23:10
Extant: po dwóch odcinkach. Na tą chwilę chcę więcej, ale myślę, że za kolejne dwa - trzy zmienię zdanie.
Dunadan - 10 Września 2014, 09:06
Zacząłem 2 sezon Utopii. Troszkę fabuła się zaczna gmatwać ale... no stylistyka tego serialu jest niezwykle kusząca choć to juz nie to samo co w zeszłym sezonie.
Goria - 10 Września 2014, 09:17
The Strain - już po kolejnych epizodach, się rozkręcą jedyne co nas zdziwiło to dość mierna scena przekazania robaka od mistrza do "wybrańca". Gumowo-plastikowo to wyglądało. I jednak krew w takich wypadkach wychodzi lepiej niż robal wyglądający jak glista ludzka. Jednak przodkowie tworzący legendy mieli większe poczucie estetyki.
Matrim - 10 Września 2014, 20:46
gorbash napisał/a | Za to drugi to mistrzostwo świata. |
Się zgadzam Trzeci też nienajgorszy, ale one wszystkie już nie są zbyt straszne (może kilka pierwszych odcinków pierwszej serii). Bardzo z przymrużeniem oka, ale mi to akurat odpowiada. No, ale... trzeci sezon aktorsko jest zdecydowanie najlepszy, bo i Jessica, i Kathy, i Angela
A już niedługo zaczyna się American Horror Story: Freakshow. Klimat Carnivale w nowej odsłonie, to może być to.
A tak w ogóle, to seryjne Fargo jest zdecydowanie bardzo dobre. Klimat filmu rozciągnięty na dziesięć odcinków i w każdym dzieje się wiele. Źle myślałem, że po Breaking Bad długo równie gęstego serialu nie będzie, a tu proszę, jest.
Martva - 10 Września 2014, 20:58
Matrim napisał/a | A już niedługo zaczyna się American Horror Story: Freakshow. Klimat Carnivale w nowej odsłonie, to może być to. |
Ooooo.
Obejrzałam pierwsze dwa odcinki Penny Dreadful, łał. Jestem na tak.
Matrim - 10 Września 2014, 21:05
Żeby gołosłownym nie być: American Horror Story: Freakshow.
Luc du Lac - 15 Września 2014, 11:18
Wczoraj na C+ nowy serial Piraci (Black Sails) odc. 1&2 - produkcja Starz (ci od Spartakusa).
Oczywiście - Karaiby, dokładniej Nassau czas: 1715 bohaterowie; Flint&Silver (ci od RLS)
na razie jest ok, bez wodotrysków... trochę golizny
w końcu doczekaliśmy serialu pod żaglami (mam taka nadzieję - bo na razie tych żagli za dużo nie było)
Fidel-F2 - 15 Września 2014, 11:49
Daj sobie spokój, to kupa jest.
Luc du Lac - 15 Września 2014, 13:59
Fidel-F2 napisał/a | Daj sobie spokój, to kupa jest. |
już obejrzałeś ?
dwa pierwsze odcinki wyglądały zachęcająco ...
Fidel-F2 - 15 Września 2014, 14:11
Dwa pierwsze odcinki były mocno zniechęcają.
Goria - 15 Września 2014, 14:22
Przez moment, jak przeczytałam o tej kupie, pomyliło mi się z Crossbones z Malkovichem. Wygląda na coś podobnego. Też o piratach, ale wymiękłam już po pierwszym odcinku - wszystkio nowiutkie i nawet prostytutki porażają blaskiem śnieżnobiałych halek, gdzieś zapomnieli o postarzeniu przedmiotów i zabili klimat. Jak dla mnie nawet Malkovich nie był w stanie tego uratować.
Chal-Chenet - 15 Września 2014, 15:50
Coraz bliżej Gotham...
Matrim - 15 Września 2014, 21:58
Chal-Chenet, +1.
Martva - 16 Września 2014, 21:36
Kurde, Penny Dreadful jest za ładnym serialem do oglądania przy koralikowaniu W związku z tym będę dawkować powolutku, jeden odcinek dziennie pod rowerek. Jeszcze tylko cztery, sniff.
I muszę poszukać czegoś mniej absorbującego wzrok.
figurant - 17 Września 2014, 14:20
W końcu znalazłem serial, którego nie porzuciłem po dwóch odcinkach. Wirus (The strain) ogląda się całkiem miło. No i chyba zostanę fanem Doctora Who, na którego przypadkiem trafiłem na BBC Entertaiment.
Fidel-F2 - 22 Września 2014, 02:36
Detektyw / True Detective Zobaczyłem. Dwie główne role i relacje między nimi aktorsko rewelacyjne. Reszta obrazu odrobinę drugoligowa, pewien przerost formy nad treścią, *beep*.
Jako całość rzecz przyzwoita, bez wielkiego jednak szału.
thinspoon - 25 Września 2014, 22:38
Wróciłem do Firefly. Jakie to dobre. Jak źle, że jeszcze tylko 10 odcinków
hrabek - 26 Września 2014, 08:07
A pierwszy odcinek Gotham już widzieliście? Widzę spory potencjał w tym serialu. Ciekawe, jak się rozwinie.
Luc du Lac - 26 Września 2014, 09:17
ja obejrzałem 4 odcinki Piratów (Black Sails), i na razie z każdym odcinkiem jest ciekawiej
Martva - 26 Września 2014, 22:55
'Życie na Marsie' (dwa sezony) całkiem spoko. Szukałam nowego serialu pod koralikowanie, padło na 'Downton Abbey' na początek
Chal-Chenet - 28 Września 2014, 23:35
hrabek napisał/a | A pierwszy odcinek Gotham już widzieliście? Widzę spory potencjał w tym serialu. Ciekawe, jak się rozwinie. |
Widzieliście. Pierwszy odcinek obiecujący, choć znalazło się też miejsce dla pewnych rzeczy, które mogą irytować. Np.
Ponadto nie wiem czy nie napakowano za dużo nawiązań do późniejszych złoczyńców. Są tu w końcu nawiązania (mniejsze lub większe) do takich postaci jak
Dobre wrażenie sprawia aktor grający Gordona. Że tak powiem, prawy i sprawiedliwy. Taki, jaki powinien być. Jeden z ostatnich uczciwych.
Intryga też niczego sobie. Motyw głównego zabójstwa będzie się zapewne ciągnął cały sezon, i bardzo dobrze. To dobra podwalina.
Generalnie jestem na tak i z chęcią obejrzę kolejne odcinki. Jestem ciekawy jak to się rozwinie.
hrabek - 29 Września 2014, 09:51
Odnośnie spojlerów prawda. Też mnie to trochę zakłuło. Zakładam, że chodziło o to, żeby przyciągnąć widzów, a później się bohaterowie rozejdą i będzie ich nieco mniej. Ja się z kolei zastanawiam, czy w ogóle pojawi się Batman, póki co się na to nie zanosi. Może pod koniec sezonu, ale może to i dobrze, w końcu to nie o nim serial.
Chal-Chenet - 29 Września 2014, 10:35
Mnie się wydaje, że jeśli już się pojawi to nawet niekoniecznie w tym sezonie, ale może w którymś z następnych albo na samo zakończenie. Niby dobrze, to w końcu serial o drugim i trzecim planie wcześniejszych historii z Gotham, ale jednak człowiek lubi tego bohatera i jest jakiś mały smuteczek, że się nie pojawia.
hrabek - 29 Września 2014, 10:49
No jak się nie pojawia, pojawia się, tylko młody jeszcze
Tak sobie myślę, że scenarzyści pokażą bardziej szczegółowo proces "tworzenia" Batmana, czyli to co może siedzieć w głowie młodego panicza Bruce'a. Jego interakcje z komisarzem Gordonem czy Kobietą-Kot (jak mniemam, inaczej po co by za nim łaziła) będą miały wpływ na jego rozwój i podjęcie ostatecznie decyzji o zostaniu Batmanem. Ale to może nastąpić na koniec sezonu, a może i nie. Bo prawda jest taka, że gdyby Batman się pojawił, z miejsca stałby się to serial o Batmanie. I jako taki prawdopodobnie nie wytrzymałby porównania z filmami (i tymi Nolana i wcześniejszymi). Dlatego Bruce jest, a Batmana nie ma i nie będzie. Przynajmniej dopóki aktor nie dorośnie na tyle, że nie da się dłużej tego odwlekać. Ale to przynajmniej z 5 sezonów jeszcze.
|
|
|