Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Goria - 18 Lipca 2014, 14:20
Chal-Chenet napisał/a | Dokończyłem drugi sezon Hannibala. jest jak było, czyli nieźle, ale też często zbyt wydumanie. Ogląda się jednak z przyjemnością, i gdy wyjdzie sezon trzeci, pewnie po niego sięgnę. |
Mi się podobał. Po całości obejrzeliśmy jeszcze filmy, ale jednak Hopkins mi już nie pasuje.
Goria - 18 Lipca 2014, 14:21
dalambert napisał/a | Obejrzałem oba sezony Wikingów / prawie ciurkiem / -REWELACJA a Gra o tron przy Wikingach to skromna bajeczka z usilnym mordowaniem bohaterów.
A trzeci sezon Wikingów już od maraca 2015, byle dożyć |
A mnie nudzą Wikingowie. Może to przez to, że się naoglądałam bohurtów na Wolinie i różnych spędach . Gra o Tron w porządku. W sumie lepsza od książek wg. mnie.
Goria - 18 Lipca 2014, 14:23
Ziuta napisał/a | jewgienij napisał/a | Obejrzałem pierwszy odcinek The Killing i jestem na TAK, nic rewolucyjnego, ale to co, miśkowi trzeba. |
Oglądając ten serial nie mogłem uwierzyć, jak brzydka może być Kopenhaga. A podobno to miasto morza, rowerów i skandynawskiego porządku. Potem obejrzałem z jeden odcinek The Bridge i tam już w ogóle zrobili z Danii trzeci świat. |
Obejrzałam cały sezon The Bridge. I dobry jest ale wolę the Killing.
Próbowałam obejrzeć coś "dziewczynkowego" i padło na darmowy odcinek Witches of the East End, ale nie byłam w stanie dokończyć oglądania . Strasznie sztampowe i głupie, a trucizna mnożąca krew jak rak, co poprzez ciśnienie bodajże zaburza pracę mózgu i może spowodować śmierć mnie ostatecznie powaliła. Krwi jej nie mogą upuścić, żeby obniżyć ciśnienie?
Edit.
Lubie oglądać sobie coś o robieniu ładnych rzeczy, więc z realityshow bardzo odpowiada mi Face off. Pierwszy sezon Jim Henson's Creature Shop był także całkiem fajny. Przez niego zaczęłam oglądać Farscape. W sumie nawet lepsze od StarTreka, ma trochę inny klimat. Po pierwszym odcinku nie byłam pewna, ale potem się wciągnęłam.
Najbardziej dziewczyński serial jaki mi przypadł do gustu, to reality-show Heroes of Cosplay. Już jest po drugim sezonie. Pomijając interakcje pomiędzy uczestnikami, są fajne kostiumy. No i jest jeszcze Geek Love z youtuba.
mesiash - 18 Lipca 2014, 15:36
6 postów jeden pod drugim, jakiś nowy rekord?
hrabek - 18 Lipca 2014, 16:38
Czaga, edytuj posty, nie ładuj po kolei pół strony swoich wypowiedzi!
Goria - 18 Lipca 2014, 17:38
hrabek napisał/a | Czaga, edytuj posty, nie ładuj po kolei pół strony swoich wypowiedzi! |
Się robi! Już czy od przyszłych postów?
Od początku lipca jest cytowanie. Z dwóch stron. Skąd mam wiedzieć jak szybcy/wolni są ludzie w odpowiedziach w tym wątku. Czytałam od końca i co raz się pojawiał serial, który oglądałam.
I co za problem czytać jeden pod drugim? Przecież tutaj chyba każdy jest biegły w czytaniu?
A pół strony byłoby i tak, niezależnie od podziału.
jewgienij - 18 Lipca 2014, 20:26
Czaga napisał/a | jewgienij napisał/a | The Killing
Już pięć odcinków.
Brytyjskie, to znaczy Amerykanie też się uczą od innych.
Banał, ale działa. Ciągle deszcz, a aktorzy dalecy od urody. Podobamisię.
Wersja duńska nie dla mnie, a dla koneserów. Z założenia co europejskie albo japońskie wartościowsze niż amerykańskie, bo niekomercyjne i artystyczne albo - jak chcą niektórzy - prowincjonalne i pretensjonalne.
Ja poprzestanę na fachowości. |
The Killing - oryginał wymiata. Aż żal dupę ściska, że się może komuś nie podobać. |
Mam zamiar zobaczyć duńską wersję, ale na razie nie ryzykuję.
Po prostu jestem nieufny, czy rzeczywiście "wymiata", czy po prostu chwalicie, bo "duńskie" , znaczy ambitne i przede wszystkim nieamerykańskie
Się okaże.
joe_cool - 18 Lipca 2014, 21:23
Obejrzałam Silicon Valley - trochę dziwny ten serial. Postacie są spoko, ale cała akcja rozwija się bardzo powoli, nie do końca wykorzystując potencjał postaci. Ale generalnie całkiem przyjemnie się oglądało, kilka razy się głośno zaśmiałam Szkoda tylko, że było z lektorem...
Lowenna - 21 Lipca 2014, 16:51
Fargo za mną. Freeman przyjemny do oglądania ale jakoś waszych ochów i achów do końca nie podzielam
m_m - 25 Lipca 2014, 00:21
Pięć odcinków True Detective obejrzane, faktycznie, koniec czwartego i początek piątego wymiatają.
Aż boję się pomyśleć co będzie dalej. W każdym razie, jedna z lepszych rzeczy jakie ostatnio oglądałem.
Edit
No i skończyło się. Jestem lekko rozczarowany a wyszło łzawo i ckliwie. Zobaczymy co pokażą w kolejnej serii, nie wątpię że to jest początek większej afery, a to co zostało teraz pokazane, to tylko wierzchołek góry lodowej.
Naprawdę świetnie wymyślona i opowiedziana historia.
Matrim - 1 Sierpnia 2014, 23:35
jewgienij napisał/a | A Community... (...) Na razie to głupia komedyjka uczelniana, typu american pie. |
Community to jedna wielka popkulturowa anegdota, nieustanne nawiązania i stylizowane odcinki (genialne "Modern Warfare"!). Porównanie z pchającym fabułę seksualnymi gagami "American Pie", to jakieś nieporozumienie.
jewgienij napisał/a | Humor na poziomie Teoria wielkiego podrywu. |
... który dla mnie stał się w ostatnich tygodniach najlepszym komediowym serialem ever i na zawsze Tak, pobił "The Office". Sześć sezonów poszło ciurkiem w dwa tygodnie. To jest ten rodzaj humoru, który na równi z dialogami, samą grą aktorów powoduje szeroki uśmiech. No i, nie ukrywajmy, użytkownicy tego forum, to grupa docelowa Bo ja też oglądałem Gwiezdne Wojny fyfnaście razy, też oglądałem Władcę Pierścieni z dodatkami i komentarzami i też byłem zdruzgotany, gdy jedna z bohaterek uświadomiła mi, że Indiana Jones w "Poszukiwaczach Zaginionej Arki", to w ogóle był niepotrzebny
Goria - 6 Sierpnia 2014, 13:42
Pokolejnych epizodach Wirusa (the Strain). Zdecydowanie lepsze od książki. Ciągle mi przeszkadza brak sensu w wypuszczeniu chmary namnażających się bez kontroli wampirów, ale trudno. Zawsze miałam wampiry za mądrzejsze od zombie.
Inna sprawa to nie wiem jeszcze czemu wirus, skoro to są robaki, ale może się wyjaśni.
Adon - 11 Sierpnia 2014, 23:46
Orphan Black - kurczę, dobre!
Lowenna - 12 Sierpnia 2014, 08:12
O właśnie. Oglądał ktoś drugą serię? Odpuściłam po 2 odcinku i nie wiem czy wracać a trzeci sezon jest zapowiedziany
Goria - 12 Sierpnia 2014, 08:27
Lowenna napisał/a | O właśnie. Oglądał ktoś drugą serię? Odpuściłam po 2 odcinku i nie wiem czy wracać a trzeci sezon jest zapowiedziany |
kurcze to tak jak ja . jakoś mi nie podeszło.
Lowenna - 12 Sierpnia 2014, 09:08
Początek jest rewelacyjny, jednak pod koniec pierwszej serii zaczynają coraz mocniej motać. To motanie w drugiej serii się pogłębia i zaczęłam się motać kto z kim i dlaczego
jewgienij - 12 Sierpnia 2014, 23:27
Matrim napisał/a | jewgienij napisał/a | A Community... (...) Na razie to głupia komedyjka uczelniana, typu american pie. |
Community to jedna wielka popkulturowa anegdota, nieustanne nawiązania i stylizowane odcinki (genialne Modern Warfare!). Porównanie z pchającym fabułę seksualnymi gagami American Pie, to jakieś nieporozumienie.
jewgienij napisał/a | Humor na poziomie Teoria wielkiego podrywu. |
... który dla mnie stał się w ostatnich tygodniach najlepszym komediowym serialem ever i na zawsze Tak, pobił The Office. Sześć sezonów poszło ciurkiem w dwa tygodnie. To jest ten rodzaj humoru, który na równi z dialogami, samą grą aktorów powoduje szeroki uśmiech. No i, nie ukrywajmy, użytkownicy tego forum, to grupa docelowa Bo ja też oglądałem Gwiezdne Wojny fyfnaście razy, też oglądałem Władcę Pierścieni z dodatkami i komentarzami i też byłem zdruzgotany, gdy jedna z bohaterek uświadomiła mi, że Indiana Jones w Poszukiwaczach Zaginionej Arki, to w ogóle był niepotrzebny |
Nie wiem, jak to długo ma się rozkręcać, ale w dobie kakofonii i nadmiaru wszelkich propozycji nie chce mi się czekać, aż zaskoczy, skoro po pierwszych kilku odcinkach humor nie jest nawet na poziomie Comedy Central.
Bardzo to wysilone i fajnackie, ale, naprawdę, wystarczy jeden stary odcinek Przyjaciół, żeby to zgasić. Jeśli cała zabawa zaczyna się od 9 odcinka, to po co kręcili osiem wcześniejszych?
Skończyłem The Killing, drugi sezon, uczucia pozytywne, choć mina pani detektyw i deszcz na szybie samochodu trochę nużą. Na duńską wersję się nie zdecyduję, aż tak ponury nie jestem.
Za chwilę oglądam duńskie Polowanie i to tyle, na co ten mały kraj u mnie na razie zasługuje.
Lowenna - 12 Sierpnia 2014, 23:53
A wracając do tematu: maraton z Firefly rozpoczęty
m_m - 12 Sierpnia 2014, 23:59
Lowenna napisał/a | A wracając do tematu: maraton z Firefly rozpoczęty |
marekz - 15 Sierpnia 2014, 00:12
Lowenna napisał/a | O właśnie. Oglądał ktoś drugą serię? Odpuściłam po 2 odcinku i nie wiem czy wracać a trzeci sezon jest zapowiedziany |
Ja oglądałem. Dla mnie było znacznie słabiej niż w pierwszym sezonie. Takie memłanie.
Teraz oglądam Under the Dome, przeczytałem sobie także "pierwowzór" i świetnie się bawię. Natomiast to na HBO (Pozostawieni) to jak dla mnie będzie chyba zawód roku.
Nie wiem czy zauważyliście, ale jest emitowany drugi sezon Utopii... I ostatni półsezon Magazynu 13 pewien czas temu się odbył.
Memento - 16 Sierpnia 2014, 19:56
Jestem w połowie pierwszej serii The Blacklist. Wiadomo, nic odkrywczego, ale fajnie się rozkręca, główne i mniej główne wątki nie są rozwlekane na siłę w jednym i tym samym kierunku. Podobuje mnie się.
hrabek - 18 Sierpnia 2014, 13:25
A czwarty, niespodziewany, sezon The Killing zauważyliście? "Internet only", tylko 6 odcinków, nieco dluższych, no ale jest. Chociaż wszyscy, co obejrzeli, zgodnie twierdzą, że dużo słabszy niż sezon 3. No ale ci sami ludzie wcześniej twierdzili, że sezon 3 to jeden z najlepszych seriali detektywistycznych ever. Z tym akurat mogę się zgodzić.
Lowenna - 20 Sierpnia 2014, 10:12
Zachwalaliście Community. Zaczęłam oglądać. W połowie 1 sezonu zastanawiam się nad sensem kontynuacji
jewgienij - 21 Sierpnia 2014, 11:42
Zacząłem The Killing sezon 3.
Niestety, pierwszy odcinek jest marny od pierwszej do ostatniej sceny. Jakby na siłę. Nie chce mi się sprawdzać, czy to ci sami ludzie robią, ale wygląda na to, jakby byle kto to kontynuował, posiłkując się najbardziej zajechanymi schematami. Taki odcinek mógłby stworzyć jakiś sprytny algorytm.
Słowem, na razie to trzecia woda po kisielu.
Lowenna, odpuść Community
Ulżyło mi, że nie piejesz z zachwytu, bo bałem się, że jestem jakimś wybrykiem natury, albo jak jakiś gość, którego wkręcają w ukrytej kamerze.
mesiash - 21 Sierpnia 2014, 11:58
Ciężko to nazwać serialem, bo oscyluje wokół wydarzenia, a nie grupy, ale wciągnąłem się w Hard Knocks, czyli twór HBO o ostatnich tygodniach przygotowań drużyny NFL (co roku innej) do sezonu. Świetne, bo pozwala poznać choć odrobinę zawodników poza boiskiem, no i sposób działania organizacji wartch miliardy dolarów. Jak na razie 8 (zeszłoroczna) seria za mną, 9 w trakcie, a 7 już czeka.
Lowenna - 23 Sierpnia 2014, 12:34
Deadwood. Jakie to dobre
Homer - 26 Sierpnia 2014, 11:46
Emmy 2014 rozdane:
Breaking Bad na tronie.
Fargo z nagrodą.
I sensacyjnie nagle dla aktorów Sherlocka.
Nooo... mnie się podoba
Martva - 26 Sierpnia 2014, 11:53
Dwa lata temu skończyłam Carnivale i uznałam, że kończy się gupio. Potem ktoś mnie oświecił, że jest jeszcze drugi sezon - obejrzałam parę dni temu i jestem raczej usatysfakcjonowana. Pokręcony trochę, dziwny klimat, fajna estetyka.
Teraz oglądam True Blood, miałam napisać że nie wiem właściwie dlaczego, ale po przemyśleniu stwierdzam że głównym i podstawowym powodem jest Lafayette
dalambert - 26 Sierpnia 2014, 12:03
Homer napisał/a | I sensacyjnie nagle dla aktorów Sherlocka.
| którego, bo parę Holmesów krąży po tvałach ?
Lowenna - 26 Sierpnia 2014, 13:11
Dostałam szlaban na oglądanie Deadwood i nie wiem czy aktualnie wypełnić ciszę
|
|
|