To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Fidel-F2 - 3 Lipca 2014, 15:27

ja podejrzewam, że niedługo też sobie przypomnę
Chal-Chenet - 4 Lipca 2014, 10:00

Ja z kolei muszę w końcu obejrzeć pierwszy raz, skoro wszyscy mają taki sentyment, a pozytywne opinie są tak powszechne...
marekz - 4 Lipca 2014, 19:18

Trzeci sezon kanadyjskiego Continuum się skończył. Jako że w trakcie sezonu nie było najlepiej, oglądałem to w porcjach po dwa/trzy odcinki, ze sporym opóźnieniem, jak już nie miałem lepszego pomysłu.

No i o ile całość wypada raczej przeciętnie, to dwa ostatnie odcinki, a szczególnie przedostatni, były rewelacyjne. Ta ekipa naprawdę ma talent do mocnych końców sezonów. Czy to wystarczy do otrzymania czwartego sezonu jak na razie nie wiadomo.

Ozzborn - 4 Lipca 2014, 23:39

Obejrzałem pilota Dominium... zapowiadało się ciekawie takie trochę, Armia Boga spotyka, anioły Kossakowskiej... niestety spotyka też Buffy i Stargejty, i najbardziej kiczowate sceny z klasyki kina klasy B... dodatkowo co przerwa na reklamy ostrzega, że niuditi ęd wajlens... a chyba w Harrym Potterze więcej było ;) Szkoda, bo ciekawie się zapowiadało... pewnie jeszcze dam mu szansę, bo to jedyny serial w takiej tematyce, ale nie wiem czy warto...

Edit: właściwie po ingliszu Dominion to się nazywa

dalambert - 6 Lipca 2014, 14:07

Obejrzałem oba sezony Wikingów / prawie ciurkiem / -REWELACJA :!: a Gra o tron przy Wikingach to skromna bajeczka z usilnym mordowaniem bohaterów.
A trzeci sezon Wikingów już od maraca 2015, byle dożyć :?

Homer - 6 Lipca 2014, 16:01

Odkrycie tegorocznego sezonu to...

[werble]

FARGO

:bravo :bravo :bravo

Martin Freeman w roli ciemnego charakteru.
Billy Bob Thornton w roli zupełnie czarnego.

Montaż!

Obejrzyjcie pilota, a potem już samo poleci!

jewgienij - 6 Lipca 2014, 23:13

The Killing
Już pięć odcinków.
Brytyjskie, to znaczy Amerykanie też się uczą od innych.
Banał, ale działa. Ciągle deszcz, a aktorzy dalecy od urody. Podobamisię.

Wersja duńska nie dla mnie, a dla koneserów. Z założenia co europejskie albo japońskie wartościowsze niż amerykańskie, bo niekomercyjne i artystyczne albo - jak chcą niektórzy - prowincjonalne i pretensjonalne.
Ja poprzestanę na fachowości.

m_m - 8 Lipca 2014, 14:38

Zacząłem Firefly :twisted: dzizas, jakie to jest smaczne, po latach ten serial nie stracił nic ze swojej fajności. Miodzio.
jewgienij - 12 Lipca 2014, 20:16

Girls, z HBO

3 odcinki, Pozytywne zaskoczenie, inteligentne i dowcipne.

A propos, przypadkiem w telewizorze mamy obejrzałem jakiś stary odcinek Przyjaciół.
Niech się schowa Community, na minutę jest tam więcej błyskotliwych gagów niż w całym odcinku powyżej wspomnianego.

m_m - 14 Lipca 2014, 23:54

To jeszcze o Świetliku trochę. Jaka zayebiaszcza szkoda że ten serial się nie przyjął, że Whedon musiał zrobić Serenity .
A ja się po prostu nie zgadzam z takim zakończeniem! Nie, nie i jeszcze raz nie! Wyrzucam Serenity z pamięci i wymazuję go z archiwum. Nigdy tego filmu nakręcono.

Oglądałem 2 sezony Girls, potem jakoś przestały się godziny nadawania zgadzać z moim grafikiem. Ale naprawdę fajnie się oglądało, nawet nie wiem czy nakręcono kolejne serie, muszę się rozejrzeć.

Lowenna - 15 Lipca 2014, 08:17

m_m, próbowałeś Dollhouse?
Fidel-F2 - 15 Lipca 2014, 08:20

Lowenna, opowiedz.
Lowenna - 15 Lipca 2014, 08:24

Whedon jest twórcą :mrgreen: Powinno wystarczyć na zachętę :wink: Pierwszy sezon jest bardzo smakowity. Motywem przewodnim są 'lalki' czyli osoby, które możecie sobie zamówić i którym zostaną wgrane wybrane przez was osobowości i cechy
Fidel-F2 - 15 Lipca 2014, 08:25

Kiedyś obejrzymy
hrabek - 15 Lipca 2014, 08:28

Dollhouse był nędzny i szybko go zdjęli. Mimo całej mojej sympatii dla Whedona i Dushku, nie dało się tego oglądać.
Lowenna - 15 Lipca 2014, 08:30

hrabek, 2 sezon faktycznie był mocno słaby ale pierwszy mnie się podobał.
hrabek - 15 Lipca 2014, 08:46

Bo zaczynało się nieźle. Widać było duży budżet i rozmach. Odpowiednia dawka tajemniczości na początku, wyjaśnienia dawkowane w idealny sposób. Ale później praktycznie każdego mogli "zlalkować" (w sensie, że scenarzyści wymyślali, że nagle jedna z regularnych postaci w serialu "okazuje" się lalką, bo tak), nawet w piątym sezonie, gdyby brakowało im twistów. Dla mnie to bez sensu było.
Adon - 15 Lipca 2014, 09:51

Homer napisał/a

[werble]

FARGO

Chwaliłem już jakiś czas temu i myślałem, że tylko mi się podoba. ;) Niestety zakończenie nieco rozczarowało.

Teraz z kolei oglądam "True detective" - też bardzo dobre póki co.

Homer - 15 Lipca 2014, 18:56

Ja tam nie czuje się rozczarowany :) .
m_m - 15 Lipca 2014, 23:43

Lowenna napisał/a
m_m, próbowałeś Dollhouse?
Kiedyś, ale nie zaskoczyło u mnie. Nie kupuję Whedona w całości, Buffy 15 lat temu oglądałem z wypiekami, ale to przeszłość :mrgreen:

Namawiacie na True Detective , ale nie wiem czy się zabierać, podobno każdy sezon to ma być zamknięta całośc, jeśli tak to od jutra zaczynam.

Lowenna - 16 Lipca 2014, 08:22

IMHO świetnym produktem Whedona jest Dr. Horrible's Sing-Along Blog :omg: Piosenki prześladowały mnie długo :mrgreen:
jewgienij - 16 Lipca 2014, 08:31

m_m napisał/a

Namawiacie na True Detective , ale nie wiem czy się zabierać, podobno każdy sezon to ma być zamknięta całośc, jeśli tak to od jutra zaczynam.

No, pierwszy raczej się nie zamknął jako całość, chyba że coś mi umknęło.
Ma swój rytm, klimat, świetne aktorstwo i zdjęcia. Sama fabuła ucha nie urywa, co więcej, na koniec trochę się skiepszcza, ale zobaczymy, jak wybrną z tego w następnych sezonach.

thinspoon - 16 Lipca 2014, 10:02

jewgienij napisał/a
m_m napisał/a

No, pierwszy raczej się nie zamknął jako całość, chyba że coś mi umknęło.
Ma swój rytm, klimat, świetne aktorstwo i zdjęcia. Sama fabuła ucha nie urywa, co więcej, na koniec trochę się skiepszcza, ale zobaczymy, jak wybrną z tego w następnych sezonach.

Pierwszy sezon to zdecydowanie zamknięta całość. Kolejny będzie już z innymi bohaterami.

m_m - 16 Lipca 2014, 12:05

Może oglądaliście dwa różne seriale? :mrgreen:
Ok, potrzebna trzecia osoba która rozsądzi spór :omg:

Homer - 16 Lipca 2014, 13:47

True Detective -> 1 sezon = 1 całość
Dunadan - 18 Lipca 2014, 09:48

Będzie serial 12 Małp:
http://www.imdb.com/video/imdb/vi819702809/

Dziwnie to wygląda, mocno amatorsko, może taka stylistyka?

jewgienij - 18 Lipca 2014, 11:57

Obawiam się, że z zakręconego, mrocznego, onirycznego , bardziej dickowskiego niż wszystkie filmy na podstawie Dicka dzieła, zostanie tylko pomysł z zarazą i podróżami w czasie, na poziomie sztampowej serialowej SF.
Goria - 18 Lipca 2014, 14:12

Homer napisał/a

[werble]

FARGO

:bravo :bravo :bravo

Martin Freeman w roli ciemnego charakteru.
Billy Bob Thornton w roli zupełnie czarnego.

Montaż!

Obejrzyjcie pilota, a potem już samo poleci!

Świetne, już jestem po całym sezonie i czekam na kolejny.

Goria - 18 Lipca 2014, 14:14

Homer napisał/a
True Detective -> 1 sezon = 1 całość

także rewelacja. Serialowa wersja starego amerykańskiego hitu. Super!

Poza tym jestem po pierwszym odcinku The Strain. Wg. mnie lepsze od książki, szybsza akcja, wprowadzono znaczące zmiany. Obejrzę kolejny. Książka mnie, wstyd się przyznać, uśpiła dwa razy, więc poddałam się z jej czytaniem. :oops:

Goria - 18 Lipca 2014, 14:18

jewgienij napisał/a
The Killing
Już pięć odcinków.
Brytyjskie, to znaczy Amerykanie też się uczą od innych.
Banał, ale działa. Ciągle deszcz, a aktorzy dalecy od urody. Podobamisię.

Wersja duńska nie dla mnie, a dla koneserów. Z założenia co europejskie albo japońskie wartościowsze niż amerykańskie, bo niekomercyjne i artystyczne albo - jak chcą niektórzy - prowincjonalne i pretensjonalne.
Ja poprzestanę na fachowości.

The Killing - oryginał wymiata. Aż żal dupę ściska, że się może komuś nie podobać.

Partner forum