To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Adon - 30 Maj 2014, 01:11

Spróbowałem Salem, dało się obejrzeć, ale nie zachęciło do dalszych odcinków, więc odpuszczam. Za to Penny Dreadful wciągnęła - założenia niby sztampą zapodają, wykonanie też częstokroć, ale nie zabrakło tej iskry, która sprawiła, że ma się ochotę oglądać dalej.
hrabek - 30 Maj 2014, 10:03

Iskra oczywiście ma na imię Eva :)

Ja niestety nie zdzierżyłem i odpuściłem oba seriale.

Ozzborn - 30 Maj 2014, 18:34

A mnie ta ewa to nijak nie rusza... znaczy ok, znalazłyby się ze dwa powody ;) ale tak poza tym nieszczególnie... natomiast sam serial - rewelacja! Baaardzo powyżej oczekiwań. Spodziewałem się marnizny w stylu Ligi Niezwykłych Dżentelmenów, a dostałem fajny wciągający serial, ze świeżym i zaskakująco wnikliwym spojrzeniem na klasycznych bohaterów "grozy". Oby tak dalej!
Adon - 30 Maj 2014, 19:17

hrabek napisał/a
Iskra oczywiście ma na imię Eva :)

Hehehe, chyba mnie troche znasz. ;)
A serio - tylko dla Evy to Camelot obejrzałem. Tutaj na szczęście coś więcej mnie przyciągnęło. ;P:

dziko - 30 Maj 2014, 21:53

Od 1 czerwca w MiniMini+ polska premiera 4 sezonu My Little Pony - przyjaźń to magia. Zdecydowanie, bardzo dobry współczesny serial fantasy (no kidding) :)
Martva - 30 Maj 2014, 22:11

Czy on jest taki od pierwszego sezonu? Czy wcześniej były jakieś inne seriale o kucykach? Ziuta polecał jakieś MLP, ale nie zapamiętałam które, a ich chyba jest kilka?
dziko - 30 Maj 2014, 22:21

Martva, wcześniej były inne. Kucyki jakiś czas temu zostały mocno "przebrandowione". Kiedyś to była taka stricte cukierkowa bajeczka, ale teraz mamy właśnie "Friendship is Magic" (wszystkie cztery sezony), które jest już dużo bardziej jajcarskie, dziecko się świetnie bawi ale i dla dorosłych sporo "mrugnięć ogiem". Dziś np. leciał odcinek, gdzie maluch widzi śledztwo w sprawie nadgryzionego tortu w pociągu, a rodzic odnajduje aluzje do Morderstwa w Orient Ekspresie i Jamesa Bonda :)
Martva - 30 Maj 2014, 22:36

OK, dzięki :) Może kiedyś sobie obejrzę, ponoć widzowie to dziewczęta <12 i mężczyźni >25, ale co tam :mrgreen:
Ziuta - 31 Maj 2014, 11:47

Martva napisał/a
zy on jest taki od pierwszego sezonu? Czy wcześniej były jakieś inne seriale o kucykach? Ziuta polecał jakieś MLP, ale nie zapamiętałam które, a ich chyba jest kilka?

dziko, ma rację, kucykowych seriali było kilka. Tutaj masz filmik o generacjach 1-3. MLP: FiM to tak zwana generacja czwarta i ona podbiła serca milionów :wink: Świetna baja, świetne piosenki, świetna animacja i naprawdę mądrze napisane historie. Robią to, o ile kojarzę, ludzie, którzy robili kiedyś klasyczne kreskówki dla cartoon network. Przy czym polecam oryginalny angielski dubbing, bo jest genialny, a nasz tylko dobry. Sytuacja odwrotna, niż w przypadku Pingwinów.
No i filmik o kucykach czwartej generacji.

Farin - 31 Maj 2014, 13:52

powaliło mnie i obejrzałem ten film o kucykach 4 generacji - moje życie już nigdy nie będzie takie samo. Tym bardziej, że facet tak dobrze podszedł do tematu, że miło się to oglądało!
Ziuta - 31 Maj 2014, 14:20

Farin, teraz czas na pierwszy odcinek. Fazy fascynacji poniakami są dwie:

1. Zaraz obejrzę jeden epizod, żeby wiedzieć, z czego się śmiać szyderczo, kiedy jacyś moi koledzy pochwalą się, że to oglądają.
2. Wy potwory! Właście kończę drugi sezon i chcę więcej! :)

dziko - 31 Maj 2014, 23:39

Jest dokładnie tak, jak mówisz, Ziuta.

To bardzo ważne, by MLP:FiM nie oglądać z doskoku. Ja na początku miałem tak: patrzę kątem oka, jakieś kucyki się wydzierają na siebie, więc myślę: co za durną bajkę moje dziecko ogląda. Acz raz coś mnie zaintrygowało i obejrzałem do końca - to było akurat "Czytaj i płacz" czyli odcinek promujący czytanie książek (i bardzo zabawnie nawiązujący do Indiany Jonesa). A dalej to już jak piszesz w pkt. 2 :D

Swoją drogą, polski dubbing wydaje mi się bardzo dobry, jeśli angielski jest dużo lepszy to faktycznie musi być genialny.

Fidel-F2 - 1 Czerwca 2014, 02:27

Co ćpacie?
Ziuta - 1 Czerwca 2014, 08:36

dziko napisał/a
Swoją drogą, polski dubbing wydaje mi się bardzo dobry, jeśli angielski jest dużo lepszy to faktycznie musi być genialny.

Żeby nie było: polska wersja uchodzi za jedną z lepszych, amerykańscy fani dali jej wysoką notę w rankingu tłumaczeń (na pewno w pierwszej piątce).

Cytat
Co ćpacie?

Najlepszy towar w mieście.

LadyBlack - 1 Czerwca 2014, 09:12

Te "nowe" kucyki są naprawdę dobre. Niegłupie i zabawne. I nawet piosenki znoszę dobrze.
No i to jednak nie ten typ, który lubi Szeregowy, to nie "słodkorożce" :wink:

thinspoon - 1 Czerwca 2014, 10:50

Fidel-F2 napisał/a
Co ćpacie?

Fidel-F2 - 1 Czerwca 2014, 10:52

Świat jest kurefsko rużnorodny.
LadyBlack - 1 Czerwca 2014, 12:11

Książę Dzielcelot jak ta lala, ani chybi jak lala :mrgreen:
m_m - 4 Czerwca 2014, 15:39

Z lekkim niepokojem, no i co tu dużo pisać, wstydem, przyznaję się do tego, że oglądałem Drużynę A. Tak mniej więcej 80% odcinków udało mi się obejrzeć, w poniedziałek był nadany ostatni.
Głupie to było jak nie wiem co, ale chciałem sprawdzić co ludzie w tym widzieli, bo mnie ominął ten serial, gdy leciał w latach 90tych.
Polubiłem Murdocka, chyba właśnie dla niego to oglądałem.
Teraz leci MacGyver, no ale tego to już nie zniosę, nawet jednego odcinka :mrgreen:

Adon - 4 Czerwca 2014, 17:27

Zacząłem "Fargo". Dobrze się zapowiada.
Radomir - 4 Czerwca 2014, 23:18

m_m napisał/a
Głupie to było jak nie wiem co

Teraz to jest głupie, ale wtedy było czymś niesamowitym.

Fidel-F2 - 5 Czerwca 2014, 01:16

Nigdy nie było
konopia - 5 Czerwca 2014, 10:44

m_m napisał/a
Teraz leci MacGyve

:omg: a ja to kiedyś oglądałem z wypiekami na twarzy, drużynę A też.
Na satelicie leciało, nie pamiętam juz jak nazywał sie tan kanał co to nadawał same takie kultowe starocie, przeszło 20 lat temu.

mesiash - 5 Czerwca 2014, 11:05

Fidel-F2, za stary jesteś i byłeś, żeby to lubić. Teraz też pewnie by mnie drażniło, ale tak jak u wszystkich, tego typu seriale przywołują raczej wspomnienia z czasów, kiedy było się młodszym.
Fidel-F2 - 5 Czerwca 2014, 13:38

W latach 90-tych to ja studiowałem i widywałem telewizor średnio raz do roku. Inne rzeczy miałem na głowie.
jewgienij - 6 Czerwca 2014, 19:11

Fidel-F2 napisał/a
W latach 90-tych to ja studiowałem i widywałem telewizor średnio raz do roku. Inne rzeczy miałem na głowie.

Normalnie siedem lat w Tybecie.

Fidel-F2 - 6 Czerwca 2014, 21:29

Ano siedem lat studiowałem :mrgreen:
nureczka - 6 Czerwca 2014, 21:51

Fidel-F2, ja też. Na studiach sobie kupiłam pierwszy telewizor. Kolorowy.
Fidel-F2 - 6 Czerwca 2014, 21:55

Po co?
nureczka - 6 Czerwca 2014, 21:58

Zgadnij!

Partner forum