To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Chal-Chenet - 3 Stycznia 2010, 00:59

A co to za rodzaj muzyki?
Fidel-F2 - 3 Stycznia 2010, 01:00

wpisz 'Vic Chestnutt' w youtubie, co ja będę gadał
Chal-Chenet - 3 Stycznia 2010, 01:05

Fakt.

Na pewno nie na dzisiaj, ale wydaje się być niezłe...

Fidel-F2 - 3 Stycznia 2010, 01:08

dla mnie rewelacja, nie mogę się oderwać
Chal-Chenet - 6 Stycznia 2010, 23:09

Ihsahn - After
kawał dobrej roboty, były mózg Emperora robi swoje. Wychodzi świetnie, ale tylko dla tych, którzy lubią podobną muzykę.
Próbka: http://www.youtube.com/watch?v=QpluTn_bPXI
(Aczkolwiek na albumie są lepsze utwory.)

qbard - 7 Stycznia 2010, 09:38

AC/DC w Polsce. Ostatnio byłem na nich w Chorzowie na Monsters of Rock ze 100 lat temu.
Memento - 7 Stycznia 2010, 11:18

Nie wiem czy jechać na AC/DC, czy na Slayera i Motylicę. Ci drudzy jeszcze mogą do nas wpaść, ale Acca Dacca już raczej nie...

Tymczasem, mam smaka na starocia i słucham sobie Sabbath, Bloody Sabbath. ^_,^

Hubert - 7 Stycznia 2010, 21:23

Musiałem wpaść na chwilę, by podzielić się TYM :mrgreen:
mad - 7 Stycznia 2010, 22:31

Ale jazda!
Jeśli się na koncert zdecyduje, to jako support mógłby wystąpić nieopierzony grajek - Angus Young ze swoja załogą :wink:

qbard - 8 Stycznia 2010, 10:25

Christopher Lee ma swoje 5 minut, niech korzysta.
cherryen - 11 Stycznia 2010, 21:37

grassskirt - on my own..
cherryen - 11 Stycznia 2010, 21:43

Fidel-F2 napisał/a
wpisz 'Vic Chestnutt' w youtubie, co ja będę gadał

Dobrrre! :)

Agi - 11 Stycznia 2010, 21:47

cherryen, czemu nie używasz Edyty?
cherryen - 12 Stycznia 2010, 19:10

Z lenistwa :wink:
Będę się pilnować!

Dunadan - 28 Stycznia 2010, 21:45

Czasem zaskakuję siebie muzycznie... zasadniczo nie trawię black metalu, growlu i innych takich cudów, dla mnie to bez sensu i tyle, jak disco-polo ( bez urazy za porównanie ). Ale są dwa takie wyjątki. Pierwszy to Samael drugi... drugiego wyjątku ostatnio słucham bez końca, w kółko. W zamierzchłej przeszłość swego życia natknąłem się na pewien kawałek zespołu Summoning. Potem kawałek ów zgubiłem i odnalazłem na nowo, całkiem niedawno. Posłuchałem sobie paru płyt tej kapeli - no normalnie rewelacja, strasznie mi wpadli w ucho a orkowy głos tylko dodaje klimatu - normalnie rewelka :shock:
A oto kawałek:
the Legend of Master - Ring
http://www.youtube.com/watch?v=U4yupJuCv3A
Śpiewają wersety z wierszyka o pierścieniach :)

Ktoś ma podobne odczucia w stosunku do Summoning? bardzo mi się też podoba nostalgiczny "Kor" http://www.youtube.com/wa...eature=related, wielkie wrażenie zrobił też na mnie "Over the old hills" z niesamowitymi efektami dźwiękowymi... http://www.youtube.com/watch?v=rl60kjN8NoA

Udało mi się kogoś do nich przekonać?... :mrgreen:

Virgo C. - 28 Stycznia 2010, 22:07

Fidel-F2 napisał/a
dla mnie rewelacja, nie mogę się oderwać

Nie Ty jeden, naprawdę świetny wokalista. Szkoda, że nic więcej nie nagra :(

ketyow - 29 Stycznia 2010, 00:17

Dunadan, po pierwszym kawałku byłem gotów ich skreślić, jednak nadrobili drugim. Trzeciego posłucham jutro jeśli znajdę czas. Może mi się wkręci bardziej :)

BTW. - dwuosobowy zespół - wszystko muszą chyba nagrywać oddzielnie a potem miksować do jednej ścieżki.

Ale tematyka ciekawa
Cytat
Nowością w twórczości Summoning jest również płyta Oath Bound, na której po raz pierwszy w historii zespołu ukazał się utwór napisany w całości w Czarnej Mowie Mordoru, zatytułowany Mirdautas Vras.

mdegorski - 30 Stycznia 2010, 13:04

Moje gusta muzyczne? Hm, Marilyn Manson (świetny koncert w Stodole, był ktoś?), Nine Inch Nails, Angels and Airwaves, AC/DC, Bruce Springsteen, Slipknot, Metallica, troche polskich (Myslovitz, O.N.A., Coma... tej ostatniej grupy się szykuje koncert na Rock in Arena w Poznaniu za dwa tygodnie), Aerosmith, Gunsi, Katatonia, Led Zeppelin, U2, Ozzy i wiele innych... :)
Chal-Chenet - 30 Stycznia 2010, 14:51

mdegorski napisał/a
Coma... tej ostatniej grupy się szykuje koncert na Rock in Arena w Poznaniu za dwa tygodnie

Szkoda, że właściwie tylko Coma jest znośna na tym całym festiwalu.

mdegorski - 30 Stycznia 2010, 15:01

To prawda. Hey jakoś nie trawię choć wiem, że ludziom się podoba (może się przekonam); Muchy to taki zespół popowy w trochę lepszej formie (da się przełknąć, ciekawe jak będzie live); Happysad - wszystko tylko nie to. Reszty nie kojarzę.

Jedziemy ze znajomym żeby się wyrwać z tego nudnego Torunia i pobawić. ;)

mad - 31 Stycznia 2010, 13:51

Trochę nowości jazzowych słucham:
Garbarek - Dresden In Concert - bardzo dobre, polecam!
Jarrett - Paris London Testament - ciężko mi się przebić przez tem 3-płytowy album.
Stańko - Dark Eyes - dobre, ale nie przebija wcześniejszych płyt z polskim sładem.
Jeszcze czeka na mnie nowa płyta Pata Metheny.

Adon - 31 Stycznia 2010, 14:51

Dunadan napisał/a
Udało mi się kogoś do nich przekonać?... :mrgreen:

Znam od bardzo dawna (zagrywaliśmy się w Warhammera przy Lugburz czy Minas Morgul kiedy się ukazały :mrgreen: ). Nigdy mnie jakoś specjalnie nie ruszali, ale mają trochę naprawdę niezłych numerów. Np. świetny Long Lost to Where No Pathway Goes

Hubert - 11 Lutego 2010, 20:39

A jednak musiałem na chwilę wpaść na forum.
ON wraca do macierzystej kapeli :D

mad - 14 Lutego 2010, 15:33

To dobrze. To co wyprawiał Ellefson w swoim pokracznym projekcie F5, wołało o pomstę do nieba.
Jestem pod wrażeniem nowej płyty Shining - Blackjazz. Kapitalna muzyka!

Chal-Chenet - 14 Lutego 2010, 15:58

Coś bliżej o tym Shining?
Memento - 17 Lutego 2010, 10:44

Stwierdzam, że przypadki wcale nie są takie złe. Guglałem za koncertem Entombed w Polsce, na co Google wypluł stronę wytwórni Selfmadegod Records (gdzie w przyszłości jeszcze parę płyt kupię for siur), konkretnie podstronę albumu Can`t Get Us All Daymares. Posłuchałem co tam mają ciekawego na gejspejsie i dziś zamówiłem płyciwo. Milusi to suprajs dowiedzieć się, że nad Wisłą też rzeźbią deatn`n`rolla. Czy co to tam płynie przez Warszawę.
Chal-Chenet - 21 Lutego 2010, 20:02

Nowy Burzum. Premiery jeszcze nie miało, ale gdzieniegdzie już śmiga. Posłuchałem i jestem bardzo zadowolony. Po tylu latach przymusowego czekania, Varg nagrał świetną płytę metalową. Na plus wokal, nie jest tak bardzo piskliwy jak dawniej, a mnie to akurat odpowiada. Same kompozycje z kolei są przemyślane, z początku wolne, później przybierają na szybkości. Bardzo podoba mi się produkcja, taka brudna, przytłumiona, do tej muzyki pasuje idealnie.
Nie wiem nawet, czy nie jest to druga najlepsza, po "Filosofem", płyta tego projektu.

gorbash - 21 Lutego 2010, 20:28

Mocne słowa. Trza wypróbować!
rybieudka - 21 Lutego 2010, 23:36

Łojojojojojoj... to już?! Się człowiek zagapił na chwilę. No nic, trzeba będzie poszukać i obadać:)
Chal-Chenet - 21 Lutego 2010, 23:44

Obadajcie, ciekawy jestem, czy Wasze opinie będą równie entuzjastyczne. :)

Partner forum