Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
jewgienij - 18 Maj 2014, 21:22
Fidel-F2 napisał/a | jewgienij napisał/a | Większość próbowałem | nie dziwisz się więc pewnie, że trudno mi uznać ferowane przez Ciebie oceny za szczególnie wartościowe |
No, nie dziwię się.
Masz Rzym na liście.
Matrim - 19 Maj 2014, 10:42
jewgienij napisał/a | Najgorsze, że nie mam pojęcia, co teraz oglądać, próbowałem już chyba wszystkiego. |
Patrząc na to, że na siedem masz trzy seriale HBO, to The Wire i Newsroom (a może i Rodzina Soprano). Na liście Fidela masz trzy kolejne (Treme, Deadwood i Rzym). Ja się podpiszę pod wszystkimi, a są jeszcze seriale BBC (poza Sherlockiem...).
Z komediowych, Community to dobry wybór (ale tu świetne trzy sezony poprzedzają słaby czwarty, choć Ziuta pisał, że piąty to powrót do dobrego poziomu, bo twórca serii wrócił). Ja bym do tego dodał oczywiście The Office. A z nowszych New Girl i Modern Family.
mesiash - 19 Maj 2014, 11:12
Matrim napisał/a |
Z komediowych, Community to dobry wybór (ale tu świetne trzy sezony poprzedzają słaby czwarty, choć Ziuta pisał, że piąty to powrót do dobrego poziomu, bo twórca serii wrócił). Ja bym do tego dodał oczywiście The Office. A z nowszych New Girl i Modern Family. |
O to to. Jak się komuś Office spodobało, to Parks & Recreations też podejdzie, chociaż początek jest trudny.
jewgienij - 19 Maj 2014, 12:47
Matrim napisał/a |
Patrząc na to, że na siedem masz trzy seriale HBO, to The Wire i Newsroom (a może i Rodzina Soprano). Na liście Fidela masz trzy kolejne (Treme, Deadwood i Rzym). |
To wszystko znam, nie moja działka.
Newsroom też.
Soprano jest super, ale to już klasyka.
Martva - 19 Maj 2014, 12:52
Big Bang Theory?
jewgienij - 19 Maj 2014, 12:58
No nie, jak już jesteśmy przy sitcomach, to raczej Frasier albo - nie pamiętam tytułu - gruby gość z żoną i upierdliwym teściem, dostawca w firmie kurierskiej.
Fidel-F2 - 19 Maj 2014, 13:11
Martva napisał/a | Big Bang Theory? | ale to słabe jest
konopia - 19 Maj 2014, 13:23
Sitcomy?
everybody loves raymond
co rano poprawia mi humor!
jewgienij - 19 Maj 2014, 14:00
Za Alfa już tyle razy oberwałem, że przyznaję się ostrożnie
Lowenna - 19 Maj 2014, 22:51
Odpuściłam Orphan Black po s02e01. Jeżeli ktoś kontynuuje, warto wrócić?
Lowenna - 20 Maj 2014, 10:28
Zakończenie 6 sezonu Castle. Domek zarżnęli to i Zamek sięga bruku
mesiash - 20 Maj 2014, 10:42
jewgienij napisał/a | No nie, jak już jesteśmy przy sitcomach, to raczej Frasier albo - nie pamiętam tytułu - gruby gość z żoną i upierdliwym teściem, dostawca w firmie kurierskiej. |
King of Queens czy też po naszemu - Diabli nadali. Jak to Ci się podobało, to Wszyscy kochają Raymonda też powinno Ci podejść, bo to to samo "uniwersum"
figurant - 20 Maj 2014, 10:48
Lowenna napisał/a | Domek zarżnęli to i Zamek sięga bruku |
Co to domek?
Lowenna - 20 Maj 2014, 11:14
figurant napisał/a | Lowenna napisał/a | Domek zarżnęli to i Zamek sięga bruku |
Co to domek? | House (m.d.)
figurant - 20 Maj 2014, 11:47
Lowenna, dzięki.
konopia - 20 Maj 2014, 14:38
mesiash napisał/a |
King of Queens czy też po naszemu - Diabli nadali. Jak to Ci się podobało, to Wszyscy kochają Raymonda też powinno Ci podejść, bo to to samo uniwersum |
dokładnie, tak, w dzisiejszych dcinkach:
King of Queens - było o motorze.
Wszyscy kochają Raymonda - Rober świętował 90 dni małżeństwa.
hrabek - 20 Maj 2014, 14:47
A Chicago Fire ktoś ogląda? Ale nie w tempie TVP tylko jest po finale drugiego sezonu?
m_m - 21 Maj 2014, 00:28
Pytanie pod pytaniem, ale moje za 100 punktów: w sieci pojawił się nowy sezon Californication, z lektorem, na HBO jeszcze go nie ma, więc gdzie go mozna obejrzeć legalnie? Skąd ludziska go biorą? Odpowiedź pewnie będzie dla maniaków serialowych oczywista, dla mnie niestety taka nie jest
Fidel-F2 - 21 Maj 2014, 01:11
z torrentów albo ze stronek do oglądania - alekino.tv, seansik.tv, itp
m_m - 21 Maj 2014, 07:50
Fidel nie wyraziłem się dość jasno, sorry. Wiem ze mozna ściągać i oglądać online, no ale skąd bierze się te odcinki, z lektorem profesjonalnym, ale bez znaczka HBO? No chyba ze piractwo juz jest takim przemysłem, ze opłaca się wynająć takiego lektora?
Lowenna - 21 Maj 2014, 08:22
m_m, Californication odpuściłam w połowie 3 sezonu i nie wiem jak wygląda sytuacja w tym konkretnym przypadku. Jednak w innych produkcjach spotkałam się kilka razy z programem czytającym, który zastępował lektora.
morham - 21 Maj 2014, 09:15
hrabek, ja jestem. Końcówka drugiego dokładnie taka jak się spodziewałem. Zaczęło się robić cukierkowo więc musiano coś popsuć i jakiegoś DUP**GO clifhangera zapodać.
Penny Dreadful - Timothy Dalton i Eva Green ? Oglądam. Nieważne jaki to będzie serial Dalton i Green Oglądam.
hrabek - 21 Maj 2014, 10:14
m_m, a nie jest tak, że serial jest dostępny np. na HBO GO i tam nie ma znaczka? A ci, co go ściągają i udostępniają robią to właśnie z tej strony? Nie wiem na pewno, zgaduję, ale bardzo często tak właśnie jest w przypadku seriali "rippowanych" z przeróżnych stron internetowych.
morham, to powiedz mi o co chodziło w odcinku 20,
figurant - 21 Maj 2014, 10:22
Penny Dreadful - jest serialem, który mogę bardzo polubić.
hrabek - 21 Maj 2014, 10:24
Apropo Penny Dreadful, to było to tak bardzo dreadful, że wytrzymałem pół odcinka. I tylko dla Evy Green. Do dziś zachodzę w głowę, co ona robi w tych popłuczynach?
Borsuk - 21 Maj 2014, 10:43
Battlestar Galactica warto?
e. Chodzi mi o serial z 2004.
Lowenna - 21 Maj 2014, 10:53
Borsuk, nie, nie warto tylko KONIECZNIE NADRABIAJ ZALEGŁOŚCI
Borsuk - 21 Maj 2014, 10:57
Lowenna napisał/a | Borsuk, nie, nie warto tylko KONIECZNIE NADRABIAJ ZALEGŁOŚCI |
W takim razie obiecuję poprawę.
Fidel-F2 - 21 Maj 2014, 11:19
Borsuk, zdecydowanie warto dwa pierwsze sezony, trzeci to ostre pikowanie w dół, do czwartego się nie zmusiłem więc nie wiem.
m_m - 21 Maj 2014, 11:29
hrabek napisał/a | m_m, a nie jest tak, że serial jest dostępny np. na HBO GO i tam nie ma znaczka? |
Hm, nie wiem na jakiej zasadzie działa HBO GO, ale twoja teoria moze byc prawdziwa. Moze to taka taktyka zeby najpierw pokazać wszysykie odcinki właśnie tam, a potem dopiero w TV. Tak czy owak, muszę się zainteresować tematem. Nie chce mi się czekać na telewizyjną premierę C 7.
|
|
|