To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.08.23)

Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 09:35

Ho, ho. Ale wprowadzasz bałagan a co bardziej nerwowi (lub przekorni) nie przyjdą boś ich wpisał nie pytając. Poniał?
A jak będziesz uparty to wezwę Wielkiego Przodownika Dareko i szefową sił zbrojnych SKOFy Mirię.
I po prostu spuścimy Ci bęcki.

Adanedhel - 9 Czerwca 2008, 09:44

Wpisałem tylko osoby, które zaznaczyły, że będą lub mogą być - nikogo więcej. Jeśli nie przyjdą nic się nie stanie, nieraz nawet "100% pewni" nie przychodzili.
Uparty jestem z natury i niektórzy nic na to nie poradzą, a wręcz przeciwnie.

Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 09:47

Ale nie czyńmy z tego zwyczaju. O to mi chodzi. Ta lista jednak po coś jest. Nieprawdaż? A poradzić na upartość zawsze się da. Mój kaishaku zrobi Ci Ciach! i po problemie.
No ewentualnie sprawdzi gdzie masz ślinianki.

Adanedhel - 9 Czerwca 2008, 09:50

Kruku, opiekuję się listą od jakiegoś czasu (prawdopodobnie po raz ostatni) i pierwszy raz są takie problemy. Podejrzewam jakiś spisek... ale mniejsza z tym.
Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 09:55

Spisek mówsz... jako samozwańczy szef tajnych służb Skofy zajmę się tematem.
Za opiekę chwała, za brak konsultacji bana! (mbiko i Lavide czegóś niezadowoleni byli...).

agrafek - 9 Czerwca 2008, 10:43

Wobec niezwykłych zupełnie zamieszań związanych z listami aż boję się napomknąć, że istnieje ok 23% szansa na moja obecność w wskazanym dniu w Warszawie :D
Witchma - 9 Czerwca 2008, 10:46

agrafek, musisz jeszcze specjalne oświadczenie wydać, iż pomimo tak niskiego prawdopodobieństwa Tego udziału w spotkaniu zgadzasz się na umieszczenie swojego nicku na liście ze znakiem zapytania, tudzież się nie zgadzasz i żeby potem nie było... ;)
Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 10:47

Lubię ludzi dokładnych. Dwadzieścia trzy procent powiadasz?
Studnia - 9 Czerwca 2008, 16:28

Ja to widzę, że Tajemniczy Wysłannik musi zwiększyć ilość zarezerwowanych miejsc... Oczywiście zakładając że wszystkie :?: się pojawią.
Chyba że zostawi on (Tajemniczy Wysłannik) zdobycie dodatkowych miejsc waszej inwencji...

merula - 9 Czerwca 2008, 16:28

A, i jeszcze musisz określić, czy to duży znak zapytania, czy niekoniecznie. :wink:

Nad kolegą łysym z Łodzi pracuję. Powiada, że jak się nie zdarzy katastrofa, to wyraża chęć dołączenia, do naszego zacnego grona :mrgreen: ;P: Ale jeszcze go Adi nie dekonspiruj.

Adanedhel - 9 Czerwca 2008, 17:49

Nie, najlepiej już w ogóle nikogo nie będę dekonspirował, bo jeszcze będą mi potem procesami grozić...
Studnia - 9 Czerwca 2008, 19:06

Czyli Tajemniczy Wysłannik pozostaje przy jednym dużym stole. W razie czego dojdzie do ekspansji i wchłonięcia terenów sąsiednich...

Acha, i osoba która pierwsza się zjawi na miejscu zbrodni, niech zgłosi się do obsługi w sprawie rezerwacji na nazwisko... SKOFA :mrgreen:

Witchma - 9 Czerwca 2008, 21:35

Z przykrością muszę prosić o wykreślenie mnie z listy, egzaminy Ronina opanowały również niedzielę :(
agnieszka_ask - 9 Czerwca 2008, 22:26

Witchma :cry:
Adanedhel - 10 Czerwca 2008, 09:12

Niedobrze, niedobrze. Ale jeszcze się trochę pokombinuje, dopisze parę osób bez zezwolenia, na przykład Kruka, żeby lista imponująco wyglądała.

SKOFA XVI, Warszawa, Cafe Biba, 14.VI.2008

1. agnieszka_ask
2. Adanedhel
3. agrafek :?: (na 23%)
4. Iza
5. rysiull
6. ...
7 i 8. dalambert + Pucek :?:
9. czterdziescidwa
10. merula
11. okiBm :?:
12. Lavide
13. gorim
14. ...

Kruk Siwy - 10 Czerwca 2008, 11:33

Pozwoleń nie udzielam, bo choć jestem jednym z inicjatorów to jednak na szczęcie nie mam na imprę kopyrajtu.
Ale w ucho w przy najbliższej okazji dać mogę, nawet jeżeli ktoś jest papierowym sportowcem...

Ixolite - 10 Czerwca 2008, 12:01

Mnie to zasadniczo można z listy już odjąć. 99,99% pewności, że będę inaczej czas spędzał w sobotę...
agnieszka_ask - 10 Czerwca 2008, 15:04

Kruku Siwy ja rozumiem, że cała ta akcja z listą jest uzewnętrznieniem żalu, że nie możesz z nami spędzić czasu :(
Jednakowoż rozumiemy twoje pobudki i jeśli będzie to dla Ciebie chociaż minimalnym pocieszeniem, to zobowiązuję się wypić Twoje zdrowie i wszystkich, którzy w Nidzicy wylądują ;)

Czy teraz lepiej? :wink:

merula - 10 Czerwca 2008, 20:32

Jeśli bedziesz piła to zdrowie za kazdego osobno, to na własnych nogach nie wyjdziesz :wink:
Adanedhel - 10 Czerwca 2008, 20:48

Rzeczywiście, biorąc pod uwagę ilu samych skofowiczów tam wyląduje... ;)

Cóż, wyszło na to, że Ixa trzeba odciąć. Małe są szanse, że zjawi się gorim. Ale za to Izę pozyskałem dla naszej sprawy, a pracuję nad jeszcze jedną, nowo nawróconą miłośniczką fantastyki.

mBiko - 10 Czerwca 2008, 20:53

Ech, te kobiety.
Rano twierdzi żem zarósł, po południu żem łysy i bądź tu człowieku mądry.

Jak pisała merulka będę, o ile nie zdarzy się jakiś kataklizm.

Kruku Siwy i Adanedhelu moje marudzenie na temat wpisu na liście wynikało raczej z wrodzonej przekory, ogólnego malkontenctwa i próby odreagowania stresu. Była to zgrywa zdecydowanie nieudana. Przepraszam za wprowadzenie w wątku atmosfery niezadowolenia i pretensji wobec organizatorów. Przepraszam zwłaszcza Adiego.

Adanedhel - 10 Czerwca 2008, 21:01

mBiko, nie ma sprawy, zapomnieć o tym i więcej nie wspominać. Na moją reakcję też wpłynął stres i zmęczenie.
merula - 10 Czerwca 2008, 21:09

mBiko, ale przecież mówiłam, że zarosłeś twarzowo, a łysy jesteś wyżej przecież ;P:
agnieszka_ask - 10 Czerwca 2008, 21:33

merula napisał/a
Jeśli bedziesz piła to zdrowie za kazdego osobno, to na własnych nogach nie wyjdziesz :wink:

o nie, nie, to będzie jeden duży łyk za wszystkich. znam swoje możliwości - są fatalne, więc nawet spory łyk, to z mojej strony naprawdę "coś" 8)

Kruk Siwy - 11 Czerwca 2008, 09:46

agnieszka_ask, dużo lepiej i żałuję że Cię nie poznam osobiście. No ale Nidzica wzywa.
Bawcie się dobrze i róbcie skandaliczne zdjęcia!

Witchma - 11 Czerwca 2008, 09:48

Kruku, no jakież to nieszczęście- jak się wreszcie zdecydowałam (prawie) zawitać do Warszawy, to Ty przede mną uciekasz.
Kruk Siwy - 11 Czerwca 2008, 09:57

Latającym Krukiem jestem. A Ty i tak nie przyjedziesz...
Do następnego razu!

Witchma - 11 Czerwca 2008, 10:08

Kruk Siwy napisał/a
A Ty i tak nie przyjedziesz...

Ale czy jesteś pewien? 8)

Adanedhel - 11 Czerwca 2008, 10:19

Witchma napisał/a

Ale czy jesteś pewien? 8)

Hm... Co chcesz przez to powiedzieć? :wink: :mrgreen:

Kruk Siwy - 11 Czerwca 2008, 10:25

Witchma, jestem pewien. Znam Cię już trochę źwierzątko. Gdyby nie mbiko to i w mieście Łodzi też byśmy się pewnie nie spotkali. No ten egzemplarz tak ma!

Partner forum