To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Chal-Chenet - 25 Października 2009, 16:58

Z nowym Nile też się zapoznaję. Niezłe, ale muszę się jeszcze osłuchać.
Hubert - 25 Października 2009, 17:57

Więc mówicie, że Slayer daje radę? Trzeba sprawdzić.
mad - 25 Października 2009, 18:10

Najpierw sprawdzić, a potem kupić. Obowiązkowo!
Chal-Chenet - 25 Października 2009, 18:13

Daje, daje. Cały dzień u mnie grzeje i nie zanosi się, żebym dzisiaj włączył jakąś inną muzykę. :D
baranek - 29 Października 2009, 07:55

Piekarczyk wydał płytę. słuchał ktoś? mniam?
Chal-Chenet - 29 Października 2009, 08:37

Solo?
baranek - 29 Października 2009, 08:45

solo. z kowerami starych rokowych numerów. przed chwilą w telewizorze leciało 'na betonie kwiaty nie rosną'. ale tylko z gitarą. i nie wiem czy cała płyta taka jest. bez prądu.

e: http://muzyka.wp.pl/title...ml?ticaid=19021

ale mówił, że płyta już była gotowa, jak się dowiedział, że jest 50-lecie rocka w Polsce.

Ozzborn - 29 Października 2009, 09:32

Ano właśnie wczoraj mnie tatko o tym poinformował - ciekawe, ciekawe.
qbard - 29 Października 2009, 22:34

ooo, fajnie. stara wiara nie rdzewieje
mad - 1 Listopada 2009, 17:13

Znudził mi się trochę nowy Slayer. Nie wiem, albo za często puszczałem, albo jakaś taka bardzo prosta ta płyta jest.
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 17:23

To raczej kwestia osłuchania. Ale jak wrócisz do niej za miesiąc i znowu chwyci, znaczy, że jednak jest dobra. Ja słucham już nie całej, ale ulubionych jej fragmentów.
mad - 1 Listopada 2009, 20:37

Chyba masz rację. Widać, żeś mądry człek. Jak coś takiego napisałem na forum metalowym, zostałem prawie zbanowany.
Memento - 2 Listopada 2009, 00:15

Przy pierwszym słuchaniu Nekropoliz Wiadra nie siadło mi, a potem na parę miesięcy poszło w odstawkę. Dziś mnie jakoś tak złapał nastrój i słucham tego pół dnia. Nie skopało *beep*, ale ciut sponiewierało. Ot, kolejna płyta Vadera. Nie to co takie Litany na przykład...

Odnośnie jednego powyższego, mnie najl nie leży. Ale to już mówiłem. x-)

Hubert - 4 Listopada 2009, 10:43

mad napisał/a
Chyba masz rację. Widać, żeś mądry człek. Jak coś takiego napisałem na forum metalowym, zostałem prawie zbanowany.

Ekhm, które to było? :mrgreen:

Chal-Chenet - 11 Listopada 2009, 05:01

Mgła. Rewelacyjny black! Chyba muszę się nieco bardziej zorientować w polskiej scenie, bo skoro nie znałem perełek typu Mgły właśnie, mam zapewne duże braki. W każdym razie, świetna, surowa muza, niesamowity klimat. Jeśli ktoś lubi black metal, polecam serdecznie.
andre - 11 Listopada 2009, 08:58

to ja polecam Furię :D
Chal-Chenet - 11 Listopada 2009, 09:39

Furia świetna, potwierdzam. Byłem w sobotę na koncercie, są rewelacyjni i w studiu i na żywo. :) (Ale mimo wszystko, jeśli chodzi o ten zespół, wolę ich wcielenie jako Massemord.)
Chal-Chenet - 15 Listopada 2009, 11:41

Nowy kawałek Turbo: http://turbo.muzzo.pl/
Nawet fajne, widać, że chyba dadzą radę bez Kupczyka.

Hubert - 15 Listopada 2009, 11:58

Przesłuchałem Kult: Hurra!. Świetna płyta, chyba najlepsza od czasu Ostatecznego krachu systemu korporacji - powinna zamknąć jadaczki tym, którzy gardłowali, że Kult się skończył, a Kazik wypalił. Marudy oczywiście się znajdą, ale mniejsza o nich. Z płyty bije energia, ale taka pozytywna. Nie ma tu piosenek o tym, że świat jest zły i porąbany. Kazik znów stał się rozchechanym szydercą, który owszem, widzi wady Polski i świata, ale podchodzi do nich z pewną pobłażliwością. Stąd pogodniejsze teksty i melodie. Bardzo równa płyta, ale in plus wybijają się Nowe tempa i Amnestia. Warto było czekać :)

Poza tym dostałem Tatę 2, ale jeszcze nie zdążyłem przesłuchać w całości.

baranek - 15 Listopada 2009, 12:22

'Seventh Star' sobie znowu słucham. niby to już nie Black Sabbath, ale niezła płyta. lubię.
Ozzborn - 15 Listopada 2009, 15:15

Chal-Chenet, myślę że to poniekąd dlatego, że nowy wokalista bardzo podobnie śpiewa, pasuje do klimatu.
baranek, polecam w takim razie solowe płyty Iommi'ego z Glennem Hughesem "Dep sessions" (jeszcze do niedawna krążyło w nieoficjalnym obiegu jako Eighth star) i Fused. Ostatnio ciągle słucham. Chyba czas sięgnąć i po siódmą gwiazdkę, bo ja znam dosyć słabo.

Chal-Chenet - 19 Listopada 2009, 18:32

Cssaba. Wielce interesujący projekt poboczny Nihila, muzyka Massemord i Furii. Eksperymentalny black metal, z naleciałościami dark ambient. Efekt jest intrygujący.
mad - 19 Listopada 2009, 22:20

Oj, trzeba się z tym zapoznać. Ostatnio coraz cieplej patrzę na BM, który wcześniej trochę zjadał własny ogon. Parę dobrych rzeczy w bieżącym roku się ukazało, na czele chyba z płytą zespołu Cobalt. To jak na razie dla mnie album roku w kategorii BM
Freva - 23 Listopada 2009, 15:14

Chal-Chenet napisał/a
Mgła. Rewelacyjny black! Chyba muszę się nieco bardziej zorientować w polskiej scenie, bo skoro nie znałem perełek typu Mgły właśnie, mam zapewne duże braki. W każdym razie, świetna, surowa muza, niesamowity klimat. Jeśli ktoś lubi black metal, polecam serdecznie.

Mgła świetna polska kapela :) sprawdz zespol Leichengott i plyte Cyrograf. Z plyty na plyty lepiej :)

A ja teraz slucham LEASH EYE-V.E.N.I mieszanka hard rocka z lat 70 tych i stoner rocka :) Warszawska grupa muzyków Corruption i Dragon'Eye. Dużo klawisza w starym stylu i bujajacego stonerowego klimaciku :)

Fidel-F2 - 23 Listopada 2009, 17:51

Freva napisał/a
stoner rocka
co to?
dzejes - 23 Listopada 2009, 18:05

Pozwól, że pomogę.
Agi - 23 Listopada 2009, 18:16

dzejes, fajny myk :mrgreen:
Freva - 23 Listopada 2009, 18:22

to taka mieszanka doomu i hard rocka lat 70 tych :)
hijo - 23 Listopada 2009, 19:24

Czy, któryś z forumowiczów wybiera sięmoże na koncer rammstein w njabliższy piątek?
Chal-Chenet - 23 Listopada 2009, 19:59

Freva napisał/a
sprawdz zespol Leichengott i plyte Cyrograf. Z plyty na plyty lepiej :)

Dzięki za polecankę. Obadam. :)

Partner forum