Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?
Kruk Siwy - 10 Lipca 2009, 21:18
Drugi numer po Zmianie był lepszy niż pierwszy. Prawda? No to czekajcie spokojnie. Może trzeci będzie ekstra lux? Się pomaca się będzie wiedziało.
Virgo C. - 10 Lipca 2009, 21:25
Mnie najbardziej zastanawia Pilipiuk. Co prawda felietony już mu się zdarzało w MF pisać ale on wychodził od czasu do czasu, a tutaj co miesiąc tekst będzie. Jak autor da upust swoim poglądom politycznym to może być, że pierwszy raz jakiś dział w dowolnym piśmie będę omijał szerokim łukiem
dalambert - 10 Lipca 2009, 22:05
Virgo C., wręcz przeciwnie nareszcie się ciekawie zrobi, dosć politpoprawnej papki
Virgo C. - 10 Lipca 2009, 22:14
No ja nie wiem czy podobny wyskok do tego z gwałceniem elektrycznymi pałkami by pismu czytelników przysporzył. Chociaż tego pewnie Rafał by do druku nie dopuścił.
dalambert - 10 Lipca 2009, 22:22
OjVirgo C., sprawe już przedyskutowano gdzie indziej, ale widzę ,że Ty jak prawdziwy czekista nigdy nie zapominasz i małym wspomnieniowym donosikiem nie gardzisz
Ozzborn - 10 Lipca 2009, 22:26
Jeśli zostaje Kres to za trzy numery będziemy mieli wojnę międzyokładkową
Ale ciekawym tych kolejnych zmian.
dalambert - 10 Lipca 2009, 22:31
Ozzborn napisał/a | Jeśli zostaje Kres to za trzy numery będziemy mieli wojnę międzyokładkową | i bardzo dobrze starcie może być Fantastyczne !!
I o to chodzi
Chal-Chenet - 10 Lipca 2009, 23:34
O, recenzje! Wstępnie mi pasuje.
nureczka - 11 Lipca 2009, 08:50
Tak, recenzji mi brakowało. Nie raz o tym z Krukiem rozmawiałam.
mawete - 11 Lipca 2009, 09:00
Podoba mi się
baranek - 11 Lipca 2009, 09:34
ja osobiście fanem recenzji nie jestem. może dlatego, że gusty recenzentów bardzo rzadko są zbieżne z moimi. ileż to moich ulubionych płyt, filmów i książek zostało zrównanych z ziemią przez panów od recenzji. pewnie dlatego wolę przeczytać średniej klasy opowiadanie, niż wyśmienicie napisaną recenzję. chociaż, jeśli recenzentem ma być Czarny Iwan... lubiłem poczytać jego artykuły w sidiekszyn. wydaje mi się, że potrafi być obiektywny. o ile to tylko możliwe przy pisaniu recenzji.
Virgo C. - 11 Lipca 2009, 12:44
dalambert napisał/a | OjVirgo C., sprawe już przedyskutowano gdzie indziej, ale widzę ,że Ty jak prawdziwy czekista nigdy nie zapominasz |
Zodiakalną panna jestem, one nigdy nie zapominają
Dabliu - 11 Lipca 2009, 12:53
dalambert napisał/a | Virgo C., wręcz przeciwnie nareszcie się ciekawie zrobi, dosć politpoprawnej papki |
Że niby Kres był politpoprawny? Poza tym, nie chodzi o poprawność, tylko żeby nie było głupio. A Andrzejowi zdarza się czasem palnąć coś bardzo nieprzemyślanego w swoich wystąpieniach. Ja Mu kibicuję, bo ciekawej publicystyki nigdy dość, ale po tym numerze z niewyłapaniem żartu Kresa, kiedy to Pilipiuk wystosował nadętą i obrażalską ripostę na łamach pisma (aż dziw bierze, że autor humorystycznych tekstów sam nie wyłapuje ewidentnych żartów i cudzej autoironii), nieco straciłem wiarę w możliwości Wielkiego Grafomana. Tak czy inaczej, zobaczymy...
dzejes - 11 Lipca 2009, 18:02
dalambert napisał/a | Virgo C., wręcz przeciwnie nareszcie się ciekawie zrobi, dosć politpoprawnej papki |
Oceniając polskie pisma fantastyczne "dosyciem politpoprawnej papki" byłoby dopuszczenie do druku jakiegoś lewaka.
gorat - 11 Lipca 2009, 18:29
Dabliu: żarty i autoironię będzie się mu tłumaczyć w autorsakim temacie. OK?
Tomcich - 11 Lipca 2009, 19:20
baranek napisał/a | jeśli recenzentem ma być Czarny Iwan. |
Wolałbym Smugglera, lubimy tego samego kota.
A Czarny Iwan już pisze mini-recenzje książek w CDA. W ostatnim numerze była recenzja "Rzeźnika drzew" Pilipiuka (dostał 9), a numer wcześniej "Wylęgarni" Zambocha (8+)
mawete - 11 Lipca 2009, 19:36
Jak "Rzeźnik drzew" dostał 9 to ja wysiadam
Taselchof - 11 Lipca 2009, 19:42
widać obiektywną ocenę i dobór też FS coś tylko no może się wyrobi
gorat - 11 Lipca 2009, 19:58
Może dla literatury skala do 20?
Tomcich - 11 Lipca 2009, 20:19
Skala w CDA jest do 10.
Taselchof napisał/a | i dobór też FS coś tylko |
Jest też recenzja "Nacji" Pratchetta z Rebisa (8). Wcześniej też recenzował książki z innych wydawnictw.
NURS - 13 Lipca 2009, 11:51
nikt na stronę pisma nie zagląda....
Witchma - 13 Lipca 2009, 11:52
NURS, zajrzałam. Nic nie powiem.
dalambert - 13 Lipca 2009, 11:58
Witchma, co tu mówic , trzeba będzie przeczytać.
A narazie to do ocen , wycen i przecen nr. 45 wzywam
Chal-Chenet - 13 Lipca 2009, 12:03
O, opko Kuby będzie! Fajnie!
Ozzborn - 13 Lipca 2009, 12:08
A ja powiem. Nieodmiennie brakuje mi większych zdjęć okładek. Po tym mikrusie mogę jedynie stwierdzić, że eksperymentowanie z formą okładki trwa... co moim zdaniem jest pozytywne.
mawete - 13 Lipca 2009, 12:15
Najbardziej przestraszył mnie komiks....
Chal-Chenet - 13 Lipca 2009, 12:16
Na szczęście dużo miejsca nie zajmuje, da się go przeboleć.
Ixolite - 13 Lipca 2009, 12:24
Okładka nadal mnie zabija, ale krok w dobrym kierunku - zniknęły z niej zdjęcia
Witchma - 13 Lipca 2009, 12:25
Ixolite napisał/a | zniknęły zdjęcia z okładki |
I inicjały (z tego, co tam można wypatrzeć...).
Szkoda, że okładki przestały się pojawiać w galerii.
baranek - 13 Lipca 2009, 12:28
no malutka ta okładka. nurek jakiś, nie-nurek. ale numer zapowiada się mniamuśnie.
|
|
|