To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Pako - 3 Października 2009, 18:17

Kurde, tej to się teść trafił... :P
Ozzborn - 3 Października 2009, 18:18

Nom, ale ona zawsze była nietuzinkowa i nieco ekscentryczna, więc pasuje do rodziny :P
Hubert - 3 Października 2009, 18:31

Ozzborn, niezłe. Powinszować teścia. :mrgreen:
qbard - 4 Października 2009, 13:12

Ozzborn toś ty teraz sławny
Ozzborn - 4 Października 2009, 14:13

Taa niezłe to jest... można się pogrzać w świetle sławy ;) Najlepsze, że w zasadzie znałem ją tylko z widzenia :lol:
Hubert - 4 Października 2009, 14:22

Detali się czepiasz 8)
Skinhead Oi! - 4 Października 2009, 20:46

Lubie Punk Rock,Street Punk,Ska
Dabliu - 5 Października 2009, 01:02

No to masz :)
http://www.youtube.com/watch?v=stKJXxaqYKc
http://www.youtube.com/watch?v=ZX2zOcQudC0
http://www.youtube.com/watch?v=eBK9cFECLGQ

Skinhead Oi! - 5 Października 2009, 12:46

no dobre nutki choc tej nie pobije nic
http://www.youtube.com/watch?v=g3g7BXEoz7o

Adon - 5 Października 2009, 16:37

Przesłuchałem nowy Paradise Lost i... rozczarowanie totalne. Nie ma na czym ucha zawiesić. Kompozycje nudne, zlewające się w jedno. Żaden kawałek się nie wyróżnił niczym, żeby wpaść w ucho. Oj PL najlepsze czasy ma już dawno za sobą. Szkoda. A nawet chciałem jechać na koncert do Glasgow za 3 tygodnie - jeśli mają grać głównie utwory z nowej płyty (w końcu to trasa promocyjna), to sobie chyba odpuszczę, albo pojadę tylko zobaczyć Katatonię. Też promują nową płytę, też zachowawczą zresztą, z tego, co póki co było mi dane usłyszeć - ale przynajmniej nie nudną.
Chal-Chenet - 5 Października 2009, 17:08

O, to się zdziwiłem. Ja po odsłuchaniu całej i dodatkowym parunastokrotnym osłuchaniu, stwierdzam, że jest to jak dla mnie jedna z najlepszych płyt w tym roku. (I jedna z lepszych w ich dyskografii.) I nijak mi się nie nudzi, właśnie z czasem wchodzi coraz bardziej, do tego stopnia, że słucham jej jak jadę do pracy, w pracy, jak z niej wracam i jeszcze w domu. I dalej nie nudzi. Moim zdaniem płyta jest "hipnotyczna", idealnie pasująca do jesieni. Są też oczywiście szybsze momenty, i wtedy również jest ciekawie. Poszczególne kompozycje mnie akurat nie zlewają się w całość, każda ma swój własny charakter, klimat. I jest w sumie dosyć ciężko, nie na miarę "Gothic", ale jest.
Jak dla mnie świetny materiał, teraz tylko czekam na sianko, aby zakupić oryginała. W nadchodzący miesiącu planuję jeden zakup, a nowy Paradise Lost nieoczekiwanie zepchnął na dalszy plan nowe dzieła Marduka i Immortal, które wydawały się być pewniakami.

ivaine - 5 Października 2009, 22:56

Też słuchałam nowego Paradise Lost, nie jestem zawiedziona. Wydaję mi się, że to całkiem niezły album. Trzeba go tylko parę razy odsłuchać w odpowiednim nastroju. Utwory są do siebie podobne, ale każdy ma swój indywidualny i niepowtarzalny klimat. Ogólnie jestem zwolennikiem takiej muzyki, działa na mnie odprężająco.
Fidel-F2 - 5 Października 2009, 23:14

Skinhead Oi! napisał/a
no dobre nutki choc tej nie pobije nic
wszeli duch, Farben Lehre, ktoś tego jeszcze słucha? dostałem płytę tej kapeli od Tylko Rocka za prenumeratę ze sto lat temu, a mogłem dostać jakąkolwiek inną... muzyczka na prawdę w porządku ale wokalista to jakaś koszmarna masakra z porażką, jego śpiew uniemożliwił mi słuchanie tej płyty
Hubert - 6 Października 2009, 17:49

Fidel-F2, słuchają, słuchają. Bywają nawet na koncertach w Białym.
mad - 8 Października 2009, 00:54

Jestem rozwalony nowym albumem Nile (na razie mam dostęp tylko do mp3). Siedzę - słucham, idę - słucham, śpię - słucham, pracuję - słucham (trochę), piję - słucham, piszę - słucham. Już nie mogę doczekać się zakupu.
Chyba awatar zmienię!

Adon - 8 Października 2009, 01:07

Czy ja o czymś nie wiem? Nile wydaje nowy album? Co? jak? Gdzie? kiedy? Nic na ich stronie nie widzę, ani na metal archives. :|
Chal-Chenet - 8 Października 2009, 07:05

Na metal archives nie widziałeś? ;) http://metal-archives.com/release.php?id=249645
A premiera w listopadzie. Dokładnie w moje urodziny. :D

Pako - 8 Października 2009, 20:37

http://www.youtube.com/wa...e8&feature=fvst
tym się ostatnio zasługuję. Jakiś taki magiczny kawałek, można go słuchać w kółko, prawie jak dziewczynki z porem :P

A może to przez tego prześlicznego rudzielca? ;)
Koncert w Berlę grają, nawet darmowy bilet i transport mógłbym teoretycznie mieć, ale Berlę daleeeeeeeeko...

Fidel-F2 - 8 Października 2009, 21:10

o ile muzycznie mogę zrozumieć, to zachwyt nad urodą tej pani lekko mnie zaskoczył
Hubert - 8 Października 2009, 21:49

Fidel-F2, zgadza się. Widziałem ładniejsze rude.
Pako - 9 Października 2009, 07:35

E tam, się po prostu nie znacie :P Ładny rudzielec jest. Mocno rudy ;)
dzejes - 9 Października 2009, 08:03

Ojej, straszna kiepścizna. A jej pierwszy singiel był taki fajny.

EDIT: A jeśli chodzi o "drumming songs", to mam inną faworytkę.

mad - 11 Października 2009, 00:10

Robię sobie przegląd dyskografii Turbo. Kiedyś kupowałem ich płyty. Strasznie nierówny zespół, do tego ciągle poszukujący nowego stylu. Moje ulubione płyty to "Ostatni wojownik", "Epidemic" (koniecznie wersja angielska), "Dead End".
Nie mogę już słuchać "Kawalerii szatana".

Chal-Chenet - 11 Października 2009, 00:21

mad napisał/a
Epidemic (koniecznie wersja angielska)

A ja akurat wolę polską. Swego czasu angielska strasznie mnie wkurzała, ostatnio też słuchałem tylko polskiej, musiałbym w sumie sobie przypomnieć tę drugą...

Mnie, ilekroć słucham, powala "Wszystko będzie okej" i "Jaki był ten dzień". Znakomite kawałki.

Hubert - 11 Października 2009, 12:21

mad napisał/a
Moje ulubione płyty to Ostatni wojownik

A ja tej właśnie się pozbyłem, strasznie jazgotliwa była i nie 'złapałem' żadnego fajnego riffu, nie licząc tych ściągniętych z Master of Puppets.

mad - 11 Października 2009, 21:49

Co ty mówisz. Fajny thrash. Riffy ściągnięte z Metalliki? Brzmienie może tak, to nawet nie grzech. Zresztą na żadnej innej płycie Turbo nie zabrzmiało już tak dobrze, w znaczeniu: soczyście, mięsiście. To naprawdę dobry album, mnóstwo ciekawych melodii zawiera.

Chal: Epidemic w wersji angielskiej bardziej odpowiada mi brzmieniowo. Słychać różnicę.

qbard - 13 Października 2009, 11:37

Turbo to tylko "Dorosłe dzieci" i "Smak ciszy". A potem dziękuje postoję.
Hubert - 13 Października 2009, 19:45

mad, no właśnie mnie drażniła ta płyta niemożebnie.
A w bodaj piątym kawałku na płycie były riffy żywcem wyjęte z Master of Puppets (utworu tytułowego).
W ogóle, ostatnio wolę Acidów od Turbo - choćby za autentyczność. Co nie zmienia faktu, że niektóre kawałki z Kawalerii wciąż mnie bawią.
Z tego sentymentalizmu chyba sobie KATa odświeżę.

Ozzborn - 14 Października 2009, 09:27

qbard napisał/a
Turbo to tylko Dorosłe dzieci i Smak ciszy. A potem dziękuje postoję.

no coś Ty, a Kawaleria Szatana? :mrgreen:
Imo, teksty klasa sama w sobie :lol:

Hubert - 14 Października 2009, 09:37

Ozzborn napisał/a
Imo, teksty klasa sama w sobie :lol:

Fakt.
Turbo nie ma złych tekstów - czasem tylko alkoholu brak.

Partner forum