To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Rafał - 11 Sierpnia 2010, 12:01

dalambert napisał/a
bo to imię z życia wziete ;P: , no może bez Te, że tak się łałtoru w kuchnię wetnę
No! Właśnie, powinno być "Ta", Ta Kaja - Kaja Ta, bo na Te to tramwaj staje, ni?
dalambert - 11 Sierpnia 2010, 12:02

Rafał, pytaj sie łałtoru, ale w jego świecie to tramwaje nie istnieją, a Kaje Te i owszem ;P:
Rafał - 11 Sierpnia 2010, 12:06

W liczbie mnogiej to i racja, a co do tramwaji to się łałtoru może zachcieć mieć i będzie, dajmy na to wyjątkowo wredna pętla z kanarem spod ciemnej gwiazdy w roli głównej :wink:
dalambert - 11 Sierpnia 2010, 12:09

Rafał, W praskich opowieściach to wcale możliwe, ot choćby pętla na Szmulkach , przy Kawęczynskiej, ale w Księstwie Gadrin , nie przypuszczam :wink:
mBiko - 11 Sierpnia 2010, 22:05

W pewnym stopniu zgodzę się z Sośniakiem, że niektóre wątki "Bogów" mogłyby być troszeczkę rozszerzone.
Kiedyś już o tym nawet pisałem.

dalambert - 11 Sierpnia 2010, 22:15

Nie wiem gdzie ,ale możliiwe tu, żyjemy i śpiew " w mogile ciemniej " dalej wspomina - oj Kruk trzymaj szpadel.
Agi - 11 Sierpnia 2010, 22:39

mBiko napisał/a
W pewnym stopniu zgodzę się z Sośniakiem, że niektóre wątki Bogów mogłyby być troszeczkę rozszerzone.
Kiedyś już o tym nawet pisałem.

Ja też.

Kruk Siwy - 11 Sierpnia 2010, 23:59

A niektóre skrócone?
mBiko - 12 Sierpnia 2010, 00:03

Takich odczuć nie odnotowałem.
Kruk Siwy - 12 Sierpnia 2010, 00:04

Coś za coś, miły bracie.
mBiko - 12 Sierpnia 2010, 00:08

E tam, ze sto stron więcej by tej książce nie zaszkodziło.
Oczywiście zadrukowanych tekstem pozostającym w korelacji z tym, co zostało opublikowane.

Kruk Siwy - 12 Sierpnia 2010, 00:10

Jeszcze sto stron i miałbyś dwa tomy. No problema następnym razem. Ino czy ci badżet wytrzymie?
Agi - 12 Sierpnia 2010, 00:11

Kruk Siwy napisał/a
A niektóre skrócone?

Nie, w żadnym wypadku.

Pisałam, o ile pamiętam, że postacie drugoplanowe potraktowałeś zbyt oszczędnie.

Kruk Siwy - 12 Sierpnia 2010, 00:12

Jutro na świeżo o tym pomyślę, znaczy o tym co mówicie. Byłem dziś na pogrzebie, bez konsolacji też się nie obeszło.
mBiko - 12 Sierpnia 2010, 00:14

Raczej czy mnie Madelka z tymi knigami z domu nie wyrzuci?
Poza tym nie mówię o polityce wydawcy, tylko o tym, że w moim odczuciu, byłoby to z korzyścią dla książki. Tak teoretycznie.

Przy okazji:
Ćp, ćp.

Kruk Siwy - 12 Sierpnia 2010, 00:14

O rajutku czypawki!
mBiko - 12 Sierpnia 2010, 00:17

Jedna nawet przez duże Ć.
dalambert - 12 Sierpnia 2010, 08:45

No co konsolacja, to konsolacja, ale żyję ! A jak TY Kruku :P :!: :?:
nureczka - 12 Sierpnia 2010, 10:34

dalambert, donoszę że Kruk żyje. Aczkolwiek ledwie, ledwie.
dalambert - 12 Sierpnia 2010, 10:45

nureczka, zdaje sie, ze uczciwie na ten efekt wczoraj pracowliśmy, ale ja ambitnie do Paradoxu dziś się wybieram .
trza być twardem nie mientkiem :mrgreen:

Ozzborn - 12 Sierpnia 2010, 11:02

No i co? miszcz zdycha czyli nie mam co liczyć na pieczuntke i laurkę w tomikach? :(
nureczka - 12 Sierpnia 2010, 11:03

Ozzborn, szansa jest. Kefirek, rosołek i będzie na wieczór jak nowy....
Fidel-F2 - 12 Sierpnia 2010, 11:04

"KRUK w REMONCIE"
Ozzborn - 12 Sierpnia 2010, 11:11

Ok, trzymam kciuki. ;P:
Kruk Siwy - 12 Sierpnia 2010, 11:44

No dobra, mata rację. Mógłbym dodać rozwinięcia wątków pewnych postaci. Najbardziej mi osobiście żal Vita Finita i Anniki, snują się gdzieś na marginesie historii. Jako wyjaśnienie - nie usprawiedliwienie bo takowego nie mam - mogę powiedzieć, że blisko dwudziestoletnia przerwa nie zrobiła mi dobrze jeśli chodzi o pisanie powieści.
No ale, następna - o ile do niej usiądę - będzie pisana inaczej. Znaczy niestety pewnie jeszcze dłużej.

Adon - 12 Sierpnia 2010, 11:52

Nie ociagaj sie, Kruku, bo jeszcze jakas zawzieta fanka sie znajdzie i bedzie buba. Wspomnij tylko "Misery". :wink:
nureczka - 12 Sierpnia 2010, 12:21

Adon napisał/a
Nie ociagaj sie, Kruku, bo jeszcze jakas zawzieta fanka sie znajdzie i bedzie buba. Wspomnij tylko Misery. :wink:

Już się znalazła :twisted:

Adon - 12 Sierpnia 2010, 12:26

Ha, a nie mowilem? ;P:
gorat - 14 Sierpnia 2010, 16:53

Matrim napisał/a
Z tą stroną jest jeszcze o tyle dziwnie, że żadnego linku z niej nie można otworzyć w nowej karcie. Ja rozumiem, że to jest ochrona treści przed nielegalnym umieszczeniem na innych stronach, ale to już chyba lekka przesada - prawy przycisk myszy jest użyteczny, a tu... :roll:

I już też się nie odzywam :)
Ctrl+shift+lewoklik działa.

Kilka stron przejrzałem, a terminów publikacji nie ma :o

Ozzborn - 14 Sierpnia 2010, 18:49

A ja mam pytanie w kwestii formalnej... bo tak sobie kombinuję, że świat Moncka to ten z ze Snu o Złotym Cesarstwie - to raczej wali po oczach nazwami, ale czy dobrze kombinuję, że jakieś kilkaset później?

Właśnie skończyłem Damę w Opresji i jestem coraz bardziej zachwycony, z opowiadania na opowiadanie wciąga coraz bardziej, choć pewne krytyczne uwagi też się znajdą ;) ale to już podsumuję jak skończę.

Partner forum