Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Matrim - 12 Października 2011, 23:12
Chłopaki grali, trzeba im przyznać, że nawet częściej grali, niż kopali. Może przeciwnik niezbyt wymagający, ale jednak coś nasi na boisku pokazali. Cieszy, że mamy w końcu pokolenie piłkarzy, którym (znowu) chce się doskonalić i potrafią wymienić kilka podań bez straty. Szczególnie podania wzdłuż linii bocznej nie kończą się już piłką dla przeciwnika Już nie tylko indywidualności, ale cały zespół potrafi przytrzymać piłkę, pociągnąć akcję, a nie tylko jak najszybciej oddać do bramkarza, bo tam to na pewno przeciwnik nie zabierze. Może to nie jest jeszcze drużyna na Euro (choć pewien huraoptymizm w mediach się słyszy), to myślę, że jeśli dać Smudzie jeszcze trochę czasu (też po Euro), to może będziemy się mieć z czego cieszyć.
mBiko - 13 Października 2011, 21:36
Matrim napisał/a | jeśli dać Smudzie jeszcze trochę czasu |
Obawiam się, że niestety nie dostanie go. Jak sam stwierdziłeś, na Euro jesteśmy jeszcze za ciency, a potem trzeba będzie powetować rozczarowanie zdejmując Smudę ze stanowiska.
Matrim - 13 Października 2011, 21:55
mBiko, na Euro jest szansa na wyjście z grupy, bo Rooney został zawieszony na trzy mecze grupowe, więc z nami nie zagra
mBiko napisał/a | a potem trzeba będzie powetować rozczarowanie zdejmując Smudę ze stanowiska. |
Regularnie powtarzająca się w Polsce głupota, ale cóż począć, może tym razem będzie inaczej. Pojawiła się pewna moda na reelekcje.
mBiko - 13 Października 2011, 22:00
Matrim napisał/a | jest szansa na wyjście z grupy |
Optymista.
Matrim - 13 Października 2011, 22:01
mBiko, no przecież podałem poważny argument
Agi - 14 Października 2011, 22:24
Kolejorz! 1:0 z Koroną.
Jotha - 17 Października 2011, 13:27
Legia - 1:0 z Ruchem
Nitj'sefni - 17 Października 2011, 22:14
Jotha napisał/a | Legia - 1:0 z Ruchem |
Miło. Tym bardziej, że mając na uwadze jedno spotkanie mniej, istnieje szansa na lidera w najbliższym czasie.
Nitj'sefni - 21 Października 2011, 10:30
Brawo Legia, brawo Wisła Warszawianie zrobili spory krok w stronę awansu, a Biała Gwiazda... cóż, zachowała cień szansy, bo szykują się dwa ciężkie wyjazdy, na których cztery punkty wypadałoby zarobić.
Chal-Chenet - 22 Października 2011, 07:45
Brawa dla polskich drużyn w tej kolejce LE. Legia ma duże szanse na awans i mam nadzieję, że im się uda. To samo co do Wisły, tylko oni będą musieli się jeszcze bardziej postarać.
Nath - 22 Października 2011, 17:36
Miło się patrzy na Legię w Pucharach
No i brawo też dla Wisły, za przełamanie.
Zobaczymy, jak to się będzie rozwijać, ale jest szansa, że drugi rok z rzędu polska drużyna wyjdzie z grupy Ligi Europy. Widać progres
Pozdrawiam
Jotha - 24 Października 2011, 14:56
Progres to już to, ze dwie drużyny w fazie grupowej. Przynajmniej Legia powinna awansować dalej, chociaż Wisły też bym nie skreślał.
A Legia z Widzewem na zwolnionych obrotach trochę, ale 2:0 jest... i bramki młodych też się liczą.
Nitj'sefni - 3 Listopada 2011, 20:56
Legia Mamy awans Znowu Radovic
andre - 3 Listopada 2011, 20:59
Legiuniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Andre, zedytowałem Twojego posta, bo przez niego ciężko się czyta wszystkie pozostałe.
To pisałem ja: hrabek
Nitj'sefni - 3 Listopada 2011, 21:04
andre, nie mieścisz mi się na ekranie
andre - 3 Listopada 2011, 21:54
żona też mi mówi, że przytyłem...
Nitj'sefni - 3 Listopada 2011, 23:01
Wisła... a zresztą, nie będę nic na ten temat pisał. Po prostu wstyd.
Jotha - 3 Listopada 2011, 23:15
No niestety, Wisła... nie błysnęła. Za to Legia już ma awans, fantastico.
Ciekawe czy Wisła zmieni sposób budowania druzyny? Choć trzeba przyznać, ze sporo kontuzji maja. I jeszcze ta "afera" z Serbami... nie do końca rozumiem, o jakie pozwolenia na pracę tam chodziło?
Taselchof - 3 Listopada 2011, 23:26
na to jak coś nie wychodzi jest prosta recepta w naszej "ekstraklasie" zmiana trenera i zaczynamy ad nawa ;] ciekawe czy gwiazdki pokroju lameya będą słuchały kogoś pokroju Ulatowskiego
Nath - 4 Listopada 2011, 00:46
Mecz z Rapidem mógł się potoczyć bardzo różnie... Na szczęście Legia pokazała się z dobrej strony, do tego wykorzystała przewagę liczebną i mamy awans! :
Podobał mi się Żyro, Rybus, Wawrzyniak i Kuciak. Nieco słabiej zagrali Vrdoljak i Borysiuk... Radovic ma zdecydowanie nosa i instynkt strzelecki, a Ljuboja choć pół meczu może być niewidoczny jednym zagraniem potrafi odwrócić losy spotkania.
Powstała ciekawa drużyna, połączenie doświadczenia z młodością. Może coś z tego będzie, jeśli Legia nie zacznie się wyprzedawać, jak to już po osiągnięciu niezłych wyników w przypadku polskich drużyn bywało...
Wisła... no cóż
Pozdrawiam
Nitj'sefni - 8 Listopada 2011, 18:37
No tego już im nie można odpuścić... Szlag mnie trafił jak to zobaczyłem...
andre - 9 Listopada 2011, 07:55
logodłotyp zamiast orzełka. Ciekawe czy piłkarze będą go całować po strzeleniu bramki...
dalambert - 9 Listopada 2011, 11:21
andre, całować to będa pana Latę w pączek, ze taki mundry i kuhany jest
Jotha - 9 Listopada 2011, 12:09
Ze Sport.pl:
"PZPN tłumaczy się też tym, że taka jest obecnie europejska praktyka i "wszyscy grają z logotypami. I rzeczywiście, jest w tym sporo racji.. Z logiem federacji na piersi grają Anglia, Francja, Hiszpania (od 2008 roku) Holandia czy Włochy, a więc czołowe drużyny Europy. Jednakże loga federacji tych krajów zawierają w sobie wyraźne odwołania do symboliki narodowej: w przypadku Anglii są to trzy lwy, w przypadku Włoch flaga, na pomarańczowych koszulkach Holendrów tradycyjny gryf, na niebieskich Francuzów - kogut."
No cóż, takie czasy, taka moda że się ludzie wstydzą państw narodowych. A w dodatku FIFA i UEFA kreują się na mocarstwa ponadnarodowe, PZPN też pewnie czuje się niezależnym mocarstwem...
Agi - 9 Listopada 2011, 18:44
Wypowiedź Listkiewicza na temat koszulek reprezentacji:
Cytat | - Z biznesowego punktu widzenia rozumiem PZPN, ponieważ koszulki z godłem narodowym można było kupić na straganach i łóżkach polowych bez żadnej kontroli. To wiązało się z brakiem wpływów do kasy związku. Teraz koszulka, na której jest umieszczone logo reprezentacji, jest opatentowana i sprzedaż jej replik będzie generować określone zyski. Ten argument przemawia do mnie, ponieważ udało się uporządkować dystrybucję i sprzedaż replik tych strojów - powiedział Listkiewicz. |
Czyli furda orzełek, kasa misiu, kasa.
mBiko - 9 Listopada 2011, 20:15
Za przeproszeniem, chyba ich po...
Matrim - 9 Listopada 2011, 21:00
andre napisał/a | Ciekawe czy piłkarze będą go całować po strzeleniu bramki... |
Koszulki jako takie są fajne - proste, biało-czerwone. Tyle że na sercu "haczyk", a z drugiej strony koło zębate. Niby jest orzeł, ale... Niech całują wolne pole na środku koszulki, będzie wiadomo o co chodzi.
A w ogóle to niech wygrywają po prostu.
dalambert - 9 Listopada 2011, 21:23
Matrim napisał/a | A w ogóle to niech wygrywają po prostu. |
Też masz wymagania
Matrim - 9 Listopada 2011, 21:29
Cóż, nadzieja matką głupich, czyż nie?
Nitj'sefni - 11 Listopada 2011, 09:57
Matrim napisał/a | Koszulki jako takie są fajne - proste, biało-czerwone. Tyle że na sercu haczyk, a z drugiej strony koło zębate. Niby jest orzeł, ale... Niech całują wolne pole na środku koszulki, będzie wiadomo o co chodzi. |
No właśnie, koszulki są dużo lepsze od poprzednich z tymi durnymi czerwono-białymi rękawkami, ale to logo... Samo w sobie nie jest złe czy brzydkie, ale na strojach powinien być orzeł i tyle w temacie. Co do całowania, ktoś mógłby wpaść na pomysł i założyć pod strojem kadry t-shirt z godłem, ale Małeckiego nie ma, więc nie wiem, czy ktoś to zrobi.
|
|
|