To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

mesiash - 20 Marca 2014, 11:11

Witchma napisał/a
Fidel, Ty zakrzywiasz czasoprzestrzeń, czy oglądasz to wszystko na fastforwardzie? :roll:

przypomniałaś mi, jak kiedyś w Kaczorze Donaldzie był komiks, gdzie był konkurs na osobę oglądającą telewizję najwięcej godzin na dobę. Donald zajął drugie miejsce z 24h/dobę, ponieważ wygrał Goguś, który oglądał na kilku wygranych telewizorach jednocześnie.

Wczoraj chciałem zacząć Wikingów, bo podobno nieźli, ale albo są dwa seriale o tej nazwie, albo to jest straszne dno. Spróbuję jeszcze ze dwa odcinki, ale jak nie będzie solidnej fabuły, albo chociaż cycków to się z tym serialem rozstanę.

Witchma - 22 Marca 2014, 19:13

Skończyłam pierwszy sezon House of Cards (wiem, Fidel już pewnie zaczął siódmy ;P: ). Robi się ciekawie :)
Fidel-F2 - 22 Marca 2014, 19:26

No właśnie nie. Utknąłem w połowie drugiego i nie mam mocy do kontynuacji. Zacząłem się nudzić. Franek mnie męczy, Clair irytuje. Jedynie wątek Doug plus dziennikarze jest sympatyczny. Ale pewnie jakoś doiągnę. Jak nic się nie zmieni to dalsze sezony sobie daruję.
Witchma - 22 Marca 2014, 19:31

Właśnie stwierdziłam, że za mało Douga jest :D
A Cię męczy, bo przedawkowałeś albo ta czekolada była przeterminowana ;)

Fidel-F2 - 22 Marca 2014, 19:43

Czekolada była wdeseczkowa więc musi to pierwsze.
Witchma - 23 Marca 2014, 18:56

Nagryzłam drugi sezon. Zaczyna się z przytupem :D
morham - 24 Marca 2014, 08:32

Zacząłem oglądać Person of Interest - na razie za mną jakieś 8 odcinków i stwierdzam, że może być :) Taki zapychacz czasu ale wcale nie najgorszy :)
Matrim - 26 Marca 2014, 19:08

I jak Wam idzie House of Cards? :)

Pierwszy sezon Treme. Ha, że też nikt wcześniej nie wpadł na taki pomysł. Świetne, przeplatające się historie, ludzie powstający z popiołów, mnóstwo bardzo dobrej muzyki, ale nie jako tło, ale jak najbardziej pierwszoplanowego bohatera. Czad.

Tylko jedna rzecz:
Spoiler:

Witchma - 26 Marca 2014, 19:18

Matrim napisał/a
I jak Wam idzie House of Cards? :)

Wczoraj obejrzałam piąty odcinek zamiast trzeciego. I prawie nie zauważyłam. Nie chcę o tym rozmawiać :mrgreen:
(ale już nadrobiłam braki)

Matrim - 26 Marca 2014, 19:41

Witchma, okej :)
Witchma - 26 Marca 2014, 19:58

Matrim, ojej... mam trochę face blindness (ale Kevina rozpoznaję bez pudła ;P: ) i myślałam, że ten taki śmieszny przesłodzony chłoptaś od kontaktów z mediami po prostu mi wcześniej jakoś umknął... Ale jak obejrzałam odcinki 3 i 4, pewne rzeczy nabrały większego sensu :mrgreen:
Fidel-F2 - 26 Marca 2014, 19:59

Matrim, mnie to wkurzyło niemożebnie.

HoC gdzieś w okolicach 7x2. Nowe pomysły, s...syństwo Franka/Clair zdobywa kolejne szczyty ale mnie to już nie jara. To w sumie w koło to samo tylko zmieniają się dekoracje. Tak jak z Wiecznym Grunwaldem Twardocha. Dobre to ale o 2/3 za długie.

Matrim - 26 Marca 2014, 20:26

Witchma, tak się zastanawiam, czy to dobrze, czy źle... No bo, czy scenarzyści są tak świetni, że potrafią każdy odcinek zbudować jako niezależną całość, czy tak kiepscy, że powstaje zasada telenoweli - gdzie nie zaczniesz oglądać, to i tak nie zauważysz ;)

A słodki chłoptaś od kontaktów z mediami w Treme wiecznie obcina paznokcie ;)

Fidel-F2, mnie właśnie też. Szczególnie, że to tak nagle załatwili i zupełnie wbrew logice (szczególnie, jak później przeczytałem, że taki plan był od początku). Na szczęście jest jeszcze Davis, dobry nowoorleański duch.

A te nowe szczyty w HoC... Ja miałem rok przerwy między sezonami, to chyba ma znaczenie, bo tęskno mi było i odbiór miałem inny. Szczególnie, że w drugim sezonie nie wszystko układa się zgodnie z planem i sporo jest momentów w stylu "a masz, draniu, za swoje".

Lowenna - 26 Marca 2014, 20:31

Matrim napisał/a

Fidel-F2, mnie właśnie też. Szczególnie, że to tak nagle załatwili i zupełnie wbrew logice (szczególnie, jak później przeczytałem, że taki plan był od początku). Na szczęście jest jeszcze Davis, dobry nowoorleański duch.

Spoiler:

figurant - 27 Marca 2014, 14:30

Też mam Person of Interest na rozkładzie. Dość sympatyczny. Czytałem, że rozwinie się w interesującym kierunku. No i twórcy mają duży plus za mafię pruszkowską w jednym z odcinków.
Dunadan - 28 Marca 2014, 17:24

Fajny artykuł: http://www.hitfix.com/com...ng-dead-prequel
Pokazują przykłady powiązań między Breaking Bad a... the Walking Dead ;)

Witchma - 28 Marca 2014, 20:12

I co? Mam teraz rok czekać na ciąg dalszy "House of Cards"? No bez jaj :evil:
joe_cool - 29 Marca 2014, 00:37

Obejrzałam sobie 2 odcinki "Almost Human" i w sumie nie jest źle, ale też nie jest jakoś super wow. Android na razie kojarzy mi się z dobrotliwym ojcem Mateuszem, ale może będzie lepiej ;)
figurant - 29 Marca 2014, 12:10

Helix będzie mieć drugi sezon. To dobra wiadomość.
Martva - 30 Marca 2014, 19:57

Znajomi mnie namówili na Hannibala. Miało nie być tryskającej krwi, ale mimo to obejrzałam dwa odcinki i w sumie resztę pewnie też obejrzę.
Dunadan - 30 Marca 2014, 20:14

Martva, tryskającej krwi nie ma za wiele ale jest niezwykle przyciągający mrok...
marekz - 30 Marca 2014, 21:21

figurant napisał/a
Helix będzie mieć drugi sezon. To dobra wiadomość.

Pierwszy sezon jednak był nieco rozwlekły, po bardzo obiecującym początku. Jednak SyFy zawsze pozostanie tylko SyFy, powinni robić krótsze te sezony. Dobrze, że akcja drugiego sezonu przeniesie się poza tę bazę, bo już naprawdę to było męczące. A dobór aktora do roli Hatake jest kompletną porażką - drewno klasy androida z Wiedźmina.

Zobaczymy co pokaże dzisiaj finał czwartego sezonu The Walking Dead (piąty sezon mają już zatwierdzony od dawna).

I w kwietniu zaczyna się nowy sezon Magazynu 13. No i nowy sezon Continuum się zaczął dwa tygodnie temu.

morham - 31 Marca 2014, 08:06

Skończyłem 1 sezon Person of Interest. Rzeczywiście rozwija się zadziwiająco fajnie. Jestem po pierwszym odcinku drugiego i nie mogę się doczekać więcej Root.
Dunadan - 31 Marca 2014, 09:33

marekz napisał/a
Zobaczymy co pokaże dzisiaj finał czwartego sezonu The Walking Dead (piąty sezon mają już zatwierdzony od dawna).

A ostatni odcinek był cholernie nudny choć na sam koniec... no wbił w ziemię. Dużo bardziej podobają mi się losy bohaterów przedstawione w ten sposób - całe to więzienie już mnie męczyło.

marekz - 31 Marca 2014, 13:47

Też jestem fanem Root. Choć Sameen tez ma bardzo dużo mocnych momentów. Żeńska obsada jest trafiona w dziesiątkę i to ona trzyma serial na powierzchni. Pierwszy sezon, ależ dawno to było. Przestałem to wtedy oglądać, a potem nadrobiłem w połowie drugiego sezonu.

A finałem The Walking Dead jestem nieco zawiedziony. Widać, że nie mają jeszcze pomysłu jak to dalej ciągnąć i zostawili sobie jak najszersze pole manewru przed sezonem piątym. Bo samodzielnego sensu w tym finale to nie było. A przerwa aż do października. Coś Lara Croft zniknęła z obsady, chyba że nie zauważyłem jak ją zabili.

Helix sezon 2 dopiero w 2015.

Edit: E, dobra, już zauważyłem Larę w cieniu
Spoiler:

Dunadan - 31 Marca 2014, 15:53

marekz napisał/a
Coś Lara Croft zniknęła z obsady, chyba że nie zauważyłem jak ją zabili.

Ano.
Faktycznie żeńska obsada jest fajna, choć ostatnio najbardziej podoba mi się wątek Daryla i Beth.

joe_cool - 31 Marca 2014, 21:34

ja sama trzy dni temu napisał/a
Obejrzałam sobie 2 odcinki Almost Human i w sumie nie jest źle, ale też nie jest jakoś super wow. Android na razie kojarzy mi się z dobrotliwym ojcem Mateuszem, ale może będzie lepiej ;)

Taaa, niby nie super wow, ale jakoś pozostałe 11 odcinków przemknęło zanim się obejrzałam :mrgreen: Mam nadzieję, że będzie drugi sezon, bo pootwierali parę wątków i ciekawa jestem, jak się one dalej potoczą.

A teraz znowu muszę sobie coś znaleźć do oglądania, pffff...

Lowenna - 31 Marca 2014, 22:05

Napoczęłam 3 sezon Treme. Wciąż się podoba :bravo :bravo :bravo
gorat - 31 Marca 2014, 22:09

Intelligence podoba mi się pomysł, akcja jest - będę kontynuował. Dziwi mnie pomijanie tutaj ;)
morham - 1 Kwietnia 2014, 07:28

gorat napisał/a
Intelligence podoba mi się pomysł, akcja jest - będę kontynuował. Dziwi mnie pomijanie tutaj ;)

Dotrwałem chyba do 6 odcinka. Potem poziom debilizmów na odcinek pokonał mój bardzo wysoki próg tolerancji. Po raz pierwszy od dawna mogę powiedzieć, że ten serial to wyjątkowo zmarnowany czas.

Partner forum