To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Agi - 8 Sierpnia 2010, 22:04

Kruk Siwy napisał/a
Można poczytać wywiad ze mną.
http://www.literaturajest...rski/#more-1733

Chciałam sobie skopiować, żeby poczytać czarno na białym, a nie odwrotnie, a tu zonk, ale i tak przeczytam. <marudzenie mode on> Nie rozumiem dla jakiej idei portale literackie stosują tak nieprzyjazną dla oczu kolorystykę stron.<marudzenie mode off>
Drugie zdjęcie robił na pewno mBiko.

Kruk Siwy - 8 Sierpnia 2010, 22:06

Znaczy Jarek pierwsze. Na poprzedniej Avangardzie zresztą.
Adashi - 8 Sierpnia 2010, 22:09

Agi napisał/a
Chciałam sobie skopiować, żeby poczytać czarno na białym, a nie odwrotnie, a tu zonk

Ctrl+A lub zaznacz myszą sam wywiad
potem Ctrl+C i następnie w Wordzie Ctrl+V

Agi - 8 Sierpnia 2010, 22:21

Adashi, ja wiem jak się kopiuje, ale nie ma takiej możliwości, wyskakuje komunikat:
Cytat
Tekst jest objęty prawem autorskim. Proszę o kontakt.

Nie będę zawracać głowy autorowi, pomęczę się i przeczytam.

Adashi - 8 Sierpnia 2010, 22:24

U mnie komunikat wyskakuje jedynie przy kopiowaniu myszą, skróty klawiszowe działają bez problemu, ale nie narzucam się. Chciałem tylko pomóc.
Agi - 8 Sierpnia 2010, 22:37

Adashi, próbowałam obydwoma sposobami z takim samym skutkiem.
Dziękuję za chęć pomocy. :)

dalambert - 9 Sierpnia 2010, 08:42

Agi, ciesz sie, ze BIAŁE na czarnym, a nie jak w niektórych pomaranczowe. Tego dopiero nie da się czytać! Bywa też fiolet i czerwień, jako kolor liter - kompletny kretynizm i jaki śliczny, tfuu :evil:
Virgo C. - 9 Sierpnia 2010, 09:22

Bardzo fajny wywiad, szkoda że ze względu na objętość najpewniej nie ukaże się drukiem.

@Agi
Zaznaczenie kawałka tekstu zdecydowanie pomaga.

@Adashi
Nie chwal się tak bo jeszcze Cię Jakub potraktuje jak Adona ;)

Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2010, 09:24

Virgo C., staraliśmy się żeby wykorzystać fakt, że internet jest jeszcze bardziej cierpliwy niż papier.
Virgo C. - 9 Sierpnia 2010, 09:28

I chwała wam za to. Ale jak porówna się ten wywiad z tym potworkiem zamieszczonym w najnowszym numerze NFu to różnica jest kolosalna.
Adon - 9 Sierpnia 2010, 09:51

Adashi napisał/a
Agi napisał/a
Chciałam sobie skopiować, żeby poczytać czarno na białym, a nie odwrotnie, a tu zonk

Ctrl+A lub zaznacz myszą sam wywiad
potem Ctrl+C i następnie w Wordzie Ctrl+V

Za takie praktyki wlasciciel tej strony zwyzywal mie od zlodziei. :twisted: Niektorzy to maja... 8)
Ed.: o, Virgo przypomnial.
Sam wywiad chetnie bym przeczytal, ale ze jest gdzie jest, jakos mi sie nie chce. I nawet szacowna osoba gospodarza (ktorego lubie i szanuje) tego watku nie jest w stanie mnie przyciagnac.

Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2010, 12:36

Musu ni ma.

Natomiast są tam także wywiady z Orbitem i Mają Lidią K.

Adon - 9 Sierpnia 2010, 12:41

Kruku, a jest szansa choc mala, zebys wkleil ten wywiad tutaj, albo na PMa?
Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2010, 12:55

No nie stary, tego się nie robi. Człowiek się napracował możesz go nie lubić ale to jednak była wspólna robota.
Adon - 9 Sierpnia 2010, 13:08

Wspolna wspolna, ale jak pojde czytac do niego, to albo oslepne, albo jak sobie sam przekleje do worda tylko i wylacznie po to, zeby przeczytac, to bedzie sie mnie potem publicznie wyzywac od zlodziei. Ale rozumiem, najwyzej nie przeczytam.
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 13:14

Adon napisał/a
bedzie sie mnie potem publicznie wyzywac od zlodziei.

Ale jak można ukraść coś, co jest darmowe i ogólnie dostępne? :)

Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2010, 13:23

A może by tak który coś powiedział adekwatnego do wątku? Że tak zagaję?
Rafał - 9 Sierpnia 2010, 13:30

A co tam Panie u Pufcia? Azaliż potwory trzymają się mocno?
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 13:32

Adon napisał/a
to bedzie sie mnie potem publicznie wyzywac od zlodziei

Wybacz Adon, ale jeśli właściciel tekstu (w tym przypadku właściciel bloga) nie życzy sobie kopiowania, to takie jego prawo. A w tej chwili publicznie namawiasz Kruka, by został złodziejem.

Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2010, 13:33

Ano mocno Rafał, ale tu na razie ani mru mru. Coś się wyjaji zara będę donosił.
z poważaniem
Delator

Rafał - 9 Sierpnia 2010, 13:46

No to sza! Agenci Disneya nie śpią i jeszcze gotowi zawłaszczyć kolejną postać (uwolnić Kubusia!)
Adon - 9 Sierpnia 2010, 14:24

Matrim napisał/a
Ale jak można ukraść coś, co jest darmowe i ogólnie dostępne? :)

To pytanie do pana W. nie do mnie. 8)
nureczka napisał/a
Wybacz Adon, ale jeśli właściciel tekstu (w tym przypadku właściciel bloga) nie życzy sobie kopiowania, to takie jego prawo. A w tej chwili publicznie namawiasz Kruka, by został złodziejem.

Hm, czegos tu nie rozumiem. To takie troche jak to dziewica, ktora chcialaby, ale boi sie. Jesli nie chce, zeby ten tekst czytac, to niech go nie publikuje w internecie, a jesli publikuje niech uzyje lepszych zabezpieczen, bo te sa smiechu warte. Gdyby szanowal tez czytelnikow, to po sygnalach, ze w takiej formie czytac sie nie da, cos by z tym zrobil. Inaczej na upartego po amerykansku go wypada pozwac, ze celowo publikuje w taki sposob, zeby narazic zdrowie czytelnikow na szwank. :wink:
I wreszcie ostatnia czesc mnie szokuje: to ze namawiam osobe, z ktora wywiad byl przeprowadzony, aby go udostepnila, to namawianie do kradziezy? :shock: To tylko jedna strona ma, rozumiem, do tego wywiadu prawo? Jesli tak, to podkulam ogon i sie nie odzywam wiecej.
A ontopicznie, kiedy, Kruku, jakis nowy tekst poznamy? Cos na warsztacie?

Edek: pare literowek.

nureczka - 9 Sierpnia 2010, 14:31

Adon, myślę, że obie strony mają prawo po połowie. To tak jak z kredytem branym przez małżeństwo - oboje muszą się zgodzić.
A czy postępowanie właściciela blogu ma sens, to już inna sprawa. Chociaż, muszę przyznać, że z takimi zabezpieczeniami dość często się spotykałam.
Myślę, że chodzi o "zwabienie" na stronę jak największej liczby osób. Bo jeśli nie mogę, np. skopiować i zacytować kawałka (rozważam w tej chwili teoretycznie, abstrahując od jakości zabezpieczeń), to wyślę link.
Nie wiem, tak sobie gdybam.

Adon - 9 Sierpnia 2010, 14:38

nureczka napisał/a
A czy postępowanie właściciela blogu ma sens, to już inna sprawa. Chociaż, muszę przyznać, że z takimi zabezpieczeniami dość często się spotykałam.

z moimi ustawieniami przegladarki na lapku nawet nie zauwazylbym, ze jakiekolwiek zabezpieczenie bylo. No ale rzeczywiscie przestaje tu smiecic Krukowi. Wywiad bym chetnie przeczytal, ale strone pana W. bojkotuje programowo i tyle. Pozostaje mi zatem powiercic dziure w brzuchu Autorowi, kiedy o cos chce zapytac.

nureczka - 9 Sierpnia 2010, 14:39

Adon napisał/a
Pozostaje mi zatem powiercic dziure w brzuchu autorowi, kiedy o cos chce zapytac.

Znam niejednego autora i powiem Ci w tajemnicy, że oni to lubią.

Matrim - 9 Sierpnia 2010, 14:49

Z tą stroną jest jeszcze o tyle dziwnie, że żadnego linku z niej nie można otworzyć w "nowej karcie". Ja rozumiem, że to jest ochrona treści przed nielegalnym umieszczeniem na innych stronach, ale to już chyba lekka przesada - prawy przycisk myszy jest użyteczny, a tu... :roll:

I już też się nie odzywam :)

Virgo C. - 9 Sierpnia 2010, 15:01

Matrim napisał/a
Z tą stroną jest jeszcze o tyle dziwnie, że żadnego linku z niej nie można otworzyć w nowej karcie.

Można, od czego jest środkowy przycisk myszy (vel kółeczko)?

I tyle o tym, przyłączam się do pytania Adona - kiedy coś nowego będzie? :)

nureczka - 9 Sierpnia 2010, 15:08

Virgo C., Mistrzu chwilowo śpi po spożyci schabiku z ryżem i surówką.
Navajero - 9 Sierpnia 2010, 16:05

Ktoś go dywersyjnie przekarmia? Bo podobno najlepiej tworzy się na głodniaka :) Mózg najbardziej aktywny czy coś...
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 16:13

Navajero, Młody wyszedł, a Kruk wykorzystał swoją szansę.

Partner forum