Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!
Zgaga - 5 Lutego 2013, 12:00
ilcattivo13 napisał/a | Zgaga - ehe. Zrobiłem sobie nakładkę w SQLite pod firefoxa i każdy wrzucony to obrazek ma swój numerek. Poza tym w bazie jest też IP wrzucającego, numery jego kart kredytowych z pinami i rozmiar buta |
Zgłosiłeś bazę do GIODO?
ilcattivo13 - 5 Lutego 2013, 14:54
GIODO też mam w tej bazie
Zgaga - 6 Lutego 2013, 10:34
I co, przesyłasz im reklamy działalności ciekawej?
Edit.
Na fajny artykuł o niedźwiedziu trafiłam, nie o białym, ale...
http://www.national-geogr...iedzwiedz-duch/
ilcattivo13 - 6 Lutego 2013, 18:07
nikomu reklam nie wysyłam - nawet ja mam swoją godność
A artykuł rzeczywiście fajny. Najbardziej mi się spodobało podejście Indian:
Cytat | Nie jest mądrze polować na baribale na naszym terytorium – zauważa Robinson. – Nigdy nie wiadomo, tutejsze niedźwiedzie też mogą zacząć strzelać… |
Magnis - 6 Lutego 2013, 21:04
ilcattivo13 napisał/a | Nigdy nie wiadomo, tutejsze niedźwiedzie też mogą zacząć strzelać… |
Chyba z pistoletu na kapiszony .
ilcattivo13 - 6 Lutego 2013, 21:34
Lista producentów, którzy wciąż jeszcze testują swoje produkty na zwierzętach
Zacząłem sobie czytać tę listę i momentalnie przed oczami stanęły mi ogolone (pewnie Braunem) na łyso króliczki, wyperfumowane Old Spajsem, z Dunhillami wetkniętymi w wymalowane szminkami z Avonu mordki, całe oblepione żółtymi karteczkami i z "zamontowanymi" podpaskami/gumkami Joy szorujące kibel Mr. Cleanem...
Aż muszę sprawdzić, co za stuff mi wczoraj lekarz przepisał
Fidel-F2 - 6 Lutego 2013, 22:12
Być może to niepopularny pogląd ale uważam, że zwierzęta od tego są by na nich testować co tam trzeba, przerabiać je na kotlety, płaszcze, buty i tran w kapsułkach.
aniol - 6 Lutego 2013, 23:56
Fidel-F2 napisał/a | Być może to niepopularny pogląd ale uważam, że zwierzęta od tego są by na nich testować co tam trzeba, przerabiać je na kotlety, płaszcze, buty i tran w kapsułkach. |
no popatrz, a "ekolodzy" i inni zieloni, wola jak kosmetyki i lekarstwa sie testuje na malych wietnamczykach...
tez podzielam twoj poglad - ale to podobno ja jestem nienormalny
ketyow - 7 Lutego 2013, 10:24
baranek - 7 Lutego 2013, 10:31
No tak, dla niektórych to tylko gra...
Zgaga - 7 Lutego 2013, 15:14
A dla niektórych prawdziwe życie
Ziuta - 7 Lutego 2013, 21:12
Właśnie odkryłem, że reżyser jedynie-słusznych-parampampam-muszkieterów zrobił też Hrabiego Monte Christo. Oglądam już 7 minut i jest mroczno jak w piwnicy z węglem.
Witchma - 8 Lutego 2013, 09:12
ilcattivo13, żyjesz...?
ilcattivo13 - 8 Lutego 2013, 17:49
Tylko tak aby-aby... Wtorkowe wyjście do lekarza zaowocowało tym, że wczoraj do zatok, gardła i oskrzeli dołączyła jeszcze infekcja prawego oka :/ Dzisiaj wciąż wygląda jak patrzałka maniakalnego króliczego wampira-yeah-backi-albinosa na ostrym przepiciu borygo, ale już przynajmniej nie boli, jak nim patrzę
ketyow - konsolowcy, to nie ludzie. Oni są do wszystkiego zdolni
Edit: jak wielzne-ryby atakują łódki: 1 i 2
Witchma - 8 Lutego 2013, 18:32
ilcattivo13, a ja myślałam, że padłeś bijąc kolejny pączkowy rekord.
ilcattivo13 - 8 Lutego 2013, 18:36
rekord był - ani jednego nie zjadłem Nie miałem sił, żeby wyleźć z domu na półtorakilometrowy spacerek po pączki :/ Troszkę ratuje sytuację poświęcenie mamusi, która mi usmażyła patelnię faworków.
Choć teraz sobie myślę, że mogła mnie dobić w bardziej humanitarny sposób...
Matrim - 8 Lutego 2013, 21:38
ilcattivo13, aleś wymyślił z tym "Soy Leyenda" Hiszpańskiej inkwi... znaczy telenoweli się nie spodziewałem. Ale z drugiej strony "I Am Omega", to nie jest ekranizacja. Co najwyżej film oparty na skradzionym pomyśle
Witchma - 9 Lutego 2013, 09:17
ilcattivo13, trochę mnie zawiodłeś. Ale masz jeszcze szansę w ostatki
ketyow - 9 Lutego 2013, 10:39
ilcattivo13 napisał/a |
ketyow - konsolowcy, to nie ludzie.
|
Na taki komentarz czekałem
ilcattivo13 - 9 Lutego 2013, 14:37
Matrim - jak wejdziesz w IMDB na stronę Mathesona, to pojawią się wszystkie filmy zrobione na jego utworach. "I am Legend" miało pięć ekranizacji i basta A tak Bogiem a prawdą, to żadna z ekranizacji nie była wierna książce nawet w połowie
BTW, Filmweb też zna "Soy leyenda", ale ze względu na swoje niedorozwinięcie (tudzież nieumiejętne kopiowanie danych z IMDB) nie wiąże tego filmiku z Mathesonem
Swoją drogą, to zaskoczyło mnie to, że umiejętność wyszukiwania informacji w necie wśród ludzi zanikła aż tak bardzo. Wszyscy tylko poprzestają na kopiowaniu danych z Wiki i nawet nie próbują szukać gdzie indziej :/ Edit: Ale przynajmniej mam satysfakcję, że nikt nie zgadł
Witchma - ostatnie "faworki" jeszcze mi jeżdżą po żołądku, więc chyba sobie daruję
ketyow - innego być nie mogło
Matrim - 9 Lutego 2013, 21:25
ilcattivo13 napisał/a | jak wejdziesz w IMDB na stronę Mathesona | ilcattivo13 napisał/a | zaskoczyło mnie to, że umiejętność wyszukiwania informacji w necie wśród ludzi zanikła aż tak bardzo. Wszyscy tylko poprzestają na kopiowaniu danych z Wiki i nawet nie próbują szukać gdzie indziej :/ |
Hmmm, w sumie można zamienić "Wiki" na "IMDb" i zdanie wciąż będzie prawdziwe IMDb też jest tworzone przez społeczność, więc nie jest pozbawione wad i narażone na pewne przekłamania.
Dowód w sprawie: wpis na pewnym blogu (żeby nie było, że tylko Wiki cytuję ).
A tu wyjątek: Cytat | the script is credited to Geoff Meed (clearly a renaissance man who also essays the second-male-lead role of Vincent), period, end of story; no mention of Matheson, which would in any event have brought down a horde of lawyers on behalf of Warner Brothers. |
Period, end of story.
A żeby nie było, że nie sprawdziłem u źródła: I Am Omega - cały film. Poświęciłem pięć minut życia na przeczytanie napisów końcowych i "no mention of Matheson" jest faktem
Swoją drogą, zaskakuje mnie, że umiejętność szukania informacji w necie wśród ludzi tak bardzo zanikła...
ilcattivo13 - 9 Lutego 2013, 22:45
Matrim - jak sam cytujesz - "no mention of Matheson, which would in any event have brought down a horde of lawyers on behalf of Warner Brothers."
Gdybym nakręcił film, w którym banda pokurczów z włochatymi stopami wyrusza wraz z dziadem proszalnym, kilkoma uzbrojonymi po zęby łobuzami, anorektykiem z przystrzyżonymi uszami i "uukiem" w ręku oraz grubym i brodatym pokurczem bez włochatych stóp, za to z garnkiem na łbie i siekierką w łapie (pewnie tą siekierką sobie stopy goli), na wyprawę, której celem będzie zniszczenie pierścionka i gdybym taki gotowy film puścił do kin, czy na dvd miesiąc przed premierą WP, tego od przerośniętego goryla, to też bym nie napisał w creditsach, że scenariusz machnąłem na podstawie powieści Tolkiena, bo by mnie zjedli razem z Gruchą i butami. Ale to wcale by nie znaczyło, że scenariusz się nie opiera o fabułę książki, tylko że mam wysoce rozwinięty instynkt samozachowawczy i znam amerykańskie prawo autorskie
Matrim - 9 Lutego 2013, 23:24
ilcattivo13, jeszcze mi tę książkę zabierzecie, ale...
Cytat | Proszę podać jej tytuł i autora oraz wymienić wszystkie ważniejsze ekranizacje tej książki. |
Ekranizacja - utwór filmowy opracowany na podstawie dzieła literackiego. Na podstawie, nie oznacza "z wykorzystaniem pomysłu, który pojawia się między innymi w takiej-a-takiej książce" W "I Am Omega" nigdzie nie pada stwierdzenie "Based on the novel by Richard Matheson", więc nie można mówić o ważniejszej (a nawet mniej ważnej) ekranizacji.
Ale hiszpańskiego szorta Ci zaliczam, nie bojaj
ilcattivo13 napisał/a | Gdybym nakręcił film, w którym banda pokurczów z włochatymi stopami wyrusza wraz z dziadem proszalnym, kilkoma uzbrojonymi po zęby łobuzami, anorektykiem z przystrzyżonymi uszami i uukiem w ręku oraz grubym i brodatym pokurczem bez włochatych stóp, za to z garnkiem na łbie i siekierką w łapie |
Prawie tak właśnie zrobili
ilcattivo13 - 9 Lutego 2013, 23:34
Masz całkowitą rację. Ino zapominasz, że "na podstawie" nie znaczy "toczka-w-toczkę"
Matrim - 9 Lutego 2013, 23:38
Łojzicku...
ilcattivo13 - 10 Lutego 2013, 01:53
tak, wiem, znowu majaczę
Rafał - 10 Lutego 2013, 02:31
Ło kurka, myślałem, że tylko ja siedzę i nocki trzaskam, a tu jakieś dźwiedzie się pałętają po necie, nu, naści foczkę na dobranoc.
ilcattivo13 - 10 Lutego 2013, 02:40
Chcesz, żebym się "ościami" udławił? Tak wygląda normalna zdrowa foczka
Rafał - 10 Lutego 2013, 02:45
E tam, nie znasz się, dlatego i zachorzałeś.
joe_cool - 10 Lutego 2013, 12:22
A tak w ogóle to Nieświeć pewnie jest zachwycony niektórymi zdjęciami z SuperMiski O twarzy nie mówię, bo kto by tam patrzył na twarz
|
|
|