To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Farin - 15 Marca 2014, 16:08

Ten z cegłą daje radę ale ten z odwiedzinami swojej starej szkoły itp. Ehhh trochę nasuwa się pytanie po kiego to było jak nie zapychacz?

Witchma fan Kewina łyknie wszystko byle tylko popatrzeć na jego grę aktorską :]

Witchma - 15 Marca 2014, 16:17

Farin napisał/a
Witchma fan Kewina łyknie wszystko byle tylko popatrzeć na jego grę aktorską :]

No ba :roll:
Swoją droga nie wiem, czemu wszyscy twierdzą, że Frank to szuja, skoro na tle pozostałych postaci jest umiarkowanie szujowaty, a nawet miał całkiem niezły powód, żeby się wściec. Już nawet jego żona jest wredniejsza :D

Fidel-F2 - 15 Marca 2014, 16:22

Wcale mi nie przeszkadza zwracanie się do widza, wręcz przeciwnie. Przeszkadza mi jednowymiarowość i mikre skomplikowanie postaci. Wyrysowane linijką ręką architekta.
Martva - 15 Marca 2014, 16:27

Farin napisał/a
Sporo plusów ale zwracanie się bezpośrednio do widza trochę drażni.

To było strasznie fajne.

Farin - 15 Marca 2014, 17:03

Martva napisał/a
Farin napisał/a
Sporo plusów ale zwracanie się bezpośrednio do widza trochę drażni.

To było strasznie fajne.

Było by fajne gdyby nie mówił , jak to nasz polski "mistrzunio" ujął:
Oczywiste oczywistości.
Dobrze, że w późniejszych odcinkach jest tego zdecydowanie mniej.

Lowenna - 15 Marca 2014, 18:10

Mnie ten sposób konwersacji z widzem się podoba :mrgreen:
gorat - 15 Marca 2014, 18:15

A nie jest to monolog?
Lowenna - 15 Marca 2014, 18:15

Ja mu odpowiadam :twisted:
Fidel-F2 - 15 Marca 2014, 18:32

Dawno, dawno temu, prababcia mojej ówczesnej dziewczyny nie dała sobie przetłumaczyć, ze pan w telewizorze jej nie widzi więc gdy siadała przed ekranem zawsze była wyjściowo ubrana i gdy spiker mówił 'Dobry wieczór Państwu', kobiecina odpowiadała 'Dobry wieczór Panu'.
Farin - 15 Marca 2014, 19:41

Fidel-F2 napisał/a
Dawno, dawno temu, prababcia mojej ówczesnej dziewczyny nie dała sobie przetłumaczyć, ze pan w telewizorze jej nie widzi więc gdy siadała przed ekranem zawsze była wyjściowo ubrana i gdy spiker mówił 'Dobry wieczór Państwu', kobiecina odpowiadała 'Dobry wieczór Panu'.
Jak widać Lowenek pielęgnuje stare obyczaje :P
Lowenna - 15 Marca 2014, 20:59

Pfff... Jestem stara i mogę pielęgnować tradycję ;P:
Farin - 15 Marca 2014, 21:18

Lowenna napisał/a
Pfff... Jestem stara i mogę pielęgnować tradycję ;P:

Tylko nie zapomnij balkoniku na Nidzicę :P

Lowenna - 15 Marca 2014, 21:28

I sztuczna szczęka :D

Edytka OT: po 20 latach Twin Peaks już nie straszy :(

Matrim - 15 Marca 2014, 22:02

Witchma napisał/a
Swoją droga nie wiem, czemu wszyscy twierdzą, że Frank to szuja

Poczekaj, poczekaj... ;P:

Farin napisał/a

A ja odniosłem wrażenie, że właśnie więcej, choć bardziej subtelnie - często dużo załatwia tylko lekkim uniesieniem brwi, albo przelotnym spojrzeniem. I to jest piękne.

A wizyta w szkole... Cóż, pokazali łagodniejszą twarz Franka. Dla kontrastu. I że tak jak było, już nigdy nie będzie :)

Farin - 15 Marca 2014, 22:09

Lowenek po co ci szczęka? Czekoladę da się bez nich zjeść ;]
Co do Twin peaks - mnie to nigdy nie straszyło, raczej pociągało niezwykłym klimatem - przynajmniej początek bo później zaczeli za bardzo kombinować jak dla mnie.

Matrim napisał/a
Witchma napisał/a
Swoją droga nie wiem, czemu wszyscy twierdzą, że Frank to szuja

Poczekaj, poczekaj... ;P:

Farin napisał/a

A ja odniosłem wrażenie, że właśnie więcej, choć bardziej subtelnie - często dużo załatwia tylko lekkim uniesieniem brwi, albo przelotnym spojrzeniem. I to jest piękne.

A wizyta w szkole... Cóż, pokazali łagodniejszą twarz Franka. Dla kontrastu. I że tak jak było, już nigdy nie będzie :)

No właśnie chodzi o to, że mniej gada bezpośrednio do mnie a więcej puszcza oko i to jest in plus. Tak jak same jego spostrzeżenia są bardziej hmmm nie wiem jak to ująć.
No tą wizytą w szkole trochę tak jakby popsuli wyobrażenie o zimnokrwistym Franku.
Podoba mi się jego zimne wyrachowanie i nie potrzebuję żadnych laurek słodzących jego wizerunek aby go lubić :P

Ozzborn - 16 Marca 2014, 13:34

Właśnie obejrzałem finał Black Sails... ej to nie jest taki zły serial, rozkręca się w drugiej połowie, niestety kosztem akcji jest mniej cycków ;) Całkiem mnie cieszy, że będzie drugi sezon. Teraz trzeba nadrobić lekturę Wyspy Skarbów, jako że okazuje się, że to jest prikłel do niej.
Fidel-F2 - 16 Marca 2014, 14:01

Ozzborn napisał/a
niestety kosztem akcji
napierd*lają się okręty?
Ozzborn - 16 Marca 2014, 14:31

owszem :)
Fidel-F2 - 16 Marca 2014, 14:33

w którym odcinku?
Witchma - 16 Marca 2014, 16:32

Cytat
No tą wizytą w szkole trochę tak jakby popsuli wyobrażenie o zimnokrwistym Franku.
Podoba mi się jego zimne wyrachowanie i nie potrzebuję żadnych laurek słodzących jego wizerunek aby go lubić :P

Właśnie obejrzałam ten odcinek, podobał mi się. A to, co najważniejsze, wydarzyło się w okolicach Petera.

Fidel-F2 - 16 Marca 2014, 17:13

Farin napisał/a
Ależ scena na końcu, z broszurą, którą rzuca na krzesło, temu przeczy, Frank się wzruszył, odjechał na chwile sentymentalnie, a potem wytrzeźwiał. Imho to potwierdza jego zimnokrwistość.
Farin - 16 Marca 2014, 19:56

UWAGA NIE CZYTAĆ Z POWODU MOŻLIWYCH SPOILERÓW - NIE WIEM JAK SIĘ TO ZAKRYWA :P

Spoiler:

Witchma - 16 Marca 2014, 19:58

Farin napisał/a
NIE WIEM JAK SIĘ TO ZAKRYWA

Kliknij przycisk "BBCode" obok emotikonek, wybierz "spoiler".

Martva - 16 Marca 2014, 20:08

Obejrzałam dwa sezony Ripper Street, a potem przedwczoraj zaczęłam Detektywa i właśnie mi się skończył. Łaaaa, nie wiem czy mam co oglądać, a potrzebuję podkładu pod błyskotkowanie.
Fidel-F2 - 16 Marca 2014, 20:12

Skończył mi się pierwszy sezon. początek był miętki, im dalej tym gęściej, mroczniej i z coraz większym napięciem. Faktycznie drugi sezon może orać pytą.

Spoiler:

Witchma - 16 Marca 2014, 20:17

Fidel, Ty zakrzywiasz czasoprzestrzeń, czy oglądasz to wszystko na fastforwardzie? :roll:
Fidel-F2 - 16 Marca 2014, 20:22

Dzisiaj od 11 rano naginam nieustannie. Miałem przerwę na obiad, zrobiłem trzy herbaty i tyleż razy siku. No i teraz jadę drugi sezon. Zaraz jak zrobię czwartą herbatę.

No i zeżarłem 300-gramowa milkę z orzechami.

morham - 18 Marca 2014, 07:35

Kolega polecał to wrzuciłem na ruszt Klondike - na razie tylko dwa (półtora godzinne) odcinki z trzech ale ogląda się wyśmienicie. Mam wrażenie, że fani Deadwood mogą polubić :)

Ach - jakby ktoś nie wiedział - chodzi o gorączkę złota...

Hubert - 19 Marca 2014, 19:46

A wg mnie te drobne 'wzruszenia' ładnie dopełniają obraz człowieka, który oprócz tego, że jest zimny, wyrachowany i bezwzględny, to jeszcze zostały mu czasem ludzkie odruchy, choć przerobione na socjopatyczną modłę. Underwood to po prostu pełny charakter, a nie taka płaska figurka dążąca do celu.
Ozzborn - 19 Marca 2014, 23:41

Fidel-F2 napisał/a
w którym odcinku?

Tak konktretniej to w ostatnim :P a parę scen abordażu jest jeszcze jakoś w drugiej połowie..

Oglądał już ktoś From Dusk Till Dawn (serial)? Są już 2 odcinki.

Partner forum