Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
konopia - 28 Lutego 2014, 10:43
marekz, Helix, taa, fajnie się zapowiadało, ale po 5 odcinku zmienili porę emisji (na północ) nie mam obecnie nagrywarki, ani netu więc się rozstałem z tym serialem, może za jakiś czas skończę to oglądać.
Fidel-F2 - 2 Marca 2014, 19:04
Obejrzałem wszystko co było do obejrzenia w temacie Treme. Siedzę teraz, patrzę na ściany i nie wiem co zrobić z czasem. Nie ma już więcej. Dziura jakaś we mnie. Gdyby Treme było kobieta to najprościej można by powiedzieć, że się zakochałem. Ostatni odcinek w zasadzie przepłakałem. Mam teraz ochotę oglądać pojedyncze kadry, kilku-, kilkunastosekundowe scenki czy większe fragmenty i chłonąć te miliony niuansów, barw i odcieni. Muzycznych, estetycznych, życiowych, filozoficznych. W ostatnim odcinku padło jedno z najpiękniejszych 'kocham Cię' w historii kinematografii. A nawet kilka. Dziwiłem się kiedyś, jak może komuś przyjść do głowy by kupować serial na płytach. Bezsens. Ten serial kupię. I raczej żadnego innego.
K*rwa, jakie to jest dobre.
http://www.youtube.com/watch?v=AztENFJI8VQ
Chal-Chenet - 3 Marca 2014, 08:18
No to drugi sezon Hannibala był się zaczął. Zapowiada się interesująco, pierwszy odcinek dobry.
Ziuta - 3 Marca 2014, 09:37
A ja świętuje powrót Wikingów. Bardzo dobry powrót.
mesiash - 3 Marca 2014, 10:00
Trzeci sezon Sherlocka już prawie za mną. Z jednej strony szkoda, że nie ma już jakiejś większej historii w tym wszystkim, ale i tak jest nieźle. Może pierwszy odcinek był taki sobie, ale drugi mnie nie tylko rozbawił, ale też niesamowicie wciągnął. Zobaczymy co będzie w ostatnim
Ozzborn - 3 Marca 2014, 20:00
Ja natomiast jestem pozytywnie zaskoczony Agentemi Shield w końcu obejrzałem Thora 2 wiec mogłem podjąć serial od odcinka, który niby był kontynuacją filmu (ale równie dobrze mógł nie być ) jestem już na bieżąco i jest dużo lepiej! Główny wątek się mocno rozkręca - oczywiście, żadne tam cuda, ale przyjemne oglądadło - a to dopiero połowa.
Z kolei w Black Sails odwróciła się proporcja akcji do cycków i w sumie sam nie wiem czy to dobrze czy nie
Pozostałe serialiki powracające po olimpiadzie też spoko - szczególnie Parki i Rekreacja, Community niestety ciągle poniżej oczekiwań i boję się, że już tak zostanie, natomiast How I met, zaskakująco zwyżkuje - daleko mu do czasów świetności ale idzie w dobrym kierunku i może uratuje swój honor na sam koniec
No i cieszy niezmiernie wieść o reanimacji Heroes!
mesiash - 4 Marca 2014, 10:29
Ozzborn, co do HIMYMa się zgadzam - ostatni odcinek był najlepszym w tym sezonie, ale SHIELD już nie dam rady - za głupie były te pierwsze 2.5 odcinka, które obejrzałem, a Thor2 mnie nie porwał.
Lowenna - 4 Marca 2014, 20:14
Pierwszy sezon Treme. Jej...
Powrót Vikingów na plus
Pilot Black Sails - ło rety rety, nigdy więcej
Ozzborn - 4 Marca 2014, 22:45
mesiash nie namawiam jakoś usilnie na Agentów, ale dla fanów Marvela obowiązkowo, bo robi się dużo lepiej i tendencja zwyżkowa się utrzymuje i mimo wszystko wkład w filmowo-telewizyjne uniwersum spory.
Ktoś tu się smucił, że Ripper Street zdejmują... miło mi donieść, że zdarzył się cud jak na świat seriali i dostali un-cancella
Oraz specjalnie z dedykacją dla Fidela:
Miałem natchnienie wrócić do Mad Men i muszę powiedzieć, że wreszcie się wciągnąłem... nie wiem czy w ostatnich 3 odcinkach 1. sezonu działo się więcej niż przez cały sezon, czy po prostu mam dobrą koniunkcję planet na taki serial, ale teraz już oglądam z prawdziwą przyjemnością
morham - 5 Marca 2014, 08:13
Skończył mi się Almost Human - o dziwo - na cały sezon tylko dwa odcinki zapowiadające większe story. Mimo to świetnie mi się toto oglądało. Mam nadzieję, że dostaną drugi sezon.
Dunadan - 5 Marca 2014, 13:22
morham, Almost human miejscami jest rewelacyjny miejscami żenujący lekko (okrutna przewidywalność, słaba gra pobocznych postaci i sztampowość i powielanie schematów), ja mam mieszane uczucia. Ciekawią mnie ewidentne odniesienia do Blade runnera - mam wrażenie że oglądam prequel. Tak czy inaczej potencjał tego filmu można by lepiej wykorzystać ale faktycznie nie ogląda się źle.
Chal-Chenet - 6 Marca 2014, 09:30
Także po drugim odcinku True Detective mnie nie zachwyca. Znaczy jest dobrze, ogląda się naprawdę nieźle, ale za co te peany pochwalne? Nic, obejrzymy dalej, może genialność czeka tuż za progiem.
Ziuta - 6 Marca 2014, 11:05
Chal-Chenet, ja też pierwsze trzy odcinki Detektywa przyjąłem chłodno. Pisałem o tym na blogu:
http://ziutasiedziwi.blog...a-zbrodnia.html
Ale potem druga połowa pokazała, że twórcy konsekwentnie idą do celu:
http://ziutasiedziwi.blog...az-jeszcze.html
Czyli w sumie jestem za i Detektyw będzie chyba dla mnie tym w tym roku, co Broadchurch w zeszłym.
Chal-Chenet - 6 Marca 2014, 14:24
Do notek zajrzę później. Chyba, że przyrzekniesz, że nie ma spoilerów.
Ale generalnie dobrze, że idzie ku lepszemu. Zresztą nawet jak co, to mniej żałowałbym obejrzenia ośmiu odcinków niż, dajmy na to, dwudziestu dwóch, jak to w innych serialach bywa.
Ziuta - 6 Marca 2014, 14:46
Mam problemy ze spojlerami Pierwszą notkę możesz czytać po pierwszym odcinku, drugą po szóśtym
Matrim - 6 Marca 2014, 18:50
House of Cards - sezon 2.
Rewelacja. Re-we-lac-ja. Pierwszy sezon był bardzo dobry, ale drugi go miażdży, przeżuwa, wypluwa i wdeptuje w ziemię. Jeszcze pierwszy odcinek sugerował, że nastrój poprzedniego sezonu się utrzyma, ale zanim się skończył siedziałem już z rozwartą paszczą i zastanawiałem się "ale jak to?". Frank Underwood wstępuje na kolejny poziom bezwględności i pociągania za sznurki. Nie tylko on...
I ta cudna finałowa sekwencja sezonu. Genialna! Jak dla mnie, to najlepszy finał serialu od dawna.
Lektura obowiązkowa!
Witchma - 6 Marca 2014, 19:35
To może ja się wreszcie zmobilizuję do obejrzenia pierwszego sezonu. A na pewno mi się spodoba, bo przecież kocham Kevina
Matrim - 6 Marca 2014, 20:45
Witchma napisał/a | bo przecież kocham Kevina |
Jest duża szansa, że po tym serialu go znienawidzisz Ale trzeba mu przyznać - w tej roli jest niesamowity. Po prostu diabeł z aksamitnym głosem.
Witchma - 6 Marca 2014, 20:52
Matrim, to niemożliwe, ja go kocham bezwarunkowo Ale przekonałeś mnie, jutro zaczynam oglądać!
Matrim - 6 Marca 2014, 21:03
Witchma, i dobrze Ci tak
Martva - 6 Marca 2014, 22:56
Łał, łał, łał. Zaczęłam oglądać ten serial latem, bo Geegozaur polecał, ale nie byłam przekonana, bo pff, serial polityczny. Chcę trzeci sezon. Natychmiast!
marekz - 8 Marca 2014, 14:31
Dunadan napisał/a | morham, Almost human miejscami jest rewelacyjny miejscami żenujący [...]. |
Serio są tam jakieś lepsze momenty? Bo ja nie zdzierżyłem tych bzdur i przestałem to oglądać w okolicy czwartego odcinka.
Przy okazji: The Walking Dead najwyraźniej dotarł już do kresu swoich możliwości. Zaczęły się jakieś dziwne kombinacje, okazuje się, że ktoś miał jakieś dzieci, wzruszenie zatyka kolejno wszystkim gardła i tak dalej. Zaraz zaczną się motywy, że okaże się, iż ktoś jest czyimś ojcem albo dziadkiem. Bohaterowie gubią się i odnajdują w kółko, pozostając niezabijalnymi. Do tego dokooptowali do obsady taką jakby Larę Croft, naprawdę świetnie wyglądają jej kreacje i makijaż w tym postapokaliptycznym świecie.
Oby to był ostatni sezon, bo robi się tak jak z Fringe, męczą straszliwie. Już niczego nowego raczej nie da się tu wyciągnąć, w jedenastym odcinku próbują odnawiać wątek naukowy, to jest jakaś ostatnia nadzieja, ale pewnie na nie więcej niż dwa lub trzy odcinki.
morham - 10 Marca 2014, 07:30
Tak na szybko w weekend przerobiłem 3 sezon Falling Skies i dalej mi się ten serial podoba...
No i zacząłem The Red Road - zapowiada się ciekawie... A Drogo (Momoa) robi robotę (i co on do diaska kombinuje? ).
Witchma - 10 Marca 2014, 20:11
Mnie się wreszcie udało napocząć House of Cards. Kevin jest boski
Chal-Chenet - 10 Marca 2014, 23:00
Ja z kolei skończyłem drugi ( ) sezon Dextera. Bardzo fajne. Będę oglądał dalej.
Ponadto drugi odcinek Hannibala. Nieco za dużo filozofowania, w dodatku pretensjonalnego, ale wciąż ogląda się całkiem przyjemnie.
Fidel-F2 - 15 Marca 2014, 12:47
Namawialiście i namówiliście. Jestem po trzecim odcinku Hous of Cards i nie jest źle ale póki co odrobinę prymitywnie co raczej rozczarowuje. No ale to trzy odcinki, zobaczymy co dalej.
Witchma - 15 Marca 2014, 12:58
Fidel-F2 napisał/a | ale póki co odrobinę prymitywnie co raczej rozczarowuje |
Ale to polityka, to jak ma być?
Lowenna - 15 Marca 2014, 13:25
Leniwa sobota i Twin Peaks
Farin - 15 Marca 2014, 15:49
Fidel-F2 napisał/a | Namawialiście i namówiliście. Jestem po trzecim odcinku Hous of Cards i nie jest źle ale póki co odrobinę prymitywnie co raczej rozczarowuje. No ale to trzy odcinki, zobaczymy co dalej. |
Sporo plusów ale zwracanie się bezpośrednio do widza trochę drażni. Później lepiej nie będzie ale i gorzej także nie więc w sumie in plus.
"Vikings" - kurcze tak czekałem na drugi sezon, a teraz jak jest to taki trochę zawód mnie ogarnął :/
Nie wiem w sumie co niby jest złe ale jakoś tak cała historia znacznie przyblakła.
Witchma - 15 Marca 2014, 15:55
Farin napisał/a | zwracanie się bezpośrednio do widza trochę drażni |
A mnie wcale... ale może to ta miłość do Kewina mnie zaślepia
Wczoraj oglądałam odcinek z cegłą, świetny
|
|
|