To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Hubert - 17 Sierpnia 2009, 14:32

Megadeth mam przesyt, ale czekam na nową płytkę. Ponoć ostatnią... :roll:
Chal-Chenet - 17 Sierpnia 2009, 15:28

Sosnechristo napisał/a
Ponoć ostatnią...

Ileż razy to juz Rudy takie coś zapowiadał... :roll:

qbard - 17 Sierpnia 2009, 17:47

Megadeth słuchałem za czasów trzech pierwszych płyt:
Killing Is My Business... and Business Is Good!
Peace Sells... But Who's Buying?
So Far, So Good... So What!

To było to!
Metallicy również 3 pierwsze:
Kill 'Em All
Ride the Lightning
Master of Puppets

To były piękne czasy.

baranek - 17 Sierpnia 2009, 18:01

So Far, So Good... So What! i oczywiście wyczesana wersja Anarchy in the UK. [chociaż 'God Save the Queen' w wykonaniu Moterhead był lepszy].
qbard - 17 Sierpnia 2009, 18:22

Anarchy in the UK Megadeth jest dużo lepsza niż w oryginale, wyszedł z tego naprawdę świetny kawałek.
baranek - 17 Sierpnia 2009, 18:26

qbard napisał/a
Anarchy in the UK Megadeth jest dużo lepsza niż w oryginale

nie przesadzajmy może. ostrzejsze nie znaczy lepsze.

qbard - 17 Sierpnia 2009, 21:58

nie cierpię Sex Pistols
Hubert - 17 Sierpnia 2009, 22:59

qbard napisał/a
Megadeth słuchałem za czasów trzech pierwszych płyt:
Killing Is My Business... and Business Is Good!
Peace Sells... But Who's Buying?
So Far, So Good... So What!

No, a potem przyszły Rust in Peace i Countdown to extinction. To były czasy...

Chal-Chenet napisał/a

Ileż razy to juz Rudy takie coś zapowiadał... :roll:

Hm... Pierwszy raz chyba przed The World needs a hero, ale głowy nie dam. Tylko że on coraz starszy jest...

Chal-Chenet - 17 Sierpnia 2009, 23:03

Pfff. Dziadki z Black Sabbath, AKA Heaven and Hell to już prawdziwe dinozaury, a ich nowa płytka kopie w rzyć wprost cudownie.
Wiek nie jest wytłumaczeniem. Tylko chęci.

qbard - 18 Sierpnia 2009, 12:17

Niesamowitym żywiołem są od 1968 Deep Purple. Dzięki zasileniu przez Steve'a Morsa utrzymują świetną formę. Super gitarzysta.
Gwynhwar - 18 Sierpnia 2009, 12:22

The Gossip. Moje niedawne odkrycie. Laska ma fenomenalny głos i ciało :>

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Hubert - 18 Sierpnia 2009, 12:38

Chal-Chenet napisał/a
Pfff. Dziadki z Black Sabbath, AKA Heaven and Hell to już prawdziwe dinozaury, a ich nowa płytka kopie w rzyć wprost cudownie.
Wiek nie jest wytłumaczeniem. Tylko chęci.

Dziadki z Black Sabbath i H&H nie grają thrash/speed metalu.

Chal-Chenet - 18 Sierpnia 2009, 12:47

No dobra, w takim razie: chociażby Meta wciąż gra. ;)

A zresztą niech se Rudy robi co chce, wielkim fanem nigdy nie byłem...

Hubert - 18 Sierpnia 2009, 13:10

Cytat
No dobra, w takim razie: chociażby Meta wciąż gra. ;)

Bo przez pewien czas zwolniła tempo grania... ;)

Chal-Chenet - 19 Sierpnia 2009, 18:29

Po pierwszym przesłuchaniu nowego Vadera muszę powiedzieć, że nie zmiażdżyli.
Więcej później, po kolejnych odsłuchach.

Chal-Chenet - 22 Sierpnia 2009, 21:20

Cóż, osłuchałem się w miarę z Necropolis.
Płyta jest wtórna, jest to dokładnie to, czego można było spodziewać się po Vaderze. Na początku nie podobał mi się ten album, ale z kolejnymi przesłuchaniami coraz bardziej mi wchodził. Oczywiście nigdy nie podskoczy do rangi, jaką mają dla mnie De Profundis i Revelations. Jest to taka "vaderowa" średnia, parę kawałków jest bardzo dobrych, ale też parę średniawych. Na minus daję to, że na tym krótkim w sumie albumie znalazło się miejsce dla dwóch przeszkadzajek i jednej, parominutowej ciszy po ostatnim kawałku. Czyżby brak pomysłów, panie Peter?
Ogólnie jednak nie jest źle, a album zyskuje wraz z kolejnymi przesłuchaniami.
W pojedynku gigantów polskiej sceny metalowej, wygrywa jednak tym razem Nergal. Nowa płyta Behemoth jest po prostu lepsza i ciekawsza.
A Necropolis daję 6-7/10

baranek - 22 Sierpnia 2009, 22:14

tak mi sie przypomniało. byliśmy kiedyś na pikniku kantry [no w końcu z Mrągowa jestem]. weszliśmy, jak zwykle, od strony jeziora. stoimy w tlumie obok sceny [bo przed sceną nie ma miejsca]. akurat ktoś zszedł i instaluje się następny wykonawca. i nagle koleś zaczyna skakać i wołać 'Vader! Vader!'. po minucie kilka osób skacze i woła. ostatecznie widok nie do zapomnienia. na scenie kowboje, pod sceną flagi konfederacji i kapelusze, z boku sceny kilkadziesiąt osób skacze i krzyczy: 'Vader! Vader!". w tym jakieś 98% nie wie o co biega. macieeejki!!!
Chal-Chenet - 23 Sierpnia 2009, 23:57

We wrześniu koncert, to i się osłuchuję po raz kolejny, a czynię to z prawdziwą przyjemnością, bo to jedna z lepszych kapeli black-metalowych w Polsce. Z niecierpliwością czekam też na kolejny album, ale to już raczej nie w tym roku. Wychodzi za to nowa Furia, zespół bardzo powiązany z Massemord, i na nią też się cieszę.

Stoniu - 24 Sierpnia 2009, 17:29

Ostatnio zasłuchuje się w Hocico, Head Control Sytem (zacny projekt muzyczny w którym się udzielił Rygg z Ulvera). I niezmiennie w kółko lecąca płyta Dies Irae Devil Doll. Powoli oglądam inspiracje filmowe, które wymienia Mr. Doctor, przez co Dies Irae staje się jeszcze wspanialsza :twisted: .
Hubert - 24 Sierpnia 2009, 23:15

O, Stoniu, gdzieś Ty się podziewał? :mrgreen:

A ja sobie pierwszą płytkę Comy zarzuciłem. Przyjemnie się tego słucha.

Stoniu - 24 Sierpnia 2009, 23:28

Sosnechristo napisał/a
O, Stoniu, gdzieś Ty się podziewał?

Tu i tam. Ostatnio widziałem, że Elkander martwy jakoś:). Miło Cię przeczytać Hrabio.
Żeby nie offem nie lecieć, to dla zmiany klimatów, słucham sobie Tori Amos :wink:

qbard - 27 Sierpnia 2009, 20:24

Dzięki przeprowadzce odkurzyłem gramofon, płyty winylowe i słucham namiętnie jak leci. Tylko wczoraj odświeżyłem sobie After Blues, Journey, Bad Company, Def Leppard. A jest tego niezła kolekcja, będzie co słuchać jeszcze dłuuugo.
Stoniu - 27 Sierpnia 2009, 20:38

qbard napisał/a
Dzięki przeprowadzce odkurzyłem gramofon, płyty winylowe i słucham namiętnie jak leci. Tylko wczoraj odświeżyłem sobie After Blues, Journey, Bad Company, Def Leppard. A jest tego niezła kolekcja, będzie co słuchać jeszcze dłuuugo.

O krajan, znaczy się z Opola. A ja myślałem, że sam na forum:). Muzycznie ostatnio na tapecie The Triptic Sweet Noise. Imho bardzo dobra płyta, za plus odnotowuję teksty po angielsku.

qbard - 28 Sierpnia 2009, 11:17

O tak, choć ostatnio już spod Opola. Przeprowadziłem się. Szkoda, że wielu ludzi unika identyfikacji (nie wpisują miejscowości). Zawsze to raźniej jak się jakiegoś krajana znajdzie.
Tak sobie w pracy męczę starego dobrego rocka (Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin, Deep Purple, David Bowie itd). Aż lepiej się pracuje.

Hubert - 30 Sierpnia 2009, 13:04

Fragmenty nowego Megadeth
Brzmi zachęcająco. Nic nowego, ale za to porządny thrash/heavy metal, tym razem z mocnym akcentem na to pierwsze :)

qbard - 31 Sierpnia 2009, 10:04

ok ale nihil novi
Hubert - 31 Sierpnia 2009, 11:01

No i o to chodzi. Niech już dziadek Mustaine nie cuduje. Epoka pionierów thrashu dawno się skończyła.
Jeszcze by to zeszło w okolice Triviumów i Warbringerów. :wink:

ivaine - 31 Sierpnia 2009, 23:30

A ja się relaksuję muzyką Riverside a dokładnie płytą "Anno domini high definition". Bardzo przyjemne, progresywne klimaty.
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2009, 23:34

Dobra kapelka, szykuję się na koncert, dotarły mnie słuchy, że mają grać w Posen. :)
Ja ostatnio słuchałem bodajże "Out of Myself" i jest tam przewspaniały kawałek "OK". Istny miód!

ivaine - 31 Sierpnia 2009, 23:38

Ja też wybieram się na ich koncert w październiku. To jeden z moich ulubionych zespołów. Najbardziej lubię album "Second life Syndrome". O tak, miód i do tego polski :) .

Partner forum