To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Easy - 25 Sierpnia 2011, 22:55

mad napisał/a
Brawo Legia! :bravo :bravo :bravo

Wszystkie bramki Polacy strzelili!

Hihi, w dwumeczu Wisły też tylko Polacy ładowali bramkę do siatki dla Białej Gwiazdy, więc po co nam ten zagraniczny balast?

Matrim - 25 Sierpnia 2011, 23:05

mad napisał/a
Wszystkie bramki Polacy strzelili!
Te dla Spartaka też? ;)
Nath - 26 Sierpnia 2011, 00:34

Legia w całym dwumeczu ze Spartakiem zrobiła na mnie świetne wrażenie. Po remisie u siebie bardzo żałowałem, że nie udało się wygrać, bo szczerze mówiąc, szanse na wyjazdowe zwycięstwo widziałem nikłe. Ale udało się! I to w bardzo przyzwoitym stylu :bravo

Tak grającej drużyny właśnie mi brakowało. Nie byłem zwolennikiem wyrzucania Skorży i wydaje się, że dobrze zrobili zostawiając go. Dużo zespołowi dali również "emeryci", którzy w tym sezonie dołączyli na Łazienkowską: Ljuboja i Żewłakow. Rozwinęła się "młodzież", Rybus, Borysiuk, nie wspominam o rozkręcającym się ciągle Radovicu, czy bardzo pewnym Vrdoljaku i Wawrzyniaku.

Komplementować mógłbym dużo i chętnie, bo sobie chłopaki zasłużyli. Dali mi dużo radości oraz satysfakcji :mrgreen: Gramy dalej! :bravo
Pozdrawiam

Nitj'sefni - 26 Sierpnia 2011, 14:04

Wyniki losowania Ligi Europy:

Legia zagra z PSV, Hapoelem i Rapidem.
Wisła zagra z Twente, Fulham i Odense.

Taselchof - 26 Sierpnia 2011, 14:39

Będzie ciężko szczególnie że holenderskie drożyny grają bdb już w tym sezonie, chyba ze Tytonia do bramki wstawią. Fajnie że istnieje szansa na pomszczenie Śląska przez Legię, ale nie oszukujmy się Rapid jest bardziej poukładanym taktycznie zespołem. Wiele zależy od dyspozycji i zaangażowania piłkarzy :) wczoraj im się chciało byle w zimę chciało się im jeszcze mocniej. No i w meczach grudniowych to pogoda jest po naszej stronie :twisted:
Nitj'sefni - 26 Sierpnia 2011, 14:52

Ja jestem umiarkowanym optymistą. Patrząc na inne grupy, mogliśmy trafić lepiej, ale i znacznie gorzej. Po Lechu też się nikt awansu nie spodziewał, a jednak się udało. Tutaj sytuacja jest chyba nieco lepsza niż ta, którą rok temu mieli poznaniacy. No i faktycznie: mamy lepszą pogodę :twisted: A i któremuś z zespołów może się nie będzie chciało, tak jak ostatnio Juventusowi.
mad - 26 Sierpnia 2011, 15:02

Niezłe wyniki losowania. Uważam grupę Legii za nieco łatwiejszą - szanse na awans mają obie nasze ekipy.
Jotha - 26 Sierpnia 2011, 16:34

Awansują dalej dwie drużyny z kazdej grupy, szanse sa :)
jewgienij - 27 Sierpnia 2011, 09:40

Brawo, Legia :bravo . Nie sądziłem po Kownie, że będę bił kiedykolwiek brawo cewakauesowi, ale spisali się pięknie. Ruskich pobili.

Wisła nie zasłużyła na LM. Tak bojaźliwa i bezradna drużyna przeczy wszelkim krakowskim tradycjom. Szkoła krakowska zawsze była na atak, teraz ani ataku, ani obrony. Dzieci we mgle. Gdyby dowieźli tę bramkę Wilka, to byłby skandal. Taka drużyna nie ma czego szukać w LM.

dalambert - 27 Sierpnia 2011, 11:07

C! CW! CWKS Legia :!:
Az sobie kibicnąłem, no bo co ? Niby "przypadkowa" bramka w ostatniej sekundzie dala Legii zwyciestwo, ale ...
Brali w kuper 2-0 i to z mety , na Łużnikach i co ? Pozbierali się i jeszcze w pierwszej połowie wyrównali, a w drugiej to oni walili w Spartaka jak w bęben!
I ta "nasza" trzecia bramka to może i cud, może przypadek , ale na pewno zasłużony :!:

Taselchof - 27 Sierpnia 2011, 13:14

LEgia wygrała z dwiema silniejszymi od siebie drużynami Turcy (nazwa klubu jednak nie do zapamiętania) byli wściekli mówiąc że gramy antyfutbol (co w sumie prawdą lekką było), potem o wiele bogatszy Spartak chociaż w ogóle niezgrany jak drużyna, szczególną ich bolączką okazała się obrona i marnowanie sytuacji bramkowych, no i my mamy Kuciaka (tak mniej więcej wymawiają nazwisko Kuszczaka w Anglii :mrgreen: ). Szkoda że nie trafiliśmy na Lokomotiw w rundzie grupowej :wink: ale każda drużyna może poza Athletico i PSG ( z arabskimi pieniędzmi), których dzieki bogom nie wylosowaliśmy, będzie w naszym zasięgu .

Wczorajszy mecz o superpuchar Barca grająca średnio bez dwóch podstawowych zawodników wygrywa 2-0 ehh nudne to się robi. :mrgreen: W końcu dogadali się w Hiszpanii co do startu ligi ?

jewgienij - 27 Sierpnia 2011, 13:31

dalambert napisał/a
C! CW! CWKS Legia

CW, CWK, CWKS - Legia, nuworyszu :D To nawet ja, krakus, to wiem.

Nitj'sefni - 27 Sierpnia 2011, 16:18

Taselchof napisał/a
W końcu dogadali się w Hiszpanii co do startu ligi ?

Si, dzisiaj startują.

ketyow - 27 Sierpnia 2011, 21:59

Należało się Spartakowi, najpierw szaliki z wulgaryzmami u nas, a potem naszych kibiców nie przepuścili na granicy do siebie. Żałuję, że nie oglądałem, byłbym dumny widząc, jak przegrywająca 0-2 Legia daje im łomot :twisted:
jewgienij - 28 Sierpnia 2011, 10:26

Też nie oglądałem, bo ich spisałem na straty, jak Śląsk. Ale potem puściłem sobie z ruskim komentarzem, hehe,budujące.
Legia ma mocną ekipę, ale mistrzem będzie Lech.

Adanedhel - 28 Sierpnia 2011, 18:43

Chciałem w wątku typerskim postawić jakieś 5:1, ale uznałem, że to by była przesada... Nie doceniłem jednak, jak słabiuteńki jest Arsenal. Parę minut do końca i dostaje 2:7...
Nitj'sefni - 28 Sierpnia 2011, 19:26

Matko kochana, 8:2 :shock:
Oglądał ktoś? Aż taka tragedia w grze Arsenalu, o jakiej świadczy wynik? Jak się spisał Szczęsny?

Adanedhel - 28 Sierpnia 2011, 19:29

Przestałem po pierwszej połowie, bo nie chciało mi się oglądać dobijania.
Tyle że... "W grze Arsenalu"? Arsenalu tak na dobrą sprawę nie ma.

Taselchof - 28 Sierpnia 2011, 19:31

Glory Glory Man United!! :)
A Arsenalu z Wagnerem po prostu żal, chyba to powolny koniec jego historii w tym klubie. PS jak broniła nasza gwiazdka :) ?

jewgienij - 28 Sierpnia 2011, 20:11

Sprawnie wyjmowała piłkę z siatki
Chal-Chenet - 28 Sierpnia 2011, 20:39

Taselchof napisał/a
Glory Glory Man United!! :)

:D

Adanedhel - 28 Sierpnia 2011, 20:48

Ale zaczynam trochę się obawiać. Jeśli Chelsea nie zacznie grać jak należy (a może nie zacząć, ten cały ich nowy menadżer może okazać się mocno przereklamowany), a Liverpool nie utrzyma poziomu z wczorajszego meczu, to będziemy mieli wyścig dwóch Manchesterów. To by było nudne.
Arsenal i Tottenham wyglądają w tej chwili na żałośnie słabe.

jewgienij - 28 Sierpnia 2011, 21:03

Niech się ścigają manchestery . Chelsea nie życzę powrotu do zdrowia
Kanonierów i czerwonych żal, ale to kluby wyprzedażowe, jak Ajax. Zorientowane nie na tytuły a na hurtową sprzedaż.

Adanedhel - 28 Sierpnia 2011, 21:06

Jewgienij, to sobie sprawdź co i za ile Liverpool kupił przez ostatnie pół roku, oraz co i za ile sprzedał. Potem powiedz, że to klub wyprzedażowy.
jewgienij - 28 Sierpnia 2011, 21:33

Kupują, oczywiście.
Suares, którego mogli by mieć dwa lata wcześniej za pół ceny. Arsenal też kupuje, tylko zawsze ludzi na dorobku. Prawdziwe transfery robi City. Czy im to wyjdzie na zdrowie, to inna sprawa.

A na Manchesterze wszystkim kolana miękną, sam bym wymiękł :)

Adanedhel - 28 Sierpnia 2011, 22:28

To, ile płacą, dodatkowo świadczy o tym, że nie są od sprzedawania dobrych piłkarzy. Kupili nie tylko Suareza. Swoją drogą może i mogli kupić go dwa lata temu. Ale wtedy pewnie byś powiedział, że jest piłkarzem na dorobku.
jewgienij - 28 Sierpnia 2011, 22:41

Adanedhel napisał/a
To, ile płacą, dodatkowo świadczy o tym, że nie są od sprzedawania dobrych piłkarzy. Kupili nie tylko Suareza. Swoją drogą może i mogli kupić go dwa lata temu. Ale wtedy pewnie byś powiedział, że jest piłkarzem na dorobku.

Suarez był już królem strzelców w Holandii, a z tej ligi wyszli Ronaldo( nie christiano) , Van Nisterloy, Zlatan, że o van Bastenie nie wspomnę, bo prehistoria. Czekali na mundial, kiedy mu podniosło cenę. Spoko, jak ich stać, to ich.
0

Adanedhel - 29 Sierpnia 2011, 06:40

Ale nie na temat i bez sensu ten komentarz. A swoją drogą, jeśli UEFA jest poważna, to gdy wejdzie finansowe Fair Play Manchester City i tym podobne przestaną istnieć.
jewgienij - 29 Sierpnia 2011, 12:02

chodzi o to, że Liverpool oraz Arsenal od jakiegoś czasu kupują gorszych niż tych, których opylają. Odchodzą Torres, Fabregas, a jak wchodzi Suarez, to o trzy sezony przynajmniej za późno. Jakby go dopiero w RPA przyuważyli. Przypomina mi to Wisłę, która od lat rozwadnia skład, aż momentami gra czymś, co byłoby rezerwami za najlepszych dni. Taki Kirm czy Diaz za czasów Uche i Kosowskiego mogliby na zmianę autokar prowadzić.
Rozumiem, że Wenger stawia na młodzież, ale na razie wuja z tego ma.

A z tym finansowym fair play to pierwsze słyszę. Wygląda mi bzdurnie.

Adanedhel - 29 Sierpnia 2011, 12:08

Oczywiście, że za późno. Ale przynajmniej teraz mają poważnych właścicieli - uznawanych, w przeciwieństwie choćby do Glazerów, za najlepszych lub jednych z najlepszych inwestorów sportowych w USA - którzy zlikwidowali dług i inwestują. Arsenal sprzedał i nic nie kupił. Liverpool sprzedał Torresa, kupił Suareza. Teraz Suarez wygląda jak te 50 milionów, Torres jak może jedna czwarta tego. A kupili też paru innych piłkarzy...

Bzdurne? A to dlaczego? Sprawdziłeś chociaż, jak ma wyglądać?

Partner forum