Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Chal-Chenet - 2 Lutego 2014, 12:59
Obejrzałem pierwszy sezon Hannibala. Dobra rzecz generalnie, a Mikkelsen wręcz znakomity. Większość odcinków jest emocjonująca, a pod koniec wszystko zgrabnie układa się w jedną całość.
Drugi sezon powinienem oglądać na bieżąco.
Dunadan - 4 Lutego 2014, 09:33
Chal-Chenet napisał/a | Obejrzałem pierwszy sezon Hannibala. |
Mnie się podoba bardzo spójna i wyrazista estetyka filmu - sposób kręcenie scena, kolorystyka, muzyka i gra aktorów.
baranek - 5 Lutego 2014, 18:38
Czasami po prostu trzeba obejrzeć. Nie da się inaczej. Trzeba i już:
http://www.youtube.com/watch?v=NFQAxlkt-64
Lowenna - 5 Lutego 2014, 18:46
Połowa sezonu Most nad Sundem.
Jacy oni są brzydcy w większości Muszę pokazać ten serial tacie, może w końcu odczepi się od moich włosów
Ale jako serial i historia - bardzo smakowite
Chal-Chenet - 6 Lutego 2014, 08:47
Dunadan napisał/a | Chal-Chenet napisał/a | Obejrzałem pierwszy sezon Hannibala. |
Mnie się podoba bardzo spójna i wyrazista estetyka filmu - sposób kręcenie scena, kolorystyka, muzyka i gra aktorów. |
Dokładnie. Dobrze, że drugi zaczyna się już w lutym.
Fidel-F2 - 6 Lutego 2014, 12:05
Black Sails 1x02 Ledwie dosiedziałem do końca. Rzecz się robi teatralna nadmiernie, w negatywnym sensie - sztuczność i plastikowe zagrywki. Robi się bliżej do Mody na sukces niż do Vikingów. I to znacznie bliżej. No i fabuła głupia sie zwyczajnie robi. Nie wiem czy zobaczę trzeci odcinek.
Matrim - 6 Lutego 2014, 12:13
No to powoli zaczynam to skreślać z listy...
mesiash - 6 Lutego 2014, 14:23
Ogromnie polecam serial, którego niedawno skończył się pierwszy sezon - Devious Maids. Produkcja BARDZO przypomina Gotowe na wszystko, ale jest lepsza.
Ozzborn - 8 Lutego 2014, 21:33
Fidel-F2 napisał/a | Black Sails 1x02 Ledwie dosiedziałem do końca. Rzecz się robi teatralna nadmiernie, w negatywnym sensie - sztuczność i plastikowe zagrywki. Robi się bliżej do Mody na sukces niż do Vikingów. I to znacznie bliżej. No i fabuła głupia sie zwyczajnie robi. Nie wiem czy zobaczę trzeci odcinek. |
Fakt i jest przede wszystkim staaasznie powolne, nawet pościgi są powolne... ja im dam szansę, bo w sumie nie ma innego serialu o piratach, a ja lubię piratów
Natomiast w kategorii Najnowsze Przygodowe Seriale Kostiumowe zdecydowanie wygrywa The Musketeers - dzieje się, do bólu wyeksploatowany temat został ciekawie odświeżony, fabuła może nie wybitna, ale ogląda się przyjemnie
Fidel-F2 - 8 Lutego 2014, 22:09
Nie pamiętam tytułu ala chyba coś o piratach chyba startuje czy już wystartowało. Crossbones chyba się zwie.
Ozzborn - 9 Lutego 2014, 11:54
O... nie słyszałem, zaraz obczaję. Dzięki za cynk ...a tymczasem odpalam 3 odcinek BS... zobaczymy czy coś ruszy
Fidel-F2 - 9 Lutego 2014, 13:49
Ozzborn, pooglądaj Treme. Dziś przede mną ostatni odcinek pierwszej serii. dla mnie bomba.
Ozzborn - 9 Lutego 2014, 14:56
Zastanawiałem się nad tym, ale tematyka pokatastroficzna zupełnie mnie nie jara, szczególnie, że mam co oglądać...
a BS cały czas balansuje na progu fajności i klapy ;] - odnoszę wrażenie, że twórcy strasznie chcieli zrobić serial pokazujący relacje między bohaterami i przez to brakuje nieco żywszej akcji, a fabuła jest pretekstem...
edit: Natomiast to Crossbones zapowiada się duuużo lepiej. Twórca Luthera, John Malkowich w roli Czarnobrodego, Richard Coyle czyli Jeff z Coupling Premira dopiero latem - już nie mogę się doczekać
Ogólnie chyba po fazie seriali "konsultantów policyjnych" i "baśniowych" wchodzimy w fazę seriali pirackich - bo już krążą informacje o serialu pt. Red Flag - o chińskiej piratce z początku XIX w. w roli głównej Maggie Q
Fidel-F2 - 9 Lutego 2014, 15:17
Ozzborn napisał/a | Zastanawiałem się nad tym, ale tematyka pokatastroficzna zupełnie mnie nie jara, szczególnie, że mam co oglądać... | że pokatastroficzne to mało ważne i istotne, fajnie oddany duch Nowego Orleanu, parę niezłych ról i John Goodman. No i to serial inny niż inne. Jakaś akcja tam jest, ale sią na niej nie skupiam, za to podobają mi się najbardziej kilkuminutowe sceny muzyczne w których, bywa, niewiele się dzieje poza muzyką a bywa, że oddają genialnie pewne sprawy, no i tych scen jest naprawdę sporo. Olej to co masz oglądać i zacznij oglądać Treme.
Fuck you, you fucking fucks
http://www.youtube.com/watch?v=5lwdgkG8j7Y
Fidel-F2 - 9 Lutego 2014, 21:03
Skończyłem pierwszy sezon Treme. Bardzo ładne. Biorę się za drugi.
Matrim - 12 Lutego 2014, 22:06
Fidel-F2 napisał/a | Fuck you, you fucking fucks |
Siedem sekund, które sprzedało mi ten serial. Potem włączyłem zwiastun. Jest Goodman, fajnie. Ale jest i Bunk i Freamon z The Wire, więc nawet lepiej. A pod koniec jeszcze napis: "Serial twórców... The Wire"
Czwarty odcinek True Detective. No, za dużo do tej pory się nie działo, ale mimo tego napięcie było niezłe. I w tym odcinku też się początkowo działo niewiele, aż przychodzi finał i na do widzenia twórcy rzucają sześciominutową sekwencję akcji w jednym długim ujęciu. Działa to
Ozzborn - 13 Lutego 2014, 02:20
Na chwilę zapomniałem o Draculi i okazało się że już koniec... z resztą stacja milczy, ale serwisy serialowe raczej przepowiadają kasację. A nawet szkoda, bo o ile sam serial nie był jakiś super, to dał się oglądać i finał sezonu był bardzo dobry... i co najważniejsze imo poniewczasie potwierdził, że 1 sezon był tylko rozdmuchanym wstępem do dalszej historii. No zobaczymy, płakał nie będę, ale chętnie bym się dowiedział co planowali dalej.
Dads dalej brnie w absurd i obrzydliwość, z utęsknieniem czekam na cancela.
Natomiast barrrdzo zwyżkowa forma i tak ogólnie dobrego serialu New Girl - specjalny odcinek z gościnnym występem Prince'a mistrzostwo świata
A no i nadrobiłem starożytną (nomen omen) zaległość Rzym tu bez zaskoczenia, konsekwentnie świetny do samego końca serial. Czas zabrać się za Spartakusa.
Nawet lubię tę przerwy w emisji typu święta czy olimpiada... można spokojnie ponadrabiać zaległości
Fidel-F2 - 13 Lutego 2014, 08:05
Ozzborn napisał/a | A no i nadrobiłem starożytną (nomen omen) zaległość Rzym tu bez zaskoczenia, konsekwentnie świetny do samego końca serial. | Ujął mnie rodowód Cezariona.
Ozzborn napisał/a | Czas zabrać się za Spartakusa.
| Ale to już nie ta klasa co Rzym.
morham - 13 Lutego 2014, 08:37
Dalej Almost Human - klimat typu Deus Ex HR mi z tego serialu wycieka garściami. Urban gra świetnie. Fabuła - typowy policyjny procedural z jakoś tam zarysowanym wątkiem głównym - daleko w tle.
Lowenna - 13 Lutego 2014, 14:20
Devious Maids. Dało radę. Ciekawe czy będzie druga seria.
Fidel-F2 - 13 Lutego 2014, 14:22
Ozzborn napisał/a | Natomiast w kategorii Najnowsze Przygodowe Seriale Kostiumowe zdecydowanie wygrywa The Musketeers - dzieje się, do bólu wyeksploatowany temat został ciekawie odświeżony, fabuła może nie wybitna, ale ogląda się przyjemnie | Dotrwałem do połowy drugiego odcinka i dałem spokój. Szkoda czasu.
Ziuta - 13 Lutego 2014, 14:30
Ozzborn napisał/a | Natomiast w kategorii Najnowsze Przygodowe Seriale Kostiumowe zdecydowanie wygrywa The Musketeers - dzieje się, do bólu wyeksploatowany temat został ciekawie odświeżony, fabuła może nie wybitna, ale ogląda się przyjemnie |
Fidel-F2 napisał/a | Dotrwałem do połowy drugiego odcinka i dałem spokój. Szkoda czasu. |
Fidel-F2 +1
Muszkieterzy dostali przedłużenie na drugi sezon. Nie wiem, co ludziom na mózgi padło, znakomite Ripper Street walczy o przeżycie, a za tą porażką wszyscy wariują.
Martva - 13 Lutego 2014, 14:36
Skończyły mi się Skinsy (buu), teraz nadrabiam trzeci sezon Grimm.
morham - 13 Lutego 2014, 14:54
Martva, i jak tam ocena 7 sezonu? Tylko odcinki Cooka warte obejrzenia co nie? Choć i tak zdeka przesadzona historia...
Martva - 13 Lutego 2014, 15:01
W sumie wszystkie są przesadzone, Effy i Cook wleźli w bagno, każde na swój sposób, a Cassie urocza jak zwykle (tak, mam do niej słabość).
agrafek - 14 Lutego 2014, 08:11
Effy i Cassie - są mniej więcej takie same, jak wcześniej. Oglądałem nie bez przyjemności, choć miałem wrażenie, że twórcy postanowili upchnąć w te dokrętki jak najwięcej traum.
Cooka nawet nie tknąłem. Czarnych charakterów z "Gry o tron" mniej nie cierpię niż tego wzbudzającego we mnie obrzydzenie typka.
morham - 17 Lutego 2014, 07:45
Helix - Grupa naukowców z CDC wyrusza do Arktyki w poszukiwaniu zalążka śmiertelnego wirusa. Serial Moore'a (tego od BSG). Widać, że ktoś czytał i oglądał Andromeda znaczy śmierć i The Thing. Do tego mamy nieco duszną atmosferę i całe stado tajemnic do wyjaśnienia. Jest tu też pewna schematyczność ale jak na razie ogląda się nieźle.
Ozzborn - 17 Lutego 2014, 23:29
Fidel-F2, Ziuta, imo jest przyjemny, niewymagający i przygodowy + spełnia kryterium inż. Mamonia, bo jest o tym co wszyscy znają
A tymczasem w Black Sails... już w 43 minucie czwartego odcinka, wreszcie zdarzyło się coś emocjonującego!
No i dali cały sezon House of Cards - na razie w ramach dawkowania przyjemności 2 odcinki - doskonały serial, mimo że nie przepadam za politycznym, to i tak jest to jeden z najlepszych seriali ewer. Bardzo cieszy że dostali 3. sezon już.
Z napoczętych testowo rzeczy:
Fresh Meat - głupawa brytyjska komedia, o freszmenach w koledżu, takie troche Inbetweeners poziom wyżej, nawet jeden z głównych aktorów ten sam. Może być, nawet momentami całkiem śmieszne, ale niczego nie urywa.
Arrested Development podejście drugie, chyba nie mieliśmy za pierwszym razem nastroju na ten serial bo nie dotrwaliśmy do końca odcinka, ale zaintrygowani faktem, żę serial ów pojawia się na wszystkich listach najlepszych seriali i to zwykle w czołówce postanowiliśmy dać mu szansę i faktycznie dobry jest
morham - 18 Lutego 2014, 08:24
Wziąłem się za Sleepy Hollow i się mnie spodobało. Crane fajnie zagrany. Jestem w połowie sezonu i przyjemne do patrzenia na wieczór jak już nic innego się nie chce.
mesiash - 18 Lutego 2014, 10:20
Skończyliśmy Devious Maids. Szkoda końcówki, bo zapowiada że serial będzie ciągnięty "na siłę". Ale mi się bardzo podobał, małżonce również, no i momentami był przezabawny.
Z kolei Girls totalnie się zeszmaciło w trzecim sezonie. Już nie jestem w stanie tego oglądać nawet jednym okiem.
|
|
|