Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Nitj'sefni - 21 Sierpnia 2011, 15:47
Cytat |
Arsenal - Liverpool 0:2.
Z czterema nowymi zawodnikami w pierwszym składzie i wciąż bez Gerrarda Liverpool nie jest jeszcze drużyną |
Wynik cieszy i to bardzo. Gra faktycznie pozostawia jeszcze dużo do życzenia, ale mam nadzieję, że chłopaki się zgrają i będą się prezentować dużo lepiej. Z trenerem takim jak Dalglish musi być dobrze.
Adanedhel - 21 Sierpnia 2011, 16:34
Dalglish jest od pilnowania ich i od motywacji. Mam wrażenie, że za trening i taktykę odpowiada głównie Clarke.
A na razie niech poważnie zabiorą się za dogrywanie do Carrolla, bo to nie facet, który wypracuje sobie sytuację z niczego.
Ciekawe, jak jutro Manchester w pierwszym poważnym meczu...
Nitj'sefni - 21 Sierpnia 2011, 21:15
Adanedhel napisał/a | Dalglish jest od pilnowania ich i od motywacji. Mam wrażenie, że za trening i taktykę odpowiada głównie Clarke. |
Pewnie masz rację, ale motywacja też jest ważna. Kenny jest bardzo związany z Liverpoolem i jeżeli swoją miłością do niego zarazi zawodników, to ci powinni na boisku grać z większym zaangażowaniem. Hodgson tego ducha walki wyrobić u nich kompletnie nie mógł.
Adanedhel napisał/a | Ciekawe, jak jutro Manchester w pierwszym poważnym meczu... |
Nie miałbym nic przeciwko przegranej
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2011, 22:30
Adanedhel, meczu Arsenal - Liverpool niestety nie widziałem. Powiedz mi jak zagrał Suarez? Jak ja żałowałem niedawno, że nie kupił go Manchester... To chyba będzie jeden z lepszych transferów Liverpoolu ostatnich lat.
Adanedhel - 22 Sierpnia 2011, 14:10
To będzie jeden z najlepszych transferów Premiership ostatnich lat. Jest trochę jak Torres + wybieganie i chęć walki.
Wszedł razem z Meirelesem w 70 minucie, tuż po czerwonej dla Frimponga. A potem wspólnie "zrobili" dwie bramki, rozklepując obrońców (choć pierwsza po spalonym). Z Carrollem i Kuytem Liverpool grał dużo słabiej. Choć trzeba pamiętać, że Carroll i Kuyt, choć krytykowani, mocno wymęczyli i poobijali obrońców.
Nitj'sefni napisał/a | Hodgson tego ducha walki wyrobić u nich kompletnie nie mógł. |
Hodgson jest jak Lenczyk. Dobry trener, ale na średnie zespoły.
Nitj'sefni - 22 Sierpnia 2011, 15:58
Adanedhel napisał/a | To będzie jeden z najlepszych transferów Premiership ostatnich lat. Jest trochę jak Torres + wybieganie i chęć walki. |
Suarez jest świetny, tylko żeby się nie sprzedał jak El Nino.
Adanedhel - 22 Sierpnia 2011, 16:00
A to akurat zawsze jest ryzykiem w wypadku południowców.
Easy - 23 Sierpnia 2011, 21:31
Ale żal. Polscy piłkarze zawodzili, zawodzą i najemnicy. Nawet jeśli Wisła wyżebrze jakimś cudem awans, to jak na razie jest to doprawdy przygnębiający widok.
Matrim - 23 Sierpnia 2011, 21:37
Easy napisał/a | to jak na razie jest to doprawdy przygnębiający widok. |
Niestety. I choć życzę Wiśle jak najlepiej, to zastanawiam się, czy Liga Europejska nie byłaby dla nich lepsza. A dla polskiej piłki na pewno... Jeśli awansują do LM, to każda gazeta w Polsce wielkimi literami na pierwszych stronach ogłosi WIELKI SUKCES i nowy świt polskiej piłki, kreując Wisłę na finalistę LM, a Polaków na zwycięzców Euro...
Agi - 23 Sierpnia 2011, 21:38
Wyłączyłam telewizor. Idę poczytać.
Easy - 23 Sierpnia 2011, 22:47
Chciałbym sprostować pojawiające się już nagłówki: otóż Wiśle nie zabrakło do awansu kilku minut, tylko jaj.
Taselchof - 23 Sierpnia 2011, 22:58
Duch Pawełka krążył nad stadionem...Dobrze że oglądaliśmy piłkarzy którzy byli wypoczęci, strach pomyśleć co by było gdyby byli zmuszeni grać co trzy dni. dasvidania LM
dalambert - 23 Sierpnia 2011, 23:09
OJ, Oj piłka skopana, a sprawa do ...
Nitj'sefni - 24 Sierpnia 2011, 07:50
Vanitas vanitatum et omnia vanitas - tyle w temacie Wisły.
Chal-Chenet - 24 Sierpnia 2011, 11:44
Wszystko zostało powiedziane. Porażka w żenującym stylu i zostaje grupa LE.
Życzę Wiśle przynajmniej tak dobrego w niej występu jaki w zeszłym sezonie miał Wielki Lech.
Nitj'sefni - 25 Sierpnia 2011, 18:54
Legia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chal-Chenet - 25 Sierpnia 2011, 19:02
Łooo. No tego się jednakowoż nie spodziewałem...
Brawo.
Agi - 25 Sierpnia 2011, 19:06
Legia!
Jotha - 25 Sierpnia 2011, 19:25
Legia, Legia
Co za mecz...
Taselchof - 25 Sierpnia 2011, 19:36
(L) Ten dwumecz to najlepsza gra Legii jaką widziałem od czasów Okuki żeby z taką zawziętością jeszcze w lidze grali. Nawet Kuciak poza pierwszą bramką zaskoczył pozytywnie.
Matrim - 25 Sierpnia 2011, 19:40
Piękna sprawa W końcu to MY strzeliliśmy komuś w ostatniej chwili
Kai - 25 Sierpnia 2011, 19:44
Yyyyy... nie wierzę własnym oczom
Easy - 25 Sierpnia 2011, 19:52
Matrim napisał/a | Piękna sprawa W końcu to MY strzeliliśmy komuś w ostatniej chwili |
A legendarny mecz Portugalia-Polska i desperacki strzał Krzynówka w ostatniej minucie? A gol Murawskiego przeciwko Austrii Wiedeń? A Rudnevs w starciu z Juventusem? Toż polska piłka w tej chwili jedzie niekiedy wyłącznie na fuksie:P
Matrim - 25 Sierpnia 2011, 21:43
Easy, a Wisła w ostatnim meczu?
Easy - 25 Sierpnia 2011, 22:00
Matrim napisał/a | Easy, a Wisła w ostatnim meczu? |
Wisła to fuksa miała, że w ogóle coś strzeliła!
Matrim - 25 Sierpnia 2011, 22:06
Easy, ale to jej strzelili w końcówce
dalambert - 25 Sierpnia 2011, 22:06
Ale tym razem to MY wygraliśmy LEGIA
Easy - 25 Sierpnia 2011, 22:12
Matrim napisał/a | Easy, ale to jej strzelili w końcówce |
Oj tam oj tam.
Nitj'sefni - 25 Sierpnia 2011, 22:27
A Śląsk na remis...
mad - 25 Sierpnia 2011, 22:49
Brawo Legia!
Wszystkie bramki Polacy strzelili!