To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

mesiash - 20 Stycznia 2014, 11:58

Przypadkiem z żoną trafiliśmy na relację z jakichś nagród telewizyjnych sprzed tygodnia-dwóch, a że ona takie cuś lubi, to trafiliśmy na zaczepienie Leny Dunham - odtwórczyni głównej roli w serialu Girls. Na próbę ściągneliśmy dwa odcinki, i wsiąkła. Ja siłą rzeczy też to oglądam, ale jak prawdziwy serial HBO, jest mnóstwo nagości i przyzwoicie nakręcone / zagrane.

Myślę, że dla kobiet to jest dobre, dla faceta z kobietą znośne, a dla faceta bez kobiety podejrzane.

Lowenna - 20 Stycznia 2014, 15:13

Skończyłam w sobotę Strike back. I powiem tylko tyle, że po końcówce 4 sezonu szczerze zdziwiłam się, że będzie coś dalej :roll: Tak jak uwielbiam pierwszą serię, jak fajnie oglądało się drugą i trzecią, tak końcówka czwartek przyczyniła się do powstanie guza na moim czółku.

Zastanawiam się, co obejrzeć teraz...

morham - 20 Stycznia 2014, 19:26

Lowenna, 5 seria Strike Back ma być ostatnią.
Martva - 20 Stycznia 2014, 22:28

Kinomaniak znów umarł?
morham - 21 Stycznia 2014, 07:19

Martva, jakiś czas temu. Nikt nie wróży mu powrotu :) Pisali o tym na każdym portalu.

Na szczęście nie korzystałem :)

Fidel-F2 - 21 Stycznia 2014, 09:36

szkoda
merula - 21 Stycznia 2014, 11:00

ja zaczęłam i teraz szukam alternatywy.
morham - 21 Stycznia 2014, 12:55

Brakuje u nas jakiejś opcji by móc legalnie oglądać seriale niedostępne w naszej TV. Oj bardzo brakuje - takie filmowo / serialowego odpowiednika Spotify.

Przyznam, że z radością bym wtedy najprawdopodobniej wykupił abonament by móc sobie obejrzeć serial kiedy chcę i jaki chce a nie kombinować na różne sposoby jak to jest teraz...

Nitj'sefni - 21 Stycznia 2014, 13:24

Martva napisał/a
Kinomaniak znów umarł?

A nie zmienił się przypadkiem w Kinomana? Trafiłem na taką właśnie stronkę i jak dla mnie wygląda dokładnie tak samo.

Martva - 21 Stycznia 2014, 13:28

O proszę, i on nawet nie mówi że muszę mieć konto premium żeby obejrzeć starsze seriale, o co miałam focha na kinomaniaka.
Dzięki :)

Nitj'sefni - 21 Stycznia 2014, 13:31

Proszę. Aczkolwiek nie wiem, czy to strona prowadzona przez ekipę Kinomaniaka, czy ktoś ukradł wygląd, żeby przyciągnąć widzów.
marekz - 21 Stycznia 2014, 13:33

morham napisał/a
Brakuje u nas jakiejś opcji by móc legalnie oglądać seriale niedostępne w naszej TV. Oj bardzo brakuje - takie filmowo / serialowego odpowiednika Spotify.

Przyznam, że z radością bym wtedy najprawdopodobniej wykupił abonament by móc sobie obejrzeć serial kiedy chcę i jaki chce a nie kombinować na różne sposoby jak to jest teraz...

Trudno byłoby to spiąć biznesowo chyba. Żeby to zdobyło jako taką popularność konieczne byłyby szybkie polskie tłumaczenia ścieżki dialogowej. Czyli wiesz, jakiś formalny zespół tłumaczy, którzy jeszcze choć trochę się orientują w tematyce danego serialu (jak czasem porównam tłumaczenie emitowane w polskiej telewizji z hatakowym albo fanowskim, to bywa że ręce opadają; nie zawsze oznacza to jakieś ostre błędy, tylko np. kompletnie skopaną dynamikę i wyrazistość linii dialogowej, taką jakąś bezpłciowość), dla nich jakieś płace, zusy-srusy, no nie da się w polskim państwie za bardzo, bo darmowa alternatywa jest łatwo dostępna. Wg mnie rozbija się to głównie o kwestię tłumaczenia.

morham - 21 Stycznia 2014, 17:07

marekz, coś w tym jest.

Choć jak dla mnie wystarczyłby jakiś dostęp do tego typu serwisu w USA :P

Nie na darmo ogląda się lata po angielsku seriale (czy hamerykańsku?)

Fidel-F2 - 22 Stycznia 2014, 09:17

Pierwszy odcinek Black Sails. Rok 1715, piraci, hiszpański galeon ze złotem, intrygi, piekne kobiety, cycki i Czarnobrody, tak Czarnobrody jest niezły. Ogólnie nie jest źle choć nie perfekcyjnie. Brak tej uderzającej prawdziwości jak w Panu i władcy: Na krańcu świata, w to miejsce mamy serialowe budowanie intrygi z lekko nazbyt upozowanymi i czystymi aktorami. Ale, jak dla mnie, na poziomie do zaakceptowania.
morham - 22 Stycznia 2014, 09:24

Fidel-F2, powiedziałeś magiczne słowo... cycki... trza rzucić okiem :D Fajne chociaż?
Fidel-F2 - 22 Stycznia 2014, 09:29

Zdecydowanie warte tego i owego.
Dunadan - 22 Stycznia 2014, 11:13

Fidel-F2 napisał/a
Brak tej uderzającej prawdziwości jak w Panu i władcy: Na krańcu świata

Będę musiał wreszcie obejrzeć ten film, choć nie lubię Butlera...

thinspoon - 22 Stycznia 2014, 11:18

Dunadan napisał/a
Fidel-F2 napisał/a
Brak tej uderzającej prawdziwości jak w Panu i władcy: Na krańcu świata

Będę musiał wreszcie obejrzeć ten film, choć nie lubię Butlera...

Ale tam przecież Crowe grał.

Dunadan - 22 Stycznia 2014, 11:23

thinspoon, jego też nie lubię (obaj mi sie mylą :mrgreen: ).
Dunadan - 23 Stycznia 2014, 10:02

del Toro szykuje serial, The Strain: http://www.imdb.com/video/imdb/vi3953437465/ - ciekawe co z tego wyjdzie.
baranek - 24 Stycznia 2014, 10:32

"Columbo" dobrym serialem jest.
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2014, 10:37

:mrgreen:
Luc du Lac - 24 Stycznia 2014, 10:40

Streets of San Francisco tyż
morham - 26 Stycznia 2014, 12:23

Fidel-F2, ma rację. W Black Sails są fajne cycki :) Serial ma też całkiem przyjemny klimat.

Drugi sezon Banshee także jest niesamowity :P Nowe super cycki, rozwałka na wyższym poziomie niż w pierwszym sezonie i ktoś dołożył tak z 10 kg ciężkiego klimatu ;)

Fidel-F2 - 26 Stycznia 2014, 13:29

morham napisał/a
Fidel-F2, ma rację.
Ot i nowość wymyślił.
Krzemol - 26 Stycznia 2014, 20:47

Helix - koszmarek właśnie zaliczyłem 3 odcinki otwierające sezon, totalna masakra.
Rzygające zombi mam dość :omg:
Ktoś chyba za dużo Resident Evil oglądał/grał.

Fidel-F2 - 27 Stycznia 2014, 12:14

Pierwszy sezon Minusculi. Przesympatyczne. Syn wciągnął się na całego.
Fidel-F2 - 27 Stycznia 2014, 16:13

Dwa pierwsze odcinki Treme. Serial o Nowym Orleanie podnoszącym się z gruzów po huraganie i powodzi. Ma klimat, dużo jazzu i Johna Goodmana. Podoba się.
Martva - 1 Lutego 2014, 21:27

Skończyłam szósty sezon Skinsów, przepłakałam ostatnią jedną trzecią ostatniego odcinka. Teraz siódmy sezon, a potem nie wiem co dalej, pewnie mi się jakieś zaległości porobiły ;)
Hubert - 2 Lutego 2014, 02:04

Napocząłem True Detective. Fajnie zagrane, scenariusz zapowiada się intrygująco, sporo wykręocnych dialogów. To dziwne, ale przez motyw muzyczny skojarzyło mi się z takim chłodnym, intelektualnym krewniakiem Crime Story.
Brakowało tylko Łałałała łoooonder. :D

Partner forum